כתב נושא: בעקבות הדיון בפורום גלשנים - אתרים למרחפים מתחילים  (נקרא 675 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ira_yifa

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בעקבות הדיון בפורום גלשנים בו עלו טענות בסגנון "5 שעות טיסה במבוא חמה הן מספיקות לפני המעבר לתבור", "שרונה עמדה שעלולה להיות מסוכנת" ו"התבור מוגדר דרגה 2 (גלשנים) מצאתי את עצמי תוהה:

מה לדעתכם (מנוסים יותר או פחות) יכול להיות קצב התקדמות סביר למרחף בתחילת דרכו?

לפי הבנתי את הלך הרוח בקהילת המרחפים יש להתחיל אתרי רכס (שרונה, מבוא-חמה או ארסוף-געש. בנתניה האווירה גועשת מדי) למשך בערך 20 שעות טיסה, אחרי 5 בערך אפשר לגשת גם לגלבוע ובכל מקרה לא לגשת לתבור לפני קורס טרמיקות.

זכרון מחוץ לתמונה כל זמן שאתה צריך לשאול את עצמך "האם אני בכלל מסוגל לטוס בזכרון?" וללא קורס SIV.
אני לא מכיר חוות דעת בנוגע להר הקפיצה, הר הארי (הגלשנים אמרו שההמראה בעייתית) או המוחרקה.

מרחפים ותיקים (כמה זמן זה ותיקים? 100 שעות טיסה?) - האם חלק מההבנה שלי נכון?
מרחפים ותיקים וחדשים (לא בטוח כמה כאלה יש כאן מלבדי) - האם כאשר התחלתם לרחף בניתם איזו תוכנית בנוגע לכמה תרצו לרחף ובאילו אתרים לפני התקדמות לאתרים מתקדמים יותר?
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
להבנתי האלמנט המשמעותי ביותר הוא קצב ההתקדמות האישי.
המוכשרים בייננו יטוסו במבוא חמה, תבור וזכרון יעשו זאת באמת ביעף של שנתיים שלוש. לאחר ניסיון והבנה ברורה של יכולתם. אבל אלה באמת ציפורים בודדים ולא מעידים על הכלל.
יש לצבור שעות במבוא חמה ראשית בתחילת היום כשהאוויר רגוע. לאחר ניסיון מה עולים לכוון שעות הצהריים, באופן הדרגתי. הימים הטרמליים בצהריים במבוא חמה בהחלט משפרים את רמת הטיסה. לאחר קיץ או שתיים שכאלה מגיעים לתבור וטסים שוב בשעות הפחות אלימות. עדיף שלא בעונות המעבר.
שמבינים מה קורה בתבור ועם כמה קרוסים ברזומה ניתן להתקרב לזכרון וכמובן להתחיל לקראת השקיעה שהאוויר בריזתי ופחות טרמאלי. עם כל טיסה וכל שנה ניתן לעלות לכוון צהרי היום.
רכס צריך להיות מלווה שליטה עדינה במהלך כל הזמן, להמראות ונחיתות דיוק, לשליטה בפניות מדויקות ועוד.
שנה טובה,
אריה

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
הסדר הנכון לדעתי הוא:

קורס בסיסי, גובה נמוך וגובה.

אח״כ לפחות 50 שעות שעות מבוא חמה או גלבוע, בבוקר, בלי תנאים טרמאליים או עם תנאים חלשים.

אח״כ קורס טרמיקות.

אח״כ טיסות טרמאליות במבוא חמה, גלבוע והר הארי, לפחות עוד 20 - 30 שעות.

בשלב זה מומלץ ביותר קורס siv.

רק אז, ואחרי שכמובן יש גם שליטה קרקעית גבוהה ויכולת טובה בהנפות, אפשר לתבור, לכמון ולשרונה.

אחרי ה 50 שעות בהרים, אפשר קורס רכס וטיסות רכס.

זיכרון, אין מה להתקרב עד שלא טסת הרים 3 שנים באינטנסיביות.

גורדון

אחרי

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
זיכרון אחרי צהריים יותר טוב ממבוא חמה בצהריים בקיץ.
זה מאוד פשוט לא מתרמלים לפני קורס מצבי חירום מה כל כך קשה להבין
« עריכה אחרונה: September 14, 2012, 06:27:14 pm על ידי עמית »
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לפי הבנתי את הלך הרוח בקהילת המרחפים יש להתחיל אתרי רכס (שרונה, מבוא-חמה או ארסוף-געש. בנתניה האווירה גועשת מדי) למשך בערך 20 שעות טיסה, אחרי 5 בערך אפשר לגשת גם לגלבוע ובכל מקרה לא לגשת לתבור לפני קורס טרמיקות.

ממש לא.

יש להתחיל מבוא חמה/גלבוע/יבניאל, אחרי צבירת שליטה בסיסית וקצת נסיון רכס ארסוף/נתניה. אחרי צבירת נסיון אפשר להוסיף את שרונה. המוחרקה והקפיצה יותר בעייתיים וכדאי קצת יותר נסיון בשבילם.
אחרי קורס תרמיקות ועוד צבירת נסיון אפשר להוסיף לרזומה את הר הארי/הכמון/התבור, בשלב הזה שאתה מתחיל לטוס באוויר תרמלי צריך להתחיל לכוון לSIV עם עוד לא עשית.
לזיכרון (גם אם רק אחה"צ) כדאי להגיע עם הרבה נסיון בתרמיקות וSIV וכשאתה מרגיש יחסית נוח להתמודד עם קריסות בגובה נמוך (וקיבלתי של כאלה גם ב17:00) כי זה ממש לא עסק נדיר שם.

כמה שעות זה "לצבור נסיון"? זה תלוי משתנה מאחד לשני, הקו המנחה זה לא לחשוב עם האגו (לדוגמא: "מה שימשון הגיבר התחיל לטוס בתבור כבר אחרי 15 שעות אז גם אני יכול") אלא להיות כנה עם עצמך לגבי רמתך האמיתית ושטסים בשביל הכיף ואף אחד לא יקבל פרס כספי אם יתחיל לטוס בזיכרון הכי מוקדם.

דעתי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
זיכרון אחרי צהריים יותר טוב ממבוא חמה בצהריים בקיץ.
זה מאוד פשוט לא מתרמלים לפני קורס מצבי חירום מה כל כך קשה להבין

קדמי ששולחים מתחילים למבוא חמה הכוונה שיטוסו שם בבוקר לא בשעות הצהריים.

גם בגלבוע אפשר למצוא תנאים שמסוכנים.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
צחי מה יותר פשוט מלהגיד
מי שמתרמל לפני שעשה קורס מצבי חירום דמו בראשו

לא מסכים?

flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אני מסכים שכל מי שטס לאורך זמן בלי שעשה קורס מצבי חרום דמו בראשו.

מבחינת התרמיקות אני חושב שיותר צריך לדעת לבחור באיזה תנאים לטוס או לא, מרחף מתחיל שיחצה בטיסה ישרה תרמיקה של 8+ דמו בראשו בין אם יתרמל עליה ובין אם לא.

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא

מבחינת התרמיקות אני חושב שיותר צריך לדעת לבחור באיזה תנאים לטוס או לא, מרחף מתחיל שיחצה בטיסה ישרה תרמיקה של 8+ דמו בראשו בין אם יתרמל עליה ובין אם לא.

צחי היום בתבור לא היה צריך 8+

גם ה 3.5+ שהיו שם היום יכולות להוציא מרחף מתחיל מהספורט
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
אין כל צורך להמציא את הגלגל מחדש. היה ספר עזר לאגודה ז"ל. הכל כתוב שם משנים של ניסיון ומחשבה. זה מתאים לכל ולכלל. אלה שיוצאים מהכלל הם יחידים ובודדים. לא, זה לא אתה-תרגיע. אתה הוא חלק מהכלל  ;D
חשוב לדעת מה היה כאן קודם. לפני העידן שכל אחד עושה דין לעצמו.
מסכים עם הגישה שקורס מצבי חירום יכול להועיל לטייס חדש בתחום, עם ניסיון מועט. הקורס הזה נראה אחרת לגמרי ומועל שוב לאחר צבירת ניסיון של כמה מאות שעות אוויר. לכן המליצו חכמים לעשות אותו יותר מפעם אחת.
שבת שלום,
אריה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

צחי היום בתבור לא היה צריך 8+

גם ה 3.5+ שהיו שם היום יכולות להוציא מרחף מתחיל מהספורט

כן אבי, התבור בצפוניות ממש לא תנאים למתחילים (גם בשבילנו לא בטוח שחכם). מה חדש?

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
קדמי
אני מלמד לתרמל אנשים בקורס הראשון (40 טיסות גובה) לקראת סוף הקורס ובהתאם לתנאים ולתלמיד.

לא לתרמל לפניי קורס SIV  זה לא חכם ולא נכון בעיניי.

קורס SIV בשלב מוקדם מידי ולפני שצברת מספיק שעות באוויר פעיל (תרמיקות) יפחיד את המרחף הממוצע וירחיק אותו מהספורט!

שי

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
שי אז מה אתה עושה אם חניך שלך נכנס לתרמיקה חוטף קריסה ונכנס לספירלה?
שנה טובה

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
מלמד על מצנח מתחילים שלא נכנס או ננעל בספיראלה!

מלמד בתרמיקות ללא "קצוות חדים" תנאים למתחילים.

ועושה הרבה סקי בחורף ....בקיצור תגיע ותראה  :P

שי

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
שי כשבארץ יקנו מצנחי בית ספר יעודיים ולתרמיקות לא יהיו קצוות חדים אסכים איתך, לפני שזה קורה אסור לטוס בתרמיקות לפני קורס מצבי חירום.
חוק כלכך פשוט שהיה מציל כל כך הרבה חברים לא?
מקווה לבוא אליך לקווינסטאון בקרוב

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני לגמרי עם קדמי!

לפחות "להתפשר" על מיני מצבי חירום- שמירת כיוון בקריסות, הכרת ספירלה ועוד. (ללא פול סטול, ורזרבי)

אני מאוד מעריך את רומן אבל ברור שגם זו פשרה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
קדמי אני דווקא חושב שאם היו מודדים את הרוח ובעיקר הפרשי משבים, היה מציל הרבה יותר מאשר לא לטוס בתרמיקות בכלל.

חניך על מצנח DHV 1/EN A תקין בהפרשי משבים של פחות מ10 קמ"ש (תרמיקות חלשות) הסיכוי שהמצנח שלו יכנס לספירלה נעולה הוא אפסי.

אגב לא לטוס בתרמיקות בכלל זה אומר שעד לSIV החניך אמור לטוס רק בשעות הבוקר המוקדמות עד גג 9:00.

תרמיקותשל 9-10 בבוקר במבוא חמה הן לא התרמיקות של 12-2 בצהריים (במבוא או בתבור).
הבעייה היא לא האם המדריך נותן לחניך לטוס בתרמיקות אלא האם המדריך מברר קודם מה עוצמת התרמיקות ובורר לחניך את התנאים הנכונים.
יש תנאים תרמליים שהם בסדר גמור ללימוד ויש תנאים תרמליים שהם גם קשים לבעלי נסיון.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
רק להזכירך התאונה של אמיר בלץ ז"ל לא הייתה סתם בתנאים תרמליים, היו בעמדה הפרשי משבים של 25 קמ"ש.
ולא לשכוח שהמצנח לא התאושש בגלל כמה קילו חול שהיו בטיפ.

מרחפים ותיקים שעמדו בעמדה בחרו שלא להמריא בתנאים האלה. אני שהגעתי בדיוק מהתבור אכלתי שמה כפות שבכל ה200 שעות שעשיתי על המצנח הזה מאז זכורים לי מעט מאוד פעמים שעבדתי כלכך קשה.

מכאן להסיק שאסור לגמרי להדריך חניכים בהפרשי משבים של 10 קמ"ש עם תרמיקות של 2+ על מצנחים תקינים זה הגזמה פרעית.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
תגיד צחי בקורס טיס כמה טיסות חניך עובר ביחד עם מדריך עד שהוא עושה את טיסת הסולו שלו?
אה שכחתי מצנחים זה לא כלי טיס...
יש לי חבר טייס f16 שנישבע לי באביו שהוא יכול ללמד אותי לטוס במטוס שלו בעשר דקות, לפתור בעיות זה כבר סיפור אחר

את הלקח של לא לטוס בתרמיקות לפני קורס מצבי חירום הפקתי מהתאונה של יורם, איזה לקח אתה הפקת?

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לקחים נוספים שהפקתי קשורים לכך שיכולות תרמול וטיסות מרחק אינן מעידות בהכרח על יכולת להתמודד עם מצב חירום. זהירות במעבר למצנח
מתקדם יותר.