צוק - קצת קשה ללמד מכניקת טייס בהתכתבות, אבל מה שאתה כותב לא מדוייק. בכלי טייס סטנדרטיים, וגלשן לצורך העניין מבחינות רבות הוא כזה, היציבות הסטטית מתייחסת להפרעות על הכלי בהיותו בטיסה מקוזזת, כלומר ללא התערבות הטייס. באנלוגיה, אפשר תמיד להגיד שבמטוס קונוונציונלי הטייס מחזיק את הסטיק ומתנגד להפרעה. האם הכוח שהטייס נדרש להפעיל על הסטיק היא פרמטר של יציבות סטטית? (רמז: לא, אבל הוא יכול להיות פרמטר של יציבות דינמית). סתם לצורך ההדגמה, נניח שלאותו מטוס יש מערכת היגוי מוגברת (למשל הידראולית), ל- INPUT ובמטוס זהה אחר אין. האם היציבות הסטטית של המטוסים שונה בשל כך? (רמז: לא).
אני יודע שהנושא לא פשוט להבנה, ותאמין לי שאפילו מהנדסים שזה עיסוקים מתבלבלים בעניין לפעמים.
דרך אגב, כל שיטת הניהוג בגלשן, שמהווה את נושא השיחה כאן, היא לחלוטין שונה ממה שיש בגלשנים סטנדרטיים (יש לו סטיק והגאים), כך שההתייחסות ההשוואתית לכל עניין הניהוג קצת בבחינת השוואת "תפוחים לתפוזים", ואני מנחש שהתנודות בציר העילרוד שניתן לראות בסירטונים, נובעות מקושי לנהג את הכלי. בנוסף, כמובן ייתכן שהיציבות הסטטית שלו נמוכה מזו שיש בגלשנים, אבל אין לי את הנתונים הגולמיים כדי לנתח זאת.
בשמחות,
איל