כתב נושא: שבת מאתגרת במבוא חמה 9.6.2012  (נקרא 1936 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Roeeman

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
  • החיים הם סרט וכולנו במאים
    • דוא
שבת מאתגרת במבוא חמה 9.6.2012
« ב- : June 18, 2012, 11:51:04 am »
לפני שבוע וחצי עלינו אפי ואני למבוא חמה.
היינו שני הגולשים היחידים בעמדה עם עוד איזה 2 מרחפים באווירה אופטימיים עם הרכב למעלה.
הגענו בסביבות 14 הרכבנו והמתנו לרוח שתעלה.
בסביבות +16 כשסימני הבריזה כמעט בחצי הכנרת החלטתי להמריא ואפי המתין להתחזקות הנפש והרוח.
היציאה הייתה נחמדה עם מעט עילוי דינמי, כ 30-40 מ' מעל העמדה אך עם טרמיקות שנכנסות.
לצערנו, הבריזה התפזרה (טיזרית!!) ומצאתי את עצמי במרדף אחר טרמיקות שהעלו אותי גם ל 250
(לא עליתי יותר כי לא ידעתי כמה אני יכול להכנס מזרחה ללא סיכון).
בשאר הזמן הרוח לא הרימה אפילו לגובה העמדה וגירדתי את הרכס פעם אחר פעם.
באמבטיה, ממש ירדתי מספר פעמים לצלול והיו שלבים שהכנתי את עצמי לאופציה של נחיתה על המדרגה.
אפי המריא לעזור לי בקרב בסביבות +17 ולחמנו ביחד בגבורה .
לאחר כ 40 דקות, אפי הראה סימני התרחקות מהרכס ופנה לנחיתה למטה.
אני תפסתי איזו סיבובית קטנה באמבטיה שהעלתה אותי לסביבות ה80-90 וברחתי אל השדה העליון, האוטו לבד למעלה!
היה מאתגר אך לימודי.
הנה תקציר הסיפור
Mevo Hama Low Riding.mp4

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: שבת מאתגרת במבוא חמה 9.6.2012
« Reply #1 ב- : June 18, 2012, 08:14:03 pm »
לא הבנתי את הקטע עם האמבטיה. נראה לי שאתה תלוי גבוה מאוד. לפי התרשמותי, היו תנאים טרמליים טובים, אבל למרכז טרמיקות לוקח זמן ואתם רק בתחילת הדרך.
בנחיתה אתה מסתובב 180 מעלות בגובה לא מספיק. באוויר שהיה כנראה פעיל, הישפכות אחת קטנה מטרמיקה, ואתה עם גבית או חצי גבית,  תוקע כנף באדמה. בכל אופן יפה שהצלחת להציל. על נחיתה במדרגה אסור אפילו לחשוב. זה שדה מוקשים !!!

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : June 18, 2012, 09:04:40 pm »
רועי כל הכבוד על הנחיתה למעלה בתנאים לא פשוטים.
איזה סיפוק זה נותן, חבל על הזמן!
כמו שאמר מיקי, האזור חשוד כשדה מוקשים לכן אל תחשוב על נחיתה שם (זה יהרוס את היום של שאר הגולשים כי יגיע מסוק ויסגרו את השמיים... ;-) ).
בכלל אם אתה מגיע למצב שאתה חושב לנחות במדרגה זה אומר שהגזמת לגמרי, צריך לקחת ספייר הרבה יותר גדול.
לגבי תנוחת הטיסה, לי נראה שהגובה דווקא בסדר, הבעיה היא שאתה טס בחצי עמידה ולכן הידיים שלך כמעט ישרות כל הזמן. תוריד את החזה ותרים את הרגליים, יהיה לך הרבה יותר נח לשלוט בגלשן (שרירי הצוואר יתרגלו אחרי כמה טיסות), בנוסף זה יקטין את הגרר וישפר לך את יחס הגלישה.
דבר אחרון, מזווית הצילום הזו אתה יכול לראת שאתה לפעמים שוכח להזיז גם את הרגליים לכיוון הפניה, בגלשן הזה זה כמעט לא משפיע, כשתעבור בעתיד לגלשן יותר מתקדם ההרגל הזה יקשה עליך.
יובל ענבר

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 19, 2012, 07:23:29 am »
היי רועי
סרטון יפה.
מסכים ים ההערות שרשם לך יובל לגבי התלייה וצורת ההיגוי שלך. הפנם את מה שהוא כתב לך, ומובטח לך שיפור משמעותי בהטסה שלך.

גם לי יש דבר או שניים להוסיף.
דבר ראשון.. חשבת על לנחות במדרגה????!!!!!!
איך האומרים?.. "אפילו אל תחשוב על זה"!!
האם שכחת את כל התיאוריה שלמדת (במבחן התיאוריה שעברת יש שאלה על זה בדיוק).
ולא, אני לא מדבר על מוקשים ו/או על החילוץ משם.. אני מדבר על זה שייצתרכו לגרד את החתיכות שלך מהסלעים (ואנא, סלח לי על הבוטות, פשוט חייבים להגיד את זה)..
האם לא ברור לך שהמדרגה (בדיוק כמו העמדה מימנה אתה ממריא) מייצרת רוטור מאחוריה??
קבל כלל אצבע: כשאתה בגובע העמדה, צא מייד אל מעל קו המדרגה. כך אני מתנהג (גם כשאני פשוט "חייב" לנחות למעלה), כך גם חגי עושה וכך גם ירון עושה..
כשתקלע להשפעת הרוטור, זה יהיה מאוחר מידי לתיקון!!
באופן כללי, עושה רושם הביטחון העצמי שלך גבוה מידי.
בשלב שלך, לא מגרדים כך את הרכס (לא סתם הגדר לטיסות רכס אפשר לעשות רק אחרי דרגה שלוש).
גם הסיבוב בתרמיקה ב"אמבטיה" נעשה קרוב מידי לרכס.
ממליץ מאוד שתגדיל את מרווחי הביטחון שלך למען אריכות ההתעסקות שלך בספורט הזה.
או במילים אחרות: פחד קצת יותר. כן, כן.. הפחד הוא בריא לנו ושומר עלינו.
ועושה רושם שלך אין פחד.
מקווה שתקבל מה שכתבתי כרצון שלי לעזור, ולא כמו מישהו שבא "לבעס" אותך  hug

טיסות בטוחות (יותר).
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק Roeeman

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 19, 2012, 10:43:00 am »
תודה רבה חברים על ההיערות וההמלצות אני אשתדל להפנים וליישם הכל  hug.
באשר לזוית התליה, היא אכן גבוהה, זאת מכיוון שבמידה ואני מנמיך אותה כואב לי הגב התחתון כבר 10 דקות לתוך הטיסה,
אני מודע לכך שזה פוגע לי ביכולת התימרון ואני מקווה שעם הזמן והתרגלות הגוף לתנוחה המצב ישתפר.
באשר למדרגה, אני מודע מאוד לרוטור וניתן גם לראות בסרטון שאני רוכב על קצה המדרגה בחיפוש עילוי עד תפיסת הטרמיקה.
הטיסה הזאת בדומה לקודמות שלי ארכה כשעתיים ואת העליה מהאמבטיה עד לכ250 מעל ביצעתי כ10 פעמים במהלך הטיסה.
לא באמת התכוונתי לנחות על המדרגה ???, זה היה לצורך המחשת הגובה, ניתן לראות גם שאני טס על קו המדרגה במפנה מערבי כך שבמידה וקורה משהו בילתי צפוי אוכל להגיב בבריחה מערבה.
אכן יש לי בעיה עם פחד שאינו קיים וגם עודף ביטחון עצמי, זה משהו שמלווה אותי אותי בהרבה מתחביבי שלרוב מאופיינים כאקסטרים. הנושא בטיפול מתמיד של אישתי והמצב היום הרבה יותר בטוח מבעבר אך עדיין יש מקום לשיפור 8) 8).

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #5 ב- : June 19, 2012, 08:28:33 pm »
מסכים עם הדברים שנאמרו פה אתה מגרד את הרכס השני בגובה נמוך מאוד ממש מטרים ספורים וזה לא תקין בכלל ..
טסתי הרבה במבוא חמה ואני יכול להבטיח לך שאף פעם לא הכנסתי את עצמי למצבים הללו
בכדי לשמור על מרווחי ביטחון שאתה לצערי לא שומר עליהם ..
נראה שיש לך רצון לחצות את הגשר עוד לפני שעברת אותו ובספורט הזה זאת תכונה לא בריאה בכלל..
אומנם הרכס הוא מקור עילוי מאוד משמעותי אבל לעולם על תישכח שהרכס הוא גם יכול להיות קטלני ביותר גם בטעויות של שניה שאין סליחה עליהם..
בשביל זה תמיד אבל תמיד שומרים מרווחי ביטחון !!
לגבי התרמול שלך באמבטיה גם הוא היה צמוד מאוד לרכס ומשום מה נראה לי שאתה לא מבין את הסכנה שבדבר  ???
במצבים כאלה בקלות גולשים לא סיימו את הסיבוב ונדבקו להר  :-[

בקיצור ולעניין קצת קיסחתי אותך אבל תאמין לי שהכוונה באה ממקום טוב ודואג
אתה נראה בחור 10 אבל אני רוצה לראות אותך עוד הרבה בספורט הזה.

טיסות בטוחות לכולנו ומקווה שתיקח את דבריי למקום חיובי וטוב.
רן.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : June 19, 2012, 10:24:29 pm »
חוזר על ההערות רק בניסוח שונה
הטסה- אתה מזיז את הגוף לא נכון כשלמעשה רב הזמן נקודת התלייה של הרתמה מהווה ציר- החזה זז שמאלה והרגליים ימינה ולהיפך.
ההטסה צריכה להיעשות כשהגוף מקביל לזרימה- זה יותר אווירודינמי וזה כמובן הרבה יותר יעיל. כך תגלה שאתה לא צריך להזיז את הגוף עד לצלע אלא הרבה פחות. שים לב שבפניות הגוף שלך לעיתים נופל לתוך הפנייה במשולש והדבר מחריף את ההטייה.

טיסה קרובה לרכס היא בהחלט סבירה אבל השאלה אם אתה מספיק מנוסה להגיב בחדות לכל הפתעה שפתאום מסובבת אותך לתוך הרכס. מעיון בהערה למעלה המסקנה שלי היא שלא וכפי שהמליץ דוד, עליך לשמור מעט יותר מרווח ביטחון מהרכס עצמו.

בנחיתה טסת בגבית כמעט מלאה עד שהחלטת לעשות פניית 160 מעלות (כנראה שלא היה מספיק גובה לפנייה מלאה של 180).  במקום זה הייתי מצפה שתפנה מוקדם יותר לצלע בסיס בערך ב 2:37- צלע שהיא 90 מעלות מהפיינל המתוכנן (לכיוון דרום). כך אתה נדרש להשלמת הפניה לפיינל לבצע רק 90 מעלות ותמנע מעצמך הפתעות כפי שמיקי ציין של מפל רוח וסינק פתאומי לקראת הנחיתה.

שים לב מה קורה ב 2:23 - יד ימין הולכת לפתוח את הרתמה ויד שמאל ממשיכה ללחוץ על הספיד בר - הגלשן בורח לך מיד אחרי זה שמאלה כצפוי.
« עריכה אחרונה: June 19, 2012, 10:26:39 pm על ידי חגי »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #7 ב- : June 20, 2012, 05:05:38 am »
רועי, מילה מבחור חדש (מרחף) לבחור חדש:
נכון, כשאנחנו מעלים את הסיפורים שלנו ואת הטיסות שלנו מעירים לנו הרבה, מי בצורה נעימה יותר ומי בצורה נעימה פחות.
בסופו של דבר כמעט כולם רוצים בטובתנו. כדאי לנסות להבין מתוך ההערות והתגובות מה כדאי לתקן ואיך ולנסות ליישם בטיסה הבאה.

לפעמים זה קצת לא נעים, אבל בסוף זה עוזר כמעט לכולנו. מרחפים וגולשים.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק Roeeman

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #8 ב- : June 22, 2012, 11:54:34 am »
יש לי עוד הרבה מה ללמוד והנסיון ויכולת הניתוח שלכם תורמת רבות.
אשמח אם תוכלו לעזור גם בשיטות לזיהוי הטרמיקות.
שמתי לב שבמצבים מסויימים ממש יכולתי לראות את הטרמיקה עולה על צלע ההר וזאת לפי
תנועת הצמחים על הקרקע, הירוקים אף הקלו על הזיהוי.
כך הצלחתי ממש לכוון את עצמי למסלול פגישה עם העילוי.
יש שיטות נוספות ואף שיפור של זו שזיהיתי שתוכלו להמליץ עליהן?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : June 22, 2012, 12:36:04 pm »
זיהוי טרמיקות
עננים בדרך כלל מחוברים לצינור עירוי - זאת הטרמיקה. יש ענים שהעירוי הסתיים והם בשלב דעיכה ואז לא תמצא שם עילוי. צריך לזהות ענן שמתפתח ולבקר בו.
לעיתים נוצרת התעבות קלה בלבד שלא מייצרת ענן לבן ואז ניתן לזהות את הטרמיקה אם מחפשים בשמים הכחולים סימני דהייה לבנוניים - שם הטרמיקה.
לעיתים במהלך קרוס אפשר לזהות מוץ או כמו שראינו לאחרונה שקיות ניילון. יש סיכוי שהם רוכבים על משהוא אבל כמובן יש מצב שהם כבר בדרך למטה.
כשמרגישים סינק חזק זה סימן טוב שיש טרמיקה חזקה בקרבה רבה.
בעונות הפריחה אפשר להריח את הטרמיקות - האמת שבשיטה הזאת אתה מריח אחרי שמצאת. ממליץ על הרחת טרמיקות בזיכרון בעונת פריחת ההדרים.
ציפורים- אחד העזרים הטובים למצא טרמיקות  , מאידך זה לא קורה יותר מדי פעמים (או שאני לא טס מספיק)

לחפש במקומות מועדים- מה שנקרא טריגר פוינטס. כשהייתי צעיר אהרל'ה שגיא , מאבות הספורט בארץ , נתן הרצאה שלמה בנושא. בשורה אחת אלו מקומות בהם יש הפרעה או שינוי במתאר השטח- גבעה בולטת, שדה חרוש כהה , גגות מתכת של מפעלים, שורת עצי ברוש (או עצים אחרים שיוצרים מחסה מהרוח ומאפשרים חימום רב יותר בצד המוסתר).

זה על קצה הספיד בר.
« עריכה אחרונה: June 22, 2012, 12:41:46 pm על ידי חגי »