צחי,
תודה על התגובה וההסבר.
ירון נתן לי טיפ לא מזמן, לבדוק את הפרשי הטמפ' בין ירושלים לתל-אביב (ובכלל בין הרים לעמקים), וכך לקבל איזשהו מושג לגבי מפל הטמפרטורות הצפוי לאותו יום.
איפה עוד אני יכול להשיג מידע כזה של מפלי טמפ'?
בינתיים האקסיומה של "מי שלא בא לא טס" עובדת מצוין.
לגבי מבוא חמה, כבר יצא לי להגיע בימים שבהם אין תנאים של טרמיקות ונאלצנו לחכות לבריזה כדי שאפשר יהיה לעשות משהו באויר. יום כזה היה יום של ערב בטיחות מ"ח ב- 25/5, כאשר בטיסה הראשונה שלי נחתתי למטה אחרי טיסה של 20 דקות ונסיונות גירוד לא מוצלחים במיוחד (גשוי, אגב, עלה ל 1300מ' והמריא רק קצת אחרי, אבל הוא עם חללית). הבריזה הגיעה רק לקראת 16:30, ועד אז אף אחד לא עשה משהו ממש יפה (אגב, אותו יום היה יום של התחממות).
ישנם לא מעט ימים שהתנאים הם דומים לזה ואנחנו סתם מתייבשים בעמדה בהמתנה.
לעומת זאת, ישנם ימים שבהם יש טרמיקות יפות ומרימות, ואז כבר ב- 12:00 בצהריים +- יש סיבות טובות להמריא

(יום כזה היה בשבוע שלפני אירוע מ"ח, בהתקררות של 6 מעלות).
הייתי רוצה לדעת איך אפשר לחזות במידה מסויימת את השעה שבה יכנסו תנאים טובים, ואם בכלל יהיו תנאים טובים (בריזה אני לא מחשיב כ"תנאים טובים", כי היא ממילא מגיע כמעט בכל פעם), בעיקר עמ"נ לא להתייבש בעמדה, וגם בשביל לא לפספס את התנאים בהגעה מאוחרת.
ודרך אגב, ברור לי שאנחנו מדברים על מזג אויר וזה לא מדע מדויק (נתי, תקן אותי אם אני טועה), אבל בכל זאת, יש קצת אפשרות לחזות את התנאים ליום מסויים ולהעריך באופן גס. אני מעוניין להגיעה להערכה הגסה הזו.
תודה מראש,
יוסי.