כתב נושא: טיסות שישבת במבוא חמה  (נקרא 4154 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
טיסות שישבת במבוא חמה
« ב- : May 06, 2012, 09:34:07 pm »
יום שישי, שעת צהריים מוקדמת, הרוח כ - 15 עד 20 קמ"ש.
אני מורכב ומתלבט אם לצאת או לחכות. בשלב הזה כגוזל צעיר אני מחליט לצאת כאשר מהירות הרוח עדיין עדינה. הואריו עובד ואני מנסה לתפוס קצת עילוי על המדרגה שאחרי הרכס. מנסה להבין את ההבדל בין פניות 180 חדות (חלקן אפילו חדות מדי) לפניות 180 עדינות. מנסה להכיר את התזמון הנכון... אין מצב לפניות 360 כמובן, לעיתים המדרגה מרגישה קרובה מדי אפילו לכל תמרון שהוא. מצליח לגרד עוד קצת ואחרי כמה דקות מרגיש שזה כבר לא בטוח ויוצא לכיוון שדה הנחיתה. בדרך לא מוצא כלום, הואריו שקט מאוד ואני מגיע לנחיתה מהקצה הדרום מזרחי של השדה. הרוח מערבית ואני יוצא באלכסון לכיוון צפון מערב, עמ"נ להמנע מהמקרה שקרה מאוחר יותר אותו יום ליובל. ההדרכה של ירון הייתה לצאת באלכסון עמ"נ לקבל אפשרות לפיינל ארוך, ולא לגמור את השדה. בהמשך הייתי אמור לסובב לכיוון מערב לקראת החלק האחרון של הנחיתה. את התזמון של זה אני עוד לא יודע לדייק, ולכן עשיתי אותו קצת מאוחר מדי. בפלייר הרוח קצת מסובבת לי את הגלשן לכיוון מערב. כנף ימין עולה, כנף שמאל פוגעת ברצפה. הכל עדין מאוד, ואין שום נזקים. אם יש למישהו הערות והארות איך לזהות את התזמון הנכון לפניה אל תוך הרוח בנחיתה בשדה עם שיפוע יורד, כאשר הרוח מגיעה מכיוון הירידה, אני אשמח לשמוע ולראות מה יעבוד טוב בשבילי.
כמו שיובל ומתן כתבו, בחלק הצפוני של השדה יש קווי מתח שכבר ראיתי מקרוב פעם אחת יותר מדי. אני מעדיף לנחות רחוק וללכת ברגל, מאשר להסתכל להם בעיניים שוב. אז סחבתי הגלשן בשמחה וחיכיתי לאיסוף...

שבת.
קרנהשפע יורדת לטיסת בוקר. אני מגיע ללמטה עם רכב שישאר לאיסוף לטיסה המאוחרת יותר. שפע מסיימת קיפול, אוהד משאיר רכב נוסף למטה למקרה שתהיה יותר מטיסה אחת. כולנו עולים על הרכב של רועי התותח לעמדה, רק כדי לגלות שהרוח מתחזקת, ואין לנו הרבה זמן. מרכיבים בזריזות. אוהד יוצא ולא מצליח לשמור גובה. מנמיך ולוקח החלטה לרדת לשדה הנחיתה. הבריזה(?) נכנסת. הרוח חזקה והמצנחים יורדים. רועי ממתין להחלשות, יוצא ומטפס יפה. אני נרתם, ומגיע לעמדה. הרוח עוד יותר חזקה. אני מצטער שאין לי מד רוח. מחליט לפי רגש (האם זו הפרה של מגבלת בטיחות?) שהרוח לא עוברת את המגבלות בחלונות הנמוכים. ממתין לחלון כזה וכשהוא מגיע אני יוצא, משוך עד למדרגה.
את התמרון הזה לימד אותי ליאוניד: "ברוח חזקה, צא משוך ורק כשאתה מגיע למדרגה תשחרר את האנרגיה."
תודה ליאוניד.
גם את רצועת התליה שלי הזזתי טיפה קדימה לקראת הטיסה הזו, שוב, מתוך מחשבה על הרוח החזקה.
רק כדי להבהיר, לפני כן יצאתי במהירות רוח מקסימלית של 20-25 קמ"ש ותחת עינו הפקוחה של ירון.
ההתרגשות רבה, הרוח יציבה וללא רכיב זוויתי. אני מזהה את החלון ויוצא. בקצה המדרגה אני כבר עם ידיים על הבר, מכניס רגליים לרתמה ומשחרר את האנרגיה. הגלשן מפסיק להתקדם קדימה ומתחיל לטפס. אני מטה את האף בעדינות ימינה, כפי שרועי לימד אותי שיש לעשות ברוח חזקה. התמרון עובד יפה ואני גולש בעדינות צפונה, מקפיד להשאר מעל קו המדרגה, לא לצאת מערבה ממנו ולא להסחף אחורה לכיוון ההר. אין ממש צורך לעשות תמרוני 180 בשביל לטפס, כל הרכס מרים יפה במהירות של בין 0.4 ל- 1 מטר בשניה. את המספרים האלה אני רואה רק אחרי שאני ממש גבוה מעל לעמדה ומרשה לעצמי להציץ בואריו. מה שכן, הצפצוף בואריו היה אחיד במשך רוב הטיסה. רועי מעליי רוב הזמן, שנינו משייטים דרומה וצפונה, עוברים מעל קיבוץ מבוא חמה, מסתכלים מטה על עין-שוקו והואריו מראה לי בפעם הראשונה 300 מטר מעל לעמדה. שם בערך נפסק העילוי ואני נשאר בגובה הזה. למרות שהוראות הבטיחות מתירות לנו לחדור לרמה בגובה שעולה על 100 מטר מעל לעמדה, לכל אורך הטיסה אנחנו מקפידים להשאר על קו הרכס. נהנים מהעילוי ומכך שהגלשן לא מעוניין לרדת.
לאחר 25 דקות בערך, שפע מזכירה לי שהגיע הזמן לרדת כדי לשמור כוח לנחיתה. אני מסכים איתה וסוגר עם רועי שזה הכיוון. עם זאת, זו הייתה אחת הטיסות היותר רגועות ונינוחות שהיו לי. בהשוואה למלחמה של יום קודם, הטיסה הזו מרגישה כמו גלייד נעים, ארוך וחסר מאמץ. הדבר האמיתי שחיכיתי לו כל כך ועבורו התאמצתי במשך שנה שלמה.
ובכל זאת, הבוס אמר לשמור כוחות בטיסות הראשונות ולא להשאר באויר ליותר מדי זמן. אני מושך את הבר כמעט עד לקצה המשיכה בשביל להתקדם ולהנמיך. הגלשן צובר מהירות ואני מרגיש חי כל כך. כמה חיכיתי. הנה התשובה למי יש גדול יותר: חברי המרחפים, כשאתם נוחתים ברוח חזקה כדי לא לטוס אחורה, אני יכול למשוך ולעוף בין 50 ל 70 קמ"ש בגלשן המתחילים שלי... שלי יותר גדול  :)
משחרר את האנרגיה לאט, והגלשן מתרומם שוב. כך עוד ועוד, יורד ועולה יורד ועולה ולא באמת רוצה לרדת...
כבר 45 דקות באויר וזה מתחיל להמתח מדי. אני לא רוצה לדפוק את הנחיתה ומחליט שהגיע הזמן לתרגל ספירלות שיאפשרו לי לאבד גובה בצורה טובה...
מתוך החלטה מוקדמת (תרגיל שלמדתי מיובל עינבר בערב בטיחות מבוא חמה לפני שנה) שבטיסות הראשונות אני לא נוחת למעלה בשדה לא מוכר, אני מגיע לשדה הנחיתה התחתון עם גובה מטורף של בערך 70 מטר מעל לעמדת ההמראה (וכ- 570 מטר מעל לשדה הנחיתה עצמו). ברגיל במיקום הזה אני פותח את הריצ'רץ' של הריתמה, אבל הפעם אני מחליט להשאר עם הריתמה סגורה כיוון שיש לי עוד המון גובה לאבד לפני הנחיתה. ההחלטה הזו תתברר כטעות לא נעימה בהמשך.
אני משוטט מעל לשדה. אוהד למטה מדווח שהרוח מערבית עם רכיב צפוני קל ומהירות הרוח בשדה היא למעשה 0.
אני מבצע מספר 360 מעל לשדה ומחליט שאני מזהה סחיפה בעיקר לכיוון מזרח (=>מערבית) אבל גם קצת לכיוון צפון (=> רכיב דרומי קל). לכן אני פונה צפונה ומחליט לאבד את רוב הגובה מעל לקווי המתח שבחלק הצפוני של השדה. כשאני קרוב יחסית לקרקע, אני רואה בבירור ששק הרוח שתלו הצנחנים ליד האוהל שלהם ובמיקום לא ממש טוב של השדה, מראה בבירור שהרכיב הוא צפוני קל ולא דרומי קל. אני מתרגש ומחליט לצאת לכיוון דרום ולנחות כמו שאני מכיר מכיוון דרום מזרח. כבר אין לי הרבה גובה, ואני עושה הקפה קטנה יחסית. במעבר בין בסיס לפיינל, אני נזכר שלא פתחתי את הריתמה ושהיא סגורה עד מעל לברכיים. מזדרז לפתוח, בלי להתעקש לחבר את הסקוץ' חזרה למקום. מבצע את הפנייה לפיינל, צובר מהירות לנחיתה, מאבד את המהירות בגובה המתאים, הגלשן מגיע לטרים, פלייר ונחיתה רכה לעמידה :)
כמעט בקצה השדה, ושוב, סוחבים את הגלשן...
עד כאן. מקוה שלא חפרתי מדי, אבל זו הטיסה הכי כיפית שהייתה לי עד היום.
כן ירבו :)
וכמו שאמרו כבר לפני -
מי שלא בא, לא טס.
להתראות בשבוע הבא במבוא חמה  hug

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: טיסות שישבת במבוא חמה
« Reply #1 ב- : May 06, 2012, 10:28:26 pm »
15-20 קמש זאת לא רוח עדינה! בטח לא למי שמגדיר את עצמו כמתחיל.
15-20 קמש זאת רוח מצויינת לכולם אבל היא בטח לא עדינה. עדינה זה 5-8 קמש.

לאבד גובה אחרי המראה ולנסות לגרד באזור המדרגה זאת טעות משתי בחינות.
הראשונה- בטיחותית: אזור המדרגה הוא אזור רוטורי!!!! במיוחד כשהרוח בטווח ה 15-20 קמש נוצר רוטור בתוך האזור שתחום במשולש של קצה המדרגה תחתית המצוק העליון וקצה הרכס העליון(במבט צד)
טיסה בתוך המשולש הזה עלולה להסתיים בהזדקרות פתאומית ונחיתה לא מתוכננת ונשלטת באזור השטוח של המדרגה- זה כבר קרה בעבר!

השניה- מבחינת הטיסה - הסיכוי למצא עילוי על המדרגה נמוך יותר מאשר יציאה קדימה מעל הוואדיות שהינן טריגר טוב להתפתחות טרמיקות.

לגבי נחיתה - עדיף לנחות עם רכיב רוח צד מאשר לנחות בירידה ולכן בחירת מסלול צפון מערבה לא מחייב כלל פנייה לתוך הרוח המדוייקת.
עדיף להתרכז באיזון הגלשן והצפה עם דחיפה בעיתוי הנכון מאשר לסובב את הגלשן לתוך הרוח במטרים האחרונים.
« עריכה אחרונה: May 06, 2012, 10:30:59 pm על ידי חגי »

מנותק Tamir

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • אתר החברה שלי - בולוורקס
« Reply #2 ב- : May 06, 2012, 10:33:22 pm »
אחי, אני שמח בשבילכם.
מקווה לטוס לצידכם בשבוע הבא בתקווה שהתנאים יהיו דומים.

שבוע נעים לכולם.

תמיר לביא
http://www.bulwarx.com

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : May 06, 2012, 10:44:45 pm »
לא הבנתי מה זה משוך עד המדרגה.
אחרי התרחקות מהרכס קדימה 10-15 מטר אפשר לשחרר את הגלשן! אין שום סיבה להשאר משוך.
לגבי מהירות הרוח בהמראה נראה לי שהיו מעל 25 קמש - אחרת לא הייתי עולה כל כך בקלות ל 300 מעל העמדה.
שים לב שאתה שומר על המגבלות שלך- הם לא נכתבו סתם ככה.
בנוסף - אין שום סיבה לא לנחות למעלה. צריך רק לזכור שיש מפל רוח במטרים האחרונים. את הגובה אפשר לאבד כ-100-200 מטר מזרחית לכביש הראשי ולשפוט לפיינל שינחית אותך בביטחה מזרחית לכביש. יעני לא להגיע למצב שהשיפוט פספס וחוצים את הכביש בטיסה נמוכה.

הטיסה הראשונה שלי אחרי המבחן היתה באותו יום עצמו(28/7/1990) ב 1700 אחהצ. המראתי עם AC5 עליתי ל 1200 מטר מעל העמדה ונחתתי למעלה. כנראה שהיה לי קצת יותר מזל עם התנאים.
מה שכן- הייתי צריך לעשות המון ספירלות( כחצי שעה של סיבובים חדים)  רק כדי לנחות לפני השקיעה.

מנותק liad

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #4 ב- : May 06, 2012, 11:05:41 pm »
ואוו 1200 מטר זה מטורףףף

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 06, 2012, 11:13:49 pm »
איזה כיף לכם, מקנא.
כיף לקרוא אותך יוסי. תודה על הערב המהנה בשישי.
 hug
אפי צוקרל

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : May 06, 2012, 11:18:15 pm »
לגבי נחיתה - עדיף לנחות עם רכיב רוח צד מאשר לנחות בירידה ולכן בחירת מסלול צפון מערבה לא מחייב כלל פנייה לתוך הרוח המדוייקת.
עדיף להתרכז באיזון הגלשן והצפה עם דחיפה בעיתוי הנכון מאשר לסובב את הגלשן לתוך הרוח במטרים האחרונים.

אם כך, איך אני נמנע ממצב של כנף שעולה בזמן הפלייר?
כפי שלמדנו בקורס, גלשן שואף מעצמו להתייצב מול הרוח. במהירות נמוכה, קצת לפני הפלייר הרוח מסובבת אותי בעצמה, גם אם אני לא מנסה לעשות את זה. אמנם בנחיתה של יום שישי הסבסוב הזה היה קל אבל עדיין בדקתי שוב ושוב את הכנף כדי לוודא שלא התעקמה.
כפי שכבר כתבתי, אני לא מתכוון להתחלת הפיינל, כאשר ברור שאין לנחות בשום אופן ישירות מערבה לשיפוע היורד, אני מתכוון לחלק של ה- roundout ואיבוד המהירות לפני הפלייר.
אני מעדיף לא לחזור על המצב הזה שבו כנף פוגעת בריצפה. מה אתה מציע במקום זה?

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : May 06, 2012, 11:31:57 pm »
חגי, תודה על ההערות וההארות.
כרגע קצת קשה לי לשפוט את מהירות הרוח, ולכן אני חושב שאני זקוק למד רוח שיתן לי מדד אובייקטיבי עד שאוכל להכיר את הרוח מספיק טוב.
יכול להיות ששפטתי רוח חלשה כרוח של 15-20 קמ"ש.
לגבי הרוח בשבת, אני מאמין שהיא הייתה מעל ל- 25 קמ"ש, אך ממה שאני זוכר בסע"מ, מותר לנו להמריא ברוח יציבה של עד 32 קמ"ש. השיפוט שלי היה שיש לי שליטה על הגלשן בעמדה לפני ההמראה (ביקשתי מקרנהשפע לשחרר לי את הכבלים עמ"נ לוודא שאני מחזיק את הגלשן בעצמי בצורה יציבה ושאין לי סבסוב).
עדיין, אני חושב שלהבא אני מעדיף מד רוח אובייקטיבי. לא הייתי רוצה להכנס לפינות שלא אוכל לצאת מהן.

לגבי הטיסה הראשונה שלך אחרי הקורס, מדהים!! אני לא חושב שהייתי רוצה לטפס גבוה כל כך כבר בטיסה הראשונה. אני עוד לא רגיל לגבהים האלה :)
את אמנות הסיבוב בתרמיקה, בצורה שתעלה אותי גבוה כל כך, עדיין אין לי. לא כל שכן היכולת לזהות טרמיקות שאפשר לטפס בהן ולטוס אליהן. אני מנסה להתבונן בציפורים וגם לזהות תצורות קרקע ולבדוק אם הן מרימות או לא.
תודה על ההערה לגבי המדרגה. בדיוק מנחיתה לא מתוכננת על המדרגה חששתי, וקיוויתי שמישהו יוכל להעיר את עיניי אם זה דבר שבאמת צריך להזהר ממנו ולהתרחק.
בשבת נשארתי מעל לקו המדרגה בכל הטיסה וזה אכן עבד.
תודה.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #8 ב- : May 06, 2012, 11:35:02 pm »
שאלה נוספת בנוגע למדרגה: היא בתוך שדה מוקשים, לא?
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק Roeeman

• משחק בארגז החול
  • החיים הם סרט וכולנו במאים
    • דוא
« Reply #9 ב- : May 07, 2012, 09:56:31 am »
אני ראיתי את ההמראה של יוסי מלמעלה וממש ראו שהוא יוצא משוך ויציב מהעמדה- נראה מעולה!!
כ 15-20 מטר לאחר מכן הייתה ממש עצירה בהתקדמות והפניה צפונה הייתה ללא מהירות קרקע בכלל.
לדעתי, באותו היום היה צורך בשמירה על אף נמוך במשך ריצת ההמראה (אחרת ממריאים לאחר 2 צעדים וללא אנרגיה) ועדיף שחרור הדרגתי עד איזון מאשר שמירה על משיכה ושחרור במכה, כך שומרים על אנרגיה ושליטה.
כל זאת טוב בתיאוריה ובשאיפה למושלמות, אך בפועל (במיוחד בשלב שלנו) אנו מוצאים את עצמנו מתמודדים ולומדים את התנאים עד צבירת הנסיון.

מאחל לכל הגוזלים החדשים תנאים כמו שהיו לנו בשבת היה פשוט פצצה, בשלב מסויים חשבתי שאני ציפור ויוסי נראה לי כמו זן חדש של נשר שעושה לי שלום תוך כדי טיסת מבנה במפנה דרומי.

טיסות ארוכות ונחיתות רכות לכוווווווולם  ;)

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : May 07, 2012, 08:23:03 pm »

אם כך, איך אני נמנע ממצב של כנף שעולה בזמן הפלייר?
כפי שלמדנו בקורס, גלשן שואף מעצמו להתייצב מול הרוח. במהירות נמוכה, קצת לפני הפלייר הרוח מסובבת אותי בעצמה, גם אם אני לא מנסה לעשות את זה. אמנם בנחיתה של יום שישי הסבסוב הזה היה קל אבל עדיין בדקתי שוב ושוב את הכנף כדי לוודא שלא התעקמה.
כפי שכבר כתבתי, אני לא מתכוון להתחלת הפיינל, כאשר ברור שאין לנחות בשום אופן ישירות מערבה לשיפוע היורד, אני מתכוון לחלק של ה- roundout ואיבוד המהירות לפני הפלייר.
אני מעדיף לא לחזור על המצב הזה שבו כנף פוגעת בריצפה. מה אתה מציע במקום זה?
יוסי,
שאלת לגבי נחיתה עם רוח צד: ״אם כך, איך אני נמנע ממצב של כנף שעולה בזמן הפלייר?״
קצת בלבלת בין שני דברים.

על הקרקע בעמידה (או בטיסה עם החלקה - כלומר טיסה לא מתואמת) הגלשן באמת נוטה להכניס אף לרוח בגלל המבנה שלו.

כשאנחנו באוויר בטיסה מתואמת הגלשן טס ישר בתוך גוש האוויר, הוא לא יודע שיש רוח צד, לא משנה לו בכלל שביחס לקרקע יש תנועה רוחבית, הכנף רואה רק את הרוח בכיוון ההתקדמות שלה.
כגולש מה שאתה תראה בנחיתה עם רוח צד זה כיוון התקדמות קרקעי שונה מכיוון אף הגלשן (קוראים לזה נחיתה ב ״crab" סרטן)
אין עם זה בעיה כל עוד הדחיפה שלך מאוזנת.
נכון שמיד אחרי שנעמדת הגלשן ירצה להכניס אף לרוח או לגלגל אם לא תוריד את האף ותתקן לרוח.
איפה צריך להזהר מגלגול בזמן דחיפה? כשאתה מגיע לדחיפה בכנפיים לא מאוזנות, שם דחיפה יכולה ליצור גלגול לא בריא אבל זה כאמור לא בעיה של כיוון הרוח.
יובל ענבר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : May 07, 2012, 08:47:40 pm »
יובל אתה בטוח שבדחיפה ברוח צד שני הצדדים יזדקרו יחד?

נשמע הגיוני שאם בגלל מבנה הגלשן על הקרקע הוא מסבסב אף לרוח גם בפלייר ברוח צד ההזדקרות לא תהיה שווה.

רואים כמה דוגמאות לזה בסרט של "איך הכל התחיל" כמה שרשורים למטה. יש איזה שני גלשנים שבהזדקרות בסוף הדחיפה מסבסבים קצת, לפחות באחד גם רואים שיש רוח צד.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : May 07, 2012, 09:07:17 pm »
ההסבר של יובל נכון ופשוט.
יש הבדל ביו טיסה לא מתואמת שהיא דבר די נדיר או רגעי עקב הנטייה הטבעית של הגלשן להתיישר מול הזרימה(יש שמוסיפים, במיוחד בגרירות ,זנבון אנכי- מייצב אנכי שמרסן עוד יותר את ההחלקות- אותו סבסוב שיוצר טיסה לא מתואמת.
..לבין טיסה ברוח צד שבה הנתיב הקרקעי נסחף בשל הרוח.
כאמור נחיתה ברוח צד בעוצמה קלה לא צריכה לגרום לשום בעייה ובמיוחד כשמתרכזים בביצוע נחיתה נכונה ולא בהכנסת האף ברגע האחרון.

עלייה לגובה 1200 לא היתה בשל כישורי הטרמול שלי. למעשה אני יכול לספר שלפחות 3 שנים כלל לא הבנתי שהאתגר והמשחק האמיתי זה לטוס טרמיקות. הייתי בא תמיד לטוס על עילוי דינמי וכמובן הקרוס הראשון מהתבור למבוא חמה היא טיסה זכורה היטב. בכל אופן יש ימים במבוא חמה של עילוי מאד מאד רחב וחזק. זה קורה דווקא בסוף היום כשהחם של הכנרת נמצא בפער גדול מהתקררות האוויר. הרוח בשלב הזה נחלשת ל 15-20 וניתן לקבל עילוי עד מעל 1000 מטר בלי להתאמץ.
יש גם תופעות חריגות כמו "גל" שחווינו לפני כ 4 שנים אם אני לא טועה ,עם כמה משוגעים שטיפסו ל 3000-4000 מטר!

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : May 07, 2012, 09:11:00 pm »
כמו שכתבתי, ברגע שהגלשן עומד (גם בשיא הפלייר, שבריר שניה לפני עצירה) הגלשן חשוף להשפעות רוח צד ולכן צריך להוריד אף ולסבסב לכיוון הרוח.
בכל זמן אחר כשהגלשן בטיסה מתואמת הוא רואה רוח שקולה ובגלל נטייתו הטבעית של הגלשן להכניס אף לרוח הזרימה על שתי הכנפיים תהיה זהה.
איפה נראה השפעה עדיין בטיסה? כשרכיב הצד ממש חזק ואנחנו מאטים למהירות ממש נמוכה בקצב מהיר או שרוח הצד משבית ו״מפתיעה״ את הגלשן (הגלשן לא מספיק להכניס אף לרוח באופן טבעי).

יש מלא סיבות לגלגול בדחיפה, מנסיוני בנחיתות עם רוח צד (בעצמה נורמלית ובכיוון שפוי של עד 45 מעלות מכיוון הטיסה) אין שום השפעה של רכיב הצד עד לסיום הפלייר.
יובל ענבר

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #14 ב- : May 07, 2012, 09:13:12 pm »
התגובה הייתה לשאלתו של צחי, ראיתי את התשובה של חגי רק אח״כ...:-)
יובל ענבר

מנותק liad

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #15 ב- : May 07, 2012, 09:37:23 pm »
חגי ספר קצת על ה"גל" איך הוא נוצר באיזה מקום? ועוד פרטים...

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : May 08, 2012, 10:16:25 am »
אני מעריך פחות ופחות את ההכשרה לגלשנים בארץ....

אין לנו גדול וגם לא ריצ'רץ בריתמה ???

עשה חיים

שי

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #17 ב- : May 08, 2012, 04:41:37 pm »
יוסק'ה - ארוך... אבל תענוג לקרוא!! :) , אתם נראים ונשמעים קורס מבטיח.

אין על הטיסות הראשונות - הכרת הגלשן, קבלת החלטות באופן עצמאי, לטרמל - חכה לטרמיקה הראשונה שלך -באמת אורגזמה אמיתית, ובכלל היכולת לעוף מתי שרק בא לך, איזה כיף לכם.

טוסו בטוח!!

להתראות בעמדה

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #18 ב- : May 09, 2012, 11:00:46 am »
אודי, תודה.
שי, לא התכוונתי להעליב, אם יצא שההתלהבות שלי מהבחירה הנכונה בכלי התעופה שמתאים לי נשמעה פוגעת, אני מתנצל.

להלן סרטוני המראות:
של אוהד (המריא ראשון בסבב):
Ohad take off Mevo Hama 5/5/12

של רועי (המריא כ- 10 דקות אחרי אוהד):
Roee take off Mevo Hama 5/5/12

ההמראה שלי לא צולמה לצערי.

יום טוב.

מנותק נדב ארידן

• מצאתי פסיפס
« Reply #19 ב- : May 09, 2012, 11:24:18 am »