כתב נושא: היום בליגה...  (נקרא 2268 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עודד גשוי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
היום בליגה...
« ב- : June 30, 2012, 07:06:59 pm »
היה יום מאתגר בעיקר בבחירת התזמון להמראה. חברה שהמריאו מוקדם התקשו לטפס ואפילו נחתו, ובשעה 12:00 ממש אחרי ההמראה שלי, נכנסו הצפוניות לפי הדיווחים מהחברה שלא הצליחו להמריא.
יובל, לפי התיאורים שלך, היה יום שונה לחלוטין ממה שתארת בשישי. בסיסי ענן קיציים בגובה 1600 שמסמנים לאן לטוס (לפחות בלג הראשון), טרמיקות חזקות וסינקים לא פחות.
משימה מאוד מאתגרת שלא האמנתי שתתאים לתחזית, אך התנאים היו טובים בהרבה ממה ששמענו במשהפון.
שאפו ענק ללירן על שאסף טרן פוינט שני וכמעט עשה גול ועוד עם קינג פוסט !!!

כן ירבו ימים כאלו...

https://holywind.yuvdi.com/component/option,com_leonardo/Itemid,321/

מנותק SENTINEL

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • www.Y-Fly.co.il
    • הדרכה/טיסות היכרות/ציוד
    • דוא
בעניין: היום בליגה...
« Reply #1 ב- : June 30, 2012, 07:16:04 pm »
בתור אחד שכמעט נחת בתבור, אני צריך להיות מבסוט מהדרך שנעשתה...
ואני בכל זאת לא מבין איך הגעתם לאיזור בית שאן, ועוד לעודד לעשות גול....(לפחות התיבש קצת בשטח בניסיון לחזור לשדה נחום אחרי שעשה גול- מגיע לו:>))

אחרי בערך 20דקות בתחנת דלק של מנטה בשדה נחום נחת חגי, ואחריך באיזה חצי שעה גם לירן

(לפחות קיבלתי פרסום- בפורום בית שאן לחדשות מקומיות)
« עריכה אחרונה: June 30, 2012, 07:27:06 pm על ידי SENTINEL »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : June 30, 2012, 07:49:29 pm »
היה בהחלט יום קשה והתאור של גשוי  מתאים לתנאים שהוא טס בהם.
בתבור אמנם לא הסתבכתי ודי מהר עליתי מעל 1000 בואכה לקראת יציאה כמעט 1500.
מאידך בגלייד לשרונה הרגשתי שאני כאילו בקושי מתקדם ובנוסף כלום לתדלוק.
די היה ברור לי שאנחת בשדה הכניסה לשרונה ולפי העצים הבנתי שהרוח אפס בגדול עם רכיב דרומי(לפי מצנח שחלפתי מעליו שנחת בכניסה לכפר כמא)
למזלי חילצתי ולהפתיתי הטרמיקה החלשה התגברה והביאה אותי חזרה ל 1400. מול הרוח לכיוון כפר כמא (החלטתי לעשות קשת רחבה מאד ולא להסתבך עם העמק של נחל תבור וחוסר איסוף) המשכתי לצבור גובה עד כ 1600 כשמולי חולף ראשון ירון וכעבר 5-6 דקות גם לירן.
בשלב הזה החלטתי לטוס דרומה עם האף לכיוון תמרה ועין דור. שוב הרגשתי שאני מתקדם מאד לרט כאילו כל הזמן יש רוח אף ובנוסף איבדתי בהדרגה את הגובה הקריר כשבחציית רכס תמרה עם האף על מולדת אני כבר די נמוך.
לרגע ראיתי מזרחית לי את גשוי מטרמל לפחות 200-250 מטר מעלי (מה? איך הוא עקף אותי? בנזומא) וניסיתי למצא את הטרמיקה שלו אבל ללא הועיל. שמתי אף על מולדת ותכננתי לנחות בכניסה ליישוב ליד עץ עם צל. שוב הצלחתי ליפול על טרמיקת חילוץ שהחזירה אותי ל 650 מטר לערך ומשם כבר רצתי לכיוון צומת בית שאן כשבדרך האוויר בועט אבל בלי עילוי מסודר. כאמור לטובת נחיתה מסודרת פניתי ברגע האחרון חזרה מערבה כדי להספיק להגיע מספיק קרוב לנחיתה בקרבת תחנת הדלק של שדה נחום .
יום חם , מאתגר ומוצלח בסופו של דבר.

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 30, 2012, 08:28:53 pm »
יצאתי אחרי לירן ונדבקתי לתרמיקה שלו שהקפיצה אותי ל 1350 אחרי 5 דק'.

בגובה הזה ראיתי את גשוי יוצא לנקודה הראשונה - שרונה ויצאתי אחריו (לא נראה שיש הרבה הבדל בין הגלשנים) אחרי רדיפה קטנה אחריו הוא פנה צפונה( לאחר מכן הבנתי שהוא טס לענן שהכיל להווצר) המשכתי לכיון שרונה ותפסתי עוד אחת הקפיצה אותי לשרונה והרימה אותי ל1200..
מושך ויגי לכיוון הבריכות בתקווה שביום חם כזה הם יעבדו וישלחו אותי בקלות לבית שאן , זה לא קרה ומצאתי את עצמי מחפש ומאבד המון גובה מעל הברכות ומשקולי גלשן חדש (כולה טיסה רביעית איתו) העדפתי לחזור לשדה בשרונה ולא להכנס לפינה
הטיסה הסתיימה בשרונה - חבל היה פוטנציאל להרבה יותר
כל הכבוד לירון על ההצלה מגובה כלום בתבור - ירון שיחקת אותה!!!
ללירן ששיחק אותה ועוד עם קינג פוסט!! - מזל שלא התערבנו היום ;)
ולגשוי התותח - סחטיין על הגול - אתה מפתיע כל פעם מחדש.. אל תפסיק!!!

לא שכחתי את צרפת.. פשוט זה ממש ארוך ועדיין לא התאוששתי אבל יש הרבה למה לצפות -פשוט גן עדן לגלשנים ומצנחים

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #4 ב- : June 30, 2012, 08:35:40 pm »
מהצד שלי (כי כולם מספרים)  - המראה מהתבור לטרמיקה מעל הכפר - ומטפס לאט עד ל1200 שאני רואה את אודי ועודד כבר יוצאים צפונית לכביש לכפר כמא. אני סוחט את הטרמיקה (ברור לי שאני טס בשיטת GET HIGH STAY HIGH) ורואה שעודד מתלבש על רחוב מעולה  עם קומולוסים שנמשכים עד שרונה. מיד מדלג עליו ומטפס ל1600 +/- לבסיס ענן ומתחיל לעבור מעילוי לעילוי עם הרוח. בנתיים כל מי שיצא נפגש בשרונה בגבהים שונים. ירון יוצא משרונה ישירות לבית שאן ואני מחליט שזה לא בשבילי (שום סכוי שאני מגיע עד לבית שאן ולא נוחת בנחל תבור) והולך אחרי עודד שחוזר דרך התבור. אני סוחט כל עילוי שיש לי בעוד שעודד טס מהר קדימה ו10 דקות אח"כ כבר אני מעבד אותו לחלוטין. 1200-1400 מעל כפר תבור ואני עוזב את הרחוב הנפלא שלי לכיוון השמיים הכחולים - בודק בוריו ורואה שחסר לי לא מעט כדי להגיע לבית שאן (למרות שהרוח כבר הצפינה בדיוק בכיוון של הלג. ממשיך לטוס דרומה ומאבד לא מעט מטרים על טרמיקות גרועות עד לאזור מולדת שם אני מתדלק שוב וגליד ישירות לבית שאן עם ניסיון כושל לקבל קצת גובה במחצבה בדרך. מגיע לבסיס השדה בבית שאן שאני רואה את ירון וחגי למטה ומבין שגם להם לא היו טרמיקות באזור. 800 מטר מהנקודה אני מחליט לוותר עליה וללכת לנחות בבטחה (יש כמה חוטי חשמל באזור שלא רציתי להתעסק איתם). בהוצאת רגליים טמיקה חזקה ל500 מטר ואני גונב את בית שאן וחוזר אליה ישירות לנסות לגול. בטיפוס אני נמשך מזרחה חזק ורואה שהרוח חזקה מאוד,  באוויר ועל הקרקע. בוחר לנחות בשדה הנח ליד חגי וירון. היית אחלה טיסה (לא קלה בכלל והרבה זמן וסבלנות).
אחרי הנחיתה עוד קיבלתי מקרן אבטיח מתוק מעולה להחזיר את האנרגיות.

בימים הקרובים נפרסם תוצאות + סרטון של הליגה.

מנותק SENTINEL

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • www.Y-Fly.co.il
    • הדרכה/טיסות היכרות/ציוד
    • דוא
« Reply #5 ב- : June 30, 2012, 08:46:21 pm »
פרט קטן...
לא בחרתי לטוס ישירות לבית שאן על קו מזרחי- פשוט יצאתי משרונה בגובה כל כך נמוך שבחרתי לנחות ולהרוויח עוד כמה מטרים לכיוון הנקודה ומשיקולי איסוף נוחים.(לפי הסיפורים שלכם יצאתי מוקדם מידיי ובתנאים חלשים יחסית)
פשוט תפסתי לקראת יבניאל (לקראת בריכות המים) טרמיקה שהרימה אותי ל-1400מ', ומשם היה ברור לי כדאי לי להמשיך על קו מזרחי (רכס כוכב הירדן).

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : June 30, 2012, 09:14:21 pm »
איזה כיף לשמוע סיפורים על ליגה מוצלחת!
כל הכבוד לכולם.
מה אתם אומרים על איזו ליגה ביום שישי.....?
יובל ענבר

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : June 30, 2012, 11:06:43 pm »
לכל הדואים המתחרים - כיף לקרוא ותודה על השיתוף!   tumbup מעורר תאבון

תנחומים לנוחתים למטה בתבור.

חגי וירון - עשו ג'סטה גדולה לדור הצעיר , וספרו על החילוצים שלכם מנחיתה בחוץ ברגע האחרון -  מאיזה גבהים עשיתם את ההצלות שלכם בליגה היום? באיזה סוג של תרמיקות פגשתם שם למטה? (סתם דוגמא...תרמיקות קליע? תרמיקות "פלוץ" ראשוניות של 0.2+ ?....)  וטכנית, איך פעלתם כדי להתלבש עליהן במהרה וביעילות ?

עומר נאמן
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : June 30, 2012, 11:19:00 pm »
בשביל מה שמתי לך סרטון?
צפה ולמד.
הכל עניין של דבקות בטרמיקה.

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : July 01, 2012, 09:37:39 am »
תמונות משדה הנחיתה...

איזו גאונה קרנהשפע שהביאה איתה אבטיח. זה פינוק שאני לא אשכח...

עומר, היה יום עם טרמיקות עם מוקד חזק וצר, ומסביב למוקד היה עילוי חלש ורחב. היה צריך לגשש הרבה עד שמצאת את המוקד.

חגי, גם לי היה מוזר באוויר מבחינת חדירות והתקדמות קרקעית, ואז נפל לי האסימון שכבר הרבה זמן לא הגעתי לגבהים כאלו בליגה, שבהם קשה להעריך התקדמות קרקעית מראיה ותחושה. ברגע שהבנתי את זה, טסתי אך ורק עם הפנים בואריו לראות התקדמות קרקעית לאומת אווירית.
דר"א האסימון נפל לי אחרי שירדתי לגובה 500 קרוב לגזית. למזלי, זה לא היה מאוחר מדי.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #10 ב- : July 01, 2012, 11:26:28 am »
בתמונה השניה רואים טרמיקות מעלות אבק מהמחצבה שמאחור?
(אני לא סגור על מה אני רואה)

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : July 01, 2012, 05:49:06 pm »
האבק יוצא מהמחצבה כל הזמן, הוא לא תמיד סימן לטרמיקה טובה.

אני זוכר פעם אחת שהמחצבה פשוט שיחררה דאסט-פלצת. אני ראיתי את זה מבריכות הדגים ורומן ורוג'ר מהברקן.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...