כתב נושא: צום וטיסה ביום הכי שקט בתל אביב.  (נקרא 1748 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אוהד

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
צום וטיסה ביום הכי שקט בתל אביב.
« ב- : September 22, 2007, 03:53:41 pm »
מה אתה צם"?" נישאלתי על ידי אופטי אתמול בלילה. כן השבתי לאקונית.
אבל למה? שאל בחצי חיוך. "יש  לי ריספקט ליום הזה , אולי בגלל שנולדתי ביום כיפור. השבתי.
האמת מגיל 12 עדיין לא החמצתי צום, ואני ממש לא נהנה משאר הארועים שמציע היום כמו ביקורים
תכופים בבית הכנסת ותפילות שחוזרות על עצמן במונוטוניות. גם אף פעם לא הצלחתי להדביק את קצב הקריאה
המטורף, והיתי תמיד עושה כאילו באמת עברתי על הדפים , מציץ בעמוד של השכן ומתקן 4 עמודים קדימה,
נעמד בקדוש קדוש קדוש ומתישב באיחור.  הרגשתי כמו רקדן בקרנבל בברזיל שלא מכיר ממש את הצעדים והורס
את כל הקצב של השאר. נוסיף לזה את הלחנים המשמימים (חוץ מ"אדון הסליחות" שאני יכל לשמוע בעיקר בביצוע התימני שעובד
על ידי ניקמת הטרקטור) ומתקבלת חוויה לא מיסטית או רוחנית בעליל.
ולכן מגיל 30 החלטתי על יום כיפור משל עצמי . יום כיפור הכולל רולר בלייד מצנחי רחיפה וצום.
ובאמת אתמול אחרי שינה טרופה גיליתי שכבר סגרו לי את כל החנויות והחומוסיות ולכן ארוחתי המפסקת היחידה, היתה סנדוויץ עם חומוס
ושאר ירקות שהספקתי להקיא חלק ממנו בים, כשקפצתי לטבילת שחיה בהילטון . לא פלא שתחושת רעב אפפה אותי כבר בערב הראשון.
מאידך ידעתי שהדרך הנכונה היא עשיה ומייד קפצתי לחבורת הרולר בליידס הניפלאה שהתאגדה לעשות מסלול של 35 ק"מ באיזור תל אביב הרצליה. מיותר לציין שלא שרדתי את המסלול המלא ודידיתי לי לכיוון דירתו של אח של קדמי, לא לפני שהאשמתי את "בולה", כלבתי , בחוסר
כושר משווע . הגעתי לקדמי וריחות של קפה ושל עוגת שוקולד ניקלטו היטב בקולטני האף שלי, אך עמדתי בפיתוי וראינו סרט " מרס טורקי"עמית נירדם על הפוף ובולה הציקה לקארמה , הכלבה של אופטי.
היום בבוקר ניסיתי לשכנע את אופטי אופוסום לעוף איתי בהילטון אבל הוא נסע עם צחי לארסוף, ומצאתי את עצמי מרחף להנאתי ברוח גבולית אך נעימה מעל אלפי המתרחצים שפקדו את חופי תל אביב ביום קדוש זה. שחייה קלה בים מיפגש עם מישהי מוכרת ושיחה, ואז החלה ההחלשות.
אני חושב שזה בא מהצורך בנוזלים יותר מהאוכל, אבל מה זה משנה . כבר לא יצאתי לעוד טיסה. עליתי למעלה והמצנח על גבי , מתפעל מהשקט הניפלא שעוטף את העיר ביום כיפור, שקט כפרי שלולא רחשי זימזום המזגנים היה מוחלט ונעים לאוזן בצורה מושלמת.
מישהו פעם אמר כי השקט לפעמים הינו המנגינה הטובה ביותר, הלוואי ותל אביב היתה שקטה כל כך בשאר ימות השנה.
עובדה אני שומע מבחוץ שריקות שלדגים..בתל אביב.  מת לאכול, עוד שלוש שעות למנאייק, אני מדמיין איך אני גומע חצי ליטר של מים זקים
ואז מכין לעצמי מנה חמה עם המון מונוסודיום גלוטמת, ושוב שותה איזה כוס תה עם נענע ונותן לדם הסמיך שבעורקי קצת רטיבות משחררת.
שיכרות של מיים זה משהו מענג. ::). מצחיק על מה חושבים כשרעבים באמת.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בעניין: צום וטיסה ביום הכי שקט בתל אביב.
« Reply #1 ב- : September 22, 2007, 05:26:02 pm »
סחתיין על הטיסה,
חגית, נועה ואנוכי פידלנו באופניים לחוף פולג ולאחר שעה וחצי של ים פידלנו חזרה.
חיפשתי היטב אך לא ראיתי שום מצנח באויר (ארסוף או נתניה), עזבנו את הים בסביבות 13:30.
אה כן...אנחנו לא צמים אך בהחלט מכבדים את אלו שכן.

סיפור על יום כיפור שנת 1973 - בעמק הירדן ובקבוצת כנרת (המקום בו גדלתי) נהגו לשחוט את החזירים בזמן ולחגוג ביום כיפור בארוחת שחיטות (יש גם יהודים כאלה). בשנת 73 לא הספיקו לשחוט את החזירים בזמן ודחו את הארוחה בשבוע.
הארוחה לא נאכלה עקב פרוץ מלחמת יום הכפורים... אז צום או חזירים מה אתם אומרים?

מידי שנה אני יורד לגרירות ברעים ביום כיפור אך השנה לא הצטרפתי לידידי הגולש (עשה 70ק"מ ביום שישי ו-80ק"מ היום) עקב הודעת פטירה שהתקבלה כאשר הציוד כבר היה ארוז בדרך לרכב.

הקיבוצניקים נוסעים ברכב ביום כיפור גם באמצע תל-אביב ..?? (אמיצים).

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 22, 2007, 06:13:26 pm »
איתי כבר ציינתי שנולדתי ביום כיפור 73?..אפרופו חזירים :D

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 22, 2007, 06:26:30 pm »
ראשית, תיקון טעות קל...
כן טסו בארסוף ולשם שינוי, היו אחלה של תנאים. רוח מערבית ערה עם משבים בהחלט מכובדים. אבל עוד נחזור לתנאים.

את החג עשיתי בבית הורי בהוד השרון. הם צמים ובבית שקט שמטריף אותי. נח, עוד קצת נח ולבסוף מקנח בעוד מנוחה. אבל הזמן לא זז.
הודעת SMS מצחי ואורי שהודיעו על כוונתם להגיע לארסוף גרמה לי להחליט להגיע לארסוף וממש לא משנה איך.
הלכתי למרתף, שם מצאתי זוג אופניים שלא נעשה בהם שימוש שנים, מיותר לציין שאין אוויר בגלגלים והשרשרת בכלל לא במקומה. אבל שיש מטרה נעלה כמו להגיע לארסוף, אין דבר העומד בפני הרצון.
את השרשרת סידרתי חיש קל, לקחתי תיק, בקבוק מים ויצאתי לכביש עם אופניים לא מנופחות, בטח למישהו יש משאבה, חשבתי לעצמי..ואכן, תוך דקות מספר מצאתי צדיק עם משאבה ועם אופניים של מקצוענים..לא כמו שלי, שאפילו התאילנדים לא היו לוקחים.

אז יש אויר בגלגלים, יש רצון, החלטתי לצאת לקרוס לכיוון ארסוף...מתחיל לפדל לכיוון צומת רעננה כפ"ס, כמה שאני לא בכושר...אולי נוותר, נחזור הביתה לנוח. אבל אז הגעתי לירידה קלילה שהקלה עליי לכמה דקות והחלטתי להמשיך...המשכתי עם הסינק הנחמד ופניתי ימינה לרעננה צפון, משם שמאלה לכיוון הקניון(רננים)..משם נכנסתי לשדות, עלאק אופני הרים...3 ס"מ של חול לא הצלחתי לעבור איתם. ירדתי מהאופניים עד שהגעתי לשטח מספיק נוח לאופניים המפונקות שלי, לא שאני פחות מפונק מהם.
 יצאתי מהשדות למושב רשפון ומשם לכביש החוף..ומה זה כבר עד ארסוף? אז נזכרתי..שהאופניים בחיים לא יעברו את השטח בארסוף. לכן,  חצי מהדרך הלכתי איתם. בסוף הגעתי לעמדה...איזה תחושת סיפוק. הקרוס הראשון שלי מהוד השרון לארסוף....
אחלה תנאים קיבלו אותי ומסתבר שאני לא לבד בארסוף. שלל אוהלים ובחורות חשופות חזה, שייתביישו להם, יום כיפור היום ;D.

צחי ואורי הגיעו 10 דק' אחרי (אמיצים הבחורים שנסעו עם הרכב) ומכיוון שבאתי בלי מצנח, גנבתי לאורי סיבוב על המצנח (אני שוקל כ 30 ק"ג יותר ממנו) והצלחתי לעלות יופי...רק תחושה מוזרה של טיסה עם עפיפון. לכן, לקחתי את המצנח החדש של צחי. ובהזדמנות זו, אברך אותו על הבחירה המוצלחת. מה אגיד לכם, היה קשה לרדת...עם "אוזניים גדולות" המשכתי לעלות (צחי תועיל בטובך לשלוח את התמונות).

צחי ואורי המשיכו לאחר מכן לוינגייט ואני רק חשבתי איך אני אעשה את הדרך חזרה  מארסוף חזרה להוד השרון.

עליתי על האופניים, כבר לא היה לי הרבה כח. כשהגעתי לרעננה כל הילדים עקפו אותי. אבל בסוף, הגעתי להוד השרון.

הספיק לי אופניים, עד כיפור הבא.

« עריכה אחרונה: September 22, 2007, 06:31:50 pm על ידי יוגב ברנדט »

מנותק yossil2000

• מפעיל בובקט מתקדם
  • Gin, Bollero3
    • דוא
« Reply #4 ב- : September 22, 2007, 08:38:52 pm »
יפה, אתם עושים חיים!!!
אני צמתי בסין ( ניסו לשכנע אותי אם אפשר באיזה שהיא לדרך לעקוף את רוע הגזרה ולאכול איתם)
כאן לא שקט ובהחלט לא היו תנאים לטיסה.
אחרי סופת טייפון שהיתה פה יום לפני, הגיע חזית קרה עם רוחות ערות אבל לפחות לא היה חם.

גמר חתימה טובה לכולם. bira red_glider
עוּף גוֹזַל, חֲתוֹך אֶת הַשָמָיִם
טוּס לֶאָן שֶבָּא לֶךָ
רַק אַל תִּשְׁכָּח, יֵשׁ נֶשֶׁר בַּשָׁמָיִם
גוּר לֶךָ

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 22, 2007, 10:51:56 pm »
יוגי איזה כושר כתיבה מלבב. אהבתי מאד. מקווה של פיספסת את הארוחה המפסקת כמו בקלאב טורבן ;)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 23, 2007, 01:50:06 pm »
לא יודע איזה "אומץ" היה צריך בדיוק בשביל לצאת מתל אביב, נראה לי יותר קל מלחצות את יבניאל.

לבקשת יוגי:
היי מייייצוס [attachthumb=#1]
אני ויהודה [attachthumb=#2]
יהודה מזווית שלא הכרתם [attachthumb=#3]
גם ליהודה הוא גנב סיבוב [attachthumb=#4]
ולסיום יוגי מעל המים עם טיפים מקופלים ועולה (צולם עם זום כפול 4)
[attachthumb=#5]
don't fly faster then your guardian angel

avner83

• אורח
« Reply #7 ב- : September 23, 2007, 02:03:49 pm »
הי צחי עזוב אותך אומץ לנהוג ביום כיפור
ללכת עם מיצנח חדש להרסוף זה דורש אומץ
זה כמו לשים את מיס אמריקה בתל ברוך  ;)

סתם 
מזל טוב ותיתחדש על המיצנח

נ.ב
מועצת זיכרון עדיין מחכה לך ו לאיווס 2 החדש שלך

שבוע טוב אבנר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : September 23, 2007, 03:07:58 pm »
קניתי מצנח חדש כדי לטוס לא כדי לשמור אותו נקי.
לצערי כנראה שהאחה"צ הבא שאני אוכל לבוא לטיסת ערב בזיכרון יהיה משהוא כמו עוד 3 שבועות  :'(

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #9 ב- : September 23, 2007, 07:04:55 pm »
דיר באלאק אתה לא מודיע לי. טיסת ערב בזיכרון עם פקקים ממחלף גלילות..החיים הטובים.

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #10 ב- : September 23, 2007, 07:34:35 pm »
צחי,
אני לא יכול שלא להגיד את זה: מצנח יפהפה! צבעים באמת מדהימים!

אם הוא טס כמו שהוא נראה, עשית עיסקת חייך  up:
רק טיסות טובות

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : September 23, 2007, 11:18:01 pm »
כדי לדעת איך הוא טס תצטרך לקחת סיבוב.  ;)

יוגי בא בלי מצנח ועשה פרצוף מסכן ,אבל אתה תקבל גם אם תבוא עם מצנח.  hug

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #12 ב- : September 24, 2007, 05:21:21 am »
תרשום אותי לסיבוב על המצנח, נראה לי שבחרת את הקומבינציה הנכונה של הצבעים, בהחלט יפה (אבל לא יפה מספיק כמו המצנח של יהודה  lugh )

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]