כתב נושא: סופ"ש בצפון  (נקרא 956 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Tamir

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • אתר החברה שלי - בולוורקס
סופ"ש בצפון
« ב- : January 12, 2013, 09:21:16 pm »
ביום חמישי בערב ארזתי את רב הילדים, האשה והגלשן ונסענו צפונה לראות שלג.
שישי בבוקר הגעתי להר ארי, שלא איכזב וסיפק תנאים מצויינים למשחק בשלג ונוף לבן מדהים.
גם נדב דניאל והילד היו שם ובנו גולש שלג.
ענן שישב על ההר לא איפשר לצאת לטיסה וגם לא ממש איפשר לי ללמוד את האתר.
כשהם הציעו להרכיב גלשן כדי לצלם את הגולשלג הבנתי שעדיף להתרחק מהמקום...

למחרת, שזה בעצם היום - הגעתי לגלבוע, והוצאתי טיסה של 40 דקות ביחד עם גרט שהגיע למקום וכמה עשרות מצנחים (לא ספרתי, אבל ככה זה הרגיש).

שבוע מוצלח לכולם.

תמיר.
תמיר לביא
http://www.bulwarx.com

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: סופ"ש בצפון
« Reply #1 ב- : January 12, 2013, 11:52:21 pm »
חבל שלא המשכת איתנו לשרונה בצהריים. היה יופי של magic lift הידוע כ"אפקט שרונה אחה"צ".

האמת שאני לא ממש מבין איך לא היו גלשנים בשרונה היום, היה יום הרבה יותר מתאים לכם מאשר לנו. רוב היום הרוח באזור ה40 קמ"ש.
« עריכה אחרונה: January 12, 2013, 11:53:40 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Tamir

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • אתר החברה שלי - בולוורקס
« Reply #2 ב- : January 12, 2013, 11:57:50 pm »
הייתי עם המשפחה, זה לא התאים.
אבל אף פעם לא שמעתי על האפקט הזה.
מה זה?
תמיר לביא
http://www.bulwarx.com

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : January 13, 2013, 10:15:08 am »
האמת שזה התגלה לא לפני הרבה זמן. לפני 3-4 שנים אני ויורם אגמון ז"ל התחלנו לשים לב אליו.

בימים של מזרחית חזקה בסביבות אחה"צ יש ירידה ברוח ונוצר עילוי עדין באזור מאוד רחב החוצה מהרכס. הטריק הוא לזהות מתי לעזוב את הרכס ולהתחיל לצאת החוצה. בעיקרון הטיפס הוא במאין מדרגות. עם מצנח אם הרוח חזקה אפשר להאט ולטוס כמעט ישר קדימה בעילוי קבוע בהתקדמות קרקעית איטית, אפשר גם בSים עדינים וארוכים שכל פעם יוצאים עוד קצת החוצה בסיבובים עדינים כי העילוי לא חזק. העילוי ממשיך עד למעל שדות הנחיתה, לפעמים אני מגיע עד מעל בית הזקנים בקצה המזרחי של סמדר ועדיין עולה. אתמול גם טיילתי צפונה וגם שם עלה.

המנגנון עצמו עוד לא לגמרי ברור לי למרות חיבתי להבנת מנגנונים כאלה. אבל נראה לי שגם באפקט הזה (כמו באפקט כינרת) כניסה מתחת לאפקט הרגוע יכולה להביא לטיסה מאוד לא רגועה. בתמונה מליפני שבועיים ניתן לראות את העשן בעמק שוכב במערבית כשבעמדה מזרחית של 30 קמ"ש. רוב הסיכויים שיש ביניהם אזור מאוד מערבולתי אבל קל מאוד לא להגיע לשם.

למרות שהאפקט הזה קטן יותר מבכינרת היתרון שלו הוא שהוא קרוב יותר להמראה ולכן קל יותר לטיסה ועקבי יותר.

בימים שהרוח לא מאוד חזקה וניתן לטוס לפני הגעת האפקט הרגשנו אוויר קצת מערבולתי לפני האפקט וברגע שנרגע מתחילים לעלות ולהתקדם החוצה.
« עריכה אחרונה: January 13, 2013, 10:15:27 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel