כתב נושא: "הרובוט"  (נקרא 117 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
"הרובוט"
« ב- : March 11, 2013, 09:52:43 pm »
פיתוח מעניין של בחור מעניין שפגשתי בנפאל: http://www.wired.com/playbook/2013/03/calin-popa-vtr/

למי שאין סבלנות לקרוא באנגלית:
קולין רצה לעשות ריטמיק סאט ואינפיניטי טאמלבינג, תרגיל אקרו די מסובך, שהוא בעצם כניסה לסאט ופמפום הברקס בקצב הנכון, כשכל "פמפום" מוסיף עוד אנרגיה, עד להגעה למצב בו עוברים ישירות מעל מרכז הכנף. במצב זו כל שנותר הוא לעזוב את הברקסים, לתת לגרביטציה לעשות את שלה ולעבור שוב ושוב מעל המצנח בגלגול אין סופי.

הוא התאמן על התרגיל המון זמן ולא הצליח למצוא את התזמון הנכון למשיכה ושחרור הברקס, ותו"כ גם פיתח הרגלים לא נכונים ובעצם נתקע.
יחד עם עוד חבר מתכנת הוא התחיל בבניית ה"רובוט"- מכשיר ללימוד נכון של אקרובטיקה.
הוא נתן לפאל טאקש (אלוף העולם באקרו איזה כמה פעמים) לעשות את התרגיל כשהוא מצולם, ומחובר למדי תאוצה, זווית, מד G וכו'
הוא סינכרן וניתח את כל העסק ועל סמך זה תיכנת את המכשיר כך שיגיד לו מתי בדיוק הרגע הנכון למשוך ולשחרר, ומתי אין לו מספיק אנרגיה ועליו לבטל את התרגיל.
בעזרת הרובוט הוא למד במהירות את התרגיל ואפילו המציא לו עוד ורסיה בה הוא מסתובב גם בציר הסבסוב (תרגיל ה"בלרינה", מופיע באתר שלו)
כרגע הוא לקראת שיווק מסחרי ועובד על גרסה של הרובוט שתלמד לבצע לופ מושלם.

שווה להסתובב קצת באתר שלו, למרות שהוא עוד בשלבי בניה, http://metagliding.com/, יש שם כל מיני דברים מעניינים, בכלל הוא בחור שלוקח כל מה שהוא עושה ממש ברצינות, עשה לי ולעוד כמה חברה D-BAG בנפאל והשקיע שעות בקיפולים כדי להגיע לפתיחות מושלמות.
« עריכה אחרונה: March 11, 2013, 09:54:00 pm על ידי צוק »
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: "הרובוט"
« Reply #1 ב- : March 11, 2013, 10:28:12 pm »
מרשים מאד....    בכלל לדעתי לא יירחק היום שהגאדגטים הטכנולוגיים שאנו טסים איתם היום ייראו מאד מיושנים.. לא מן הנמנע שרובוט שכזה בפיתוח נכון יגיע גם לקרוס קאנטרי... וכמובן אגדת "משקפי הטרמיקות" הידועה...

מן הסתם לחלקנו זה ייראה כמו עייות של הספורט אבל זה מה שחשבו הראשוניים כשראו חברה טסים עם ואריו....

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
בעניין: "הרובוט"
« Reply #2 ב- : March 12, 2013, 10:25:57 am »
ואריו היה עוד לפני שהיו מצנחי רחיפה...
וכן,אפשר לתת לרובוט ולטרמל ולצפות בעסק עם משקפי תלת מימד מהסלון בבית -הרבה יותר בטוח .
נ.ב
אין כאן ציניות.
אני יודע שעובדים על טיסנים/מזלט"ים שמשדרים את הטיסה כשה"טייס" נמצא על הקרקע כשהוא חווה את הטיסה בצורה בטוחה.
אם תדמיינו את זה -זה יכול להיות מדהים !