2 שאלות:
1. עירא - מה זה ספירלה הפוכה לעזעזל? (כן, זה זיהוי נכון עם טרמינולוגיה של טייסי תובלה)

2. גונן - אם אראה לך שני קטעי וידאו, האם תדע להבדיל בין SAT לספירלה (כשהכנף פתוחה ללא קריסה).
כל הכבוד על חפירות היוטיוב - זאת התחלה טובה, אבל זה לא מחליף קורס SIV ואחזור על המנטרה שלי: מי שלא עשה SIV ולא מרגיש יחסית בנוח עם מצבי חירום, או לפחות בשליטה (לפחד מותר) - הוא טייס שחייו תלויים יותר בגורל ומזל ופחות בידיים שלו.
לא צריך לעשות אקרו או להיות חובבי אקרו כדי להיות טייסים בטוחים - אבל בהחלט צריך ידע ונסיון במצבי חירום.
וזה SAT, חד משמעית: ציר הסיבוב נמצא במיתרים בין החופה לטייס והטיס טס אחורה ביחס לגוש האויר (הכנף טסה קדימה).
זאת ההגדרה של SAT ואפשר להתווכח עד מחר, אבל מי אני שאתיימר להבין את ההבדל בינהם...
הנה התנ"כ שלי Just Acro:
Actually it’s a kind of spiral, wherein the center of the rotation is between the glider and the pilot. It means, the glider turns forward, (positive) while the pilot turns backward (negative). The sinking rate is pretty low, somewhere between 2-6 m/s, depends on the glider and the execution of the manoeuvre.
http://justacro.com/tricks/english/satמי שרוצה לפתוח את העיניים יכול להשתמש במידע על אקרו כדי להבין מצבי חירום, כדי להבין את הכלי שהוא טס עליו, כדי להבין לפחות תיאורטית על מה הוא טס. מי שישב לקרוא יקבל הרחבת אופקים וסיכוי יותר טוב להגיב נכון במצבי חירום שאתה עלול להגיע אליהם גם אם לא התכוונת!
הבהרה: זה לא כזה קריטי אם זה SAT או לא SAT, אבל זאת דוגמא קלאסית לבורות של רוב הטייסים.
טייס תובלה לא יכול להסביר לטייס F-16 מה זה שמינייה עצלה, סבבה?

לחפור, ללמוד, להבין, לעשות קורס, לתרגל - בטיחות.