כתב נושא: כמעט תאונה של חבר ברולדניו  (נקרא 225 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עומר כהן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
כמעט תאונה של חבר ברולדניו
« ב- : March 21, 2013, 02:11:23 am »
היום היה יום טרבולנטי פה. נחתתי לפני כמה שעות ואני עדיין נסער  :-

אני מתרמל, כמעט בבסיס ענן, ופתאום בחור שוויצרי שמתאכסן איתי בהוסטל, ושהמריא כמה דקות לפני, חולף כ-50 מטר ממני בספירלה עמוקה עם קרווט.
הבחור טס על סיגמה 8 (EN-C) שרכש לאחרונה. ההמראות והנחיתות שלו לא טובות , ורואים באוויר שאין לו את הכישורים לטוס על הכנף הזו.
האירוע הזה נמשך כשתי דקות שבמהלכן הוא מאבד כ 800מ ובשיא ספירלה של 15.4m/s-
שתי דקות של טעות אחר טעות, שהתחילו בטעות הראשונה בה הוא אוחז את רייזר ימין בידו ולא שומר לחץ וממשיך בשרשרת של טעויות.
בשניות 45-48 אפשר לראות את המצנח שלי, כשהבחור עובר כ-50מ ממני, ואני צורח אליו RIGHT BREAK.

[attachthumb=#]
הוא זרק את הרזרבי בפעם הראשונה בחייו, ועשה זאת מאד מאוחר כ100-150מ מהקרקע. בשניות האחרונות כבר לא יכולתי לצפות בזה, ורק הגנבתי מבטים  :(
כמו שרואים הוא מעולם לא עשה SIV - למי שצריך תזכורת.
וגם תזכורת שמצנחי EN-C  דורשים טייס שמיומן במצבי חרום.

הוא נחת כ-30מ מכבלי מתח גבוהה והוא בסדר גמור. אחרי המקרה ירדתי ישר לנחיתה.

Kevin's reserve
« עריכה אחרונה: March 21, 2013, 02:24:13 am על ידי עומר כהן »

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
בעניין: כמעט תאונה של חבר ברולדניו
« Reply #1 ב- : March 21, 2013, 03:26:30 am »
ולבקשת הבחור, נא לא לפרסם במקומות נוספים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : March 21, 2013, 05:48:34 am »
א) זה לא כמעט תאונה זה תאונה. במזל בתאונה הזו אף אחד לא נפגע, אבל זו עדיין תאונה.

ב) הוא מטיס EN C ברמת הטסה של EN A. חוסר שליטה מספיק. הקריסות ממש עדינות, טייס שטס אפילו טיפה אקטיבי כבר לא היה מקבל את הקריסה הראשונית. ואי אפשר לטוס על C בלי לטוס אקטיבי.

ג) מי שלא יודע לשמור כיוון שלא יטוס על יותר מEN A. מצנחים מתקדמים יותר לא יודעים לעשות את זה לבד.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #3 ב- : March 21, 2013, 06:43:45 am »
הבחור טס על סיגמה 8 (EN-C) שרכש לאחרונה. ההמראות והנחיתות שלו לא טובות , ורואים באוויר שאין לו את הכישורים לטוס על הכנף הזו.
שתי דקות של טעות אחר טעות, שהתחילו בטעות הראשונה בה הוא אוחז את רייזר ימין בידו ולא שומר לחץ וממשיך בשרשרת של טעויות.
בשניות 45-48 אפשר לראות את המצנח שלי, כשהבחור עובר כ-50מ ממני, ואני צורח אליו RIGHT BREAK.

[attachthumb=#]
הוא זרק את הרזרבי בפעם הראשונה בחייו, ועשה זאת מאד מאוחר כ100-150מ מהקרקע. בשניות האחרונות כבר לא יכולתי לצפות בזה, ורק הגנבתי מבטים  :(
כמו שרואים הוא מעולם לא עשה SIV - למי שצריך תזכורת.
וגם תזכורת שמצנחי EN-C  דורשים טייס שמיומן במצבי חרום.

הוא נחת כ-30מ מכבלי מתח גבוהה והוא בסדר גמור. אחרי המקרה ירדתי ישר לנחיתה.

Kevin's reserve

הטעות הראשונה שלו: קניה של מצנח לא מתאים לרמתו.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #4 ב- : March 21, 2013, 03:46:29 pm »
נדמה שבשלב מסויים הוא פשוט מזקר את המצנח פעם אחר פעם. זה אפילו כמעט עזר לו לצאת מהקריסה השנייה.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : March 21, 2013, 06:18:19 pm »
עירא אתה מאכזב אותי, ציפיתי לפירוט מדויק של מתי הוא בסאט ומתי בספירלה רגילה ;)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : March 21, 2013, 06:36:34 pm »
נדמה שבשלב מסויים הוא פשוט מזקר את המצנח פעם אחר פעם. זה אפילו כמעט עזר לו לצאת מהקריסה השנייה.

אתה מתכוון השלישית.

קריסה ראשונה, 0:33. המצנח צולל ונפתח. כשהכנף הימנית חוזרת לטוס בגלל שהטייס בכלל לא שולט בלחץ של הכנף צד שני קורס (כמו בווינג אובר גרוע), 0:37 קריסה שנייה וקרווט ראשון.
כל נסיונות התיקון שלו הם מין פמפומים חסרי תכלית שרק מחריפים את הספירלה ושנראים כמו בן אדם שלא יודע איך להגיב ומה צריך לעשות ועכשיו מתחיל לחפש מה עושים.
גם כשהוא כבר מושך חזק מספיק לעצור את הסיבוב הוא נשאר משוך יותר מידי זמן ומזקר את הכנף. וכמובן שכמו שהוא מזקר את הכנף הוא מיד משחרר את כל הברקס וממש זורק אותו, כי אין לו מושג איך לשלוט ביציאה מההזדקרות. המצנח נזרק לכל הכיוונים מהזיקורים והשחרורים המטורפים האלה יותר מידי פעמים בשביל לספור אותם.

ב1:09 הוא מצליח להגדיל את הקרווט השמאלי שלו ע"י זיקור של המצנח ושחרור מהיר של צד ימין. ב1:15 הוא מזקר את כנף ימין מה שפותח את כנף שמאל, אבל מכיוון שברקס שמאל לא משוך הכנף רצה קדימה ויוצרת קרווט ענק בצד ימין (קריסה שלישית אם סופרים). יש שמה עוד זיקור קטן של כנף שמאל וקצת נסיונות לשמירת כיוון. רק שהבחור לא יודע שקרווט בגודל כזה אין אפשרות לשמור כיוון, יש שתי אפשרויות או פול סטול או רזרבי. לפחות בסוף הוא הלך על האפשרות השניה.

המצנח לא לרמה שלו זה האמא של האנדר סטיטמנט.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #7 ב- : March 21, 2013, 07:24:58 pm »
המזל שלו ששוויצרי אחר היה על הרדיו איתו וצעק לו לזרוק. אחרת זה לא היה קורה. הוא זרק ממש בשניות האחרונות.
אפשר לראות כמה קרובים כבלי החשמל ברגע הזריקה כאן:
[attachthumb=#]

אני טס כאן בלי רדיו כי שכחתי אותו בבולגריה, וזה היה כל כך מתסכל. צרחתי ממעמקי גרוני כל עוד היינו קרובים. רק אתמול הבנתי כמה חשוב לטוס עם רדיו (ברור שיש עוד סיבות). כזו הרגשה של חוסר אונים לצפות במישהו צולל כך בלי יכולת לעשות משהו...
לדעתי אין מה לנתח יותר מדי בסרטון. פשוט אין לו מושג מה הוא עושה. הוא אפילו שאל אותי אתמול אם הוא צריך היה להשתמש בספיד סיסטם כדי לצאת מהספירלה - מזעזע.

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #8 ב- : March 21, 2013, 07:29:29 pm »
התכוונתי לתמונה הזו:
[attachthumb=#]

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #9 ב- : March 21, 2013, 10:19:28 pm »
המזל שלו ששוויצרי אחר היה על הרדיו איתו וצעק לו לזרוק. אחרת זה לא היה קורה. הוא זרק ממש בשניות האחרונות.
אפשר לראות כמה קרובים כבלי החשמל ברגע הזריקה כאן:
[attachthumb=#]

אני טס כאן בלי רדיו כי שכחתי אותו בבולגריה, וזה היה כל כך מתסכל. צרחתי ממעמקי גרוני כל עוד היינו קרובים. רק אתמול הבנתי כמה חשוב לטוס עם רדיו (ברור שיש עוד סיבות). כזו הרגשה של חוסר אונים לצפות במישהו צולל כך בלי יכולת לעשות משהו...
לדעתי אין מה לנתח יותר מדי בסרטון. פשוט אין לו מושג מה הוא עושה. הוא אפילו שאל אותי אתמול אם הוא צריך היה להשתמש בספיד סיסטם כדי לצאת מהספירלה - מזעזע.

עומר בצלילה של 15 מטר גם אם היה לך קשר לא נראה לי שהוא היה מצליח לשמוע משהוא

הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת