כבר כמה ימים שאני חושב האם לשתף אותכם וכמובן האם זה יעזור.
מצורף סירטון של מתן מהגלשנים בשבת,סרט טוב שלעצמו אבל... שימו לב לפתיחה,מלא רעש,עצות מיותרות שמפריעות לטייס והריכוז שהוא נדרש ברגע ההמראה נפגע.מתכון לתאונה. דרך אגב,זה קיים גם אצלינו רק בלי ליגה.
https://www.youtube.com/watch?v=ccH1ogJxFJs&hd=1#לא הבנתי באמת מה הבעיה שלכם גלשנים לבצע סדר בעמדה,שני טורים ושלפו כול פעם טייס שמוכן ו י כ ו ל להמריא.
גלשן אחד שתקוע במרכז העמדה יותר משעה ובשלב מסויים גם לא היה לו לאן לזוז. העמדה בגדול היתה שלכם (שניה נגיע לזה),אין איזה טייס שלא משתתף בליגה שיכול לתרום מזמנו,להגיע קצת יותר מוקדם לסמן משטח המראה ובגדול לגרום לכם להרגיש יותר נעים בעמדה. ראיתי שם כבר פרצופים מיואשים וזה לא היה מהחום.
טייס מצנחים ותיק מנסה להניף ושוב להניף ושוב להניף ואחרי שהמצנח מתברבר בעצמו מנסה לסדר את המצנח באמצע העמדה ומפריע לגלשנים ולנו להמריא בחלון שכבר היה.העקשנות הזאת גם שאין כבר איפא להניף ולרוץ לא מובנת.
למה רק אחרי הערות(וצעקות) חוזרות ונישנות פינת את העמדה? למה החוסר התחשבות? גם בשבילך, כמה המראות לא מסתדרות קח שניה זמן לעצמך בצד,תתארגן טוב ותחזור כמו שחזרת אחרי, בכוחות מחודשיים טרי ומרוכז.
הכי מעצבן!
בטיסה בטרמיקה שדבוק לה לתחת כבר יותר מחמש דקות ובעצם מצילה לי טיסה,מצנח מתקדם לעברי. במקום להשתלב מאחורי כמקובל הבחור מחליט להיכנס מהצד ומאלץ אותי להרחיב את הסיבוב להיכנס מאחוריו ובעצם לאבד את מרכז התרמיקה. זה עוד נסבל בשביל הבטיחות,טייס חדש שלא מבין את חוקי הדרך לא שווה להתעצבן. אחרי כמה סיבובים בטרמיקה הבחור החליט לפתע להחליף כיוון סיבוב

למה? מה חשבת לעצמך? איפה חוקי הדרך?איפה הבטיחות? אתה באמת חושב שאתה לבד שם?
שניה אחרי ההפיכת סיבוב הפנתי עורף למסוכן הזה וברחתי מהתרמיקה,עדיף לנחות מאשר לטוס לידו!
לכולם זה מפריע,כולם חושבים שאפשר אחרת.אומנם קשה ליישם אבל לפחות בואו נדבר על זה,נעלה את זה למודעות שלנו ונהפוך את זה כחלק מהרצון לשפר את רמת הטיסה והבטיחות ולהתמקצע,גם על הקרקע זה נכון ותופס.
נ.ב
זה מפריע לי כי מדובר באנשים שאמורים להיות מקצוענים,אותכם אנחנו מזמינים לערבי בטיחות כדי לקבל הרצאה, ממכם אני מצפה לדוגמא אישית.