כתב נושא: כיוון פרונט בצרפת...  (נקרא 302 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק elad_sinai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
כיוון פרונט בצרפת...
« ב- : July 03, 2012, 07:36:02 pm »
קצת הקדמה לפני הסרט,

לפני כשנתיים הייתי בצרפת עם הארטיק וביצעתי פרונט לכיף... היציאה לא היתה ללא התערבות מאחר והמצנח ניסה לבצע פרסה (פגישה של הטיפים) בצורה לא סימטרית כל כך. לאחר התערבות שלי המצנח יצא בסדר מהקריסה.

לפני כשנה בספרד קיבלתי פרונט מאוד אלים  (בערך כמו שתראו בסרטון) שהתפתח לשרשרת של התנדנדויות קדימה אחורה של המצנח (יתכן והפרעתי למצנח להתאושש) ולבסוף יצאתי עם טוויסט של 180 מעלות.

השנה החלטתי לבדוק את העניין שוב מעל המים בצרפת וביצעתי פרונט בריא שהתנהג אחרת לגמרי, המצנח קרס ונכנס לפרשוטל עם טיפים מקופלים, משיכה קלה בברקסים הוציאה את המצנח מהמצב (אני אעלה את הסרט בהמשך)

יום אחרי ביצוע הפרונט, בטיסה על הרכס. האוויר הרגיש רע, מנדנד והתחושה במצנח היתה שהאוויר הולך להפתיע (ככל הנראה רוטורים לאורך הרכס בגלל רוח מהצד עם תרמיקות חזקות לאחר שהשמש יצאה)
בגלל האוויר המחותחת לאורך הרכס התרחקתי קצת וניסיתי לעקוף לפינה שפונה לרוח...ולפתע...בום טרח...

front collapse france 2012 on Vimeo

דומה מאוד למה שהיה לי בספרד רק שהפעם יצאתי טוב, הייתי נמוך ונתתי הזדמנות אחת למצנח להתאושש לפני שאני ניגש לרזרבי מאחר והייתי קרוב לרכס.
הפעם התגובה היתה טובה, משיכה חדה בברקסים בכדי לפתוח את הפרסה, והמצנח התאושש.
שלא נדע ממצבים כאלה, ואם כן אז שנדע לתפעל אותם...אין תחליף לקורס מצבי חירום שמקנה את הכלים להתמודדות עם מצבים כאלו.

כמו שאתם רואים במציאות המצב שונה לגמרי מהמצב היזום מעל המים, אבל פיתוח אינסטיקטים חשוב להתמודדות עם המצבים בזמן אמת.

טוב, חפרתי מספיק... מקווה שמידע זה יעזור..

מנותק VTaiga

• מפעיל בובקט מתקדם
    • My blog about paragliding
בעניין: כיוון פרונט בצרפת...
« Reply #1 ב- : July 03, 2012, 08:05:33 pm »
Hi Chino! Be carefull with frontals that makes horseshue! This mode very often cause cravats. All that you need for avoid horseshue is react  by pumping the brakes immediately when collapse happens.
!Have a good and safe flying
Victor

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : July 04, 2012, 12:40:49 am »
Hi Chino! Be carefull with frontals that makes horseshue! This mode very often cause cravats. All that you need for avoid horseshue is react  by pumping the brakes immediately when collapse happens.
!Have a good and safe flying
Victor

היי אח יקר, תודה רבה על השיתוף!
מסכים לגמרי עם מה שויקטור כתב + נראה בסרט שאתה מתייחס לחלק הראשון של האירוע (חופה נסגרת ואתה עף מלפניה) כאל מקרה סטנדרטי של: חופה מאחוריי - צריך להרים ידיים.
כל התחלה של פול פרונטל או קריסה חדה באיזור מרכז הכנף אפשר לבלום ע"י משיכת הברקסים בצורה מהירה ומדוייקת עד לאן שצריך ולאחר מכן שחרור מהיר ומדורג (יש לי הרגשה שהייתי יכול למנוע את הקריסה כמעט לגמרי).

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 04, 2012, 05:23:14 am »
טקסי, איך אפשר לדעת שזה לא "עוד מקרה של 'החופה מאחורי אז צריך להרים ידיים"?
מבט אל החופה?
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : July 04, 2012, 10:35:43 am »
מבט אל החופה?

בעקרון זה מאוד תלוי חופה, במרבית החופות עליהן טסתי ניתן להרגיש איבוד לחץ משמעותי בברקסים ברגע תחילת הפרונט בנוסף לתעופת הטייס קדימה שמרגישים מהתחת (רגליים עולות טיפה למעלה - רק בפרונט גדול/בזמן טיסה במהירות גבוהה מ-טרים ספיד).

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : July 04, 2012, 11:07:02 am »
מבט אל החופה?

צריך לעשות את זה בזמן שהחופה קורסת לפני שהיא עפה אחורה. רוב החופות משדרות לפני שהן קורסות. בחופות מתקדמות זה קורה מהר יותר לכן צריך לעבור אליהן רק אחרי שאתה מתורגל טוב בתגובות האלו.

צ'ינו בתירגול אתה סוגר את כל שפת ההתקפה במכה אחת AKA פרונט מלא, כאן היה לך פרונט חלקי שהטיפים ממשיכים לטוס. די ברור שזה לא יתנהג דומה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : July 04, 2012, 07:58:37 pm »
מבט אל החופה?

צריך לעשות את זה בזמן שהחופה קורסת לפני שהיא עפה אחורה. רוב החופות משדרות לפני שהן קורסות. בחופות מתקדמות זה קורה מהר יותר לכן צריך לעבור אליהן רק אחרי שאתה מתורגל טוב בתגובות האלו.

צ'ינו בתירגול אתה סוגר את כל שפת ההתקפה במכה אחת AKA פרונט מלא, כאן היה לך פרונט חלקי שהטיפים ממשיכים לטוס. די ברור שזה לא יתנהג דומה.

היי צחי, במקרים מסויימים (בייחוד באלימים יותר..) מה שיעצור את החופה זה החיתחות עצמו ולא הגרר שנוצר בעקבות הקריסה (מה שקורה מעט אח"כ..). במיקרים האלה החופה תלך אחורה ותיסגר סימולנטנית.
בעיקבותם המומחים טוענים שהתרגיל החשוב ביותר להתמודדות עם פרונטלים גדולים הוא הפול סטול הדינמי (מצב בו מזקרים את החופה כאשר היא הרבה הרבה מאחורי הטיס) התרגיל עוזר לטייס ללמוד כיצד להחזיר חופה שנעלמה איי שם הרחק מאחורי העורף למצב טיסה סטנדרטי מהר מאוד וללא איבוד גובה משמעותי.
אוסיף בהערה שכל מי שטס על חופת EN B ודרומה ממש לא אמור למצוא את עצמו במצב המצריך את יכולות השליטה הללו.

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : July 04, 2012, 09:02:03 pm »
צחי, ברור לי שהפרונט במציאות לא דומה ליזום בגלל אופן הקריסה. רציתי שכל מי שלא חווה זאת במציאות או שחווה זאת בקורס מצבי חירום ולא חווה זאת במציאות יהיה מודע למה עלול לקרות במצב אמת.

איתי, החופה לא שדרה שהיא הולכת לקרוס, היא פשוט נעלמה אחורה באלימות ללא התראה מוקדמת, יצא לי למנוע הרבה פרונטים כאשר הרגשתי אובדן לחץ בחופה או שהחופה רצה קדימה. יכול להיות בדיעבד שהיית יכול למנוע את הקריסה,למרות שקשה לי להאמין, אבל לא מנעתי. מה שנשאר זה להבין את המצב ולצאת ממנו הכי מהר והכי שאפשר כי הייתי ממש קרוב להר, טוב שהמצנח סובב אותי 90 מעלות החוצה ולא 90 מעלות להר.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : July 04, 2012, 09:04:35 pm »
ציטוט
בעיקבותם המומחים טוענים שהתרגיל החשוב ביותר להתמודדות עם פרונטלים גדולים הוא הפול סטול הדינמי (מצב בו מזקרים את החופה כאשר היא הרבה הרבה מאחורי הטיס) התרגיל עוזר לטייס ללמוד כיצד להחזיר חופה שנעלמה איי שם הרחק מאחורי העורף למצב טיסה סטנדרטי מהר מאוד וללא איבוד גובה משמעותי.

לפי מה שאתה אומר בעצם זה לא מהר מאוד אלא דווקא לעקב את הפתיחה בדיוק מאותה הסיבה שבפול סטול אתה לא רוצה לשחרר ברקסים כשהחופה מאחוריך.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : July 04, 2012, 09:26:51 pm »
טקסי נכון שיש מקרים שרוטור חזק זורק את החופה אחורה ואז מקפל אותה, אבל זה לא מה שקורה בסרט. הקריסה הזו רצה אחורה מהגרר.

מכמה שעות נסיון על המנצח הנ"ל הוא כמעט ולא נזרק אחורה כשהוא פתוח גם במכות די חזקות. קדימה הוא מאוד אוהב לרוץ דווקא  ;)

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : July 04, 2012, 09:38:46 pm »
ציטוט

לפי מה שאתה אומר בעצם זה לא מהר מאוד אלא דווקא לעקב את הפתיחה בדיוק מאותה הסיבה שבפול סטול אתה לא רוצה לשחרר ברקסים כשהחופה מאחוריך.

היי צוק, במקרה הזה מהר מאוד מבחינתי זה איבוד של עשרות בודדות של מטרים (או אף אחדות במידה והתפעול נכון...) על פני מאות של מטרים בנסיון לפתוח כל מיני חזיות למניהן. מבחינת ביצוע נכון של דינמיק פול סטול, בעקרון כן. אדם ולנואל הם הכתובת הנכונה לשאלה הזו.

צחי, ברור לי שהפרונט במציאות לא דומה ליזום בגלל אופן הקריסה. רציתי שכל מי שלא חווה זאת במציאות או שחווה זאת בקורס מצבי חירום ולא חווה זאת במציאות יהיה מודע למה עלול לקרות במצב אמת.

איתי, החופה לא שדרה שהיא הולכת לקרוס, היא פשוט נעלמה אחורה באלימות ללא התראה מוקדמת, יצא לי למנוע הרבה פרונטים כאשר הרגשתי אובדן לחץ בחופה או שהחופה רצה קדימה. יכול להיות בדיעבד שהיית יכול למנוע את הקריסה,למרות שקשה לי להאמין, אבל לא מנעתי. מה שנשאר זה להבין את המצב ולצאת ממנו הכי מהר והכי שאפשר כי הייתי ממש קרוב להר, טוב שהמצנח סובב אותי 90 מעלות החוצה ולא 90 מעלות להר.

אחד הדברים שהתחלתי לעשות יותר כאשר עברתי לטוס על חופות מתקדמות הוא להסתכל המון המון למעלה. בייחוד בגליידים באוויר מחותחת. אני מאמין שעצם הפעולה הזו, גורמת לי להרים את העינים מהר יותר לכיוון החופה במקרה של מצב חירום במידה והן לא היו מכוונות לעברה מלכהתחילה. ייתכן שהרמת מבט בשלב טיפונת מוקדם יותר היתה מאפשרת לך למנוע את ריצת הטיפים ואולי אף בלימת הקריסה.
במידה ומשהו כדוגמת מה שקרה לך קורה על חופה מתקדמת, כדאי מאוד למשוך ברקסים עמוק למטה מהרגע שהנעלם הלחץ בברקסים (גם אם היא מאחוריך..) ולשחרר אך ורק כשהיא חוזרת מלפנים....      

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : July 04, 2012, 10:03:39 pm »
יכול להיות שזה אחד ההבדלים בקפיצת המדרגה מC לD אבל אני לא ממש צריך להסתכל למעלה על המצנח. ונראה שצ'ינו גם תפעל לא רע בלי להסתכל.

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : July 04, 2012, 10:10:30 pm »
יכול להיות שזה אחד ההבדלים בקפיצת המדרגה מC לD אבל אני לא ממש צריך להסתכל למעלה על המצנח. ונראה שצ'ינו גם תפעל לא רע בלי להסתכל.

עכשיו, כאשר צאצאי החופות EN D של הדור הקודם יתחילו לעבור EN C אחת אחרי השניה, זה יהיה מאוד רלוונטי גם ל EN C.
בקשר לתפעול של צ'ינו, טיפים שנפגשים או כמעט נפגשים זה מצב מסוכן בכל חופה ובכל דרגות התקינה (נכון שבחופה של אלעד הסיכוי שריצת הטיפים תגרור שרשרת מצבי חירום הוא קטן או אפילו קטן מאוד, למרות זאת, הוא קיים). 

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #13 ב- : July 04, 2012, 10:24:25 pm »
ציטוט
עכשיו, כאשר צאצאי החופות EN D של הדור הקודם יתחילו לעבור EN C אחת אחרי השניה, זה יהיה מאוד רלוונטי גם ל EN C.

עכשיו יותר מתמיד יהיה חשוב להתעמק בתקינה ולא להסתפק בתוצאה הסופית. כבר היום יש גם מצנחי B שהם לא כלכך רחוקים מ C, קניה של מצנח כזה כמצנח ש"מתאים גם למתחילים" יכולה להיות מסוכנת.

פעם התחלתי לכתוב מאמר על איך להבין מה אומרת כל בדיקה בתקינה על המצנח, זה לקח המון זמן והפסקתי באמצע. אולי זה הזמן לחזור לעבוד על זה.

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #14 ב- : July 04, 2012, 11:06:03 pm »
לצערי, להתעמק בתקינה גם לא יספיק במקרה הזה. למשל, אני לא ממש יודע אם התקינה במתקונת הנוכחית מכסה את תופעת ריצת הטיפים קדימה בזמן קריסת מרכז הכנף. התופעה הזו מסוכנת מאוד בחופות עם מנת מימדים גדולה ואני מאמין שאין כל בדיקה כרגע הבוחנת כיצד החופה תתנהג במקרה כזה.
במילים אחרות, אם מה שכתבתי נכון, אנחנו נכנסים לתקופה שבה לתקינה כמעט ואין משמעות עבור החופות הקרוס קאונטרי המתקדמות פשוט כי קיימים לא מעט מצבי קצה בעייתים שאינם נדירים בטיסה באוויר פעיל ואינם נבדקים כלל.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #15 ב- : July 04, 2012, 11:31:19 pm »
כמובן שבנוסף לבדיקת התקינה צריך גם לבדוק לעומק את שאר הפרמטרים. לדוגמא ברור שככל שמנת המימדים גדולה יותר למצנח תהיה יותר נטייה לקרווטים. כל אחד צריך לבחור באיזה תחום נוח לו לטוס ע"י בדיקה מקיפה של כל הנתונים וכמובן אם אפשר לעשות טיסת נסיון בנוסף אז עדיף.