כתב נושא: היום בתבור -הצלה מנמוך ביבניאל עם בקר וטקסי ורון ברקע  (נקרא 297 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק guy

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« עריכה אחרונה: June 16, 2012, 10:32:56 am על ידי guy »

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
איזה תותחים! לא טריוויאלי בכלל להציל ככה בתנאים כאלה ומהגובה הזה.. כבוד!!  hug

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בקר ידידי . בקר ( או אילן , מה שתבחר   lugh)
היה יום מאתגר ולא פשוט בכלל - מה שהפך אותו למהנה כ"כ .
אינברסייה מאוד נמוכה וחזקה
אי אפשר היה לעבור את ה-700-750 באזור התבור . בשלב כשלהוא החלטתי לצאת היות והגעתי למסקנה כי לא יהיה שינוי דרמטי לטובה בהר וחוץ מזה היו המון חופות באוויר שטסו ללא סדר וכיוון - אנדרלמוסיה מוחלטת .
טוב . יצאתי עם טרמיקה "שהצליחה " להביא אותי איכשהוא לסביבות ה- 700 . מאחורי התבור , לכוון כפר תבור - סינק מטורף שהביא אותי כמעט עד לסיום טיסה - אבל- שום טיסה לא מסתיימת עד שהיא מסתיימת .
מצאתי איזה פיפס והתחלתי לעבוד עליו ולא לעזוב אותו . בינתיים ראיתי שטקסי קבל החלטה זהה לשלי ונכנס אף הוא לסינק . בזמן שאני כבר הייתי בגובה "מטורף" של איזה 350-400 טקסי הגיע , נכנס מתחתי לטרמיקה . עבדנו חזק בלי להרפות , מה שהביא אותנו שוב לסביבות ה-700 ושם הוא נגמרה . יצאנו עם הגב לרוח . בינתיים הצטרף אלינו גיא פרץ .
אבדנו שוב גובה רב אך באזור שדמות דבורה גיא מצא טרמיקה ששיחקנו עימה בשלישייה וניצלנו אותה עד תום . הראשון לעזוב אותה היה טקסי . אני וגיא ניסינו למצוץ ממנה עוד כמה מטרים . בסופו של דבר החלטתי לצאת עם הגב לרוח ועקבתי אחר טקסי ולאחר כמה דקות גם גיא  יצא . ראיתי שטקסי מאבד גובה ללא כל טרמיקה ונכנס לעמק יבניאל ולא מוצא שום דבר . בשלב זה הייתי מעל רכס יבניאל בסביבות 450 וטקסי היה רחוק בתוך העמק ונמוך מאוד מאוד -ברמה של לחפש שדה נחיתה וחשבתי האם שווה להשאר על הרכס ולחפש שם אבל החלטתי שעדיף לרוץ קדימה ולהצטרף לחיפוש טרמיקה. בינתיים ראיתי את טקסי שהיה כמה מאות מטרים לפני - מאוד מאוד נמוך . ראיתי שגיא רץ לכוון שלנו תוך כדי איבוד גובה . בקיצור , המצב היה חרבנה  ושוב , סיום הטיסה היה קרוב מתמיד. פתאום ראיתי את טקסי מתחיל בריקוד חיפוש/זיהוי/מירכוז טרמיקה לייד האנטנה של יבניאל . הוא החל לטפס בעצלתיים. לא כל כך האמנתי שאצליח להגיע לבסיס הטרמיקה שלו היות והייתי מאוד נמוך ויחסית רחוק ממנו . נתתי ספיד -סיסטם וכאשר הוא כבר היה יחסית גבוהה הגעתי לבסיס הטרמיקה - שהייתה בין 0 ל-+0.5 . התחלתי לעבוד, להתמרכז ולטפס . בינתיים הגיע גיא פרץ . היינו מאוד מאוד נמוכים ברמה של התארגנות לנחיתה - אבל מסתובבים על +0.5 . העבודה הקשה השתלמה , החלנו לעלות והטרמיקה התחזקה ככל שעלינו . החלנו לחוג כולנו ביחד בטרמיקה והגענו שלושתנו לגובה זהה . היינו מאוד קרובים אחד לשני והתחלנו לצרוח אחד לשני צרחות של אושר וסיפוק אדיר . ניצחנו !!! מהטרמיקה הזו שהביא אותנו ל +800 הגענו לעוד טרמיקה מעל הגדה במערבית של הכנרת ללא איבוד גובה רב , שם פגשנו אחת נוספת שהעלתה אותנו ל -1000 -950 . טקסי צעק לי באוויר שנטוס לסוסיתה וננחת בחוף . טסנו במבנה של שלישייה לכוון סוסיתה . סיימנו את היום ברחצה במים הצוננים .
אך איזה יום

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כל הכבוד

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
יפה.. מרשים.. כל הכבוד.
שאלה של טקטיקה..
טסתם בטור, אחד אחרי השני, דרך הסינק, אל תוך עמק יבניאל.
האם לא היה עדיף, בתור מבנה של שלושה, להתפרס לחזית לרוחב, כך להגדיל את שטח החיפוש של תרמיקות?
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
יפה מאוד. אתמול היה בכלל לא פשוט (אני סיימתי בתחנת הדלק של קמה )

לגבי התירמול אתמול בחיים שלי לא ראיתי כזה בלגן באויר לא סדר ולא כלום
ממש חיפשתי מי הולך להוריד אותי עכשיו  :-\
לפחות פעמיים עזבתי תרמיקה בגלל מצנח שטס ישר ולא שם לב שאני בעצם מיסתובב
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק guy

,תבור 15.6.2012 המשך

אילן סליחה על הטעות קבל המשך

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
נולד לעוף ( מה שימך ?  lugh ) . בטיסה כגון זו טסים באופן אינדיוידואלי ובמקביל לומדים אחד מהשני ( בעצם- בכל טיסה ). אין פו שום דבר מוחלט . טייס אחד מקבל החלטה להמשיך הלאה אחרי שהוא מרגיש שמיצה את הטרמיקה . סבבה . אכשיו תסתכל עליו ותלמד ממנו מה הוא עובר ומה קורה סביבו ותקבל החלטות . האם הוא באזור פעיל? יציב ?  או סינק ?קצב השקיעה ? או טרמיקה ? מה המהירות ? אולי טורבולנטיות ? וכו' . ניתן ללמוד דרך צפייה במרחף אחר המון על האוויר באזור בו הוא מרחף .
מה שבטוח שביום כזה עם לא טסים בקבוצה ולומדים האחד מהשני את מצב האויר ומקבלים החלטות כתוצאה מכך - הטיסה מסתיימת מהר מאוד . וחוץ מזה - צריך הרבה מזל .

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
תודה אילן.
 לגבי שמי, הוא מופיע בבירור בחתימתי בתחתית כל הודעה שכתבתי באתר רוח הקודש אי פעם..  :)

לגבי הטקטיקה, לא הבנתי את ההצדקה לשיטה שלכם.
אכן רואים שאתם טסים אחד בעקבות השני, וחולקים את אותם סניקים ולבסוף את אותה תרמיקה.
זה יפה, אבל נניח שהראשון לא מצא כלום. השאר נוחתים בעקבותיו.
זה כאילו שאתה אומר "הוא המנוסה, לכן אני אחריו".
ואפשר גם אחרת..
כאשר אני טס ויוצא לטיסות מרחק בקבוצה עם גולשים נוספים, הייתרון של כמה גלשנים הוא בכיסוי שטח חיפוש רחב יותר ע"י התרפסות לצדדים.
ברגע שאחד מזהה תרמיקה, השאר חוברים אליו.
רק לדוגמא: בזמן שעקבת אחרי המוביל היה שלב שתהיתי למה אתה ממשיך אל מה שברור כסינק (כדבריך: ניתן להביט על המוביל וללמוד את התנאים בסביבה), כשיכולת לפנות טיפה ימנה אל מעל לבריכות אשר שימשו לי לא פעם כטריגר טוב לתרמיקות?
אתה אומר "ללמוד אחד מן השני"..
לא נראה לי שממש למדת כשטסת אחרי המוביל לתוך סינק (למרות שהוואדי ההוא כן ידוע כטריגר).

בקיצור נראה לי כניצול לא יעיל של טיסה בחברותה.
טיסות טובות.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
כל  הכבוד

אבל  אילן  היה  לך   קלף  מנצח  בחבילה .... ;D

קוראים  לו  טקסי ... ;)

מנותק רון

• דוא
דוד מסכים איתך hug בגלייד צריך לפרוס ולשמור על קשר עין.
עזבנו טרמיקה דרומית מכפר כמא ב800מ ובגלייד לכיוון יבנאל אילן ואחריו גיא אני המשכתי ל"סחוט" מקסימום הטרמיקה וראיתי אותם בסינק לקחת לכיוון הואדי מעל הכביש וזה עבד...
אצלי ההצלה היתה בכפר תבור שם כבר הוצאתי רגלים לנחיתה בכניסה לשדמות דבורה. וזה בא בפראות והתיצב ככל שעליתי
בקרוב סרט...ובלאונרדו כך שאפשר להשוות את הטרק שלנו.

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כל  הכבוד

אבל  אילן  היה  לך   קלף  מנצח  בחבילה .... ;D

קוראים  לו  טקסי ... ;)

אילן לא צריך קלף מנצח, הוא אחד כזה בעצמו  ;)
בטיסה הזו כל אחד מהמחבורה תרם את חלקו  8)

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
שתי הערות,

ראשונה לגיא,

בין 1:25 ל- 1:45 בסרט, אתה נמצא על בועה שביום כזה שווה לחכות איתה ולתת לאחרים לרוץ קדימה (כך אני ההיתי נוהג).

שניה לאילן וגיא,

איך ביום כזה אתם לא טסים צעל מאגר המים? גיא עובר קרוב אליו והואריו שלו כבר מראה סימנים אחרים מלבד שקיעה מהירה.
ביום כזה חם ודחוס הפרש הטמפרטורה + זוויות הקיר השונות במאגר ביחס לשמש, בטוח משנות את יציבות האויר.

סחטיין על ההצלה !!
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
תודה על הסרטים והשירשור המעניין גיא.

איתי לנואל,
אתה מתכוון לפנות לכיוון שציירתי, הסינק לא היה מביא אותו לקרקע ?
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ליאור,

על זה נאמר Think positive

לו הוא היה מכוון לשם מראש (הרבה לפני התמונה ששמת) הוא היה מגיע לשם בגובה רב יותר.

כדאי שתבדוק את זה קודם עם המוסד לרחיפה אולי אני טועה  bryzdal
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
תודה אילן.
 לגבי שמי, הוא מופיע בבירור בחתימתי בתחתית כל הודעה שכתבתי באתר רוח הקודש אי פעם..  :)

לגבי הטקטיקה, לא הבנתי את ההצדקה לשיטה שלכם.
אכן רואים שאתם טסים אחד בעקבות השני, וחולקים את אותם סניקים ולבסוף את אותה תרמיקה.
זה יפה, אבל נניח שהראשון לא מצא כלום. השאר נוחתים בעקבותיו.
זה כאילו שאתה אומר "הוא המנוסה, לכן אני אחריו".
ואפשר גם אחרת..
כאשר אני טס ויוצא לטיסות מרחק בקבוצה עם גולשים נוספים, הייתרון של כמה גלשנים הוא בכיסוי שטח חיפוש רחב יותר ע"י התרפסות לצדדים.
ברגע שאחד מזהה תרמיקה, השאר חוברים אליו.
רק לדוגמא: בזמן שעקבת אחרי המוביל היה שלב שתהיתי למה אתה ממשיך אל מה שברור כסינק (כדבריך: ניתן להביט על המוביל וללמוד את התנאים בסביבה), כשיכולת לפנות טיפה ימנה אל מעל לבריכות אשר שימשו לי לא פעם כטריגר טוב לתרמיקות?
אתה אומר "ללמוד אחד מן השני"..
לא נראה לי שממש למדת כשטסת אחרי המוביל לתוך סינק (למרות שהוואדי ההוא כן ידוע כטריגר).

בקיצור נראה לי כניצול לא יעיל של טיסה בחברותה.
טיסות טובות.

טקטיקה ידועה ועובדת מעולה בימים של בסיס גבוהה. במידה ומממשים אותה כמו שצריך (מספר טייסים שטסים יחדיו באותה רמה ואותה המהירות), אפשר להגביר את מהירות הטיסה פלאים!
כאשר הבסיס נמוך, שימוש בטכנקיה הנ"ל יכול להביא חלק מחברי הקבוצה לקרקע הרבה הרבה יותר מהר כאשר בסיכוי רב אחד מחברי הקבוצה ימצא את הטרמיקה הבאה בגובה נמוך מאוד ולשאר הטייסים לא יהיה מספיק גובה להגיע לבסיסה...

בימים כאלה אין תחליף לנסיון, היכרות עם האיזור והמון המון סבלנות.
« עריכה אחרונה: June 17, 2012, 06:42:07 pm על ידי itaytak »

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
ליאור,
על זה נאמר Think positive

לו הוא היה מכוון לשם מראש (הרבה לפני התמונה ששמת) הוא היה מגיע לשם בגובה רב יותר.
כדאי שתבדוק את זה קודם עם המוסד לרחיפה אולי אני טועה  bryzdal

תודה איתי.

לגבי המוסד לרחיפה, זהו מסדר פרטי שאני מנוע מלדבר עליו... ;)
ל' מהמוסד לרחיפה