כתב נושא: נחיתה בשדה העליון של מבוא חמה.  (נקרא 2080 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
נחיתה בשדה העליון של מבוא חמה.
« ב- : May 18, 2012, 11:56:46 pm »
היום (שישי 18/5) המראנו  בשעה חמש אחה"צ - אדריאן, יוסי גואטה ועבדכם הנאמן.
בצענו טיסת רכס כמעט שעה, ובסופה נחתנו בשדה שלמעלה.
הכל התחיל לאחר שעומר נאמן  המריא בתבור ונחת ליד צומת עין גיב, אספתי אותו ועלינו למבוא חמה.
הגענו בשעה 4 , נסענו קודם כל לשדה הנחיתה העליון, ירדנו מהרכב, ועומר הגדול העביר לי תדריך קצר על נחיתה בשדה המדובר:
תקציר התדריך:  "יש לנו רכיב צפוני, לכן  תצא מאזור האנטנה, באלכסון לכוון השדה, במזרח השדה יהיה הבסיס לנחיתה, תנחת עם הרבה מהירות, ותהיה מוכן למפל רוח."
ובעמדה,  הרוח הייתה חזקה מידי - 50 קמ"ש
 היו  שם - קרנהשפע, יוסי גואטה, אדריאן, וכמה מרחפים.
הרכבנו גלשנים, וחיכינו שהרוח תיחלש.
ראשון יצא אדריאן, ברוח 36 קמ"ש
לאחר שהרוח נחלשה עוד קצת, יצאתי גם אני, ומיד אחרי יוסי. בהמשך המריא גם ג'ניה, שחלף לידי כנף אל כנף והרגשתי כמו בסרטים האלה ביו טיוב.
 אדריאן נחת למעלה ראשון, ואחל מעודד אותנו לגבי הגובה הרב שריכסנו, כ200 מטר מעל העמדה. אצל יוסי בווריו 230.
ואמר לנו שאם אנו רוצים לנחות למעלה, כמו שדיברנו, אז יש לנו מספיק גובה.
ריכסנו כשעה. ואני מסתכל למטה, ומחפש את השדה האחורי, רק מה?! שאני מסתכל מזרחה מידי, וחושב לעצמי, "מה  הוא אומר שיש לנו מספיק גובה? השדה נחיתה רחוק מידי" ורק לאחר שלוש דקות של חיפושים, אני שם לב שאני בגובה כזה, שהכביש, זה שמאחוריו השדה שאני מחפש, נמצא  כמעט מתחתיי, ואני מגיע אליו בקלות.
יוסי יצא ראשון לנחיתה, הגיע בקלות לבסיס השדה, ולאחר שהוא צרח בקשר "יוהווו, נחתתי למעלה פעם ראשונה, ועל הרגליים" אמרתי לעצמי " אפי, גם אתה יוהווו, קדימה, כמו שסימלצנו, גם אתה יוהווו"
יצאתי גם אני לנחיתה. הגעתי לבסיס עם מספיק גובה, שאותו אכלתי עם שמינייה אחת, והרבה מהירות בפיינל.
כן, גם אני צעקתי "יוהווווווו"
בקרוב אצלכם אחיי לקורס... hug
תודה לעומר נאמן על יום נפלא. לאדריאן, שהוא פשוט אדריאן, ולשניהם שעזרו לנו בטיסה ובנחיתות.
לקרנשים שתמיד שם לעזור. למרחפים שחייכו מדי פעם. ולשכווי שריכס איתי, או אולי זו הייתה דאייה. לא יודע... אולי אדע לאחר ההרצאה.
וכמו שאומר אודי "יאללה ביי"
אפי צוקרל

מנותק Tamir

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • אתר החברה שלי - בולוורקס
בעניין: נחיתה בשדה העליון של מבוא חמה.
« Reply #1 ב- : May 19, 2012, 12:25:17 am »
יש לי רק דבר אחד לומר לכם:
"יוהווווווו"  lugh

איזה כיף.

תמיר לביא
http://www.bulwarx.com

מנותק יובל ענבר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : May 19, 2012, 09:28:32 pm »
מזל טוב,
יש הרבה לקחים לנחיתה למעלה,
נסו לשאוב טיפים מהרבה גולשים.
כיף לקרוא על השמחה.
יובל ענבר

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 19, 2012, 10:42:27 pm »
ואיך יכולתי לשכוח??!
קרנהשפע המריאה גם היא, ברוח של 22 קמ"ש, טסה רכס רבע שעה.
שאפו קרנהשפע.
אפי צוקרל

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #4 ב- : May 20, 2012, 12:23:44 am »
טיסת רכס ראשונה שלי והרוח הכי חזקה שיצאתי בה מרכס בנתיים (באפס רוח אני כבר מאומנת...).
עומר עזר לי להמריא. פשוט עמדתי בעמדה וחיכיתי שהרוח תמשיך במגמת ההחלשות שלה, וברגע שהיא הרגישה (ונראתה במספרים) מספיק חלשה הרמתי את הגלשן, ופתאום הוא היה יציב ובשליטה ועומר זז והפלא קרה :)
אדריאן בדיוק הגיע מהנחיתה שלו למעלה, ולקח את הקשר והדריך אותי בריכוס הראשון שלי עד היום, והטיסה הכי ארוכה שהוצאתי (25 דקות, לא רבע שעה). הגעתי עד 48 מעל העמדה כשכבר כאבו לי הכתפיים מרוב סיבובים הלוך וחזור. השיקול היה "להמשיך להתאמץ עוד 60 מטר שצריך, ולצאת לגרד למעלה, בשעה שהרוח הולכת ונחלשת, או לצאת עכשיו ולשמור כוחות לנחיתה...
נחתתי למטה באפס רוח מוחלט אבל עם קרירות של לפני שקיעה, שרתי ליתושים שירים בקולי קולות מרוב אושר על הטיסה המגניבה שהיתה לי הרגע, ונתקעתי באמצע הדרך של העמסת הגלשן על האוטו בדיוק כשעומר ואפי הגיעו לחלץ אותי, ולמשוך את הגלשן למקומו...טבילה קצרה בירדנית, ואפשר לומר שקיבלתי את השבת בסטייל :)

תודה ענקית: לעומר על העצות, הטיפים, הסבלנות והעזרה בהמראה, תודה לאדריאן על העזרה בקשר וההנחיות, ותודה לאפי על העזרה עם ההעמסה של הגלשן :)

קרנהשפע
« עריכה אחרונה: May 20, 2012, 12:26:23 am על ידי אפרוח_של_ברזל »
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 20, 2012, 06:55:12 am »
ת-ע-נ-ו-ג!  :D

כן ירבו!
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #6 ב- : May 20, 2012, 08:48:49 pm »
אפילו בתור בעל סמרטוט עם חוטים כיף לקרוא וקל להזדהות עם ההרגשה.
בספורט הזה,הרגעים האלו שכול כך נוגדים את הטבע האנושי הם כול כך חזקים בשבילנו,הרגעים הקטנים האלו של ההשגים האישיים הם עולם ומלאו מבחינתנו שאנחנו רוצים רק עוד ועוד... פה ההתמכרות מתחילה!
צריך להוציא את הרחיפה מחוץ לחוק ;D ;D ;D

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : May 20, 2012, 09:05:03 pm »
הגעתי עד 48 מעל העמדה כשכבר כאבו לי הכתפיים מרוב סיבובים הלוך וחזור. השיקול היה "להמשיך להתאמץ עוד 60 מטר שצריך, ולצאת לגרד למעלה, בשעה שהרוח הולכת ונחלשת, או לצאת עכשיו ולשמור כוחות לנחיתה...

קרנהשפע

אין סיבה שיכאב לך משהוא בטיסה של חצי שעה. אולי את מפעילה יותר מדי כח מלחץ אבל בעיקרון את צריכה להטיס באצבע אחת ובמיוחד באוויר החמאה הרגוע של סופיום במבוא חמה.

כשהרוח חלשה יותר ניתן לצאת מוקדם יותר לנחיתה כיוון שהרוטור חלש יותר. גובה 50 מטר מספיק בדרכ לגולש עם מספיק נסיון בסיסי כדי לנחות בקרבת הכביש.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : May 20, 2012, 11:30:19 pm »
שבוע טוב לכולם :)

בשישי בבוקר הגענו קרנהשפע ואני למבוא חמה. ברוח של בערך 20 קמ"ש יצאתי לטיסה של 30 דקות שנסתיימה בשדה הנחיתה למטה.
אחה"צ הגיעו אפי, עומר ואדריאן לעמדה. הרכבנו וחיכינו שהרוח תחלש. ראשון יצא אדריאן ואחריו יצאנו אפי ואני. הרוח היורדת של אחרי הבריזה עשתה את העבודה, עומר נשאר למטה ונתן בקשר הדרכות לגבי צורת הרכס והמקומות הטובים לחפש בהם עילוי. ואכן, בזמן קצר הגענו אפי ואני עד לגובה של 245 מ' מעל לעמדה. אדריאן יצא לנחיתה, אפי ואני שוטטנו עוד קצת על הרכס. לאחר כחצי שעה, אני מרגיש שהקפה האחרון בעמדה היה טעות. השלפוחית מאותת לי שהגיע הזמן להתרוקן. הבעיה היא שבשלב הזה, אני  רק כ- 50 מטר מעל העמדה, גובה לא מספק לנחיתה למעלה. אני חוזר אל מול עמדת ההמראה שבה רק קרנהשפע מחכה שהרוח תחלש עוד קצת כדי לצאת. שם אני מוצא עילוי טוב. לאט לאט תוך כדי פניות של 180 אני מגיע לגובה של 100 מעל עמדת ההמראה. משם אני ממשיך ב- 360 ומטפס במהירות ובקלות עוד 100 מטרים. בגובה 200 מטר אני מרגיש בטוח לצאת לשדה העליון לנחיתה. ב 200 המטרים הראשונים בתוך הרכס, אני עדיין חש עילוי. ב- 200 המטרים הבאים אני חווה סינקים שאוכלים לי הרבה מהגובה, ושמח שלקחתי "ספייר" טוב לקראת הנחיתה (אני זוכר ש- 150 מטר מעל לעמדה נחשב לגובה טוב לצאת לנחיתה). מעל שדה הנחיתה היה מאוד משבי. שמרתי על מהירות בכל שלבי הנחיתה וסיימתי עם וחיתה קלה על הרגליים :)
נחיתה ראשונה בשדה העליון של מבוא חמה :) :) :)
כמה דקות אח"כ מגיע גם אפי לנחיתה.
הטיסה עם אפי הייתה מאוד כיפית. זה מדהים לטוס עם עוד מישהו בשמיים.
תודה אפי על טיסה מדהימה.
ותודה לאדריאן ועומר על ההדרכה מהעמדה עם הקשר :)