לדעתי הנקודה החשובה ביותר בשינויים שהתקינה עוברת זה שמשנה הבאה מצנח שיעבור תקינה עם מיתרי קריסה (collapse lines) יקבל אוטומטית EN D. במשפחה הזו כלולים הרבה מצנחים שהרבה חברה אצלנו טסים עליהם, ספרינט EVO והראש3 בראשם.
במקביל DHV ממשיכים לבדוק בדיקה חוזרת מצנחים שעברו תקינה עם מיתרי קריסה. כרגע זה לא מבטל את התקינה הקיימת אלא רק לבדוק מה השוני בין הבדיקות, ויש.
שווה קריאה.
למרות כל הפוליטיקה שי, נראה שהמסמך הזה (השני בסדרה לאחר הבדיקות שבוצעו בראשון על מצנחי EN-B גבוה) עונה על דרישה של המשתמש לבצע בדיקות אלו על המצנחים שכרגע בשוק.
אני באופן אישי הייתי מאוד סקרן לקרוא את תוצאות הבדיקה שנעשו באמצעים מתקדמים (מדי תאוצה, זווית וכו'...) על המצנח שלי ומצנחים נוספים שחבריי טסים איתם.
בנוסף לנושא מיתרי הקריסה שכבר הועלה כאן, יש קריטריונים נוספים שדובר עליהם כגון ספיראלה יציבה. מצנח שנוטה "להינעל" בספיראלה יציבה יקבל באופן מידי “D”.
תוצאות הבדיקות במאמר שצחי פרסם מתייחסות למצנחי “A” ו “B” מפתיעות.
קריסה סימטרית (פרונטל) Gin Sprint Evo – המצנח נוטה לקבל צורת פרסה (Horseshoe), לאבד כיוון ולצאת באופן לא סימטרי. מצוין גם כי לעיתים נדרשת התערבות הטייס על מנת לצאת מהתמרון!
Nova Ion 2 - המצנח נוטה לקבל צורת פרסה (Horseshoe), ביציאה מהתמרון נטייה ל"עניבה".
צלילה ספיראלית Gin Sprint Evo – דורש מיומנות מהטייס, לאחר הסיבוב השני כבר שוקע בקצב של 20 מ'/שנייה, גם לאחר שחרור הברקס הפנימי המצנח נוטה להישאר בצלילה יציבה.
לדעתי על כל אחד ללמוד את המצנח עליו הוא טס - באופן מסודר כמובן.
ניר