כתב נושא: משה בגלשן סורר  (נקרא 1171 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
משה בגלשן סורר
« ב- : July 14, 2012, 07:58:18 pm »
קרה לי מקרה לפני שבועיים. המקרה עורר בי מחשבות רבות, ומשהתגבשו המחשבות הללו, אני מוצא לנכון לחלוק אותן עם גולשים אחרים, שלא יהיו הפקחים שיצאו מצרה שאני הטיפש נכנסתי אליה...
ומעשה שהיה כך היה: נקרע לי כיס של שחיף באזור אמצע הכנף. רציתי לתפור את הקרע ולשם כך הוצאתי את הפין המחבר את קצה המפרש לקצה צינור האלומיניום של הכנף. הפשלתי את המפרש ככל יכולתי ונוכחתי שאין אפשרות להגיע. אצטרך להוציא את כל הצינור, מהאף עד לקצה הכנף. מכיוון שהזמן לא התאים, החלטתי לדחות את העניין לפעם אחרת והרכבתי בחזרה את הפין המחבר את המפרש לקצה הכנף. ידעתי שנהוג בתעופה שברגים ופינים מוכנסים מלמעלה למטה וכך עשיתי.
יומיים לאחר מכן, בתבור, הרכבתי את הגלשן ועם קצת משחק ומזל הצלחתי גם להכניס את השחיף למקומו, מבלי שיברח לתוך הקרע. יובל ואני היינו בעמדה ואני המראתי לפניו. בבדיקת הגלשן ראיתי שהמפרש בקצה כנף שמאל לא מתוח כרגיל, אך ייחסתי את זה להתיישנות הגלשן שעבד אצלי קשה והרבה. כבר בריצת ההמראה הרגשתי משיכה חזקה שמאלה ובאוויר נלחמתי בכל כוחי כשמייד אחרי ההמראה הבחור רצה רק לחזור להר. הטרמיקות זימרו והחלטתי, על אף המשיכה החזקה לנסות לטפס בהן כשהכנף השמאלית בתוך הפנייה, אך הגלשן רצה רק לחדד את הסיבוב וחייב מלחמה אמיתית להוציא אותו מפניית יתר. בכל זאת הצלחתי להרוויח כ-100 מ' גובה, ואז החלטתי לנסות להסתובב ימינה. עכשיו זה כבר היה טוב יותר אבל אחרי 10 דקות באוויר הרגשתי שכוחותי אוזלים. דיווחתי על המצב ליובל והודעתי על גישה לנחיתה. בדרך ערכתי עוד מספר נסיונות כדי ללמוק את המהירות הנכונה לשליטה בגלשן ונוכחתי שככל שאני טס לאט יותר, הגלשן יותר ממושמע. כך, במהירות על סף ההזדקרות נחתתי מאוזן ובשלום. מייד ניגשתי לבדות את הפינים וראיתי שפין ימין, ההוא שלא נגעתי בו, מוכנס בדיוק הפוך, כלומר, מלמטה למעלה...
מסקנות: א. בכל פירוק של גלשן או חלק ממנו, יש לבדוק שימין ושמאל זהים לחלוטין.
ב. במקרה שהגלשן לא מאוזן באוויר, לא לרוץ מייד לנחיתה, אלא - קודם כל להתרחק מההר ואחר כך לנסות ללמוד את התנהגות הגלשן כדי להנחיתו בשלום.
יש לזכור כי הנטיה הטבעית שלנו היא להוסיף מהירות כשחשים סכנה. לא תמיד זה נכון, לפעמים צריך לנהוג בדיוק בניגוד לתחושות.
כשעתיים לאחר הנחיתה התחלתי לחוש כאבים במרפק שמאלך. ביקור אצל הרופה הראה "מרפק טניס" כלומר - קרעים בגיד. אין לזה תרופה, רק מנוחה, ואני מקבל את העונש שלי ונפרדתי מהגלשן ומהאופנוע (ידית המצמד מאוד מכאיבה). נקווה שהיד (והשכל...) יירפאו במהרה.
לכל המלעיזים והמבקרים, אני מודה מראש ומקבל כל ביקורת באהבה. כולנו טועים וגם אני טעיתי. הפעם זה הסתיים בסדר, הרבה בזכות הנסיון.

מנותק יובל ענבר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: משה בגלשן סורר
« Reply #1 ב- : July 14, 2012, 09:50:54 pm »
מיקי ,
כפי שאמרתי לך באותו היום, ההחלטה לסיים את הטיסה מוקדם היתה החלטה מצויינת.
אני באופן אישי לא פותח בורג בגלשן מבלי לחפור את ה manual עד הפסיק האחרון.

חייב להוסיף שלמרות המקרה שחייב את מיקי לסיים את הטיסה ביום עם פעילות טרמלית מעולה, מיקי מיד הודיע לי בקשר שאני אטוס כמה שאחפוץ והוא לשירותי לטובת איסוף.
שאפו מיקי (למרות שלא היה צורך...)
יובל ענבר

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #2 ב- : July 14, 2012, 11:26:53 pm »
מיקי, תודה על השיתוף.

מה גרם לגלשן לפנות? המפרש או הפין ההפוך?
Email: [email protected]
Phone: 0525295056

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : July 15, 2012, 03:30:50 pm »
נועם , כשהפינים האלו מוכנסים בזווית הפוכה הם גורמים למתיחה שונה של המפרש .

מיקי , תודה על השיתוף -

לי היתה פעם חוויה דומה של סטיה בהטסה (בגלל כנף עקומה) , והלקח שלמדתי מאז הוא שבמהלך בדיקת הגלשן לאחר ההרכבה , אני מתרחק כמה צעדים מאחוריו ומסתכל במבט כללי על המפרש לראות שהמתיחה סימטרית ואין כפל/עיוות מיותר באחד הצדדים .