כתב נושא: חזרה להר במבוא חמה - גוזלים זה בשבילכם  (נקרא 5177 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
נראה לי שהוא מתכוון לפני שנכנסים למכבסה.
ופה יש לי שאלה/ התלבטות, כי מצד אחד אני מרגישה שלטוס בטרמיקות ולא לחכות לרוח הרכס שתבוא זה מאד משפר את יכולות הטיסה שלי, את התגובות, העירנות באוויר ומלמד המון, מצד שני הטיסות אחרי הבריזה כשהאוויר חמאה מאד נוחות כדי לחזק את הגוף ולשפר את הטכניקה של הסיבובים בתנאי "חממה". הנטייה הטבעית שלי היא להעדיף לטוס בטרמיקות, כי אני מרגישה שזה משפר אותי כטייסת יותר מאשר ה"אוויר חמאה" (למען הסדר הטוב, עוד לא יצא לי לטוס במכבסה "אמיתית", אבל גם הטרמיקות של השבת האחרונה בצהריים היו מאתגרות).
יש הטוענים שזה מלמד אותי הרגלי טיסה לא נכונים בגלל הצורך בתגובות קיצוניות יותר ו"ניהוג" אלים יותר של הגלשן. למישהו יש עוד דעות?
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מעניין אותי (מפחיד אותי) מאוד להיות ביום כזה עם המצנח.

קבל טיפ חינם:
כדאי מאוד ללמוד לשלוט בו טוב לפני.  ;)

אבל זה לא טיסה משעממת  ;D

לפני מה? לפני שעולים להרים?

לפני שטסים בתרמיקות צרות וחזקות כמו שתארת. כאילו דא.

סה"כ ימים של תרמיקות צרות וחזקות הם די נדירים ויש מספיק ימים של תרמיקות נורמליות ללמוד לשלוט במצנח לפני שאתה נכנס לטיסה הכי תובענית שיש.

קיצר להתקדם הבדרגה. כתבת שאתה מתלמד על מצנחים אז קח את הזמן לפני שאתה קופץ לים עם גלים של 5 מטר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
ברור שלא יהיה בכוונתי לטוס ביום שאני מזהה כמכבסה, השאלה היא האם תרמיקה חזקה עלולה להפתיע אותך גם ביום חלש יחסית.

לא בטוח שלמדתי להרגיש (לחזות) את הרוח מחוץ לעמדה עוד לפני היציאה.

לדוגמה ביום שהתחיל במשבים של 25 עד לשעה 14:00 ואז התחילה רוח שלא ירדה מ25 עם משבים של 35, היה נראה שרגוע בחוץ.
יצאתי והיה נחמד כ5 דקות ואז הופתעתי במספר תרמיקות שהרימו אותי ממש חזק מבלי להסתובב כ120 מטר.
כמובן שחוויתי גם את הסינקים שלהם.
Email: [email protected]
Phone: 0525295056

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ציטוט
השאלה היא האם תרמיקה חזקה עלולה להפתיע אותך גם ביום חלש יחסית.

כן גם ביום נורמלי אפשר לפגוש תרמיקה חזקה יותר מהממוצע. אבל היתרון של תרמיקה חזקה ביום רגיל זה שאפשר להתרחק ממנה, כשהכל חזק זה יהיה חזק עד (וכולל) הנחיתה.

כמובן שהיום גם יכול להתחזק עם חלוף הזמן, לכן חשוב לבדוק תחזית. האמת שבארץ בקיץ זה כמעט תמיד המצב וככל שאתה ממריא יותר קרוב לצהריים המאוחרים (1-3) הסיכוי שהתנאים יתחזקו לך יותר גבוה. אבל ביום שמתחיל נורמלי זה יתחזק לחזק, ביום שמתחיל חזק זה יכול להתחזק מעבר לרצוי.

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
עוד נקודה שלא נאמרה טייס מתחיל ולא משופשף בתרמיקות
יהיה לו הרבה פחות נעים באויר מהסיבה שהוא לא מיתמרכז טוב בתוך התרמיקה (בתוך יותר נעים)
וכאשר אתה כל הזמן נכנס ויוצא מתרמיקה אז גם הטיסה לא נעימה במיוחד
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
תנאים שמשתנים בגבהים שונים.
במבוא חמה טסתי אחרי צהריים בגובה של 100 מטר מעל הרכס טיסה נעימה עם טרמיקות ענקיות,120 מטר מתחתי ומתחת לקו הרכס חבר מעדכן אותי על תנאי מכבסה.

אין חוקים ברורים, ומשפט שלימדו אותי "שפן של היום מז.... מחר"

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ארואסטי זה לא מדוייק שאין חוקים ברורים, אפילו מאוד לא מדוייק.

מכבסה בגובה נמוך במבוא חמה אחה"צ זה בכלל לא נדיר, זה גם סימן שאיפשהו מעל המים יש אפקט כינרת. השוליים ומתחת לאפקט מחתחת מאוד.

בעיקרון חוקי הפיזיקה ברורים מאוד ועובדים תמיד, זה ההבנה שלנו של מה קורה כרגע שלא ברורה.