כתב נושא: כנס הצגת מפת גובה נמוך הזמנה רשמית+מפת הגעה לאירוע  (נקרא 1763 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מוזר לפי זה לדרגה 2 מותר לטוס ברוח חזקה יותר מדרגה 3 לפי הלינק "הכי מעודכן שיש".

הכמון היה דרגה 3, והסיבות: הוא לא אתר רכס ואין קשר עין בין שדה הנחיתה ועמדת ההמראה (כמו שמחוייב לפי הלינק השני כדי להיות דרגה 1).

אגב לא ברור לי מאיפה דמיינת פה "ירידות", גם אני וגם רולי בקשר מצויין עם עירא. אבל באמת נראה מוזר שמי שטוען לדרגה 2 לא מכיר מה זה אומר, לא?
« עריכה אחרונה: August 22, 2012, 05:51:32 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אלי חסון

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
לאורי
אני לא מכיר אותך אבל
סחטיין על סגנון , שפה , סטייל , וסבלנות
נהניתי להיות שותף לפוסט הנ"ל.
ישר כוח

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #62 ב- : August 22, 2012, 09:23:07 pm »
צחי
זה הספר המבצעי האחרון שאושר על ידי וועד האגודה.
אבדוק מאוחר יותר לאיזה נתונים אתה מתייחס.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
מוזר לפי זה לדרגה 2 מותר לטוס ברוח חזקה יותר מדרגה 3 לפי הלינק "הכי מעודכן שיש".

הכמון היה דרגה 3, והסיבות: הוא לא אתר רכס ואין קשר עין בין שדה הנחיתה ועמדת ההמראה (כמו שמחוייב לפי הלינק השני כדי להיות דרגה 1).

אגב לא ברור לי מאיפה דמיינת פה "ירידות", גם אני וגם רולי בקשר מצויין עם עירא. אבל באמת נראה מוזר שמי שטוען לדרגה 2 לא מכיר מה זה אומר, לא?
משהו לא ברור לי בהגדרות. אני (דבקה אני) מנסה לתרגם במילים אחרות מה שלדעתי הוסבר לא נכון

ברכס (כי הזרימה למינרי וכמעט בלי הפרשים) אפשר לעלות את הרף עליון ל30. כל השאר 25 קמש. ההבדלים בין דרגה 1-3 ו4 הם הפרשים בין המשאים וזווית של הרוח.
תתקנו אתי אם אני טועה  .
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
מודה שהפעם האחרונה בה טרחתי להתעדכן הייתה כנראה לפני 7 שנים.
תודה בעבור המידע החדש. משום מה זכרתי שרכס מוגדר דרגה 4. גם לי נראה מוזר אבל כבר לא הייתה אז אגודה לשאול ואני לא הייתי מספיק עמוק בתחום.
בקורס שלי ריחפתי הרבה ברכס, ריחפתי קצת גובה (ללא טרמיקות), לא הוסבר לי מהו אופי האתרים בהם מותר לי לטוס. המדריך אמר לשאול את המועדון מה דרגת האתר ואם הרישיון שלי תואם והרוח במגבלות (מהירות וזוית) - אפשר לטוס.
קורס להוצאת רישיון דרגה 2 של USHPA בקליפורניה.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
משהו לא ברור לי בהגדרות. אני (דבקה אני) מנסה לתרגם במילים אחרות מה שלדעתי הוסבר לא נכון

ברכס (כי הזרימה למינרי וכמעט בלי הפרשים) אפשר לעלות את הרף עליון ל30. כל השאר 25 קמש.

לא לא צריך להבדיל בין התנאים שמתאימים לכל עמדה ספציפית והתנאים שמתאימים לכל רמה.
לפי מה שמוגדר בקובץ המצורף לטייס בדרגה 3 מותר להמריא ברוח 25 קמ"ש (בכל העמדות שמתאימות לרמתו) וטייס בדרגה 2 מותר להמריא ברוח של 30 קמ"ש (גם כן בכל העמדות שמתאימות לרמתו), זה כתוב בהגדרות של רמת הטייס לא בהגדרות של עמדות רכס או עמדות הרים.

וההבדלים בין דרגות 4-1 מבחינת ההמראה זה בעוצמת הרוח והזווית של רכיב הצד בהם הם יכולים להמריא בבטחה. כידוע עוצמת הרוח הפרשי המשבים והרכיב גם מצביעים על האוויר שתפגוש בטיסה.
דרגה 2 יכול לטוס ברוח חזקה יותר מדרגה 1, דרגה 3 יכול לטוס בהפרש משבים גדול יותר מדרגה 2 (לא כולל הטעות של מהירות הרוח שצריכה להיות כמו דרגה 2), דרגה 4 יכול לטוס ברכיב צד גדול יותר מדרגה 3 ואינו מוגבל בהפרש משבים. סה"כ די הגיוני לא?

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #66 ב- : August 22, 2012, 11:38:56 pm »
רולי,
זוית הרוח ביחס לעמדה וההפרשים בין המשבים הם אלה שמבדילים בין טייס מנוסה לטייס חסר נסיון.
בשביל להמריא ברוח שנמצאת בזוית לעמדת ההמראה או להמריא כאשר ההפרש בין המשבים נפתח ל 10 קמ״ש  ויותר אתה חייב להיות בעל ידע תאורטי נרחב ובעל ידע מעשי גדול ( ואני לא מדבר רק על יכולת ההנפה וההמראה)
כמה אנשים שאתה מכיר... מהכרותך אותם בתבור.  שבאמת מתייחסים ביראה לנתונים החשובים הללו.
כמה אנשים יודעים באמת לנתח ולתזמן המראה על סמך תצפית בהתנהגות הרוח, והסתכלות מחוץ לעמדה ( ואני מדבר על מאד רחוק לשטח שלפני העמדה)?

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
אורי:
רולי,
זוית הרוח ביחס לעמדה וההפרשים בין המשבים הם אלה שמבדילים בין טייס מנוסה לטייס חסר נסיון.
בשביל להמריא ברוח שנמצאת בזוית לעמדת ההמראה או להמריא כאשר ההפרש בין המשבים נפתח ל 10 קמ״ש  ויותר אתה חייב להיות בעל ידע תאורטי נרחב ובעל ידע מעשי גדול ( ואני לא מדבר רק על יכולת ההנפה וההמראה)

ההבדלים בין דרגה 1-3 ו4 הם הפרשים בין המשאים וזווית של הרוח. זה מה שכתבתי....

כל השאלה הייתה למה דרגה 2 :30 קמש ודרגה 3 25קמש, ולמרות מה שצחי כתב, אני חושב שההתייחסות ישירה לעמדה ולא רק על המרחף ( 30 רכס ו25 הרים)
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
רולי אם אין התיחסות שמגבילה מרחף דרגה 2 לטוס רק ברכס אז המגבלה היא לא ביחס לעמדה אלא למרחף עצמו. ואין.

לא נראה לך קצת דבילי לכתוב את המגבלה של העמדות בהגדרות הטייס?

אני חוזר על מה שכתבתי, זו בסה"כ טעות הקלדה של מי שהכניס את הנתונים. המגבלה של דרגה 3 הייתה 30 קמ"ש כמו דרגה 2 אבל עם הפרשי משבים גבוהים יותר.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא

כן נירא דבילי
 ודרגה 3 הייתה 30 קמ"ש נירא נכון
וזז לתבור ;D
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אהרון נסינבאום

• משחק בארגז החול
אתם לא מאייתים נכון את השם.

זה חרטא לא רת"א .

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
הווווו,  אהרון,
במה זכינו לכבוד,
הסנסורים שלך קלטו את רת״א או שאתה צופה פה תדיר?

על מה אתה טס היום?

נשמח אם תצטרף לטיסת ממ״ר בשבועות הקרובים .

אורי

מנותק אהרון נסינבאום

• משחק בארגז החול
היי אורי , אני לא טס ככך לאחרונה. אבל חייב לומר שאני מבין שלא התקדם שנים ארוכות יותר מדיי ואני מניח שמה שהיה גם הוא שיהיה . אגב ספר עזר מבצעי לא הייתי מסתמך עליו מי יודע מה. כפי שאתה ( אולי ) יודע הייתי שותף בכתיבתו . לא הייתי מסתמך על תוכנו כאורים ותומים בלשון המעטה.

נראה לי לאור האירועים שאולי אפקטיווי יותר ללמד את הממריסטים אומנות לחימה מול כאלה שתוקפים אותם כפי שראיתי היום. אגב התוקף - האם מדובר באותו אחד שבזמני היה רוחני כותב שירים ?