כתב נושא: מחשבות בנושא מצנח מתחילים מול מתקדם  (נקרא 805 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גונן גל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
מחשבות בנושא מצנח מתחילים מול מתקדם
« ב- : September 18, 2012, 01:20:55 pm »
לאחר תחקיר התאונה של יורם ז"ל,  חזרתי לסרטים שלי מקורס SIV ונזכרתי שבזמן ביצוע הפול סטול הראשון שלי, כנראה מהפחד, ברח לי הברקס  ימין מהיד כאשר המצנח היה מאחור.  מיד שחררתי גם את ברקס שמאל ולמעשה נוצר מצב דומה למה שקרה בתאונה של יורם של שחרור מהיר של הברקסים בשלב הכי גרוע של הפול סטול. ההבדל הוא שאצלי זה קרה עם מצנח אפקט והתגובה של המצנח כפי שרואים בסרט היא מתונה מאוד.

http://youtu.be/NOyvppzxcFw

המסקנה האישית שלי בנדון היא שעדיף לטוס על מצנח שנמוך במעט מרמת הטייס מאשר להיפך. אני אישית כשקניתי מצנח בשנה שעברה בחרתי להשאר ברמת EN-B למרות שרבים וטובים שפחות מנוסים ממני בחרו לטוס על C, ואני לא מצטער על כך.

95%
« עריכה אחרונה: September 18, 2012, 01:30:02 pm על ידי גונן גל »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בעניין: מחשבות בנושא מצנח מתחילים מול מתקדם
« Reply #1 ב- : September 19, 2012, 04:47:40 am »
מסכים איתך.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #2 ב- : September 19, 2012, 10:27:46 am »
גונן,
כמו תמיד, אתה נותן דוגמא טובה  ;D
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק ykedar

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #3 ב- : September 19, 2012, 02:17:31 pm »
המסקנה האישית שלי בנדון היא שעדיף לטוס על מצנח שנמוך במעט מרמת הטייס מאשר להיפך. אני אישית כשקניתי מצנח בשנה שעברה בחרתי להשאר ברמת EN-B למרות שרבים וטובים שפחות מנוסים ממני בחרו לטוס על C, ואני לא מצטער על כך.
מסכים בהחלט!
אני החלפתי מצנח לפני כחצי שנה (בזמן זה היו לי כ-100 שעות טיסה ובסביבות ארבע וחצי שנים בתחום).
בחרתי ללכת על חופה EN-B נמוך - בדיוק מהסיבות שציינת!
גם אני שלם עם הבחירה.
יובל

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : September 19, 2012, 08:59:18 pm »
מסכים בהחלט!
אני החלפתי מצנח לפני כחצי שנה (בזמן זה היו לי כ-100 שעות טיסה ובסביבות ארבע וחצי שנים בתחום).
גם אני שלם עם הבחירה.
יובל

זה פחות מ25 שעות בשנה (ורק 100 בכללי). מהסיבות שציין גונן אולי היית צריך לשקול EN A, ובכל מקרה בטח ששום דבר מעבר לEN B נמוך.

לגונן יש מספיק שעות טיסה וידע שאם היה ממש רוצה יכל לטוס על EN C בלי שזה יחשב כ"קפיצה מעל הפופיק". אבל כאמור משיקוליו בחר להשאר עם B.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 21, 2012, 04:56:03 pm »
מסכים בהחלט!
גם אני שלם עם הבחירה.
יובל

זה פחות מ25 שעות בשנה (ורק 100 בכללי). מהסיבות שציין גונן אולי היית צריך לשקול EN A, ובכל מקרה בטח ששום דבר מעבר לEN B נמוך.

לגונן יש מספיק שעות טיסה וידע שאם היה ממש רוצה יכל לטוס על EN C בלי שזה יחשב כ"קפיצה מעל הפופיק". אבל כאמור משיקוליו בחר להשאר עם B.

למרות שיובל לא צריך סנגור, אני מחדד את המצב.
הוא, כמוני וכמו הרבה חניכי סיתוונית, קיבלנו כחופה ראשונה DHV 1-2 נמוך. אני לא ידעתי ולא יודע אם השיכולים של פסאודומדריך היו מקצועים או כלכלים....ואי אפשר לדעת.. למרות שאני טסתי בנוח על קיס של איירוויב וראיתי שוויב 2 הייתה פחות ידידותית.
אז יובל טס 100 שעות על 1-2 נמוך...למה לא להמשיך על 1-2 נמוך אם הכל היה בסדר עד עכשיו...?

מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 21, 2012, 09:15:19 pm »
לא אמרתי שהוא לא יכול להמשיך לטוס על 1-2 (B) נמוך, אבל אם הוא מתלבט בין זה למשהו אחר זה לא יהיה למה שגונן מתלבט בגלל כמות השעות בשנה.

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #7 ב- : September 23, 2012, 11:25:59 am »
עוד מחשבה...
לא משנה אם אתה טייס תותח, עם רגישות מקסימלית, באחוזים גבוהים מונע קריסות.
תמיד יש את היום הזה שאולי לא ישנת טוב, התייבשת קצת, אולי תפס אותך וירוס ואתה רק עכשיו מתחיל להרגיש אותו ואולי מישהו הכעיס אותך(מישהו שכתב בפורום ללא התחשבות יתר) ואתה לא במיטבך.
התגובות שלך הן כבר לא כמו בד"כ ואז מצנח EN-B יכול להציל אותך.
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : September 23, 2012, 11:42:46 am »
שימו לב שליאור שחר עשה קרוס זכרון בית שאן על קרמה שהוא EN-A

גונן
« עריכה אחרונה: September 23, 2012, 03:08:59 pm על ידי גונן גל »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #9 ב- : September 23, 2012, 01:29:08 pm »
ציטוט
שימו לב שליאור שחר עשה קרוס זכרון בית שאן על קרמה שהור EN-B.

אם אני לא טועה גם אריה יעקובי (תקנו אותי אם אני טועה) טס על 1-2 והוא טייס ותיק, שעשה טיסות יפות מזיכרון קצת יותר מפעם אחת...
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #10 ב- : September 23, 2012, 04:42:48 pm »
גונן DHV 1 זה לא EN-A

טייסים רבים עשו זכרון מבוא חמה על מצנחי DHV 1 או על מצנח מתקדם ישן שנותן פחות ממצנחי מתחילים היום.
« עריכה אחרונה: September 23, 2012, 04:44:04 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק liors

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #11 ב- : September 23, 2012, 05:51:51 pm »
למרות שהיתה לי לא פעם ולא פעמיים התלבטות האם להתקדם למצנח יותר מתקדם אני מרוצה שלא קפצתי קדימה.
אני חושב שבבחירת מצנח מתאים לרמת הטייס יש חשיבות גדולה מאוד על בטיחות הטיסה.

יחד עם זאת, אני חייב להודות שאם לפני 15 שנה היו מציעים לי במחיר מפוקפק מצנח מתקדם לרמתי לא ההיתי חושב פעמיים.
עם הניסיון והילדים שיניתי במרוצת השנים את הגישה. והיום לפני מחיר וביצועים של החופה בא נושא הבטיחות.

לפעמים אני רואה את כל החופות ה"מתקדמות" נעלמות באופק  :(  אבל הרבה פעמים אני גם רואה אותם מלמעלה  ;)

שנה טובה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : September 23, 2012, 07:24:11 pm »
עוד מחשבה...
לא משנה אם אתה טייס תותח, עם רגישות מקסימלית, באחוזים גבוהים מונע קריסות.
תמיד יש את היום הזה שאולי לא ישנת טוב, התייבשת קצת, אולי תפס אותך וירוס ואתה רק עכשיו מתחיל להרגיש אותו ואולי מישהו הכעיס אותך(מישהו שכתב בפורום ללא התחשבות יתר) ואתה לא במיטבך.
התגובות שלך הן כבר לא כמו בד"כ ואז מצנח EN-B יכול להציל אותך.

אם כי יש משהו בדבריך שמצנח סלחן יותר סולח על יותר טעויות אל לאף אחד לטעות אם אתה לא מרוכז/חולה/מיובש אתא לא צריך לטוס בלי קשר לתקינה של המצנח וגם מצנח EN A אינו סלחן ב100% על כל הטעויות ובפרט על טעויות של שיקול דעת ולאו דווקא טעויות הטסה. במצב שתיארת בעיקר יש בעייה בריכוז בקבלת החלטות ולא בעייה בהטסה שאצל רוב הטייסים המנוסים היא כבר אוטומטית (ללא צורך לחשוב במודע על הפעולות).

לדוגמא: בשבת ראיתי את הנחיתה של אלדד ליד מרחביה, בגישה לנחיתה התקרב אליו דאסט-דוויל בריא. חוסר ריכוז מצד אלדד (טס על EN B) שהספיק לקבל החלטה נכונה ולברוח דרומה יהיה מביא אותו למצב רע גם על המצנח הבטוח ביותר בעולם.

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #13 ב- : September 24, 2012, 12:29:19 am »
שכל אחד יחשוב עם עצמו אם לא היו לו ימים כאלו...
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : September 24, 2012, 05:57:39 am »
שכל אחד יחשוב עם עצמו אם לא היו לו ימים כאלו...

כנראה לא הייתי ברור.

הימים האלו לא קשורים לתקינה של המצנח (וכן לכולם יש אותם), מי שלא מבין שבימים כאלו אסור לטוס, נקודה. מסתכן יותר כשהוא טס בהם גם אם הוא טס על EN A מאשר מי שטס על מצנח שמתאים לרמתו ומקפיד שלא לטוס בימים כאלו. קבלת החלטות גרועה מסוכנת, בלי קשר לתקינה. אף מצנח לא יהיה סלחן לנצח על קבלת החלטות גרועה.

ועוד שאלה האם לכולם תמיד יהיה יותר בטוח לטוס על EN B מאשר מצנח מתקדם יותר?  או שיש עוד צדדים למטבע הבטיחות?
« עריכה אחרונה: September 24, 2012, 05:59:33 am על ידי צחי רייל »

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #15 ב- : September 24, 2012, 08:39:54 am »
הימים האלו לא קשורים לתקינה של המצנח (וכן לכולם יש אותם), מי שלא מבין שבימים כאלו אסור לטוס, נקודה.
לא תמיד האדם יודע להבחין שהוא לא במיטבו, לצערנו אין מערכת אוטומטית שבודקת אותנו ומדליקה נורה אדומה.

ועוד שאלה האם לכולם תמיד יהיה יותר בטוח לטוס על EN B מאשר מצנח מתקדם יותר?  או שיש עוד צדדים למטבע הבטיחות?
יש לך דוגמאות למקרים שזה לא נכון ?
« עריכה אחרונה: September 24, 2012, 08:45:07 am על ידי ליאור »
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : September 24, 2012, 11:27:01 am »
ליאור ידוע שמצנחים מתתקדמים נותנים לטייס יותר פידבק וקל יותר להרגיש לפני שהם קורסים, אז בהנחה שאתה יודע מה אתה צריך לעשות ויודע לטוס אקטיבי טוב, יותר קל למנוע בהם קריסות.

אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #17 ב- : September 24, 2012, 07:50:39 pm »
הימים האלו לא קשורים לתקינה של המצנח (וכן לכולם יש אותם), מי שלא מבין שבימים כאלו אסור לטוס, נקודה.
לא תמיד האדם יודע להבחין שהוא לא במיטבו, לצערנו אין מערכת אוטומטית שבודקת אותנו ומדליקה נורה אדומה.

נכון אבל זה עדיין לא קשור לתקינה שעבר המצנח (גם ללא נורה אדומה  :P)

יש לך דוגמאות למקרים שזה לא נכון ?

בבדאי שיש. כמו שרמזתי למטבע הבטיחות יש שני צדדים, הבטיחות הפסיבית של המצנח היא רק חלק אחד של הבטיחות וזו טעות מוחלטת לבסס את כל הבטיחות שלך רק על זה שהמצנח אמור (ובתנאים סטריליים) להתאושש לבד.
הצד שני של המטבע היא כמובן הבטיחות האקטיבית והיא כוללת הרבה יותר מהטסה אקטיבית של המצנח. הבטיחות האקטיבית כוללת את סך כל ההחלטות שאתה מקבל מהרגע שהוצאת את המצנח מהתיק ועד שהחזרת אותו אליו. הבטיחות הפסיבית של המצנח כשמה כן היא, היא מדברת מה קורה אם הטייס לא עושה כלום.
או כמו שויקטור פעם אמר לי "מתי פעם אחרונה הייתה לך קריסה ולא שמרת כיוון?!".

אבל אם נתמקד לרגע בהטסה האקטיבית אז כמו שצוק אמר מצנח מתקדם יותר גם משדר טוב יותר מה הכנף עושה וגם מגיב טוב יותר לפקודות שהטייס נותן לו דרך הברקסים והיגוי הגוף, טייס מנוסה יקבל פחות קריסות על מצנח מתקדם ואולי יפתיע חלק ממכם אבל גם יהיה לו קל יותר לשמור כיוון במקרים מסויימים. לכן חשובה ההתאמה בין המצנח לטייס ולא לחשוב אוטומטית שתקינה נמוכה יותר אומר יותר בטוח, זה לא זה רק אומר יותר פסיבי.
עוד דוגמא, מצנחים מתקדמים הם גם מהירים יותר על ספיד סיסטם וכשהרוח מתחזקת כשאתה באוויר יכולים להגיע לנחיתה מתוכננת טוב יותר ובקלות יותר או יכולים לברוח מסכנות כמו עננים מפותחים בקלות רבה יותר. לא סתם מצנחים מתקדמים יכולים להרשות לעצמם להסחף אחורה בתבור יותר מאחרים, הם פשוט יכולים לחזור משם יותר בקלות בלי להתקע ללי סייד.

בסופו של דבר כל אחד צריך לטוס על מצנח שמתאים לנסיון שלו רמת הטיסה שלו וסגנון הטיסה שלו.

אגב אם כבר מזכירים את ויקטור, הוא פעם לקח סיבוב על המצנח של חמו (EN C) ואמר "מפחיד, אני חוזר לטוס על קומפטישן". פשוט לא רגיל למצנח שמגיב כלכך לאט ביחס למצנח שלו. אמיתי.

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #18 ב- : September 25, 2012, 08:08:48 am »
הי,
צוק וצחי,
זה נכון שמצנח מתקדם משדר יותר טוב לפני קריסה, נניח שאתה טייס מתקדם שטס על EN-B והייתה לך קריסה, מה הסיכוי שזה יגרום לתאונה, נראה לי נמוך ביותר כי טייס מתקדם לא מתרגש מקריסות והמצנח לא משתולל או פונה כמו מצנח מתקדם.

צחי,
נדמה לי שאתה אמרת פעם ואני מסכים לגמרי שאם ישנה התחזקות רוח, סחיפה ואין לך גלייד חזרה ואני מוסיף גם עננים מסוכנים אז טעית בשיקול.
השיקול הזה הוא לא שיקול שדורש ממך להיות במיטבך ברמת שניות, במצב שאתה צריך למשל לרסן מצנח מתקדם שמשתולל או שהכניס אותך לספין או חזיות אחת אחרי השניה ויכניס אותך מהר יותר למצב של איבוד הכרה בצלילה ספירלית.

יש לי תחושה שויקטור יוכל להתרגל ל EN-B, סומך עליו  ;)
« עריכה אחרונה: September 25, 2012, 08:10:22 am על ידי ליאור »
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #19 ב- : September 25, 2012, 02:52:55 pm »
ציטוט
והמצנח לא משתולל או פונה כמו מצנח מתקדם.

מצנח מתקדם פונה רק אם לא עושים כלום. כמו שכבר נאמר הבטיחות הפסיבית עליו נמוכה יותר זה לא אומר שהבטיחות הכללית.

ציטוט
נדמה לי שאתה אמרת פעם ואני מסכים לגמרי שאם ישנה התחזקות רוח, סחיפה ואין לך גלייד חזרה ואני מוסיף גם עננים מסוכנים אז טעית בשיקול.
נדמה לך לא נכון. לא תמיד אפשר לדעת מראש שתתחזק הרוח.
מה שאמרתי זה שאם מתחזקה הרוח ואתה משתמש בספיד סיסטם למשהוא אחר חוץ מלהגיע לנחיתה זה טעות בשיקול. ובמצב הזה מצנח מהיר יותר = בטוח יותר.

ציטוט
במצב שאתה צריך למשל לרסן מצנח מתקדם שמשתולל או שהכניס אותך לספין או חזיות אחת אחרי השניה ויכניס אותך מהר יותר למצב של איבוד הכרה בצלילה ספירלית.

אוו ווה כמה טעויות, טוב נעשה סדר.
1) במצנח מתקדם הברקסים מגיבים מהר יותר ומדוייק יותר, מי שרכש את המיומנות יהיה לו קל יותר לשלוט במצנח (לזה בדיוק התכוון ויקטור).
2) המצנח לא מכניס אותך לספין אלא אתה מכניס את המצנח לספין !!!!!
3) "חזיות אחת אחרי השניה"?  כמה פעמים בדיוק ראית את זה קורה?  אף מצנח לא היה מקבל שום תקינה לא EN D ובטח לא EN C אם זה היה המצב. נכון שבמנת מימדים המאוד גדולה של מצנחי הD הגבוהים ביותר יש יותר סיכוי לקבל חזיה, אבל יש גם מצנח D מתונים יותר ובמצנחי הC זה די נדיר (ב200 שעות שיש לי על הארטיק הייתה לי חזיה אחת קטנה, גם באילוס שהוא B הייתה לי חזיה אחת ב200 שעות).
4) בספירלה ללא שליטה אין הבדל משמעותי במהירות בה תאבד הכרה. ומצד שני למצנח עם מנת מימדים גדולה קשה יותר להנעל בספירלה.

תאמין לי שאני סומך על ויקטור, ותאמין לי שהוא גם ירגיש בטוח יותר על EN D מאשר על B  ;)
« עריכה אחרונה: September 25, 2012, 02:55:43 pm על ידי צחי רייל »