כתב נושא: מחשבות בנושא מצנח מתחילים מול מתקדם  (נקרא 798 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
בעניין: מחשבות בנושא מצנח מתחילים מול מתקדם
« Reply #20 ב- : September 25, 2012, 06:46:05 pm »
תודה,
חידשת לי די הרבה לגבי מצנחים מתקדמים.

התכוונתי שטייס לא מפוקס יכול להכניס מצנח מתקדם לספין יותר בקלות.

אז עכשיו אני מעביר את הכדור אלייך... תמצא לי עוד נקודות שליליות במצנחים EN-C לעומת EN-B מלבד הבטיחות הפסיבית.

ושתהיה לכולנו גמר חתימה טובה וצום קל.
« עריכה אחרונה: September 25, 2012, 07:01:27 pm על ידי ליאור »
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #21 ב- : September 25, 2012, 07:57:41 pm »
אז עכשיו אני מעביר את הכדור אלייך... תמצא לי עוד נקודות שליליות במצנחים EN-C לעומת EN-B מלבד הבטיחות הפסיבית

אין !!!!!

הכל עניין של התאמה. אם המצנח לא מתאים לרמת הטייס זה פוגע בבטיחות. אם טייס מועט נסיון טס על מצנח מתקדם מדי לרמתו הבטיחות נפגעת כי מצנח מתקדם דורש רמה גבוהה יותר של בטיחות אקטיבית שעדיין אין לו. טייס עם יותר נסיון יכול לנצל לטובתו את התגובתיות הגבוהה של מצנח מתקדם. הכל מתחיל ונגמר בהתאמה.

הנקודה השלילית היחידה שיכולה להיות על מצנח C או על מצנח B זה הטייס.

כנראה שמושג התקינה לא ממש מובן ע"י חלק מהחברים. התקינה מדברת אך ורק על הבטיחות הפסיבית של המצנח. הדרוג של המצנחים הוא לאיזה רמת טייס הם מתאימים והדרוג הוא די מתבקש, ככל שהטייס בעל נסיון רב יותר בהטסה אקטיבית הוא צריך פחות בטיחות פסיבית כדי לשמור על אותה רמת בטיחות בטיסה.
לא סתם ויקטור שאל אותי "מתי פעם אחרונה קיבלת קריסה ולא שמרת כיוון?" הבטיחות הפסיבית הגבוהה של מצנחי הB ועוד יותר של הA מתיחסת לאיך המצנח מתנהג כשהטייס לא עושה כלום.

התקינה למשל לא אומרת כלום על תגובות יתר של הטייס. גם במצנח A וגם במצנח C אם הטייס ישאר עם ברקסים משוכים אחרי פרונט מלא הוא מכניס את עצמו לצרה אבל זה לא קשור למצנח, הטייס הוא הבעייה.
מה שכן במצנח A ברגע שירים ידיים זה יחזור לטוס ישר בעוד מצנח C יכול לצאת לא סימטרי ויצריך שמירת כיוון והבנה של מה שקורה.

התגובתיות של הברקסים והחופה שאנחנו מזכירים לא ממש קשורים ישירות לתקינה של המצנח אבל מכיוון שהיצרן מכוון מראש את החופה לקהל יעד מסויים (שהוא טייסים ברמה אליה מכוון המצנח) הם גם מתכננים את המצנח בהתאם. לכן שווה לקרוא לאיזה קהל יעד מכוון המצנח ע"י היצרן.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #22 ב- : September 26, 2012, 09:58:52 am »
תראה מה החברה מאוזון אומרים על התקינה בראיון הזה:

OZONE Interview

1) תקינה זה לא הכל, יותר חשוב מה היצרן אומר על המצנח מאיזה מדבקה יש עליו.
2) לדוגמא הבאז והראש שניהם EN B אבל ממש לא מיועדים לאותם טייסים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #23 ב- : September 26, 2012, 06:12:09 pm »
בינתיים מתחיל להיות מעניין מכיוון התחרויות. אחרי שלפני שנתיים החליטו גורף שתחרויות יהיו חייבות להיות על מצנחים עם תקינה ולמעשה יצרו בלגן שלם בדרגות התקינה, כיום CIVL מודים שבעצם אין הבדל מבחינת בטיחות בין מצנחי הD התחרותיים של היום (אנזו, אייספיק6 וכו') למצנחים התחרותיים של לפני ההחלטה הגורפת.

הפתרון כנראה הולך לכיוון של דרוג חדש למצנחים תחרותיים והעיקר להוציא אותם מתוך הדרוג של D שממש לא מתאים להם (למרות שעברו את התקינה), התקינה החדשה תכלול מספר מצומצם של בחינות שכרגע לא ברור מה הן הולכות להיות. וכנראה שאת הבחינות יבצעו טייסי הניסוי של המפעלים בתעוד וידאו לבתי הבחינה.
« עריכה אחרונה: September 26, 2012, 06:12:26 pm על ידי צחי רייל »