כתב נושא: יום אסל יום בסל - טיסה מהתבור לרמת מגשימים ותחקיר המראה עם ברקס מפותל  (נקרא 249 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק amnonlivne

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • OZONE / DELTA 2
    • דוא
יום אסל יום בסל - טיסה מהתבור לרמת מגשימים ותחקיר המראה עם ברקס מפותל מעל הגלגלת 
אז מה היה לנו : אתמול 11/05/2012 והיום שבת 12/05/2012 ?
אתמול יום אסל (בערבית דבש), שלוש ורבע שעות באוויר וגמיעת 45 ק"מ בגבהים של כמעט 2200 + מ' מע"פ הים, מהתבור למצפון לרמת מגשימים. 300 מ' מע"פ הים בקרן עין גב וטרמיקה שלוקחת ל 1300 מ'  מע"פ הים מעל בני יהודה ולעוקף רמת מגשימים.
היום זה כבר משהו אחר, יום בסל (בצל בערבית) אני דווקא אוהב בצל.
הבטחות של ברוקשטיין לתנאים מדהימים כאתמול, ליגת גלשנים ועמדה צפופה מהרגיל, משבים צפון מערביים שלא מוסיפים טוב להמראות, רק רע.
עכשיו לעיקר, הנפה ראשונה, החלפת ידיים (המחלה הכרונית שלי ) קריסה איסוף החופה מפי תהום והתחלה מחדש. אממה:לא בודק את הציוד כפי שנדרש (עם עובדות לא מתווכחים).
ניסיון להמראה שנייה, ממריא, רק לאחר ההמראה מזהה בצד ימין ברקס מפותל מס' פעמים מעל הגלגלת, מצב חרבנה, החופה רוצה לטוס לכיוון הברקס התפוס, ימינה לתוך ההר. לא חביבה, שמור כיוון, שמור כיוון, אך בעדינות וברגישות מבלי לזקר את צד שמאל. 4 דקות של עבודה מאומצת תוך שמירת כיוון החוצה מההר, (אפשר לראות בטרק בלאונרדו) וולה הצליח, חוזר בחזרה להר לאסוף קצת גובה ויוצא בלי סייד לכיוון מולדת, נוחת עם מיכאל כהן ורון אשוח בין גזית לטייבה, איסוף ע"י יורם ומסתיים עוד יום עם תובנה עקרית: להתעלם מהלחץ הסביבתי ומהתנאים המגבילים ולבדוק שוש ושוב ובמיוחד אחרי הנפה כושלת שהמייתרים במקומם הטבעי,לא חזיות, לא קשרים ולא ברקסים מפותלים ושאר ירקות. והעיקר הבריאות, סבתא שלי היתה אומרת שמה שלא הורג מחשל.
אמנון ליבנה.

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
כן יירבו ימי האסל שלך אמנון.. יופי של טיסה .
ובנימה אישית אני שמח שאתה מקשט את הואריו החדש בטרקים יפים :)

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ברקס תפוס
« Reply #2 ב- : May 13, 2012, 03:52:57 pm »
אמנון,

ברכות על הטיסות המוצלחות.

כצופה מהצד לאירוע ההמראה עם בעיית הברקס בשבת, נראה לי שהתחלת לתפעל את הבעייה מוקדם מידי וקרוב להר ע"ח שמירת כיוון. צריך היה לדעתי בשניות הראשונות רק לשמור כיוון עם ברקס שמאל ורק לאחר צבירת מרחק מספיק מההר להתחיל בפעולות השיחרור של ברקס ימין התפוס.

שמח שנגמר בטוב.

גונן

מנותק amnonlivne

• מצאתי פסיפס
  • OZONE / DELTA 2
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 13, 2012, 09:29:30 pm »
כמה תמונות מטיסה בטעם דבש.

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 15, 2012, 09:23:18 pm »
אמנון , טיסה יפה , מסלול יותר נכון מהמסלול שאני עשיתי לכיוון רמת מגשימים איפשר לך מרווח גדול יותר מהגבול, הפתעת אותי עם כושר התאור שלך, למה שתקת עד עכשיו?

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 15, 2012, 09:37:26 pm »
באמת יופי יופי של קרוס !
זה אחד מהיעדים שלי ללא ספק
ואני עם יורם...תכתוב לנו יותר

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : May 15, 2012, 10:31:37 pm »
באמת יופי יופי של קרוס !
זה אחד מהיעדים שלי ללא ספק
ואני עם יורם...תכתוב לנו יותר

רק בזהירות, האיזור הזה לא משאיר מרווח לטעויות..