כתב נושא: ארוע בטיחות חמור בתבור במהלך ליגת הגלשנים.  (נקרא 3213 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק itaytak

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בזמן טירמול הדוק יחסית יחד עם חופת טאנדם נוספת, באיזור הדרומי של ההר (מעט דרומית לוואדי) וקרוב מאוד לעצים, אחד מכם החליט שצריך להוריד אותי מהשמיים (גלשן מתקדם עם פס ירוק מקדימה אם אני זוכר נכון). כיוון הסיבוב היה ימינה, באחד הפניות כאשר הייתי עם הפנים להר, הגולש חתך אותי בצד ההר כאשר הוא טס במהירות מצפון לדרום. זה נראה כאילו רגע לפני כן הוא היה איתי במסלול התנגשות של ממש.
מר בחור, אם אתה קורה את ההודעה הזו, מה לאלף עזאזל חשבת לעצמך ???
מי שלא יודע לחבור בצורה מסודרת לטרמיקה, שלא יעלה לאוויר בתבור במהלך הסופ"ש!!!
יש לי קצת נסיון בטרמול עם מאות טייסים באותה הטרמיקה, תמיד מספיק דגנרט אחד....
אולי כדאי שתוסיפו עוד סעיף או שניים להסמכת דרגה שלוש שלכם...   
« עריכה אחרונה: June 09, 2012, 11:32:29 pm על ידי itaytak »

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
אני רק רוצה להוסיף פריט אינפורמציה אחד קטן לגבי טקסרמן - הוא לא ילדה בכיינית עם קוקיות אלא טייס תחרותי ברמה גבוהה שנוטה לא להגזים בתיאורים או להבהל בקלות \ על פארש.
וכשטקסרמן אומר "תירמלתי עם מאות טייסים באותה תרמיקה" הוא אשכרה לא מגזים.

אוהבים אותך טקסי!  hug

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
תודה אח יקר! בחזרה  hug

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
טקסי, עמרי ו\או טייסים מנוסים אחרים. האם תוכלו להסביר איך כן חוברים לתרמיקה כדי שמקרים שכאלו לא יישנו? אני בטוח שישנם רבים החוברים ע"ס היגיון בריא, או לא חוברים מפאת הפחד שבקרבה לכלים אחרים או חוסר ידע.
אין לי ספק שאם יוסבר תהליך כזה (אם קיים נוהל מסודר), או אם תספרו לנו, הטייסים החדשים יותר, איך אתם מצטרפים לתרמיקה, כולנו נדע יותר ומקרים כאלה יישנו פחות.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הצטרפות נכונה לתרמיקה:

טוב אני מקווה שברור לכולם שצריך להכנס לאותו כיוון סיבוב. אבל בטח לא ברור לכולם שצריך לתכנן את זה נכון כבר בגלייד לכיוון התרמיקה. הרבה רואים מצנח/גלשן מסתובב וטסים אליו, זו כמובן טעות שתגרום לכם לחתוך אחד את השני. צריך לראות את כל הסיבוב שהוא עושה ולבוא לצד החיצוני שלו, ז"א אם הוא מסתובב ימינה לבוא משמאל לתרמיקה ככה שתכנסו אליה כבר בפניה ימנית. אין ממש מה למהר ולהלחץ יש סימון קבוע בתוך התרמיקה.

לגבי הכניסה עצמה, אם הכלי שבתרמיקה במהירות שלך או מהיר ממך תכוון את הכניסה מאחוריו. זה הכי פשוט לכולם. אם הכלי בטרמיקה איטי ממך הכניסה צריכה להיות אם טיפה יותר תכנון (קורה לי עם מצנחי מתחילים שאיטיים ממני), הרעיון הוא להתחיל להסתובב במעגל החיצוני על השוליים או אפילו מחוץ לעילוי (שוב אין מה להלחץ מסמנים לך את התרמיקה) ולהדק פנימה במעגל אינדייני (180° אחד מהשני) כשאתם שומרים לא על קוטר סיבוב שווה אלא על זמן הקפה שווה ז"א שהמהיר בסיבוב רחב יותר והאיטי מהדק יותר ככה שכל סיבוב לוקח לשניכם אותו זמן ואתם נשארים ב180°.

צריך קצת סבלנות אחד לשני שמסתובבים ביחד אבל כמו שלמדנו בעמדה קצת סבלנות בסוף משתלם לכולם. זה נכון גם באוויר כי מי שתחתוך בסיבוב בתרמיקה יאלץ לחתוך אותך אחרי 180° כי יצרת שני סיבובים חותכים במקום אחד.
« עריכה אחרונה: June 10, 2012, 09:08:17 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ועוד דבר נוסף, אם אתה רואה מישהו מסתובב בתרמיקה ואתה לא מתכוון להצטרף אליה מאיזו סיבה אל תטוס דרכה.

חלק אולי יחשבו שזה ברור אבל מספר הפעמים שחברה עברו בטיסה ישרה דרך התרמיקה שלי מצדיק כתיבה של זה  ;)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
מזכיר לי ארוע בתבור לפני שנים
 היינו בערך 2 גלשנים ו 2 מצנחים
אני מטרמל בטרמיקה עדינה כ 100-150 מטר מעל המנזר בפנייה שמאלית
בחציית כיוון צפון מערב אני רואה מצנח רחוק טס מזרחה לכיווני.
המשכתי פנייה שמאלה כשאני כמובן מאבד קשר עין איתו ואז בסיום הפנייה שוב לכיוון צפון מערב אני רואה אותו 20 מטר מולי עדיין טס ישרה ואופקית עם חיוך רחב על הפרצוף.
באותו רגע הדבר הראשון שיוצא זה- שיייייייייט!
מזל שמשיכה חזקה מאפשרת פשוט ליפול 5-10 מטרים אחרת היינו מתנגשים לתפארת.

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
צחי, מדבריך משתמע, שניתן להצטרף לטרמיקה, כששני הטייסים באותו גובה, העיקר לשמור כוון זהה ומרחק. האמנם?
אין לי נסיון טיסה בטרמיקות, אך נראה לי מסוכן, ששני כלים, בעלי מהירות שונה, יהיו באותו גובה בטרמיקה.
אפי צוקרל

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אפי עירא וכל מי שלא סגור על הנושא:

להשתלב בתרמיקה

לחלוק טרמיקה עם אחרים

וגם הוכחה שזה אפשרי לא רק בתיאוריה, בהמשך השרשור יש סרטון שהעליתי ועוד כמה תובנות על טירמול משותף מטייסים מנוסים טרמול עם גלשן
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אפי לא רק שאפשר אפילו די קל שעושים את זה נכון, הסתובבתי עם הרבה גלשנים טיפ לטיפ בכיף (אילן סלם אומן בזה).  כיוון סיבוב זה ברור אחרת חוצים אחד את השני פעמיים כל סיבוב. לגבי המרחק לא ממש צריכים להיות רחוקים אחד מהשני צריכים רק לא לחתוך אחד את השני, ז"א לא להיות לשני מול האף ולא לשבת לו על הזנב. אם נמצאים באותו כיוון ובזמן הקפה שווה אין סיבה שזה יהיה מסוכן כי נשארים כל הזמן ב180° לשני ולכל אחד יש את האפשרות לטוס ישר או לפנות החוצה ואז אפשר להיות אפילו די קרובים.

בשבת תרמלתי עם לירן מגובה העמדה עד 900. ועוד הצטרפו אלינו עוד מצנחים בדרך. בעבר יצא לי גם לתרמל עם דאון שהוא יותר מהיר מגלשן אבל קוטר הסיבוב שלו גדול ככה שזמן ההקפה די דומה. בגלל שהוא מסתובב מאוד גדול גם לא ממש בעייה לברוח לו למעלה.

זמן ההקפה הוא כנראה הביטוי הכי חשוב כאן, לפחות יותר חשוב מהמרחק בין המתרמלים.

הסבלנות שצריך היא מכך שאף תרמיקה היא לא ממש עמוד וצריך גם להתמרכז ולא רק לטוס במעגלים ויוצא שהזוג מתקן למרכז לא מתי שלך נוח, הסבלנות היא להבין שלפעמים תצטרך לעשות חצי סיבוב בשוליים ולחזור למרכז אחרי השותף שלך במקום לחתוך אותו למרות שזה מאוד מושך לעשות את זה. חשוב גם לא לעשות פעולות בלתי צפויות שיפתיעו את השני (כמו להחליף כיוון סיבוב כי נפלת לסינק, את זה דווקא עשה לי מצנח לפני שבוע) ולא לטוס אגרסיבי מידי.

יש לציין שלמתחילים זה יהיה קשה יותר כי זה לוקח חלק לא קטן מהריכוז. מצד שני אם אתה מתרמל עם שותף מנוסה יותר אתה יכול להשאיר לו את עניין המרכוז ורק לטוס אחריו שאתה שומר להיות חצי סיבוב מאחוריו ז"א שהוא מהדק למרכז להדק גם ושהוא מרחיב להרחיב אחריו.
« עריכה אחרונה: June 10, 2012, 05:47:31 pm על ידי צחי רייל »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
צחי, מדבריך משתמע, שניתן להצטרף לטרמיקה, כששני הטייסים באותו גובה, העיקר לשמור כוון זהה ומרחק. האמנם?
אין לי נסיון טיסה בטרמיקות, אך נראה לי מסוכן, ששני כלים, בעלי מהירות שונה, יהיו באותו גובה בטרמיקה.

כנראה לא ראית סרטים מחול

יש טרמיקות עם 30 כלים בו זמנית ואתה מודאג מגלשן ומצנח באותה טרמיקה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לטקסרמן יש גם תמונות עם יותר ממאה מצנחים בעמוד.

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
צוק, תודה רבה.
דיון מעניין ומלמד ביותר. וגם הקישורים הנלווים.
בסרטון שלך קשה לאמוד את המרחק ממך לעומר, בגלל העדשה קצרת המוקד. אני משער שהייתם קרובים.
צריך לשים את הקישור הזה "חוקי הדרך הנהוגים... בנעוץ.
אפי צוקרל

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
צחי, חגי.
אחרי שקראתי קצת את המאמרים שצוק קישר, והסרטון. הרבה יותר ברור לי.
למרות שזה יהיה לי קצת מפחיד בפעמים הראשונות. אבל מחכה לכך בקוצר רוח.
הדיון הזה מלמד אותי המון. ואם יש לכם מה להוסיף, אל תחסכו.
תודה.
אפי צוקרל

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אל תדאג . אתה לא אמור להיות ברמה לטוס צמוד בטרמיקה עם עוד מישהוא כרגע. חכה שנה שנתיים, תשפר את יכולת ההטסה , תכיר את האוויר , תבין איך טרמיקה נושמת , תצבור ניסיון של שעות טיסה  והכל יהיה יותר פשוט אחכ.
בהקשר של השרשור , לצערי יש מונח שנקרא אוויראות- היכולת לחשוב תוך כדי טיסה ולהבין את המצב המרחבי כיצד הוא צפוי להשתנות ובהתאם לכך לפעול- בסעיף הזה יש אנשים שיש להם אוויראות ויש כאלו שהם סכנה מתמדת לסובבים אותם.
« עריכה אחרונה: June 10, 2012, 09:49:46 pm על ידי חגי »

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
שרשור מעולה
כדאי להעתיק אותו גם לפורום מצנחים למען אלו שלא נכנסים לפורום גלשנים

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כבר היו כמה שרשורים בסגנון בפורום מצנחים.

חגי אני מסכים לגמרי בנושא האוויראות או כמו שנאמר "יש כאלה שעדיף להם להגיע ברגל ממקום למקום".

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
החכמנו. תודה.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.