קצת הקדמה לפני הסרט,
לפני כשנתיים הייתי בצרפת עם הארטיק וביצעתי פרונט לכיף... היציאה לא היתה ללא התערבות מאחר והמצנח ניסה לבצע פרסה (פגישה של הטיפים) בצורה לא סימטרית כל כך. לאחר התערבות שלי המצנח יצא בסדר מהקריסה.
לפני כשנה בספרד קיבלתי פרונט מאוד אלים (בערך כמו שתראו בסרטון) שהתפתח לשרשרת של התנדנדויות קדימה אחורה של המצנח (יתכן והפרעתי למצנח להתאושש) ולבסוף יצאתי עם טוויסט של 180 מעלות.
השנה החלטתי לבדוק את העניין שוב מעל המים בצרפת וביצעתי פרונט בריא שהתנהג אחרת לגמרי, המצנח קרס ונכנס לפרשוטל עם טיפים מקופלים, משיכה קלה בברקסים הוציאה את המצנח מהמצב (אני אעלה את הסרט בהמשך)
יום אחרי ביצוע הפרונט, בטיסה על הרכס. האוויר הרגיש רע, מנדנד והתחושה במצנח היתה שהאוויר הולך להפתיע (ככל הנראה רוטורים לאורך הרכס בגלל רוח מהצד עם תרמיקות חזקות לאחר שהשמש יצאה)
בגלל האוויר המחותחת לאורך הרכס התרחקתי קצת וניסיתי לעקוף לפינה שפונה לרוח...ולפתע...בום טרח...
front collapse france 2012 on Vimeoדומה מאוד למה שהיה לי בספרד רק שהפעם יצאתי טוב, הייתי נמוך ונתתי הזדמנות אחת למצנח להתאושש לפני שאני ניגש לרזרבי מאחר והייתי קרוב לרכס.
הפעם התגובה היתה טובה, משיכה חדה בברקסים בכדי לפתוח את הפרסה, והמצנח התאושש.
שלא נדע ממצבים כאלה, ואם כן אז שנדע לתפעל אותם...אין תחליף לקורס מצבי חירום שמקנה את הכלים להתמודדות עם מצבים כאלו.
כמו שאתם רואים במציאות המצב שונה לגמרי מהמצב היזום מעל המים, אבל פיתוח אינסטיקטים חשוב להתמודדות עם המצבים בזמן אמת.
טוב, חפרתי מספיק... מקווה שמידע זה יעזור..