מתוך הפורום הישן בתפוז:
"
...
מכשירי הטיסה מראים שהרוח על הקרקע - אפס, אבל הגלים של הכינרת רמזו על צפונית קלה, וכך, לאחר קרוב לשעה וחצי אני ניגש לנחיתה ונזכר שלאחר ההמראה גיליתי ששכחתי לחבר את רצועות הרגליים...
כמה מילים על המצב הזה: א. תשתדלו לא לשכוח. זה קרה לי לפני 20 שנה פעם אחת, אבל מכיוון שקראתי זמן קצר קודם מאמר בנושא, לא נכנסתי לפאניקה. גם עכשיו זה לא הלחיץ אותי, כי המצב מוכר לי. ובכל זאת, אם מישהו נקלע למצב כזה, טוב שידע את התירגולת. אלה הפעולות שיש לעשות:
א. לא לנסות לחבר את הרצועות באוויר. זה בלתי אפשרי.
ב. לוודא רוכסנים סגורים עד הסוף.
ג. בנחיתה לפתוח את הרוכסן בגובה נמוך.
ד. למשוך חזק.
ה. להשתמש במצנח עצירה.
ו. לעבור לעמידה בגובה נמוך, 5-10 מ' ולהשאיר את הרגליים בתוך הריתמה, כשרגל אחת בתחתית מפתח הרוכסן.
ז. בשום אופן לא להוציא רגליים, כי קיימת סכנה של נפילה מהרתמה. אומנם היא עדיים מחזיקה אותנו באיזור בית השחי, אבל לא מומלץ לסמוך על זה. כבר קרה שאנשים נשלפו מהרתמה ונפלו אל מותם.
ח. להוציא רגלים רק ברגע הדחיפה.
כמובן שכל מה שתיארתי כאן מחייב מיומנות. ההמלצה שלי: שכל אחד יתרגל נחיתת חרום כזאת, כמובן עם רצועות רגליים סגורות.
"
זה הקישור לשירשור עם תיאור הטיסה והתגובות לנושא רכיסת רצועות הרגלים.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=911&MessageId=142378830בשירשור גם תגובות בנושא בד"ח בקריאה, דבר הנהוג אצל חניכיו של ירון, אבל לא כל כך אצל הותיקים.
כמי שהיה נוכח בערב מבוא חמה לפני שנה וחצי, זמן קצר אחרי התאונה של צרפתי, אני זוכר את אוירת הבטיחות האינטנסיבית ששלטה בערב. מאותו זמן, הבד"ח שירון הנהיג בקורס שלנו נראה פתאום רלוונטי ביותר.
מומלץ בחום לכולם.
באותו עניין,
בערב מבוא חמה הקרוב אני מקוה שיובל ענבר ישא שוב את הרצאותיו.
בהקשר לנושא זה של הכנת מקרים ותגובות לפני הטיסה, ניתן גם להעלות את התרחיש הזה.
אולי היית זוכר ילד לא להתעסק עם רכיסת רצועות הרגליים בגובה רב אם היית ערוך לתתרחיש. לכולנו לא יזיק להתרענן ולשתף מחשבות.
חגים שמחים וטיסות בטוחות,
יוסי.