טוב אני אנסה לענות אחד אחד לפי התור:
מה הפורוסטי על החופה?
לא רשמנו את התוצאות במסודר ואני ממש לא זוכר את המספרים אבל היה ברור שהיא קרובה לסוף חייה.
האם היה קשר לגורר(מכשיר קשר) למה לא ניתוק מיידי?
היה קשר, לא חושב שניתוק היה משנה משהו, אבל לפחות בעיקרון אין ספק שבכל ספק כדאי לנתק.
מפתיע מאוד שעם הניסיון שלך לא זיהית את הדיפסטול ופעלת בהתאם.
אל תשכח שזה לא דיפ סטול סטנדרטי יזום שאני נכנסתי אליו, הכניסה אליו הייתה במצב של כלום ברקסים, ותוך כדי הגרירה, מה שאומר שיש לי גם מהירות אופקית מסויימת בתחילתו, ומשיכה קדימה של הגוף שמחריפה את המצב, ושונה ממצב נייטרלי.
בסופו של דבר זהיתי את המצב, אבל מאוד מאוחר...
אגב פולסטולים ודיפ סטולים זה משהוא שהרבה זמן לא תרגלתי, בעיקר עקב חוסר בגובה ביטחון/מים, ויחסית למצבים אחרים שאני מכיר, הביטחון שלי שם נמוך יותר.
אני מריץ פעם אחרי פעם ולא מצליח ליראות מה שאתה כן רואה. מה יש ב21 שנותן לך אינדיקציה של שיחרור
ומה ב50 שרואה את הבעיה?
שנייה 21 הוא כתב ניתוק לא שחרור, הכוונה ניתוק מהקרקע והמראה.
שניה 50 המצנח נוטה שמאלה ותיקוני גוף שלי לא מספיק משפיעים
1:03 דיפ סטול מלא, מצנח שקוע בין התאים (תסתכל איך פתאום רואים את הקווים של התאים).
רולי אני יודע שאתה לא שומע טוב, חוץ ממה שרואים תגביר עד שתשמע את הואריו ותבין מה פספסת קודם

האם תוכל לפרט עם עומס הכננת (העומס עליו היתה מכוונת הכננת) ועל משקל המערכת (משקלך כולל כל הציוד)?
לא יודע את העומסים המדויקים אבל אם אני לא טועה באזור ה60-70 ק"ג.
משקל טיסה שלי כולל ציוד לא נשקל בפועל אבל לפי חישוב של 95 ק"ג פלוס 20 ק"ג ציוד, מגיעים ל115 ק"ג.
טסתי על
כנף של 23 מטר מרובע, מה שאומר שהעומס הוא גבוה מהעומס הסטנדרטי של מצנחים נורמליים.
מאחר ואתה חייב להחליף חופה, רציתי רק להסב את תשומת ליבך שמזה 6 שנים מתפרסמת באתר מודעה המציעה מצנח חדש לחלוטין מסוג אפסילון 3, אני חוזר, חדש לחלוטין!!!
למה הזמנת חדש ולא קנית את זה???
גורדון בחייך, אתה חושב שעם מצנח עם תקינה של EN אני אצליח להתקבל לחרב?
מה קצב שקיעה בפרשוטל?
המספר המדויק כמובן תלוי בעומס על החופה אבל בגדול לא הרבה יותר מרזרבי, לכן כמו שצחי כתב הסכנה העיקרית היא לא בלנחות בפרשוטל מושלם, אל בהסתבכויות שנובעות מכך, כי זה מצב לא יציב שבקלות הופך לספין/פול סטול/ ריצה קדימה וכו'
צוק מעבר לזרימת האוויר שדי קל להרגיש יש גם לחץ שונה בברקסים בין מצנח שרץ קדימה לתרמיקה ומצנח שמזדקר ורץ קדימה. הרגשת?
כן, רואים שהרגשתי שמשהו לא בסדר, אבל לקח לי זמן לעכל, ותוך כדי ניסיון להבין מה הבעיה שמרתי על המצנח מעל הראש...
לדעתי אחת הבעיות היא שהעיניים הסתכלו על המצנח במהלך האירוע ולא על האופק.
בעיקר בגובה נמוך (ולא רק) יש חשיבות להבנת המצב ביחס לאופק - להבנת קצב השקיעה, הגלגול, הפיץ'. כשהעיניים למעלה - כל זה לא קיים. את מצב המצנח אמורים להבין מההרגשה ברתמה ואולי מהצצה קצרה למעלה.
אני מניח שהזיהוי היה מהיר יותר אם היית רואה את קצב השקיעה.
נכון שבמצב טיסה רגיל טסים על פי תחושות מהרתמה והברקסים, אבל ברגע שכבר קרתה תקלה אתה חייב להסתכל על המצנח כדי להבין מהיא בדיוק.