כתב נושא: שיקה שים טרק ....  (נקרא 3677 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
שיקה שים טרק ....
« ב- : May 11, 2012, 09:19:06 pm »
אחרי טיסה כזו פחות מסיפור טיסה מפורט וטרק לא יתקבל.

שיחקת אותה בענק  hug
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ניר ארואסטי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
בעניין: שיקה שים טרק ....
« Reply #1 ב- : May 11, 2012, 10:38:27 pm »
כן שייקה שים טרק.
אודי לא צריך,יש לי את זה ;D

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : May 11, 2012, 11:01:18 pm »
תודה צחיק !! ;D היה באמת יום שווה !

להלן תקציר ארועי היום :

הגענו מוקדם , אודג' גיא עצמון ואני .. העמדה ריקה ! (למי שהיה היום מבין עד כמה הסימן קריאה הזה חשוב :) )

מרכיבים זריז , נחים , מחכים , ותוך שעה העמדה מפוצצצצת מרחפים, גולשים וצלמים  ??? אבל מי מתלונן ..

חמו משמש כפתיון - ממריא נוחת בעמדה , וכמה אמיצים ממריאים אחריו עוד לפני שהכל מתעורר , ואז התנאים וכוווולם מתחילים להניע .

אודי ממריא ראשון , ורבע שעה אחריו ב12:15 ככה אני מצליח להשתחל כשהמבט העצבני של טיטי מאחורי , וממריא קצת למטה מדי (משלם על זה בהמראה לא טובה)

בחוץ האוויר פעיל , ואני נזכר ביובל ענבר כשאני מתחיל לספור כמה "מנסים להרוג אותי" מסביב  ;D ... הרבה !

יוצא החוצה לשדה הנחיתה כדי לחפש משהו לא המוני , ומוצא אחת חזקה שמעיפה אותה לכיוון ה1600 ..וכמובן מתאחדת עם הרבה חברה מעל המנזר (אחלה אימון , ורוב המרחפים והגולשים היו מאוד מודעים ומקצועיים בצפיפות היום לדעתי! )

ירון חותך בטיל צפונה , אודג' קצת מאבד מדרום .. וב1700 אני חותך לכיוון דאון וירון בכפר כמא .. וכבר לפני תופס עוד משוגעת -

איזה טרמיקות !!! חזקותת , רחבות (יחסית) ,בלי יותר מדי לונפארק או משחקים ,ולקראת כפר כמא היא משגרת אותי למעל 2000
פתאום הכחול מלמעלה נהיה כלכך כחול בקונרסט מטורף לאנברסיה מלמטה .. מדהים !!!!!!!!!!!!!

כל הדרך "רדיו אודג'" משדר , אבל למזלי יש לי ווליום בקסדה  lugh וברגעים הקשים אני מתרכז רק במסביב..כמו 2 סיסים שמבהילים אותי בגובה 2050  :)

בוקצור ממשיך להסתובב עד שרונה ומשם יוצא בגלייד לכיוון פוריה עילית  קצת מהר מדי  (לפי הטרק הגעתי ל90 קמש קרקעי)

תופס שם עוד אחת ונסחף איתה לכיוון צומת אלומות עד 1500 , ובמקביל מנסה לשכנע את אודג' ,שבדיוק מגיע מכיוון יבניאל ,
לבוא חזרה לתבור .. אבל הגזור בדודה לחצות את הכינרת ..ובלית ברירה נפרדים  :-\

ואז מתחיל את הדרך חזרה לכיוון יבניאל ,וכבר מתחיל להרהר בנחיתה .. כשמפלצת חדשה מחכה לי ב350 מטר .. ומעיפה אותי לעננים (תרתי משמע  ;) )

לקראת ה2000 משפר לכיוון מצנח אפור אדום , ומגיע אליו עד שהוא מחליט להמשיך לכנרת.. ואני לבסיס ענן קריר ויפה ב2150/2300 (תלוי את מי שואלים)

משם גלייד עם פיפסים לכיוון פיצול הנחלים , עוד אחת רצינית מזרחית לשדמות דבורה שסוחפת לי תצורה דרום מזרחה , וג'יעג'ועים עד הלי סייד של התבור :)

בשלב הזה חושב לנחות , וגיא שמחכה באבו ג'אמל שואל אם לחכות , ואז נזכר שהבטחי לאודג' שאם יהיה לי כח אחזור אליו למבוא (הוא כבר הספיק לנחות למעלה שם ולצאת לעוד טיסה)

אז חוזרים  :) אבל כבר בלי הרבה סבלנות , וכשאני מגיע לטרמיקה חמודה מעל הבריכות ביבניאל אני פשוט מחליט להמשיך בהרגשת "יאללה יאללה..נמצא משהו בדרך וגם ככה הרוח כבר חזקה" , ומשלם על זה בגובה נמוך באלומות , והחלטה לנחות בשדה הענק בירדנית  :-\

סה"כ 3 שעות ו3 דקות של טיסה מדהימה ביום אש , ועוד הרווחתי בקיפול שיעור על גידול סוסים גזעיים מעד - ערבי חמוד מסלמה (שדה נחיתה של הכמון) ;D

גרט/ד כמובן הגיע לאיזור הארבל וחזר משהו סטייל תבור - בית השיטה - דברת אם אני לא טועה .. זה הגלשן נו  ::)

ירון טס לגוזלים במבוא..גם עומר לדעתי ..ואודג' סיפר שהיה ממש מרשים להגיע לשם ולראות מלמעלה מלא גלשנים !!!!! איזה כיף שיש עתיד  8)

מחר ליגה !!!!!!!!!!!!!!!!!!! נקווה ליום דומה !!!!!!!!!!!!!

הטרק :

http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/603357

נ.ב. תודה לירון ואפי על הטרמפ , לאודג' שהוא אודג' לטיטי שבזכותה יש לי סרט חלקי מזווית יחודית  lugh ולכולם  hug
« עריכה אחרונה: May 11, 2012, 11:09:53 pm על ידי gider »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : May 11, 2012, 11:12:34 pm »
סחטיין שייקה!
יובל ענבר

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 11, 2012, 11:20:25 pm »
שייקה ימלך!!, מי כמוני יודע כמה אתה לא אוהב שמשבחים אותך ועוד בפומבי אז אצטנע..  ;)יתותתתתתתתח כל הכבוד -אין ספק ששיחקת אותה, כמה נחישות ועקשנות מול הרוח ועוד עם יוטו :P, רק על זה מגיע לך שאפו!!
אין עלייך - מלך!!

אין לי צורך לפרט איך היה לי (שייקה כבר פירט ובצורה מרשימה :))אבל עוד פרט שולי - שברתי שיא גובה אישי 1933 מ' יואוווו
היה יום לפנים!!

יאלה מחר ליגה!!!!!!!

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #5 ב- : May 12, 2012, 07:15:01 am »
סחטיין hug hug hug

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : May 12, 2012, 09:18:43 am »
יופי של טיסה
לפעמים מעל קיבוץ כנרת יכול להיות מאוד "מעניין" בגובה נמוך שווה לזכור (הייתי נוחת שפ לארוחת צהריים אצל ההורים ושחייה בבריכה עד האיסוף)

שי

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : May 12, 2012, 11:30:47 am »
יום נהדר!!!!!!!

טיסה ראשונה שלי עם ה-LightSport 4 בתבור, וכבר קרוס למבוא חמה וקביעת שיאים אישיים חדשים. ממש מתנה נפלאה ליום-הולדת!!!

המראה בתבור (רגע לפני 13:00),  וכמעט מיד לתרמיקה שמרימה אותי ל- 1577 מ, יחד עם מצנח כחול (ומקצוען!) שטס  איתי בתרמיקה.

עוד אחת ל-1760 מטר (אמיתי ומכוייל.. ;)) אחרי שדמות דבורה, ממשיכים מזרחה, חוצים את המאגרים ביבניאל, מפגש עם שני דורסים מה-מ-מ-י-ם והופ ל-2040 מטר !!!  אני אוהב את חברת מיזוג האוויר הזו..:-)

משם בקו כמעט ישר למבוא חמה למעלה, בגלל זיזגים קטנים ליד שאריות עננים כדי לאסוף כמה שיותר "פיפסים" בדרך ולאבד כמה שפחות מבלי להסתובב אפילו פעם אחת.

מגיעים גבוה מעל העמדה מבוא חמה, אני משחרר כמה שאגות למעלה מהאוויר ששמעו אותן דמשק.

נחיתה טעונת שיפור.     סה"כ זמן טיסה 01:03:00 . שעבורי זה חדש .. 8)

« עריכה אחרונה: May 12, 2012, 12:06:01 pm על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #8 ב- : May 12, 2012, 01:31:07 pm »
יפה מאוד עומר, מזל טוב ותתחדש.
מברוק.
Email: [email protected]
Phone: 0525295056

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #9 ב- : May 12, 2012, 07:51:54 pm »
ציטוט
וכמעט מיד לתרמיקה שמרימה אותי ל- 1577 מ, יחד עם מצנח כחול שטס איתי בתרמיקה.

זה הייתי אני, היה מאתגר וכייף לטרמל ביחד, עשית סיבובים יחסית הדוקים, אני יותר איטי אז כדי לפצות הייתי צריך לעשות סיבובים אפילו יותר הדוקים.
מעניין איך זה נראה מהצד שלך, כי כמו שזה נראה מהצד שלי חלק גדול מהזמן אתה בכלל לא רואה אותי ורק מקווה שהמשכתי להסתובב בתאום ואתה לא הולך להכנס בי, לא?

ואל תשכח להזהר, זה יכול לקרוס עליך פתאום :P

טרמול עם גלשן

*מי שלא רואה את הסרטון שילחץ עך הלינק "טרמול עם גלשן"
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #10 ב- : May 12, 2012, 07:59:43 pm »
יופי של טיסה ועבודת צוות !!!

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #11 ב- : May 12, 2012, 08:12:08 pm »
עומריקו
המון המון מזל"טים
ותהנה מהגלשן...

מנותק השיפוצניק1

• הגעתי לאנטרטיקה
  • פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
  • יצחק שלמה כהן
    • תאוריה מיוחדת על החיים
    • דוא
« Reply #12 ב- : May 12, 2012, 09:00:47 pm »
הביצים רועדותתתתת. מה זה הגובה הזה ? סרט מדהים .בן אדם קושר עצמו לכיסא והלך לשבת בין העננים .
הו ארץ אהבתי שדותייך קמלים בכרם אין בוצר
רק שועלים . הו ארץ אהבתי אמרי עד מתי כך יעלה
באש חלום חיי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #13 ב- : May 12, 2012, 09:50:26 pm »
איזה יום כיף היה. ולראות או אודי בשדה הנחיתה מ"ח בא אלי בקריאות "שי עוד באוויר, שי עוד באוויר" היה בהחלט סיום משעשע.

2100
[attachthumb=#]

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #14 ב- : May 13, 2012, 09:39:20 pm »
צוק המקצוען !!

איזה נהדר לראות את הסרט - ואין לך מושג כמה למדתי ממנו עכשיו!!

איזה ערך יש לכל שניה מיותרת אחרי הרגע שבו הייתי צריך לפנות\ לחדד חזרה את הפניה למרכז התרמיקה

איזה ערך יש לכל קמש מיותר בזמן התרמול..

והכי חשוב - איזה ערך יש לעבודת צוות!! , יחד עם שמירת מרחק בטחון! 

אולי לא רואים את זה טוב בסרט - אבל הראש  שלי השתדל תמיד לבצבץ שם מעבר לשפת ההתקפה של הכנף כדי לשמור איתך על קשר עין.

עומר
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק liad

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #15 ב- : May 13, 2012, 11:10:49 pm »
זה ניראה כאילו שהמצנח מטרמל במקום ועומר טס מסביבו או לידו
זה מוזר התרמיקה כל כך ענקית??

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : May 14, 2012, 06:34:23 pm »
ממש מדהים, כל יום זה נראה כאילו שהשמש מקיפה את כדור הארץ ;)

האמת שאתה בעצם צודק, הרדיוס סיבוב של מצנח יותר קטן משל גלשן, וזה מאפשר לנו להשאר במרכז הטרמיקה יותר בקלות, או אם הטרמיקה צרה, להשאר בטרמיקה.
מבחינת הזמן שלוקח להשלים סיבוב, נשארנו מתואמים לא רע, כשראתי שעומר מהדק ומשיג אותי אני הידקתי גם, זה מרגיש כמו לרדוף אחרי הזנב של עצמך.

הטרמיקה הזאת לא רחבה במיוחד, רואים מספר פעמים שעומר מרחיב את הסיבוב יותר מידי ונופל מהטרמיקה או לפחות עובר לשוליים שלה.

עומר שמתי לב שהראש שלך מציץ בקושי וכמה שאתה מתאמץ (אתם באמת מסכנים ;)) בגלל זה צעקתי לך שהכל בסדר.

ממליץ לכל מי שלא מכיר לקרוא את זה

וגם את זה

ולא צריך להגזים עם המחמאות, גם ככה אומרים שהביטחון העצמי שלי גבוה מידי 8)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #17 ב- : May 14, 2012, 08:54:19 pm »
הדרך הנכונה לטרמל עם מצנח היא לשבת כל הזמן לפחות 10-15 מטר מעליו כך לא צריך להתאמץ לחפש אותו.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #18 ב- : May 14, 2012, 09:40:52 pm »
הדרך הנכונה לטרמל עם מצנח היא לשבת כל הזמן לפחות 10-15 מטר מעליו כך לא צריך להתאמץ לחפש אותו.

בשביל זה צריך לעלות לפחות בקצב שלו.  :P

בעבר יצא לי לתרמל עם אילן, לא הייתה לנו בעייה להסתנכרן גם כשאני גבוה יותר וגם באותו הגובה. לפני שבוע תרמלנו 4 מצנחים וגרט גם בלי בעייה למרות שהיינו מעליו, בגלייד כמובן הוא השאיר לנו אבק.

לדעתי הדרך הנכונה לתרמל ביחד זה קודם כל להבין שצריך להסתנכרן. גם אם שני מצנחים גם שני גלשנים וגם מצנח וגלשן.
בשבת יצא לי לתרמל עם 2 גלשנים שנכנסו לתרמיקה שלי מעלי. בתור התחלה הם נכנסו לתרמיקה בכיוון סיבוב הפוך ממני (לא נורא אני יודע להפוך בקלות ולא מפריע לי לאיזה צד). אחד עזב לתרמיקה אחרת. השני למרות שהיה בדיוק 10-15 מטר מעלי חתך אותי בפנים הסיבוב לפחות 3 פעמים (ויש לזכור שהמצנח 8 מטר מעלי), מה שגרם לשנינו לצאת מהתרמיקה בכל פעם. בסוף נמאס לי לחכות שישתף פעולה ועקפתי אותו כלפי מעלה.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #19 ב- : May 15, 2012, 10:46:11 am »
התקופה הזאת באמת מאפשרת תרגול מעולה לכולנו לטירמול משותף!

הבעיה בטירמולים כאלו , זה שהרבה פעמים מטרמלים לפי סנכרון בין הכלים יותר מאשר מרכז הטרמיקה ,

ובגלל זה לפעמים עדיף "לברוח" קצת כמובן שעדיף למעלה ..

שמטרמלים עם מישהו שיודע מה הוא עושה , זה תענוג , למרות שעדיין קשה לי להבין איך הם עושים את זה בתחרויות בכמויות ומרחקים כאלו מטורפים