כתב נושא: יום חזק. אני רוצה הסברים  (נקרא 139 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק רולי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
יום חזק. אני רוצה הסברים
« ב- : March 12, 2013, 09:13:20 pm »
https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=2821

אחרי הגישושים מהבוקר, השבשבות היו חלשות מהתחזית
כמון הדרימה מספיק והעצומה הייתה   בסביבות 15 קמש.

הר הארי היתה המקום
עלינו ולמעלה היתה רוח על האף בין 15 ל20 לא מדוד , פרסנו ו ניכנס משב טיפונת יותר חזק שלא עבר את המגבלות. אירע אמר ( ואני מסכים) שהמשאבים לא באים במכה אלה בהדרגתיות. רבע שעה עד ההמראה ואני חשבתי תוך כדי שלמרות שנירא רגוע , התיזמון של ההמראה לא היה מושלם... עליתי מטר או שנים כימט אנכית ושיחרתי ברקסים כדי לצאת בלי בעיה.
בלי בעיה??... עוד כמה מטרים ספורים ואני צוהק לעירא לא לתת לבחור החדש להמריא. בומבות ועוד בומבות, והחופה רוקדת וכול כולי מתעסק רק לשמור אותה מעל ראשי.....רק שהיגעתי לפינת המערבית יכלתי לשבת עם הפוטרס.

עוד גיששתי וטיפסתי (יזומה רק ב10 דקות הראשונות)וחזרתי לעמדה לסמן שלא יחשבו להמריא.
יש לי לא מעת טיסות אקטיביות ואני לא מפחד מאוויר פעיל. אבל הפעם היה חזק מחותכת באופן קיצוני בהשווה ל300שעות פלוס שטסתי עד היום.

הבנתי שעל ההר לא ממש נהנה, אז יצאתי לעמק. אבל שם ניפגשתי עם רוח שלא ממש נתן לי להתקדם.ואני עולה. בלי 360. קו ישר... פול סס ואני בין 0 ל5 קמש. ועולה.רק רציתי לעבור את רמא.. היגעתי לשדה נחיתה מעל 1000...ביג יארס סס ועולה... אבל אני כבר מעל השדה וזה נתן לי רגיע. כדי להימנה מגרר מיותר, הביג יארס רק שהייתי 200 מטר מעבר לכביש

בודק מהירויות ומחליט בכל זאת לעשות קרוס קטן לביג בכרמיאל לשני שדות גדולות שליד.
ביג יארס ופול סס ועולה. רק ספירלה הוריד אותי . מתחת ל600 מרגיש שהשחיבה צפונה כפר הופסקה. אבל עוד יש בועות בכל מקום. פעם הראשונה שאני רוא ציפורים מיתחתיי ובורח מהם. רק סינקים רציתי.
תיכננתי את הנחיתה באמצע שדה אבל לא הי צורך כי מלמעלה , 100 מ מעל הקרקע כבר ראיתי שמה שהיה לי ב1000 לא היה על פני השטח. נחיתה בלי שום בעיה ויציק (הבחור החדש) מחכה לי על הכביש מוכן לקפה בארומה.

הר הארי האתר שמימנו היו לי הכי הרבה בעיות , ואני נותן לו כבוד. ובכל טיסה אני עולה עם חששות.
לא ראיתי בנתונים שקיבלתי בעמדה שום דבר שהיזכיר לי מה שהיה אחרכך.

יש לי 4 טיסות מעל ה3 שעות בהרים. הפעם 44 דקות השאירו אותי סחות לגמרי...אם אפשר להגיד שטיסה טובה זה כמו אישה... היום הרגשתי ש77 בתולות התנפלו עלייי :o :o :o

« עריכה אחרונה: March 12, 2013, 10:05:36 pm על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: יום חזק. אני רוצה הסברים
« Reply #1 ב- : March 12, 2013, 10:14:57 pm »
ההסבר הפשוט - הרוח התחזקה אחרי שהמראת. לא הראשון ולא האחרון שזה קורה לו. הבנתי מעירא שגם בעמדה הרגישו את ההתחזקות זה לא היה רק אצלך פשוט רק אתה היית באוויר.

האוויר המחותחת שתארת לי בטלפון נראה לי לפי הטרק ככיווני רוח שונים בגבהים שונים. הגזירות ביניהם ברוחות חזקות יכול להיות מאוד לא נעים.
קצת קשה לגמרי לדעת כי אני לא יודע באיזה קטעים היית על ספיד סיסטם. אבל בקצרה: בהתחלה אתה במצב טוב מול העמדה להגבעה ממערב. אחר כך יש טיסה איטית לדרום מערב. אז אתה פונה דרומה עם מהירות גבוהה ואיבוד גובה (ספיד? עם אוזניים?). מגובה 850 מתקדם לאט דרומה ומאוד לאט דרומ מזרח ועולה בטיסה ישרה. מעל רמה יש קטע מאוד מוזר, להערכתי מחותחת או רוורסים לסרוגין או גם וגם. אחרי הכביש עוד קטע מוזר, אתה פונה ב90° ונשאר באותן מהירויות איטיות (השתנתה הרוח?). טס לכיוון כרמיאל כשבגובה 770 אתה עובר די ברור מרוח פנים לרוח גב בטיסה ישרה (או שפה לחצת פול ספיד?). נוחת מול דרום מזרחית שלא נראית מאוד חזקה בגובה הזה.
(נכתב לפני שהוספת תיאור טיסה)

« עריכה אחרונה: March 12, 2013, 10:20:53 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #2 ב- : March 12, 2013, 10:21:19 pm »
מהרגע שיצאתי דרומה..כמעט כל הטיסה היתה עם סס, לרוב פול
« עריכה אחרונה: March 12, 2013, 10:37:52 pm על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #3 ב- : March 12, 2013, 10:33:21 pm »
שקע שרבי עצבני !
זה הכל.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : March 12, 2013, 10:37:14 pm »
אגב עוד יתרון של ספירלה לאיבוד גובה בתנאים כאלה הוא הלחץ החזק מנטרל את הבעייות של אוויר מחותחת.

שלא כמו טייסי אקרו שעושים ספירלה בשביל הG, לא צריך להכנס לספירלה בכל הכוח (בלי פניקה). פשוט להכנס הדרגתי לספירלה ולחדד עד שאתה מגיע לקצב שקיעה שנוח לך איתו. ז"א אם האוויר עולה ב5+ אין צורך בספירלה של יותר מ10- שתוריד אותך ב5-, בספירלה חזקה של 20- תשאר מעט מאוד זמן ובסופו של דבר תרד פחות. סתם טיפ.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : March 12, 2013, 10:39:22 pm »
שקע שרבי עצבני !
זה הכל.

שקע שרבי?

אבל אנחנו תחת רמה.

לא כל שרב הוא שקע, ושקע שרבי מרים ל3000-4000 לא יוצר גזירות רוח.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #6 ב- : March 12, 2013, 10:50:00 pm »
שקע שרבי עצבני !
זה הכל.

שקע שרבי?

אבל אנחנו תחת רמה.

לא כל שרב הוא שקע, ושקע שרבי מרים ל3000-4000 לא יוצר גזירות רוח.

שקע או תקע? lugh
בזמן של הספירלה שלא הייתה מאוד הדוקה, ראיתי את הווריו בין 3- ל6-
דאגתי לא לעבור את הכביש וברגע ששיחררתי עליתי בין +1 ל+3 בלי להסתובב. נכון שהגעתי לכרמיאל, רק בגלייד (לרגע חשבתי שיש לי קאיין 4 :) ), לא חשבתי לרגע להמשיך .
« עריכה אחרונה: March 13, 2013, 01:11:34 am על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח