כתב נושא: סיכום הליגה של שבת  (נקרא 2437 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
סיכום הליגה של שבת
« ב- : September 23, 2012, 09:38:29 pm »
שבת היתה ליגת עונת מעבר מעולה  ;D הלוואי עלינו עוד ימי עננים שווים כאלו .

המשימה היתה תבור->גזית->עפולה צפון->בית שאן

כנראה שהלחץ הפסיכולוגי הכבד שעודד משקיע על גיא עובד , ושוב עודד התייבש לו בשדה עד שולנסי חגי וגיא הגיעו .

אני יצאתי פארש אחרי לקיחת גזית שניסיתי לכוון לטרמיקה של עודד שבכלל נסחף דרום מזרחה מגזית , אודג' נתן טיסה יפה אבל שכח לבדוק את הבטריות של הואריו, ברטוס שוב הלך על אסטרטגית "הסחוג המאחר" - ויצא לטיסת טיל שיוט כשכולם כבר באמצע הדרך ,רק שהפעם נפל בסוף הלג הקשה בעפולה , חגי הפתיעה ולמרות ההצהרות החליט להשתתף ולמרות פספוס של גייט בכמה שניות הביא טיסה לפנים כשהוא עוקף את גיא ומפספס את ולנסי בגלל נתיב שוקע והצלה מ50 מטר ב2 הקילומטרים האחרונים , ולנסי שטס במקביל לגיא בחלק הראשון,דואג לשמור על גובה מעפולה ועוצר עוד ל2 תדלוקים בדרך,מה שמביא אותו ללג סיום עם ספייר עצום, גיא שבעצם מוביל בלג הראשון לגזית טס טיסת חתול ועכבר מגניבה מול ולנסי וחגי ,כשעודד בנתיב דרומי יותר .
עודד בעצם מרוויח את ההובלה בלג האחרון לעפולה, ששם יוצא בגובה אלף וקצת (כשגיא באותו גובה מתדלק) ודופק טיסת F16 , כשבאמצא הלג יש לו קטע של 5 קמ בגלייד של 1 ל 39 !!!
בכלל מעניין לראות את ההבדלים בלג הזה בינו לבין האחרים שבחרו נתיבים צפוניים יותר בדירוג .
לסיכום התחרות בין הגולסטים באמת היתה מרשימה , וגורם משפיע מאוד היה הנתיב של הלג האחרון .
סחטיין על פריטי פייס שנתן בראש !!! מחכים לסרטון ...

ובינתיים קבלו סרטון מסכם :

Hang Gliding Israeli League 2012 Task 7

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: סיכום הליגה של שבת
« Reply #1 ב- : September 23, 2012, 10:10:17 pm »
בלג הסיום זה לא היה הנתיב אלא התזמון
אפשר לראות שולנסי טס רב הלג כ 2-3 קמ אחרי ופשוט לא מאבד גובה כשאני נופל במינוס 2-3
« עריכה אחרונה: September 23, 2012, 10:12:53 pm על ידי חגי »

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 24, 2012, 12:45:31 am »
הייתי שמח להעלות את הסרטון של הטיסה, אך המצלמה קצת נרטבה מכיוון שהנחתי אותה בתוך הקסדה שהונחה בכיור שבאוטו של מיקי. נחשו מה קרה תו"כ הנסיעה...

היא עכשיו בשיקום בתוך שקית אטומה עם אורז שאולי יספוג את הלחות והמים (טיפ של מיקי)

עכשיו כשאני רואה את הטרקים בסי יו, כולם היו מעלי בכל הדרך הקשה שחוויתי עד לצד המערבי של גבעת המורה. כמה קללות הרבצתי לוואריו בלג הזה, ופתאום קילומטר דרומית אלי אני רואה דאסט דביל עצבני רץ על הקרקע עד לגובה שלי שהיה אולי 200 מעפ"ש, אז הלכתי אליו כניסיון אחרון אחרי שהעננות לא עבדה עד לנק' הזו. כשהגעתי לשם, הדאסט דביל נעלם, אבל הטרמיקה עדיין הייתה שם ועוד איזו טרמיקה !!! לרגעים ראיתי פלוס 4 !!!
יצא לי גם "לרכס" על גבעת המורה תו"כ חששות לרוטור, ובאיזו פאה בהר שפונה יותר לצפ' מע', התבשלה לה אחת בריאה שעם המתנה של כמה דק', הפכה לפלוס 2. ואני חזרתי למשחק.
כשנפגשנו לבסוף גיא ואני ואחרי זה הצטרפו חגי וולנסי ביחד עם עוד שתי דאונים, זו הייתה חגיגה מטורפת. אחרי איסוף גובה ל1500, גיא ואני לקחנו כיוון לדקור את עפולה, הוא בחר נתיב צפוני יותר שהיה עם מעט יותר סינקים ממני מה שאילץ אותו לטרמל קצת לפני הטרן פוינט, כשאני חולף מעליו ושם ברחתי לו מזרחה אחרי הדקירה. באותו רגע היה לי רגע של בלבול והייתי בטוח שהגול בבית השיטה למרות שהואריו אומר לי שיש עוד 20 ק"מ לגול. הייתה רוח גבית והייתי ב1000 ואני רואה את הזווית לבית השיטה, אז אמרתי לעצמי שאני עושה גול בכיף. הסתמכתי על תחושת הבטן במקום על המכשירים והגברתי מהירות ל 80 ועדיין המרחק שאני רואה לבית השיטה והנתון בג'י פי אס לא מסתדרים לי. שאלתי בקשר את חגי אם בית השיטה זה הגול כשהגובה והמרחק לא מצטמצמים ביחס שאני מצפה לו, והוא תיקן אותי לבית שאן. בשלב הזה הייתי ב500 עם עוד 12 ק"מ והבנתי שיצאתי מה זה חומוס. התחלתי להקטין מהירות ולטוס חסכוני כמה שיותר עד שתפסתי מעל בריכה עם ימבה חסידות פלוס 3 שעם כמה סיבובים בתוכה סידרה לי הגעה בטוחה לגול (לא רואים בסרטון). בכל הסיטואציה הזו, אני בסרט שאולי גיא רץ מעלי מבלי שאני רואה אותו. להפתעתי, חגי מודיע לי שגיא עדיין מתעכב בגבעת המורה, ואין לי ממה לדאוג.

וואו איזו ליגה !!!

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #3 ב- : September 24, 2012, 11:21:02 am »
".....וואו איזו ליגה !!!"

עכשיו אתם מבינים למה זה כיף לבוא לאסוף אתכם כשאתם נוחתים?
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : September 24, 2012, 10:23:17 pm »
בלג הסיום זה לא היה הנתיב אלא התזמון
אפשר לראות שולנסי טס רב הלג כ 2-3 קמ אחרי ופשוט לא מאבד גובה כשאני נופל במינוס 2-3

אני עדיין חושב שהשפעת הנתיב היתה יותר משמעותית ,מוכן להתפשר על שילוב   ::),

תמונת המחשה - >
« עריכה אחרונה: September 24, 2012, 10:24:53 pm על ידי gider »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : September 24, 2012, 10:52:20 pm »
כל הכבוד לכל הגוליסטים.
באופן אישי למרות שהיה כיף גדול אני קצת מאוכזב מההישגים שלי.
לגזית הגעתי כדקה אחרי עודד ומעט יותר גבוה, משם לאורך הלג מערבה טסתי יחד עם קבוצת הגול (גיא,חגי וולנסי) כאשר עודד נצפה לאחרונה מנסה להציל באזור גבעת המורה.
בשלב מסויים כאשר הצטרפו לגאגל שני דאונים החלטתי שלאור הצפיפות באוויר 1500 מטר זה מספיק ויצאתי מערבה לאורך צידה הצפוני של גבעת המורה על אותו הקו המחבר בין גזית לצומת עפולה.
לצערי הרב האזור לא הפיק כלום למעט פלוצים, בגבעת המורה היה לי מספיק גובה לדקור את הנקודה בעפולה אבל היה לי ברור שאם לא אמצע משהו אז הטיסה תגמר שם, החלטתי להשאר בגבעת המורה שמוכרת לי כטריגר בריא, ההימור התגלה כהימור רע ולצערי שוב למעט פלוצים לא מסודרים לא מצאתי שום דבר שיציל אותימהשקיעה האיטית לקרקע. אז (כיוון שאני לא מתחרה בליגה) ברגע אחרון לקחתי לכיוון התבור ונחתתי ליד אודי בשדה מערבית לצומת המובילה לטמרה.
תוך כדי נסיונות הצלה בגבעת המורה אני רואה את החברים שבחרו בנתיב יותר דרומי מטפסים להם בשמחה ולא יכולתי להפסיק לכעוס על עצמי על בחירת הנתיב האומללה שסיימה לי את הטיסה המדהימה הזו רגע לפני הלג האחרון עם הרוח.
תודה לניר גולן, יוסי וקרנהשפע על האיסוף.
בסך הכל היתה כיף של טיסה ואחלה ליגה.
יובל ענבר

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : September 25, 2012, 08:20:01 am »
לא הבנתי למה אתה מתכוון - התמונה שצרפת מראה בדיוק שלנתיב לא היתה כל השפעה.
רק לתזמון.
התמונה מראה שכולם טסו באותו נתיב .
בחציית הכביש שהולך צפונה לתמרה אני 11.8 קמ מהגול ולפי מיטב זכרוני הייתי עדיין על יחס 1/10 יעני גובה 1200. ולנסי חוצה את הכביש ב 1370 מטר 3 דקות אחרי.
בטווח 5 קמ מהגול הייתי ב 200 מטר בלבד , ולנסי מגיע לשם ב 1000 מטר ובפיגור של דקה וחצי אחרי (הפער נסגר עקב הקטנת מהירות שלי ונסיון לטרמל בגבעה שמעל תל יוסף)
אני איבדתי בנתיב שלי 1000 מטר וולנסי איבד 370 מטר.
הפער בנתיבים 400 מטר רב הזמן כשהנתיב שלי צפוני יותר. אז מה זה אומר? זה לא שולנסי טס מעל תוואי שטח שונה, ההבדל לעיתים בין הצלחה לכישלון זה עניין של תזמון  ותזמון לעיתים זה עניין של מזל.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : September 25, 2012, 12:28:33 pm »
ולנסי וגיא נמצאים בגלייד מקביל בהפרש של כקילומטר צפוני אחד מהשני,וההבדלים הם בין 14 משהו ל10  LD (נוסף גם אלמנט הפרשי גובה שמקשה על ההשוואה המדויקת)
יש דווקא שוני בתוואי השטח , ואותך קשה להשוות לסיפור כי אין נתוני גובה
גמר חתימה טובה
« עריכה אחרונה: September 25, 2012, 12:29:49 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : September 25, 2012, 03:34:06 pm »
זה ברור שיכול ויש הבדל בין נתיבים מקבילים אבל ההבדל הוא עניין של תזמון/מזל ולא של בחירת נתיב .
זה לא שהיה רחוב של עננים שסימן את הנתיב ה"נכון" שנותן עילוי  ולכן ההבדל היה עניין של תזמון(או במילים אחרות מזל לאחד וחוסר מזל לשני).
אם תוכל לגלות לי מדוע הנתיב שולנסי טס בו לעומת הנתיב שלי או של גיא ,באופן סיסטמטי טוב יותר אולי אלמד משהוא חדש.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : September 25, 2012, 04:01:18 pm »
אותי לימדו פעם שאם אתה טס בקו גרוע לשבור 30° הצידה ולנסות לצאת מהרחוב של אוויר גרוע. למה גם מי שטס בסינקים קבוע ממשיך לטוס בקו ישר ברחוב של סינקים?
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : September 25, 2012, 04:32:00 pm »
זאת דילמה. אתה טס ישר לכיוון הגול ובהתחלה אתה מרגיש שהרוח הגבית ויחס 1/10 שהוא נמוך מביצועי הגלשן  יאפשר לך להגיע גם עם סינקים. זאת תחרות והרעיון להגיע הכי מהר ולא הכי בטוח. בהתחלה זה עבד טוב בטווח 13 קמ, 10 קמ , לקראת 8 קמ כבר הייתי מתחת 700 והאמנתי שבהמשך בטוח יהיו כמה פיפסים של עילוי. עדיין לא מצאתי לנכון לנסות כיוון אחר וחיפשתי טריגרים על הקרקע כמו הרכס מעל תל יוסף. ככל שהשקיעה החריפה משכתי יותר כדי לברוח מהסינק מתוך הערכה שלא מדובר ברחוב אלא בסייקל של 2-3 קמ שאחריו המצב ישתפר. תוך כדי הגובה אוזל במהירות...
ב 5 קמ הבנתי שאני כבר בצרות עם גובה של כ 250-300 מטר מעפש . בשלב הזה הסינקים קצת נחלשו והקטנתי מהירות כדי לטוס יותר חסכוני אבל לקראת שדה נחום היה לי ברור שאני לא מגיע . הייתי כבר פחות מ 100 מטר ולהערכתי לקראת 50 מטר קיבלתי סוף סוף עילוי .בהתחלה זה היה די קשה להתמרכז אבל אחרי הסיבוב השלישי כבר הייתי מסודר בטרמיקה. כמובן שכשידעתי שאני מסודר לגול ויישרתי אז העילוי המשיך לכל הכיוונים וטיק טק חזרתי ל 500 (600 מעל פני השטח) שהיו כמובן כבר מיותרים.
חבל שגשוי שראה את כל העניין לא צילם.

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #11 ב- : September 25, 2012, 05:40:11 pm »
עם המצלמה שלי הצילום מרחוק לא יוצא משהו. גם את הנחיתה של ולנסי שהייתה כ 100 מטר ממני לא רואים טוב.

סורי...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : September 25, 2012, 06:10:15 pm »
עוד משהו

בואריואים המשולבים שמיועדים לתחרויות כמו ה6020 או 6030 יש פונקציה שימושית של glide to goal, נראה לי שווה את ההשקעה למי שמתחרה קבוע.
don't fly faster then your guardian angel