כתב נושא: המראות בתבור בשבת האחרונה לנוכח הרכיב הצפוני  (נקרא 2016 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
מאחר ושכחתי את השחיפים בבית הייתי פנוי במהלך הליגה לעקוב אחרי ההמראות.
אחת ההמראות הפחות טובות מופיעה בצילום של עודד גשוי ב 0:35
אני לא זוכר מי היה הגולש אבל למזלו ולנסי ואני קיצרנו את גובה השיח שנמצא בקצה המדרון מאחר והכנף הימנית שלו גרדה תוך כדי המראה (תוך כדי סבסוב ימינה כמובן) וממש חלפה 15-20 סמ מעל השיח המונמך.
גם המראות אחרות לא בלטו באיכותן ואחד הדברים שגיליתי הזכיר לי נושא שדיברנו עליו בעבר באחד מערבי הבטיחות- קיבעון מחשבתי.
ניסיתי לשכנע אנשים להמריא לכיוון רכיב הרוח- כלומר במקום לרוץ את הקו הרגיל שפונה דרום מערבה - שירוצו מערבה או 20-30 מעלות ימינה מקו המדרון הרגיל. מסתבר שקשה לאנשים לצאת מהנוהל הקבוע ולהתאים עצמם למציאות הבעייתית של הרכיב הצפוני ואף אחד לא ניסה לצאת מהמתכונת הרגילה לה הורגל.
הרכיב הצפוני גורם לכך שמי שמנסה להמריא בקו הרגיל ,צפוי לסבסוב ימינה שכשלעצמו גורם לגלגול ימינה- הסבסוב גורם למהירות גבוהה יותר בכנף השמאלית ולכן הגלשן גם מגלגל ימינה. ההמראה בצילום של גשוי היתה בדיוק כזאת ורק מזל אפשר לגולש לנתק ולא למצא את עצמו עושה 180 בגלל קצה כנף ימין שנתקע פתאום בשיח/קרקע.
ריצה לכיוון הרכיב מצמצמת את אפקט הסבסוב/גלגול וכמובן גם מאפשרת מהירות טובה יותר לניתוק בטוח. כמובן שהתיקון הזה רלוונטי רק להמראות בהן אין שינוי חד בעילוי ברגע של מעבר קו המצוק. מבוא חמה זהו אתר שבו אסור לעשות תיקון לרוח אלא רק כשהרוחות חלשות ואין עילוי מתפרץ בקו המצוק!
היו כמה המראות שבהם לא היתה מספיק מהירות והגולשים נאלצו לשקוע אחרי המראה כדי לצבור מהירות.

מי שיש לו צילומי המראות מוזמן לצרף פה. למרות שהיתה לי מצלמה...איכשהו לא תפסתי אף המראה.
« עריכה אחרונה: May 14, 2012, 11:27:29 pm על ידי חגי »

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
סביר להניח שזה הייתי אני בסרטון של עודד.

באמת אחת ההמראות הגרועות והמסוכנות שהיו לי.

שילוב של לחץ להמריא בליגה עם צפונית ברורה שביום רגיל הייתי מבטל את ההמראה ונוסע למבוא חמה הביא אותי לכך

שאני לא מספיק מרוכז ועושה שטויות.

התרכזתי בריצה ובשמירה על אף נמוך והזנחתי קצת את הידיעה שכנף שמאל תעלה חזק. תוך כדי ריצה ניסיתי

לתקן את המצב אבל בגלל שחיכיתי שנייה יותר מידי כבר היה קשה לתקן ונכנסתי לסיטואציה שלא רחוקה מחזרה להר.

אני מקווה לשלושה דברים:

1)שאני אדע להמריא טוב בכל מצב (גם צפוניות בתבור)

2)שהתנאים לא יהיו כאלה שאני מסכן את עצמי כדי לקבל ניקוד בליגה

3)זה נוגע אליך חגי... שמעתי שלחצת על אלו שלא המריאו בליגה להמריא, אם אתה שואל אותי, גם בליגה זה לא לעניין

שאדם עם אישה וילדים מסכן את עצמו בהמראה שעושה לו פרפרים בבטן רק בגלל שהטייס הראשי אמר לו שהוא פחדן

ומכך שלא ממריא ולא מביא לעצמו ניקוד כלשהו בליגה.

אני חושב שהערות מהסוג הזה (מה שהיה בעמדה) תשמור לעצמך, אני בטוח שאתה לא רוצה על מצפונך איש משפחה שוכב בבית פצוע שלא יכול ללכת לפרנס את משפחתו בגלל משהו שאמרת?? ???

חוץ מזה היה אחלה ליגה hug hug

נהניתי מאד להשתתף בתחרות, שי ולירן דאגו לכך שהליגה תהיה מקצועית עם קפה וחולצות ;). נכון שבדיעבד עדיף היה לעשות מסלול אחר

אבל טוב שבעזרת ותיקים אחרים הצלחנו להשתיק את כל הביקורת המיותרת תוך כדי התדריך , והתמקדנו בגלישה

מקווה שהליגה הבאה תהיה כך

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מתן, המצב שאתה מתאר של לחץ להמריא בתנאים שהם מעבר ליכולת שלך, הוא מצב חמור מאוד.
למעשה, החומרה העיקרית שלו נוגעת אליך כמי שקיבל את ההחלטה בסופו של דבר. גם אם ידו של הטייס הראשי הייתה מעורבת בדבר. הרי רק אתה יודע באמת מה הן מגבלות היכולת שלך בהמראה.
אני גולש מתחיל, ולא לי המקום לבוא בביקורת כלפי הגדולים ממני. בוודאי כאשר לא לגמרי ברור לי כל מהלך העניינים שקרה בהמראה שלך, אפילו שתיארת תיאור מפורט מאוד. עדיין חסר לי הרבה ניסיון.
כך שזו לא ביקורת.
אני קורא את מה שאתה כותב, ושואל את עצמי איך להמנע ממקרים דומים כשאני אעמוד באותה הסיטואציה. ברור לי שהשאלה היא לא אם יקרה לי מקרה דומה, אלא מתי יקרה לי מקרה דומה ומה תהינה הדרכים שלי להתמודד איתו. אילו דרכים שעל כל אחד מאיתנו למצוא בתוכו. איך לשמור את עצמנו במגבלות הבטיחות של היכולת שלנו. הרבה לפני שאנחנו חושבים על מגבלות הדרגה.
אולי לא הייתי קוהרנטי, אבל אני מניח שלאחראים על ערב מבוא חמה יש עוד נושא לשפוך עליו אור, נושא שהוא חשוב מאוד ומזכיר לי קצת את חלק מהדברים שדובר עליהם בערב מבוא חמה לפני שנה.

תודה על השיתוף,
יוסי.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מתן, עם דבר אחד מתוך מה שכתבת אני לא מסכים, וזה עם מה שכתבת בסוגריים בסעיף הראשון  :-\.

1)שאני אדע להמריא טוב בכל מצב (גם צפוניות בתבור)

בצפוניות בתבור, פשוט לא ממריאים! ליגה או לא ליגה...
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
זה לא מדוייק דוד. יש מצבים בהם הצפונית לא חזקה וטרמיקות מיישרות את הסרט להמראה נוחה. תלוי גם כמה צפונית. כלומר, אם היא צפון מערבית או צפונית ממש. הספורט שלנו הוא לא רק שחור או לבן, יש בו גוונים רבים שלומדים אותם ומתחבטים בהם כל אחד לפי שיקול דעתו ולפי כושר ההמראה שלו.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
אני מסכים עם דוד , בצפונית לא ממריאים .
אני חיכיתי כחצי שעה לחלון והמראתי ברוח מערבית .
כמעט כל מי שהמריא במשב צפוני חטף משהו .. עודד,ירון,מתן ...

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
אני מתנצל...כתבתי צפונית אבל הכוונה שלי היא לרוח מערבית עם רכיב צפוני (תבור קלאסי)

אין לי שום כוונה להמריא ברוח צפונית בעמדה מערבית. אני מתכוון לרוח שנושקת את גבול הזווית (30 מעלות)

נדירים הימים בהם הרכיב הצפוני לא נכנס בעונת  אביב-קיץ

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מיקי, מסכים שכשמהירות הרוח שואפת לאפס, יש על מה לדבר. אבל לא לזה התכוון(תי) המשורר.
אגב, אני דווקא כן נוהג להציב גבולות של שחור ולבן כשזה קשור לספורט שלנו (המשפט "אם יש ספק, אין ספק" מייצג טוב את זה). וזה כי בדיוק בתחום ה"אפור" זה איפה שאנו נוטים לעשות טעויות.
ברגע שמראש הצבתי לעצמי הגבלה של "לא ממריא כשהרוח מצפינה, ולא משנה אם ישנם משבים על האף", יש לי קו מגביל ברור שמקטין לי את הסיכוי לעשות שיקול מוטעה.

מתן, הבנתי למה התכוונת (רכיב צפוני, ולא צפונית שבאה מכיוון 0).
אתה כנראה שכחת שהאתר בתבור לא פונה בדיוק מערבה, אלה יש לו מפנה מע'-דר' מע' (בדוק בגוגל).
זה אומר שכשהרוח מערבית "ישרה", כבר יש רכיב לכיוון הרוח ביחס לאף של הגלשן.. ויותר מזה (1), זה אומר שאם יש רכיב צפוני לרוח, הרכיב ביחס לאף הגלשן גדול יותר.... ויותר מזה (2), בגלל שלתבור צורה מוארכת, ולא כיפה עגולה כמו לחושבים בטעות, אז השלוחה מימין (היכן שהכביש עולה) חוסמת את הרוח, מה שאומר שהעמדה כבר נמצאת ב"ליי סייד" של ההר..
וזה כבר אומר לא להמריא..
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
למתן!
אני האיש הכי ביקורתי בעולם ולכן אני מעודד ביקורת
אבל...אם הביקורת שלך היא על סמך מה ששמעת אז צר לי - זאת לא ביקורת לגיטימית
את מי שעודדתי להמריא , עודדתי בתנאים שהיו מצויינים והגורמים שהביאו אותו (או אותם) לא להמריא  היא בעייתם של אותם גולשים וממש לא בעייה שלי.
קבלת התואר טייס ראשי לא שינתה אותי ואת הניסיון והידע שלי. נהגתי כך גם בעבר כשלא היה לי את התואר הנל.
למעט פעם אחת ששגיתי כשהמלצתי למישהוא להמריא והוא הזדקר בהמראה (עקב טכניקה המראה בעייתית שהייתי מודע לה) אני מנסה לתת לאנשים ביטחון , במיוחד כשיש להם חששות עקב טראומה קודמת או חוסר ביטחון.

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
חגי אני מקבל את הטענה שלך.

אישית אין לי שום דבר נגדך ואני יודע שההמלצות שלך בענייני גלישה באות עם רקע עשיר בניסיון

בכל זאת, אני כן חושב שזה נכנס לתחום הלחץ החברתי וזה יכול להגיע למקומות לא טובים.. כל גולש מכיר את הרמה שלו

ולפעמים השיקול לא להמריא יכול לבוא סתם מהרגשה לא טובה באותו יום וצריך לכבד זאת

ההמראה המצ'וקמקת שלי דווקא באה מהרגשה טובה של אדרנלין ותחרותיות. אני מעיד על עצמי שאני מאד תחרותי, משהו

שאני צריך לתקן לפעמים באופי הדפוק שלי :P :P :P