כתב נושא: 27/9 תבור קיפול וטיול קצר  (נקרא 245 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק רולי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
27/9 תבור קיפול וטיול קצר
« ב- : September 27, 2012, 11:48:45 pm »
היום חיכינו עבנר צוק ואני שהמזרחית וצפונית יהפוך לדרומערבית...וחיכינ ו..וחיכינו.
צוק מרא לנו שלא מחכה יום קל.. ירד די מהר גם כי לא היה לו נוח עם הרתמה.
עבנר יצא ונילחם על ימין ושמאל.. פיפסים קטנטנים שישיארו אותו הרבה זמן גובה עמדה אבל רחוק, יותר קרוב להרי נצרת או לעפולה.. כי הבחור נירא מהיסרדות.. נחת קרוב לאלון הגליל.
אני התלבתתי קשות.. זמן לא היה לי לקרוס רציני והתנאים .... ???
פיתאם הדרום מערבית מחליתה להישאר כמה דקות טובות ומשכנע אותי לפרוס ולצאת.
אחרי 20 דקות של היסרדות, מתחיל לעלות בתרמיקות צרות ובועטות.... יבשות קרא להן אבנר.
1200 בעליה מתמדת וההרגשה הראשונה שמישהו תפס לי את המייתרים והכניס אתי למכונה כביסה מייבש ומדיח הכל ביחד.
אני ראיתי יותר ממה שרואים בסרט.. החופה רצה קדימה וצד שמאל וקרסה, הפתיחה הייתי רואשת וחלק נישר סגור בין המייתרים...כל הצד שמאל היה רופף, כמעט טוויסת, כל החופה רצה קדימה ואני בולם.לא היה פרונטל וכל מה שהיה היה מהיר ואלים מאוד.
אשמח לקבל תגובת ותנסו בין הצלילי המוסיקה לשמוע את הקצב העליה. 2:20 למי שלא אוהב פינק פלויד או אין לא סבלנות לשטויות שלי.......

paseo y lio
התגובה הראשונה שלי אחרי שנירא יותר שקת היתה לברוח למקום פחות אקטיבי.
20 שניות אחרי אני עושה 180 מעלות וחוזר לטרמיקה.. עולה לכמעט 1600 ויוצא לטיול לבת קשת, כפר קמא (ביקשו ממני לצלם את המגרש איפה שאני עובד כמאמן)...ושם מצאתי עוד תרמיקה נחמדה.
היתלבתתי אם להמשיך מזרחה או להקל על הטרמפ... כי צוק כבר נוסע ומי יודע איפה אבנר....
אז בחזרה לשדמות... נחיתה ואיסוף בדיוק שסיימתי לקפל.

אפשר לעשות כל הSIV שבעולם...אין כמו ניסייון על רטוב..(הדברים האילו מוסיפים המון לניסייון אישי, אבל לא מזלזל בSIV ... שיוכל אשע עוד פעם על החופה החדשה שהיום ידע לא להסתבך....

https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=2555

לדעתי.. המינוס 7 אמיתי... זה היה שם בארוע... והפלוסים חזקים היו וגם היו!!!!!
« עריכה אחרונה: September 28, 2012, 01:00:10 am על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: 27/9 תבור קיפול וטיול קצר
« Reply #1 ב- : September 28, 2012, 01:19:42 am »
רולי בקושי רואים משהו...
אתה מצלם עם גו-פרו? תבדוק את ההגדרות של הזווית צילום או רוחב מסך...

ואחרי שתסדר תחזור שוב פעם על התרגיל ;D
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 28, 2012, 02:37:14 am »
רולקה יש לי תחושה שהזוית של הוידאו התחרבשה דווקא בעריכה, תבדוק אם בקובץ המקורי רואים יותר רחב.
שמח שנגמר בפסקקי בתחתונים וזהו...

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 28, 2012, 03:12:55 am »
שום פיסקקי!!!!!! חזרתי לבתזו...של התרמיקה והראתי לה מי הגבר בסיפור!!!!!!!!
לדעתי יש לי בעיה בהגדרות... אשמח לקבל עזרה. בנתייםתהנה בסין ועל תעשה שטויות ( אני חייב להגיד לך כי שומר על מוניתין של מבוגר....(אחראי???)
תעשה חיים יא תותח
רולי ( שיש לו אדרנלין כדי להישאר ער עד יום ראשון)....
« עריכה אחרונה: September 28, 2012, 08:31:33 am על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #4 ב- : September 28, 2012, 05:07:18 am »
טוב לשמוע אותך צוחק אחרי הקיפול.

רק שאלה: נראה שאחרי הקריסה עזבת את ברקס שמאל. למה?
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 28, 2012, 08:39:41 am »
טוב לשמוע אותך צוחק אחרי הקיפול.

רק שאלה: נראה שאחרי הקריסה עזבת את ברקס שמאל. למה?
לא ולא
בזמן אחרון יש לי נתיה לתפוס ברקס בלי להכניס יד.... יאעני.... מבחוץ. רואים את זה בעיקר ביד ימין אבל גם בשמאל.
בזמן קריסה הברקס היה ביד ואחרי הקריסה והבלגן ניראה לי שהירכשתי יותר בטוח להכניס יד.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 28, 2012, 10:50:50 am »
אתמול במבוא חמה היו מזרחיות חזקות, נראה לי שטסת בלי סייד
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : September 28, 2012, 11:26:40 am »
לאירוע אין קשר ללי סייד כי הוא היתרחש במעל 1200,חוץ מזה בעונה זו יש ימים שברמה יש מיזרחיות קלות ובתבור 0 עם משבים אנבאטיים וניראה שזה מה שהיה אתמול.רואים שרולי מטפס בתרמיקה ממש מעל התבור ולא ניסחף לשום כיוון

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : September 28, 2012, 07:01:55 pm »
טוב סה"כ אין מה להתפלא יותר מידי שבתרמיקות של 6+ יש קריסות (לא צריך לי סייד בשביל זה קדמי), גם לא צריך להתפלא שהקריסות האלה יותר אגרסיביות מהתירגולים בSIV או מקריסות בתרמיקות חלשות יותר. חברה, זה חלק מהספורט וכנף רכה לפעמים מתקפלת בתנאים האלה, מי שבוחר לטוס בתנאים האלה צריך לדעת להתמודד עם זה.

ממה שאני רואה בסרט הגבת דווקא בסדר בלי תגובות יתר. אפשר היה לשמור כיוון מוקדם יותר ולמנוע את הכמעט טוויסט אבל סה"כ שמירת כיוון בסדר ועדיף בהרבה תגובה קצת מאוחרת על תגובה מוגזמת.

הסיבה שהקריסה אגרסיבית יותר היא שיש עילוי חזק על הצד הפתוח וברגע ששיווי המשקל בין צידי המצנח מופר הטיפ החיצוני נזרק קצת. אין יותר מידי מה לעשות נגד זה רק לשמור כיוון וזה יתאזן לבד כבר.

לסיכום קריסה שדי סביר שבתנאים האלה תהיה מדי פעם, שמירת כיוון אומנם אחרי 90° אבל בגובה הזה זה בסדר ובלי תגובות יתר. לא נעים במיוחד וגם לא נורא במיוחד.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #9 ב- : September 28, 2012, 08:34:20 pm »

הסיבה שהקריסה אגרסיבית יותר היא שיש עילוי חזק על הצד הפתוח וברגע ששיווי המשקל בין צידי המצנח מופר הטיפ החיצוני נזרק קצת. אין יותר מידי מה לעשות נגד זה רק לשמור כיוון וזה יתאזן לבד כבר.

אני מדמיין חופה שבעמצה יש ציר על כל ה12 מ
החלק הימני מקבל עילוי וזווית התקפה עולה.
בחלק השמאלי בסינק או ללא עילוימוריד את הזווית וקורס ועוד ניכנס מיתחת לצד הפתוח ואני רואה עוד את הצד הקרוס עובר בין המייתרים ומחכה ליראות את החזיה. אבל תך כדי מתמלא באוויר ונפתח כמו אקורדאון. לגבי שמירת כיוון, מייד אחרי הקריסה אני פונה 90 מעלות שמאל ושניה אחרי מיסתובב כמעט 180 מעלות ימינה.... זו שמירת כיוון זו?
מה שלא רואים ואני כן ראיתי... בזמן הזה הכנף כמעט בגובה שלי מושך ימין כמו התחלה של ספירלה שניפסק כנירא בעזרתי מהר מאוד.
טוב.. הן תמונות שרצים לי בראש.....
הייתי קרוב ל1200 מ ובסוף נישארתי עם 1130.....
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : September 28, 2012, 09:09:57 pm »
ציטוט
לגבי שמירת כיוון, מייד אחרי הקריסה אני פונה 90 מעלות שמאל ושניה אחרי מיסתובב כמעט 180 מעלות ימינה.... זו שמירת כיוון זו?

לא הבנתי מה אתה רוצה. בתחילת הארוע אתה עם מבט לדרום מערב. המצנח קצת משתולל קצת מסבסב וקצת צולל הרבה ברקס לעצור את הצלילה והסיבוב (אצלי נחשב כשמירת כיוון, מאוחרת אבל בלעדיה זה היה ממשיך), בסוף כל זה אתה עם הפנים מזרחה (טוב קצת יותר מ90° אבל בטח פחות מ180°), אז המצנח נפתח ואתה מסתובב עם הברקס חזרה לדרום מערב.
איפה ראית סיבוב 180° ימינה בקריסה שמאלית? ועוד בלי להכניס את המצנח לספין נגדי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #11 ב- : September 28, 2012, 10:04:15 pm »
ציטוט
לגבי שמירת כיוון, מייד אחרי הקריסה אני פונה 90 מעלות שמאל ושניה אחרי מיסתובב כמעט 180 מעלות ימינה.... זו שמירת כיוון זו?

לא הבנתי מה אתה רוצה. בתחילת הארוע אתה עם מבט לדרום מערב. המצנח קצת משתולל קצת מסבסב וקצת צולל הרבה ברקס לעצור את הצלילה והסיבוב (אצלי נחשב כשמירת כיוון, מאוחרת אבל בלעדיה זה היה ממשיך), בסוף כל זה אתה עם הפנים מזרחה (טוב קצת יותר מ90° אבל בטח פחות מ180°), אז המצנח נפתח ואתה מסתובב עם הברקס חזרה לדרום מערב.
איפה ראית סיבוב 180° ימינה בקריסה שמאלית? ועוד בלי להכניס את המצנח לספין נגדי.
אני רואה שהכוטנה לא עושה לך טוב....
ואל תידאג... אתה לא הראשון שאומר לי שלא מבינים מה אני רוצה  ;D

בסוף הבלגן עם החופה פתוחה וקדימה (כיוון המצלמה למטה מידי) והחופה משכה חזק. מליראות הום אל גנם בין הווילנים עצרתי בקו בניה של דבוריה....160 מעלות, סגרנו?
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח