כתב נושא: הפקת לקחים - אירוע מבוא חמה - אביב 2012  (נקרא 2674 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עומר נאמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אהלן לכולם!

לצד האווירה הטובה והאירוע הכיפי שהיה לנו השנה, יש כמה דברים שאני מהזווית האישית שלי אנסה לשפר לפעם הבאה:

1) הנושא של הצלייה - האי נעימות הנגרמת למשפחות כתוצאה מהשהיה בשמש בזמן שאנחנו רצים להרכיב ולעוף היא עניין מהותי  שבעוד אירוע או שניים יכול להפוך את האירוע הנפלא שלנו לאירוע של הטייסים הגברים בלבד ללא הנשים והמשפחות. גם עמודי הציליה שהגיעו בגלליבשתייים בצהריים (כשלא היה כבר מקום בעמדה לצילייה) וגם הצילייה עצמה שהגיעה מאוחר יותר עם יתר הציוד מ"כנף" גרמו לכך שהמשפחות היו צריכות להתאמץ כדי למצוא צל.

מסקנה:  חובה להעמיד צילייה, מחצלות ,קצת כסאות ובקבוקי מים קרים כבר ב-10:00 ובכל מחיר. לפני
שהעמדה מתמלאת בגלשנים או מצנחים.

2) נושא הילדים התעסוקה לילדים הרכים  - ברוך השם ללא מעט מאיתנו הרבים יש ילדים ויהיו ילדים  - ולכן יש לדאוג לתעסוקה לילדים על מנת שלא נמצא את עצמנו שוב עם צרחות בשמונה-תשע בערב . בתוספת של מעט כסף (300-400 ש"ח) להוצאה של האירוע (3000-4000 ש"ח)  אפשר בצפון להביא ליצן\נית שתעסיק את הילדים וגם תקרין סרטים (אני בעד הסרט RIO..) .

עם 2 השיפורים לעיל - גמישות המשפחות לפעמים הבאות מובטחת.

נקודה חשובה לשימור:

הירידה המשותפת של כל הגולשים לבילוי בירדנית בשבת היא דוגמא לבילוי משותף רעיון נהדר Apre-דאייה. או במילים אחרות - האפטר פרטי של האירוע . כן ירבו כאלה ( ירידה משותפת של משפחות הטייסים לחוף מסודר עם מדשאות גם היא רעיון נהדר)

"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
1) השכרת צילייה מ10:00 עד 16:00 למחרת

2) עוד מנגל גדול (60ש"ח), נזרק מלא בשר בגלל שכולם התמלאו באורז עד שהבשר יצא

3)מי חם לקפה (50ש"ח)

3)תרמוקן 38 ל' עם ברז (שטיפת ידיים...) 35 ש"ח

4)לא להמשיך לפעול בשאיפה לרוח התנדבותית...כולם, כולם רוצים לגלוש. צריך להתקשר לאנשים ולבקש מהם להתנדב ולבצע משהו עם לוח זמנים מוגדר (10:00 אני ו...מקימים צלייה, 14:00 כל מי שמביא ציוד מגיע לעמדה ומוציא אותו מהתא המטען!!!, 16:00 שני אנשים מדליקים את המנגל, 18:00 מישהו שמבין בציוד הגברה/מקרן עושה בדיקה שהכול עובד, אחרת זה נמרך שעות)

5)כמו כל פעם יצאנו ישראלים מגעילים!!! אני חזרתי לעמדה ב22:00 ביום שבת לחפש ציוד שנאבד והדבר היחיד שמצאתי זה ערמה של הזבל שלנו...אם אף אחד לא מוכן להכניס זבל לאוטו אז שלפחות יסגור שקיות כפולות, ישים על הגג של האוטו/מכסה מנוע ונסיעה קצרה לפחים של קיבוץ מבוא חמה. אם מישהו חושב שמשאיות זבל עוברות בעמדה אז, לא,לא עוברת משאית.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
מתן לגבי הזבל , זה קצת מוזר -

לפני שעזבתי בסביבות 14 , נשארו שם כמה שקיות בודדות .

העמסתי על הרכב שלי 2 שקיות , ווידאתי עם אפי שהם יקחו את השאר ( אולי התפספס להם עם קיפול הטאנדם והכל)

מעבר לזה אני לא חושב שכל הנושא הזה ממש לא בזמן ובמקום .

לדעתי האירוע תוקתק , היה שיתוף פעולה של רוב האנשים , וחלק מה"טבע" של אירועים כאלו הם שילוב של טיסה בזמן התנאים .

ועדיין זה לא הפריע לכל הדברים החשובים לקרות באווירה של כיף זולה ומלאאא אוכל ובשר .

תמיד יש מה לשפר , ומן הסתם לקראת האירוע הבא יוסקו מסקנות לשדרוג  העניינים .

למעט בעסה אישית של חבר שהבריז, מבחינתי היה אירוע מושלם ! מזל שהיו עוד הרבה חברים  hug

« עריכה אחרונה: May 28, 2012, 11:50:56 pm על ידי gider »

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
אכן, שי ביקש ממני לקחת את שתי השקיות שנותרו ברכב של ירון.
שכחתי לאסוף אותם, כנראה מעייפות.
מצטער.
אפי צוקרל

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
צ'וייקה מת עליך אבל לא מסכים אתך ;D

יש הרבה מה לשפר וזה בדיוק המקום המתאים לדון בו

חשוב לשמוע ביקורת בונה מכל אחד, ולדעת לקבל אותה בהבנה. אני שותף להרגשה של הרבה חברים באגודה שאין להם מושג

מה נעשה או לא נעשה באגודה וחבל. לדעתי הגישה הזאת מביאה לכך שאנשים לא מעריכים את העבודה שאתה ושאר חברי

הועד עושים למען כולנו, וגם הרצון שלהם לקחת חלק פעיל באגודה יורד.

לגבי זה שכל אחד יוצא להמראה כשיש תנאים תזכור שהתנאים במבוא חמה הם בדרך כלל מ-14:00 עד 18:00 בעונה

הזאת, אני יכול לתת לך רק דוגמה קטנה שכנראה הייתה צריך להסתפק בבירה חמה אם אני לא הייתי נוסע ברגע האחרון

לקנות קרח (תכננתי לבצע טיסת ערב עם השקיעה, והמחשבה שנשתה בירה חמה ביאסה לי את התחת) bira tumbdown

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
תודה רבה לכל מי שבא והשתתף.

תודה מיוחדת לאודי, שי, ברגר, עומר, אורן, ניר, נדב, שוייצר ועוד מתנדבים שעזרו לקיים את הערב.

מתן וייס הגדול, שנותן מעצמו המון ולא בפעם הראשונה, אדם מקסים שמגיע עם אותה הסובארו והציוד כמו מלאך, ורק מי שירצה לארגן ערב ברוח התנדבותית, יבין כמה שהוא מלאך.
תודה רבה

תודה רבה לכל מי שהבין לבד שדרושה עזרה וקם לתת יד שהיה צורך. והיה צורך....

בגדול, רציתי לתזמן יותר טוב את הערב, הכל היה צריך להתחיל יותר מוקדם, אך במציאות לא יצא.

יחסית לערב שמנוהל ומתבצע ברוח התנדבותית היה נחמד מאוד.
ברור שיש מקום לשפר, ואת הפקת הלקחים למדנו ונקווה שנצליח לנבצע באירוע הבא טוב יותר.

אישית, אני נהנתי למרות שלא יצא לי לטוס.

« עריכה אחרונה: May 30, 2012, 04:59:23 pm על ידי נועם »
Email: [email protected]
Phone: 0525295056

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
דעתי היא שכדאי לשקול לעשות אירוע פעם בשנה מושקע במקום לעשות שתיים

נראה שהמשפחות של הגולשים החדשים לא מגיעות לאירוע השני (משעמם, חם, האוכל הגיע באיחור, והבחור עם הסובארו מקפל עלינו ב-9 בבוקר את הצלייה sow)

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
ותודה ענקית לנועם התותח....אדם רציני.

לא הצליח להוציא טיסה בגלל הדאגה שיהיה חסר משהו up:

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
צ'וייקלה ( נו... מתי תענה ל-SMS שלי?...) - הפורום הוא אחלה מקום אם דברים נעשים בצורה בונה ולא מעליבה.

ובתור מי שהיה קצת פעיל הפעם - אני מעודד את כולם להציע פה הצעות בונות ולא מתריסות ( הצעות מתריסות או ביקורות הורסות פשוט יעוררו פעולת מגננה במקום הקשבה).

הערב היה על הכיפאק ומוצלח , אבל אני רוצה להביא לכך שגם למשפחות שלנו שבאות איתנו יהיה על הכיפאק ולא רק לנו. אני שמתי לב לטייסים , כמעט ותיקים נקרא לזה... lugh, שבאירועים הראשונים שלהם באו עם המשפחות ובאירוע האחרון באו בגפם. אני מעלה סברה סבירה (אבל לא בהכרח נכונה ) שהנשים שלהם פשוט פחות מתלהבות לבוא עם הילדים בגלל חוסר ההנאה שבלהתיייבש בשמש עם הילדים ללא תעסוקה.   

בשבילהן ובשביל הקטנים לבוא לשטח למאהל זה גם ככה לא קל - אז יש לעשות הכל כדי שהאירוע כולו יהיה תוסס ולא רק באוויר - שגם בנות זוגותינו יחכו לערב הזה ולא רק אנחנו.

"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
תודה לכל מי שלקח חלק בארגון, ממש לא טרוויאלי.

עומר, אתה צודק מאד באבחנה אבל למרות ש״אירוע משפחתי״ יכול מאד להועיל לחלקנו אני לא יודע אם זו המטרה של האירוע או תפקיד של האגודה. אישית הייתי שמח אם האגודה הייתה מממנת הפנינג לילדים אבל לדעתי זה לא אפשרי, אין מה לעשות, כדי שהמשפחה תהנה הגולש המשפחתי צריך לא לטוס (ולנסי, גיא מתן אל, נימרוד?), ואם באנו לטוס אז שילוב משפחה הוא בעייתי.
יובל ענבר