כתב נושא: מחשבות אישיות ראשוניות לאחר שמיעת דו"ח התאונה  (נקרא 731 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גונן גל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
קורס מצבי חירום- חשוב וחיוני לכל מרחף שטס בתנאים פעילים וטרמליים. לא יודע להגיד באיזו תדירות צריך לעבור את הקורס, האם אחת לכמה שנים, או עם מעבר לחופה יותר מתקדמת וכד'.

רמת טייס מול דגם מצנח- אני אישית חושב שמוטב לוותר מעט על ביצועים ע"מ להגדיל את רמת הבטיחות ברגע הקריטי. עדיף לטוס על מצנח נמוך מרמתך, מאשר חלילה על מצנח שגבוה לרמתך בתפעול מצבי חירום. טייסים חובבים שטסים בהרים בערך פעם בשבוע, יכולים להוציא טיסות יפות ובטוחות עם מצנחי A או B.

שימוש ברזרבי- כנראה שהן ההחלטה והן הביצוע של זריקת הרזרבי אינם מובנים מאליהם במצב חירום. כנראה שצריך להשקיע בזה הרבה מחשבה ותשומת לב למיקום הידית ע"מ להיות יותר מוכנים נפשית להשתמש בזמן הנכון.

משיחה עם יעקי שזרק רזרבי במצב חירום, הבנתי שבתחילת האירוע אליו נקלע לא זכר בכלל שיש לו רזרבי. רק כעבור מספר שניות נזכר בכך, זרק והציל את חייו.

מקרה נוסף שזכור לי מהעבר הוא אירוע של מרחף שמצא עצמו בגובה כ-800 מטר באיזור שדמות דבורה, במצב חירום שאינו מוכר לו (כנראה צלילה ספיראלית). אחרי 2 סיבובים, אמר לעצמו שהוא במצב שאינו מכיר ולא יודע איך לצאת ממנו ולכן זרק רזרבי ונחת בשלום. הייתה עליו ביקורת למה מיהר לזרוק ולא ניסה לתפעל כאשר היה לו מרווח גובה רב. במבחן התוצאה הוא פעל נכון.

נראה לי מסקנה חשובה שבמצב חירום שמתפתח ואתה לו שולט בו, צריך יחסית מהר להחליט ולבצע זריקת רזרבי.

כאמור מחשבות ראשוניות שלי.

גונן

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
דייב סיפר לי בזמנו שעשו מחקר על זמן תגובה מרגע מצב חירום ועד לזריקת הרזרבי עצמה, עבור טייסים שבאופן קבוע שמים יד על ידית הרזרבי כל טיסה וטייסים שעושים את זה לעיתים רחוקות.
גילו הבדל של מספר שניות , ההבדל הזה יכול להציל חיים.

דוגמא מצויינת של זריקת רזרבי מהירה אפשר לראות אצל סאש בשירשור הזה (לצערי הסירטון ירד מיוטיוב):
https://holywind.yuvdi.com/smf_new/index.php?topic=10262
« עריכה אחרונה: July 03, 2012, 12:40:59 pm על ידי ליאור »
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
מתוך דיון שערכנו החברים בצרפת דיברנו על כך שזריקת רזרבי לעיתים הפך להיות ״מושג מגונה״.
אין שום דבר פסול מלזרוק רזרבי ולנחות שלם (פרט לאגו המיותר ממילא) מאשר לנסות להתעקש על תפעול מצב חירום שעלול להיפתר אך עלול גם להביא אותך לפינה מיותרת.
כשייש ספק אין ספק!!!
רזרבי לא נועד לפתור אותנו הטייסים מללמוד דרך קורסים וכו׳ מלתפעל מצבי חירום אבל ברגעים מסויימים ובהחלט במצבי חירום מסויימים (כמו צלילה ספירלית עם טוויסט) אם יש ספק לגביי גובה , יכולת תפעול ועוד.
 אז אין ספק.
לזרוק רזרבי !
זו דעתי .

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
מי שהיה בערב הבטיחות ראה שהיו הרבה עיכובים להסברים של דברים אלמנטריים, לטייס עצמאי בהרים.
לכן התעכבו בחכמה על הסברים ולכן שאלתי גם אני שאלות מנחות שאחרים התביישו לשאול אך היה חשוב שיבינו.

המסקנה הברורה מאיך שהכל התנהל היא שחסר ידע, יש בינוניות מדבקת בנוגע להנפות, תיאוריה, מצבי חירום ושלא לדבר על אנשים שבאמת מיומנים בתפעול הכנף שלהם ובהבנתה.

אני ממשיך לקרוא להתמקצעות בתחום ולהכשרה מקצועית מסודרת של מצבי חירום.
כי גם אם אתה מתרחק מהם ככל הניתן - יום אחד אתה תתקל במצב חירום אמיתי (אין שאלה פה אפילו) - עדיף שתכיר אותו לפני!

גונן סחטיין על התובנה.

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
שרשרת מסקנות שאני מסיקה מערב הבטיחות:
1. הטמעת קיומו של המצנח הרזרבי- לפני המראה כשאנחנו רתומים, כחלק מהבד"ח, יש לעשות בכל פעם היכרות מחדש עם הרזרבי ע"י הושטת יד ימין לידית הרזרבי . זה יעזור לנו לזכור שהוא שם אם חלילה נקלע למצב חירום.
2. חשוב לעשות קורס S.I.V - כדי לדעת לזהות את המצב אליו נקלענו ולהגיב בהתאם (ולא להגיב לאירוע אחר שרק מחמיר את התקלה ומסבך אותה).
3. בטיסה בטרמיקה יש להיות ערניים במיוחד (וכל הזמן) ללחץ בברקס הפנימי. בנקודה שבה אנחנו מרגישים ירידת לחץ קלה, יש לשחרר מעט את המשיכה בברקס הפנימי . ירידת לחץ בברקס היא רמז עבה לכך שאנחנו עומדים לזקר את הצד הפנימי והשלב הבא הוא כניסה לבק ספין. עדיף להימנע מכניסה למצב חירום ע"י תשומת לב תמידית לתשדורת העדינה של הברקס, רגע לפני...
4. היה ועקב חוסר רגישות הכנסת את עצמך לבק ספין- תעשה/י טובה לעצמך ושחרר את הברקס המשוך.
5. אם המצנח בהזדקרות, אין לשחרר את הברקסים בבת אחת אלא לספור עד 3 וכאשר הויליינים מתחילים לעבור אותך קדימה לשחרר את הברקס חצי מהלך. תגובה כזאת תמנע את ריצת החופה קדימה ולמטה מהטייס ותנמע המשך תנודות חריפות של החופה במישור העילרוד (PITCH).
6. במצב של חזיה יש לנסות ולשמור כיוון ע"י משיכת ברקס נגדי והשענות לכיוון הצד הפתוח, כדי להימנע מכניסה לצלילה ספיראלית.
7. נכנסת לצלילה ספירלית בכל זאת ותוך שני סיבובים אינך יוצא/ת מהמצב- יש לזרוק רזרבי לפני איבוד הכרה.
8. אם את/ה אינך טייס/ת תחרותי/ת- באמאשך! אל תטוס על מצנח עם תקינה גבוהה מ ENB . ובכלל- ההסטוריה מוכיחה שאפשר לעשות טיסות מרחק יפות מאוד עם מצנחי A,B  ומה שבינהם.
9. החופות שעליהן אנחנו טסים עוברות תקינה עם רתמת ישיבה. רתמת שכיבה מעלה את דרגת התקינה של החופה . אולי שווה לשכב במיטה עוד כמה שנים טובות ובזמן טיסה - לשבת?
« עריכה אחרונה: July 04, 2012, 06:22:02 pm על ידי מיכל מור »

מנותק ram_nizani

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
שרשרת מסקנות שאני מסיקה מערב הבטיחות:
1. הטמעת קיומו של המצנח הרזרבי- לפני המראה כשאנחנו רתומים, כחלק מהבד"ח, יש לעשות בכל פעם היכרות מחדש עם הרזרבי ע"י הושטת יד ימין לידית הרזרבי . זה יעזור לנו לזכור שהוא שם אם חלילה ניקלע למצב חירום.
2. חשוב לעשות קורס S.I.V - כדי לדעת לזהות את המצב אליו נקלענו ולהגיב בהתאם (ולא להגיב לאירוע אחר שרק מחמיר את התקלה ומסבך אותה).
3. בטיסה בטרמיקה יש להיות ערניים במיוחד (וכל הזמן) ללחץ בברקס הפנימי. בנקודה שבה אנחנו מרגישים ירידת לחץ קלה, יש לשחרר מעט את המשיכה בברקס הפנימי . ירידת לחץ בברקס היא רמז עבה לכך שאנחנו עומדים לזקר את הצד הפנימי והשלב הבא הוא כניסה לבק ספין. עדיף להימנע מכניסה למצב חירום ע"י תשומת לב תמידית לתשדורת העדינה של הברקס, רגע לפני...
4. היה ועקב חוסר רגישות הכנסת את עצמך לבק ספין- תעשה/י טובה לעצמך ושחרר את הברקס המשוך.
5. אם המצנח בהזדקרות, אין לשחרר את הברקסים בבת אחת אלא לספור עד 3 וכאשר הויליינים מתחילים לעבור אותך קדימה לשחרר את הברקס חצי מהלך. תגובה כזאת תמנע את ריצת החופה קדימה ולמטה מהטייס ותנמע המשך תנודות חריפות של החופה במישור העילרוד (PITCH).
6. במצב של חזיה יש לנסות ולשמור כיוון ע"י משיכת ברקס נגדי והשענות לכיוון הצד הפתוח, כדי להימנע מכניסה לצלילה ספיראלית.
7. נכנסת לצלילה ספירלית בכל זאת ותוך שני סיבובים אינך יוצא/ת מהמצב- יש לזרוק רזרבי לפני איבוד הכרה.
8. אם את/ה אינך טייס/ת תחרותי/ת- באמאשך! אל תטוס על מצנח עם תקינה גבוהה מ ENB . ובכלל- ההסטוריה מוכיחה שאפשר לעשות טיסות מרחק יפות מאוד עם מצנחי A,B  ומה שבינהם.
9. החופות שעליהן אנחנו טסים עוברות תקינה עם רתמת ישיבה. רתמת שכיבה מעלה את דרגת התקינה של החופה . אולי שווה לשכב במיטה עוד כמה שנים טובות ובזמן טיסה - לשבת?

5.5 אם בכל זאת שחררת ברקסים כשהחופה מזוקרת מאחוריך והמצנח רץ קדימה ועובר אותך, בלום/מי אותו בכל הכוח על ידי משיכת ברקסים כמה שצריך, אפילו עד התחת ואל תיתן/ני לו להגיע מתחתיך ולקרוס.

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
נ כ ו ן !!!

תודה  :)

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חשוב לדעת במצנח רזרבי:

אורך חיי מצנח רזרבי בתנאים סבירים הינו 10 שנים

ריענון כל כ חצי שנה. (150 ₪ )

בדיקת מיקום ותקינות לפני כל טיסה ( לפחות נזכר שיש מצנח רזרבי )

לאחר ישיבה / שכיבה בריתמה. ( בסיום ההמראה ) להעביר ליטוף. לידית הרזרבי

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
שבירו
במסגרת ״מחשבות אישיות ראשונות לאחר שמיעת דוח התאונה״, לא עברה לך בראש מחשבה להתנצל בפני רזציק וצוות החקירה על ההאשמות והשטויות שכתבת???

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לא !
אני גם לא שמעתי אותך מתנצל על האופן בו  פעלתה ביום התאונה , אז בבקשה אל תטיף לי מוסר.
« עריכה אחרונה: July 05, 2012, 09:40:15 pm על ידי איתן שבירו »

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא

מתשובתך אני למד שאתה עדיין חושב שהחקירה לא הייתה רצינית, שהיה פה כסת״ח.
אולי אתה יכול להסביר לנו איך הגעת למסקנות אלו עוד לפני שהחקירה הוצגה, ולמה דעתך לא השתנתה אחרי ששמעת את רזציק, אדם ואיתי?
יצאת קטן ואין לך ביצים להודות שטעית.
אל תטרח לענות, איבדת את מעט הקרדיט שעוד היה לך.

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לדעתי, מן הראוי להאיר באור הרבה יותר חזק את נושא הרתמות.

כפי שהתחוור קבל עם ועדה בערב הבטיחות מדבריו של אדם, וכפי שכתבה מיכל, החופות שעליהן אנחנו טסים עוברות את מבחני התקינה עם רתמת ישיבה ונתון זה מצוין בפירסום התקן.

שימוש ברתמת שכיבה הוא סטייה כלפי מעלה ממעטפת תנאי הבדיקה! כמה למעלה? אין נתון לכך כי אין בדיקה כזו.

כל עוד ייבדקו החופות עם רתמות ישיבה, דירוגי התקינה יהיו רלבנטיים אך ורק כאשר החופות יהיו בשימוש עם רתמות ישיבה ולא עם רתמות שכיבה.

כדאי שכולנו נפנים זאת, ובמיוחד אלה בקרבנו שמשתמשים ברתמות Pod (שכיבה) ובחופות שבבחינות התקן שלהן נקבע להן תקן בטיחות נמוך.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לדעתי, מן הראוי להאיר באור הרבה יותר חזק את נושא הרתמות.

כפי שהתחוור קבל עם ועדה בערב הבטיחות מדבריו של אדם, וכפי שכתבה מיכל, החופות שעליהן אנחנו טסים עוברות את מבחני התקינה עם רתמת ישיבה ונתון זה מצוין בפירסום התקן.

שימוש ברתמת שכיבה הוא סטייה כלפי מעלה ממעטפת תנאי הבדיקה! כמה למעלה? אין נתון לכך כי אין בדיקה כזו.

כל עוד ייבדקו החופות עם רתמות ישיבה, דירוגי התקינה יהיו רלבנטיים אך ורק כאשר החופות יהיו בשימוש עם רתמות ישיבה ולא עם רתמות שכיבה.

כדאי שכולנו נפנים זאת, ובמיוחד אלה בקרבנו שמשתמשים ברתמות Pod (שכיבה) ובחופות שבבחינות התקן שלהן נקבע להן תקן בטיחות נמוך.

אמנון אם הבנתי נכון גם טיסה בטרמיקות מוציאה את המצנח מהתקינה
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
עמית היי,

לא ידוע לי מהיכן הבנת שטיסה בתרמיקה מוציאה את המצנח מתקינה.

מבחני התקינה בודקים בעיקר כיצד מתאוששת הכנף הנבדקת ממצבי טיסה לא שגרתיים:
כמה זמן לוקחת ההתאוששת, האם נדרשת התערבות מצד הטייס ואם כן אז כמה.

המצבים הללו הם המצבים אליהם עלול להקלע המשתמש באת טיסותיו השונות והם מבוצעים באופן יזום ע"י הבוחן.

הבדיקות מתבצעות בתנאי מז"א יציב כדי לבדוק גם את נתוני המהירויות המדויקים של החופה: מהירות המינימום, הגלישה והמכסימום.

סוג הרתמה מצויין במפורש בתעודת הבדיקה.

מי שרוצה לשמור על רמת הבטיחות שנקבעה לחופה שלו חייב לטוס עם סוג הרתמה שאיתה נבקדה החופה, בדיוק כשם שהוא חייב להקפיד להמצא בטווח המשקל של החופה הזו.

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
טוב....אז ככה....
אתמול (יום ה') טסתי  בפעם הראשונה מאז התאונה . עלינו ,מיקי ואני, לתבור מוקדם. היינו לבד בעמדה והמראנו מוקדם כי ראינו שאמנם בעמדה הרוח דרום מערבית , אבל למעלה העננים רצו בצפון מערבית . הבנו שאם נחכה יותר מדי הצפונית תגיע גם לגובה העמדה.
אני כבר לא זוכרת מתי בפעם האחרונה היו לי פרפרים בבטן לפני העליה להר. אתמול זה קרה.
המראה מדוגמת והנה אני שוב באויר (אחרי שבועיים של מחשבות רבות האם "להחזיר ציוד" או להמשיך להיות מכורה לרוח).
שעה באויר ונחיתה מזרחית לטמרה.
ובעצם מה שרציתי לספר זה שממש ממש פחדתי באויר. הייתי דרוכה על הברקסים באופן חריג לאורך כל הטיסה....
תמיד היו לי כבוד ויראה לספורט, לשמיים, למזג האויר ולסמרטוט....עכשיו זה קצת בלי פרופורציות. מקווה שהתחושות האלה יתאזנו מתי שהוא ושאוכל לחזור ליהנות מהטיסות.
« עריכה אחרונה: July 06, 2012, 08:07:44 pm על ידי מיכל מור »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עמית היי,

לא ידוע לי מהיכן הבנת שטיסה בתרמיקה מוציאה את המצנח מתקינה.

מבחני התקינה בודקים בעיקר כיצד מתאוששת הכנף הנבדקת ממצבי טיסה לא שגרתיים:
כמה זמן לוקחת ההתאוששת, האם נדרשת התערבות מצד הטייס ואם כן אז כמה.

המצבים הללו הם המצבים אליהם עלול להקלע המשתמש באת טיסותיו השונות והם מבוצעים באופן יזום ע"י הבוחן.

הבדיקות מתבצעות בתנאי מז"א יציב כדי לבדוק גם את נתוני המהירויות המדויקים של החופה: מהירות המינימום, הגלישה והמכסימום.

סוג הרתמה מצויין במפורש בתעודת הבדיקה.

מי שרוצה לשמור על רמת הבטיחות שנקבעה לחופה שלו חייב לטוס עם סוג הרתמה שאיתה נבקדה החופה, בדיוק כשם שהוא חייב להקפיד להמצא בטווח המשקל של החופה הזו.

אמנון עמית צודק לגמרי, בתאור התקינה מצויין בפרוש שהבדיקה היא באוויר יציב והמצנח יכול להתנהג אחרת לגמרי באוויר תרמלי.
כל אחד שהרגיש קריסה יזומה וקריסה בתרמיקה יודע שזה לפעמים שונה מאוד כשיש אוויר עולה מתחת לצד הפתוח.

כמו שכבר כתבתי התקינה היא אמצעי להשוואה בין המצנחים ולבדוק שלמצנח יש יכולת התאוששות סבירה ביחס לרמת הטייס אליה הוא מיועד, היא לא אמורה לדמות טיסה באוויר תרמלי. שים לב שהרמה של המצנח בתקינה לא מדברת על כמה המצנח בטוח אלא לאיזה רמת טייס הוא מיועד, וברור לגמרי שלדוגמא מצנח B בידיים של מישהו חסר נסיון לחלוטין יכול להיות מסוכן יותר ממצנח D בידיים של ויקטור או בדיקוב.
הכל עניין של התאמה בין רמת המצנח לרמת ההטסה של הטייס. כל חוסר התאמה הוא מסוכן, ולרתמה אין קשר לזה. כמו שטייס בוחר באיזה אוויר לטוס לפי הרמה שלו הוא גם בוחר עם איזה רתמה לטוס לפי הרמה שלו.

ציטוט
מבחני התקינה בודקים בעיקר כיצד מתאוששת הכנף הנבדקת ממצבי טיסה לא שגרתיים
לא נכון כל המצבים שנבדקים בתקינה יכולים וקורים בזמן טיסה. לכן בודקים אותם.
« עריכה אחרונה: July 06, 2012, 06:56:43 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אגב כיום כשבכל התחרויות הבין לאומיות חייבים לטוס עם מצנחים שיש להם תקינה מאוד מקפידים שהטייסים יטוסו במסגרת התקינה, לדוגמא שוקלים את הטייס עם הציוד לפני ההמראה לראות שהוא בתוך תחום המשקלים המותר של המצנח.
ובכל זאת מאפשרים טיסה עם רתמות שכיבה שיש להן תקינה.

ז"א לדעת מארגני התחרויות כמו הPWC טיסה עם רתמת שכיבה אינה מחוץ לתקינה.
don't fly faster then your guardian angel