ערן,
הנתונים בתחילת השרשור לא מספיק מובנים?
אם לא תגיד בבקשה מה חסר לך?
אוהד,
אני באמת מצר על כך שבמקום לעורר דיון פורה ורציני על עתיד הספורט לא הצלחתי למשוך לכך את אדרי.
באמת חבל, שהמידע שהועבר כאן על ידי, מביא לדיון סרק על עתידנו.
אבל, זה המצב ומכאן לדעתי יהיה קשה מאד להתמודד עם הגורמים הרגולטורים בעניין זה.
אני חייב לרשום פה את עמדתי האישית כדי שתבינו שיש פער עצום בין הרצוי למצוי.
לדעתי, תפקידה של רשות התעופה בישראל הוא: ניהול ענף התעופה על כל המשמעות הנגזרת מכך: פתיחת השמיים בצורה שוויונית לכל כלי הטייס ( קצת בעייתי כי השמיים שייכים קודם כל לח״א) וכן פיקוח ורישוי האדם שבתוך המכונה - הטייסים.
הכינוי רחפנים המופיע בפרק ה׳ אינו מקובל עלי כלל ועיקר וההתנגדות שלי רשומה בפרוטוקולים של הישיבות המקדימות לכתיבת החוק.
אנחנו טייסים המטיסים כלי טיס.
רשות התעופה הייתה לדעתי אמורה להיות להנפיק לנו רשיונות, להנפיק אותם למדריכים, להיות מעורבת בתהליכי הדרכה, ולבדוק טוב טוב מי הולך להטיס כלי טייס אלו ( אנשים בעל עבר בטחוני, פלילי, בעלי מחלות שונות ועוד.
על הרשות היה גם ליצור מערכת של סנקציות ובכלל זה להחרים ציוד ( ממסוממים ושיכורים שאדרי מכיר) לשלול רשיונות הדרכה למעגלי הפינות וכו׳
שי לנואל ייקפוץ ויטען כאן שזה החוק בניו זילנד ושאינו שבע רצון ממנו אבל, מה לעשות? אנחנו חיים במדינת ישראל וכאן אנו חייבים את זה לעצמנו.
זהו כאן הרצוי וזו דעתי האישית האישית - האם מובן עד כאן?
עכשיו למצוי ,
רת״א הזמינה אותי והבהירה לי היטב את המסגרת לפיה הם רוצים לעבוד!
במסגרת זו לא מוכנים שם לרדת לרזולוציה של הרחפן אלה לשים קו בהכשרת המדריכים למקצועות הרחיפה השונים ( אני אמנם חוזר על דברי אבל לצערי כך מתנהל השרשור הזה)
בעניין המדריכים רת״א רוצה להיות מעורבת בתהליך ההכשרה של המדריך ובכלל זה ביצירת מסגרת חדשה לחינוך, הכשרה ובחינת מדריכי רחיפה הישראל.
בתהליך העבודה הזה, רת״א מעוניינת לקבל סיליבוס להדרכה עיונית ותאוריה, בחינות מעשיות וכמה בחינות תאוריה לכל מקצוע.
בדיון האחרון הצעתי ליצור קשר בין בחינות ההדרכה למדריכים לבין בחינות ההכשרה לחניכים כך שמדריך שעבר הכשרה ובחינה , יחויב לצורת ההדרכה וכן לימודי תאוריה לחניכים וכן לצורת מבחן ותאוריה המחייבים את כלל המדריכים .
בנוסף ביקשתי נוסח מסויים של טופס הסמכת חניכי רחיפה , שלא יפקיר את המדריך במיקרה של תביעה.
עד כאן המצוי ועמדתה של רת״א
מאחר והדיון הזה הורד מהפסים כהגדרתך והוא אינו מעביר מסר של איחוד והבנה, זו תהייה תגובתי האחרונה בשרשור זה.
לכל מי שעדיין לא מובן תהליך זה או אחר נא להתקשר אל לטלפון 050-4560553 אחרי ה 6 לאוגוסט.
חבל שהיריבויות האלו לא מביאות לדיון שבו משותפים כולם.
כל העניין של הפרד ומשול בנושא זה אינו מקובל עלי!
אני מבחינתי חשפתי הכל.
אדרי,
אני בוחר שלא לענות לך מאחר והפכת עניין רציני למופע קרקס.
עניין המפה ההפוכה הוסבר על ידי ובחרת להתעלם.
איתי טוען שהיה בצוות המייעץ.
תשאל אותו לדעתו בבקשה!
אתה פשוט גאון בלהטטנות, המפה ההפוכה תאושר עוד הרבה מאד זמן, וכבר היום יש ויכוחים לגביה גם ברת״א כך שאם אתה רוצה לשנות משהו יש לך הזדמנות לעשות זאת.
מה עניינה לעניין אותו אני העברתי כאן?
בברכה
אורי שמיר