כתב נושא: ערב בטיחות -תחקיר תאונה יום ב 2.7  (נקרא 1224 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק רולי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
בעניין: ערב בטיחות -תחקיר תאונה יום ב 2.7
« Reply #40 ב- : July 03, 2012, 05:50:03 pm »
ראשית  - תודה רבה למארגנים ולמשתתפים.

במהלך הערב הביאו את דברי המשפחה של יורם.
האם תוכלו לחזור על הדברים כאן?
אחרי הצפיה הקשה בסרטונים וניתוחם נראה לי שפספסתי את תגובתם.

גם אני מצטרף לתודות..
היום שאלתי את מיכל כי לא זכרתי מה המשפחה רצתה לעביר לנו.... גם מיכל לא זכרה... ניראה לי שאנו היינו במקום אחר (הרגשות עושים לנו דברים מוזרים לפעמים).. או שרזצ'יק קפץ למשהו אחר...
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #41 ב- : July 03, 2012, 06:43:19 pm »
רולי כמה אנשים אתה מכיר שטסים על רתמת ישיבה עם הרגליים מתחת לכיסא? כולם טסים עם הרגליים קדימה. מי יותר מי פחות אבל כולם מחוץ לתקינה לפי הטענה הזו.

אתם נתפסים לטפל מכל הארוע הזה, לרתמת השכיבה לא הייתה שום תרומה לתוצאת הארוע או לנסיבות שלו. גם אם היה טוויסט שנגרם משימוש ברתמת שכיבה הוא לא היה הגורם לתוצאה הקטלנית של הארוע.

התקינה היא לא אסמכתה שהמצנח בטוח היא נקודת השוואה לרמת הטייס הנדרשת כדי להטיס את המצנח !!!
כדי שנקודת ההשוואה תהיה קבועה עושים את התקינה באוויר סטרילי ובצורה קבועה. כל שימוש אחר במצנח הוא מחוץ לתקינה והוא לא אמור להיות בתקינה.

אגב בתקינה גם אין שימוש בהיגוי גוף, הטייס יושב זקוף במשף כל הבדיקות. אולי גם תגידו שהיגוי גוף זה שימוש במצנח מעבר לתקינה ומסוכן?!
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #42 ב- : July 03, 2012, 06:59:06 pm »
צחי.. אתה יודע כמה שאני מכיר בידע והניסיון שלך. בן היתר זה אחד מהסיבות שמהר מאוד ירדתי מהמחשבה ללכת על EN-C למרות שמישהו המליץ .
 אבל אדם (עם אני זוכר נכון) אמר אתמול: "אם אתם לא מתחרים אין סיבה לקנות רתמה שכיבה".
תרשה לי בקטע הזה.. בין שני תותחים של ענף להישאר עם הדעה שניראה יותר בטוח. דרך הגב מי שהמליץ הוא גם תותח אבל לא היה אדם.
« עריכה אחרונה: July 03, 2012, 07:01:40 pm על ידי Rolly »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק amnonlivne

• מצאתי פסיפס
  • OZONE / DELTA 2
    • דוא
« Reply #43 ב- : July 03, 2012, 07:51:48 pm »
הי רולי,
אם אתה מצטט את אדם אז כדאי לדייק,
 "ריתמת השכיבה" כך מכנים אותה, אך מי שטס עליה יודע שיושבים בה עם הטייה מסויימת של הגב וממש לא שוכבים. בנוסף אם אתה מטה את גבך לאחור ושולח רגליים קדימה ל"פוט רסט" בריתמת ישיבה = לרתמת שכיבה. העיקרון הוא שאתה מוציא את רגליך מהציר המרכזי ובמקום להיות משהו שדומה לכדור אתה הופך בשני המצבים למשהו שדומה לגליל ארוך במצב אופקי עם כל הבעיות הפיזיקליות שהוא יוצר תוך כדי דינמיקה.
אני לא רוצה להישמע כמי שמחזק את הצורך להשתמש בריתמת שכיבה. אבל בהחלט רוצה להסביר את הדברים שיובנו כהלכה וכל אחד יחליט לעצמו על איזה ריתמה לטוס.
נחזור למה שאדם אמר:ריתמת שכיבה במצב טיסה נורמלי נותנת יעילות אוירודינמית שאינה משמעותית כל כך למי שלא מיתחרה אבל כל אלופי העולם טסים עליה אז זה מגניב ואנחנו מנסים לחקות אותם.
יללה, נסחפתי משהו,
אמנון ליבנה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #44 ב- : July 03, 2012, 08:29:16 pm »
אמנון,

אני אצטט את עצמי  :D  :

תטוסו על מה שנוח לכם.

הסכנה הגדולה ו/או ההבדל העיקרי באשר לקבלת טוויסט עם רתמת שכיבה לעומת רתמת ישיבה נובע מאנרציה כיוונית גבוהה יותר ומשמעותית יותר במהירות גבוהה (ספיד בר משוך). הסיכוי לטוויסט גדל בריתמות שכיבה דווקא כאשר מדובר על קריסה במהירות גבוהה ולא על כניסה לספין במהירות איטית. נכון שגם במקרה של ספין במהירות איטית הסיכוי לטוויסט ובלאגן גדול יותר בריתמת שכיבה  - אך לא בפער כזה גדול לעומ ריתמת ישיבה.

במקרה של יורם גם עם ריתמת ישיבה התוצאה היתה זהה (לדעתי האישית).
יורם טירמל במהירות מינימום וזיקר כנף.
« עריכה אחרונה: July 03, 2012, 08:56:56 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק zagi

• משחק בארגז החול
  • טיסות בטוחות חברים הכי חשוב ....
« Reply #45 ב- : July 05, 2012, 12:09:51 am »
אדרי ערב מאלף וחשוב מאוד שהכניס את כולנו לפרופורציות, חבל שערבים כאלה מלמדים נערכים רק לאחר
תאונה קשה .

מנותק Efrat

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #46 ב- : July 05, 2012, 12:58:36 pm »
אדרי ערב מאלף וחשוב מאוד שהכניס את כולנו לפרופורציות, חבל שערבים כאלה מלמדים נערכים רק לאחר
תאונה קשה .

לא נכון. מאז שאני בספורט (קרוב ל-4 שנים) היו לא מעט ערבי בטיחות, מטעם רוח הקודש ומטעם בית הספר שבו למדתי.

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #47 ב- : July 06, 2012, 11:00:11 am »
בדיוק קראתי כתבה בXCMagazine על הנושא.
ג׳וקי סנדנדרסון אומר שברתמת שכיבה לא רק שיש נטייה מוגברת לקבל טוויסט, אלא שהטייס נופל מהר יותר לתוך הקריסה או ההזדקרות, וקשה להתאושש.
מצ״ב הקטע הרלוונטי.

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #48 ב- : July 06, 2012, 02:14:28 pm »
בדיוק קראתי כתבה בXCMagazine על הנושא.
ג׳וקי סנדנדרסון אומר שברתמת שכיבה לא רק שיש נטייה מוגברת לקבל טוויסט, אלא שהטייס נופל מהר יותר לתוך הקריסה או ההזדקרות, וקשה להתאושש.
מצ״ב הקטע הרלוונטי.

נושא נפילת הטייס לצד החופה שהפסיק לטוס הוא מאוד מאוד תלוי בדגם הריתמה. יש רתמות שכיבה (ג'יני רייס לדוגמה) שמתנהגות ממש מצויין בכל הנוגע לעניין הזה (לדעתי הרבה הרבה יותר טוב מאשר רתמות ישיבה שהיו לי בעבר) 

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #49 ב- : July 06, 2012, 05:51:16 pm »
אהלן עומר!

איתי מה זאת אומרת "נופל מהר יותר לתוך הקריסה או ההזדקרות"? נפילה היא נפילה לא? העברת משקל ברתמות שכיבה אמורה להיות גם נוחה יותר לא?
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #50 ב- : July 06, 2012, 07:06:15 pm »
אהלן עומר!

איתי מה זאת אומרת "נופל מהר יותר לתוך הקריסה או ההזדקרות"? נפילה היא נפילה לא? העברת משקל ברתמות שכיבה אמורה להיות גם נוחה יותר לא?

כאשר מקבלים קריסה גדולה מספיק, צד אחד של החופה עשוי להיות לא מועמס לגמרי (מיתרים ורייסרים רפויים) ואז, כיוון שרגעית קריבנה אחת על תלויה על כלום, נופלים אל הצעד הזה. כמה נופלים וכמה קל לתקן חזרה למצב מאוזן בריתמה משתנה מאוד בין הרתמות השונות (למשל, בג'יני רייס זה קל מאוד...).     

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #51 ב- : July 06, 2012, 07:09:50 pm »
מצד שני אדריאן תומס כותב שמכל הסטטיסטיקות שהוא מכיר אין ברתמות שכיבה יותר תאונות עם טוויסט. לדבריו הסיבה לכך שמהר מאוד טייסים מסגלים לעצמם קיפול רגליים מהיר תוך שלל התגובות שלהם.

ג'וקי כותב שמדריך SIV, אבל אדריאן מתעסק עם הסטטיסטיקה של תאונות.

אגב רוב הטוויסטים בקריסות הם על ספיד סיסטם ואז גם ככה התגובה הכי טובה זה לקפל את הרגליים למתחת לתחת, זה השחרור הכי מהיר לספיד, וטייסים שטסים על רתמת שכיבה אמורים להיות מורגלים בזה כבר.

מה שנכון שאסור למהר לעבור לרתמת שכיבה לפני שצוברים הרבה נסיון, אבל זה נכון לגבי כל תחום ברחיפה.
don't fly faster then your guardian angel