כתב נושא: על ניהול "תקין", אחראיות אישית או איך שתקראו לזה  (נקרא 887 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
התקשר אלי ליאן שלקח על עצמו את תפקיד הגזבר.
לשמחתי הפעם כנראה יהיה גזבר שידאג לקופה ולניהול מסודר.
לירן סיפר שהסלולרי של האגודה שכבר כנראה זמן רב (שנה ? שנתיים?) לא בשימוש עולה לאגודה 3000 שח בשנה.
כן כן!
מאחר ואני הייתי זה שרכש בשם האגודה לפני כיותר מעשור את המכשיר בסלקום הייתי היחידי שיכל לבטל את הקו וזאת עשיתי הבוקר אחרי המתנה של כחצי שעה מזמני הדוחק ביום שישי עמוס.
למרות זאת מצאתי לנכון להקדיש עוד 5 דקות ולהעביר את המסר והמידע לפורום.
לפי ברור קצר שעשיתי כבר ב 2010 נרכשה חבילה של 195 שקל פלוס מעמ שקנתה עבור הסלולרי של האגודה חבילת דקות.
אין לי מושג מי הרוכש בשם האגודה אבל זאת דוגמה לאיך האנשים הלא נכונים בתפקידי ניהול של האגודה יכולים לגרום לנזק כספי מתמשך ומתמשך עד שיגיע הצדיק שישם לב לחשבונות ויעצור את הבזבוז המשווע על נאדא ...כלום.
כל חודש מזה כ 3 שנים משלמת האגודה כ 225 שקל על טלפון סלולרי.
חשבו בעצמכם כמה גיפיאסים או ואריו היה ניתן לרכוש בכסף הזה במשך התקופה הנל.
שימשתי כגזבר האגודה מתחילת שנות ה90 עד 2002 או 2003 לערך ואז פרשתי (לא בגלל שלא היה לי זמן אלא בגלל סיבות שהאגודה עצמה נתנה לי כדי שאפסיק לתרום). כמי שמספרים עליו בדיחות של חסכנות במהלך משלחת אגר בספרד (מיקי גרט ראובן ז"ל דוד כספי שהיה אז יו"ר ואנכי) אני גאה לאמר שאנשים כמוני שכל שקל איכפת להם ממנו הם האנשים הנכונים לנהל כסף ציבורי כמו חשבון האגודה.
אני משוכנע שבעשר השנים האחרונות כספי האגודה לא הושקעו באגרות חוב סולידיות שהיו בקלות מוסיפות לחשבון האגודה עוד כ 3000-4000 שקל לשנה (במיוחד כשיתרות החשבון הם מעל 100 אלף )
לירן גילה גם שהבנק מחייב את האגודה בסכום מופרז של כ 1500 שח דמי ניהול ועמלות שונות ואני בטוח שהוא יצליח לחתוך את העמלות האלו די בקלות לפחות ב 50%.

לסיכום - אני מקווה שנחזור לניהול תקין אמיתי מעבר לתעודה שאנו מקבלים . יש חשיבות גדולה להצגת דוח שנתי באסיפה הכללית שם לפחות מישהוא יכול לשים לב לבזבוזים מיותרים במידה ויוצג דוח עם פרוט סביר של סעיפי ההוצאה.

שבת שלום.
« עריכה אחרונה: January 19, 2013, 08:17:32 pm על ידי חגי »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
חגי, בגדול אתה צודק וגם צדיק גדול היית כשניהלת את כספי האגודה (אני לא אומר זאת בציניות). אבל, מכיוון שהזכרת כאן את שמי, אוסיף ואומר כי, בניגוד לך, יש אנשים שחושבים שלהוציא כסף על מזון שהוא לא מהדרגה הנמוכה ביותר, זאת הוצאה ראויה. אני מכבד את דרכי החיסכון (לא פעם שם נרדף לקמצנות) שלך, כי אני יודע שלא כל האנשים חושבים כמוני. מתי תפנים שאנשים שלא חושבים כמוך, בכל זאת ראויים להבנה ואפילו להערכה?

מנותק Tamir

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • אתר החברה שלי - בולוורקס
אי ניהול תקין של כספי האגודה גם מביא לכך שלא כולם משלמים את דמי החבר מחוסר אמון במערכת (מסתבר שבצדק).
תקראו לי אופטימי, אבל אני מאמין שמכאן אפשר כנראה רק לעלות.

תמיר.
שמשלם את דמי החבר בזמן. לפחות בינתיים.

תמיר לביא
http://www.bulwarx.com