אהלן דורון.
מצטרף לצחי ב-2 הקביעות הראשונות - כנראה הכי נכון ללמוד אצל רומן ב-7WINDS ולקנות ציוד רק אחרי שהתחלת להכיר את התחום ותוכל לקבל החלטה מושכלת יותר מה מתאים לך ומה לא.
אתרי הרחיפה הקרובים לרחובות, אם אני לא טועה, אלו הם אתרי הרכס בין שפיים לנתניה.
ציוד למתחילים, כפי שצחי כתב, מצנח, רתמה עם הגנות, רזרבי, קסדה.
אני קניתי ציוד לפני קצת יותר משנה - מצנח של אפקו חדש מהמפעל, קסדה מוזלת של אפקו (יש להם באתר מוצרים מוזלים), רתמה יד שניה ורזרבי של אפקו מסוכן (dealer, לא dangerous). הכל הכל הכל מסתכם בסביבות 15,000 ש"ח.
ציוד יד שנייה יכול לעלות לך כמחצית הסכום (יש פורום קונים-מוכרים).
חשוב מאוד לפני הרכישה להתייעץ עם המדריך שלך ועם מרחפים אחרים שאתה סומך עליהם לשמוע דעות נוספות, אפשר גם בפורומים האלו.
כמתחיל אין לך סיבה לרוץ לקנות ואריו. אני קניתי אחד ועכשיו מתחיל להנות מטיסות כאשר הוא מושתק - לא רוצה את הרעש שלו בשמיים.
גם קשר הוא אופציונלי לך כמתחיל (גם אני נחשב מתחיל עם כ-30 שעות טיסה באתרים שונים וטס בלי קשר) אך יכול לעשות את החיים קצת יותר קלים מבחינת תקשורת באוויר ועל הקרקע (חוסך כמה שיחות טלפון, זה הכל).
אני מציע שתדבר עם עמרי בנדטי (אתה יכול למצוא אותו דרך הפורום), הוא טייס מנוסה, גר במרכז, הדריך אצל רומן (7WINDS), טס גם על מנוע ומההכירות שלי איתו הוא ישמח לעזור לך כאשר ימצא זמן (הוא גם קצת עסוק).
אה, הוא גם טייס אקרו, אבל זה עוד רחוק מאוד ממך.
מעבר לזה, אתה תמיד מוזמן לשאול ולהתעניין בפורומים השונים ותמיד תמצא מישהו שיענה.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה.