כתב נושא: דיום חם בפורום גלשנים שנראה שדורש ייצוג הולם  (נקרא 621 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
גם בפורום מצנחים.
אני מניח שיש כמה מרחפים שמשום מה לא מבקרים(תרתי משמע)  באופן קבוע בפורום גלשנים ולכן אני רואה שיש צורך דחוף להעלות בפניהם את הדיון הפורה והבוגר מפורום גלשנים.

https://holywind.yuvdi.com/smf_new/index.php?topic=11457.0

בתקווה שישמעו קולות נוספים בעניין כדי שנוכל להרחיב את היריעה.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
או, עכשיו זה פשוט יותר נוח :-)

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חגי-

נראה שהשרשור הזה הוא לוואי של חוסר הבנה מוחלטת לגבי הכלי שלא טסים בו, במקרה הזה לא היה צריך את כל הדיון המעמיק אלא מספיק לקרא את הכותרת של השירשור בכדי להבין זאת.

הקורס של הגלשנים הוא ארוך יותר ומקיף יותר מהמצנחים, אך זה לא אומר שיש יותר מה לדעת כי במצנחים אתה רוכש את הידע שלך גם לאחר הקורס, אם זה בקורסים מתקדמים או במצבים שאתה נתקל בהם בזמן טיסות (להלן קריסות, הזדקרויות ועוד..), בסופו של דבר כל דיון מעמיק יוביל לכך שהכלי אינו מסוכן אלא הטייס עצמו חוצמיזה- כל עוד ה"טונים" של הדיון נשארים נמוכים (מה שלא מובן מאליו פה)- מה שיכתב הוא מבורך.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
באבי שכחת לציין שבמצנחים יש קורס SIV בו מכניסים את המצנח בכוונה למצבי חרום בתנאים מבוקרים ותחת הדרכה ולומדים לצאת מהם/להתמודד איתם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחיק-

לא שכחתי, כתבתי:

"במצנחים אתה רוכש את הידע שלך גם לאחר הקורס, אם זה בקורסים מתקדמים..." 

בדיוק לזה התכוונתי, אך בלי לפרט כי כתבתי את הדברים באופן כללי.

(מה קורה מחר?)
« עריכה אחרונה: April 26, 2012, 10:18:35 pm על ידי באבי שחר »

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
צחיק-

לא שכחתי, כתבתי:

"במצנחים אתה רוכש את הידע שלך גם לאחר הקורס, אם זה בקורסים מתקדמים..." 

בדיוק לזה התכוונתי, אך בלי לפרט.

(מה קורה מחר?)

צודק  אכן  דיון  יותר  נוח .

האמת  ההבדל  העקרוני  למיטב  הבנתי  הוא  שטייסי  מצנחי  רחיפה  מגיעים  די  מהר  למסקנה  כי  הכלי
מסוכן  ויש להיזהר  ולהרחיב  ידע  עד כמה  שאפשר ,  הגישה  הזו  מובילה לתוצאות  ברוכות .

בגלישה  אוירית  היתה  בעבר  גישה  בריאה  ואנשים  מוכשרים  בצורה  יוצאת  דופן ,
מנהיג  חבורת עפיפוני הכוח שלנו  עופר  אפשטיין  היה  ממקימי  האגודה  לגלישה  אוירית
בשנת  1973 יחד עם יורם  מוהליבר  ז"ל  ועוד  כמה  מופלאים .

עופר  נטש את  הספורט  עקב  אולטימטום  ברור של  האישה  לאחר מותו  ללא  עת  של יורם
מידי  פעם  כשאנו  שטים  על  העגלות  הנהוגות  בידי  עפיפונים  מול זכרון  עופר  מביט  לשמיים
מייחל  לשים  את  ידיו  על  מצנח  ולחזור  לאויר .

ליאור  ואני   גולשי  אויר   פעילים  פחות  או  יותר  מרגיעים  אותו  די  מהר , ומסבירים  מה  הידע  הנדרש
עופר יודע  אך  צריך  בכל  זאת  להזכיר  לו ....  :)

אז  עופר  הסתובב  עם   קטר וחתך   כבלי  צד  של  גלשנים שניסו  להמריא מעבר למגבלותיהם   ,היתה  אז משמעת וכבוד לטבע ולמזג  האויר  , אך  למרות  זאת  היו  תאונות  כי  לא ידעו  מספיק .

הגישה  באגודה  לגלישה  השתנתה  מאז ,  למרות  שיש  היום הרבה  יותר  ידע ,  היום  טייסי  הגלשנים 
מאמינים שכלי  הטייס  יעשה  את  העבודה  ויהיה  בסדר ....למרות שהטייס הראשי  שלנו
דוקא  מעודד ללמוד  יותר ,  לצערינו כנראה  בוגרי  הקורסים האחרונים  לא  מקשיבים  .

כלי  הטייס   מושפע  מכוח  הכובד  זרמי  אויר  והחלטות טייס ,  על  כן  הטייס  צריך  להבין  את הסביבה 
בלי  להבין  וללמוד קצת  קשה להתקדם,  בעיקרון  להאשים  את  הטייס בכל  הבעיות  זה  יפה רק  לא  נכון
צריכה להיות גם  אוירה  מקצועית מסביב  ,  ומישהו  צריך להנחיל  גישה  לציבור  המשתמשים  .

אפשר רק  לקנא  בגולשים והמרחפים האוסטרים  הגרמנים  הצרפתים  הספרדים והאמריקאים  ,איך  הם  כל  כך  טובים ?

פשוט  זו גישה  מקצוענית  לספורט  המונחלת  מילדות , ומביאה  השגים :
אותה  גישה  נמצאת  גם  בנבחרות  הסקי  ,  בנבחרות  גלישת  עפיפון  ורוח , חותרי  קייק ושאר  ענפים .

מדהים  כמה  ניתן  ללמוד על  זרימות  נהר  וסוגי  מערבולות  שונים  ומהן  הטכניקות  למעבר בקייק בהן .
אותו  דבר בדיוק  קורה  בגלישת  גלים ,  גולשי  גלים  ורוח  רציניים  יכולים  להעביר  קורסים של  חודשים
על  בניית  הגלים  נקודות  השבירה  כיווני  הזרמים  בים  ועוד .

אפשר להמשיך ולתת עוד  ועוד  דוגמאות כגון  מה  צריך  לדעת  משיט יאכטה  ומה  צריך  לדעת משיט  המשתתף באמריקן  קאפ  מירוץ  יאכטות  המקיף  את כדור  הארץ ....

בקיצור  מי  שלא  לומד לא  יודע  כלי  הטייס  הוא  דבר  נחמד אך  לצערינו  יש לו  מגבלות . :)

« עריכה אחרונה: April 26, 2012, 10:42:16 pm על ידי נתי_ה »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
באבי, תבור. אתה בא?
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
צחי על תדאג לא תהיה שם לבד  ;D
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
איתי כתב תגובה מעניינת בפורום גלשנים בעניין השוואת הבטיחות בין גלשנים למצנחי רחיפה
(למרות שהדיון נסב במקור אך ורק על ההבדלים בין השניים בשלב הטיסה עצמו)
הינה הלינק:
https://holywind.yuvdi.com/smf_new/index.php?topic=11457.msg78804#msg78804

אם כך נשאלת השאלה מדוע שיעור התאונות במצנחי רחיפה כה גבוה ובמיוחד התאונות הפטאליות?
האם כל ההבדל נובע מכמות הטייסים הגדולה יותר ? וגם אם כמות הטייסים גדולה יותר והכלי בטוח יותר האם עדיין יש הסבר לכמות ההרוגים?
אני לא מכיר נתונים סטטיסטיים ביחס למצנחי רחיפה אבל רק מדליית ארועים מזכרוני הקצר אני זוכר ב 5-6 השנים האחרונות בלבד תאונות פטליות במבוא חמה, הר הארי, כמון, תבור, יבנאל הרצליה - וזה כאמור כנראה המעט שאני זוכר .
בגלשנים מאז שאני פעיל בספורט מ 1990 היתה תאונה פטלית של גולש מתחיל בטיסתו הראשונה שנהרג עקב טיסה לתוך הרכס הנמוך של גונן (אי אפשר לייחס לגלשן עצמו שום חלק בתאונה) ולפני כשנה היתה תאונה של גולש שלא קשר עצמו לגלשן ונפל אל מותו במבוא חמה (גם פה אין לגלשן או לתכונותיו שום קשר לתאונה - אישי צ"א ב 100%)
אז אחרי שנכתב כה רבות על היתרונות של המצנחים והבטיחות הרבה שלהם  אני באמת סקרן לדעת מה מסביר את הפערים האלו?
כמה תאונות פטליות שקרו במצנחים היו נמנעות אם המצנח היה עשוי מפלסטיק קשיח ששוקל כמו בד? יעני שמבנה המצנח לא היה יכול להשתנות כל כך בקלות?
« עריכה אחרונה: April 27, 2012, 11:05:20 am על ידי חגי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
ההשוואה שאיתי כתב מעניינת , אבל ממש לא מדוייקת .
חוסר הידע בתחום הגלשנים ניכר ..
הוא בעיקר משווה כדאיות של טנדם של המצנח על הגלשן , ותאכלס על זה אין ויכוח .
ולכן להוציא רשיון טנדם בארץ מצריך דרגה 4 + מבחן מיוחד והמון נסיון ,ואין דבר כזה כאן טנדמיסט מסוכן או לא אחראי .
לצערי אצלכם יש , ואני כבר ראיתי פעמיים נוסעים נגררים ונוחתים על עץ או למטה בשיחים עם אחד כזה, שרק במזל לא נגמר בפציעה קשה .
טנדם בגלשנים מצריך התאמה מראש , ומתאים (אם מתייחסים אליו ברצינות) לתנאים מסויימים בהמראה .
הכוונה שלרוב יעדיף הטנדמיסט לצאת ברוח חזקה יחסית , ואז לא נדרש כמעט שיתוף פעולה מהנוסע .
ובתנאים יותר חלשים ,אם מדובר בטנדמיסט מקצועי הסיכון שואף ל0 , פשוט דורש קצת יותר מאמץ .
בניגוד אליכם אצלנו הצורך ב"ביטול המראה" הוא נדיר. לא צריך להניף כמה פעמים עד שמצליחים..
לגבי הטיסה , אין כמעט דבר כזה כשל מבני של הגלשן באוויר ! אם תמצא לי דוגמא אחת של גלשן טנדם ש"נשבר" באוויר , או בעצם גם גלשן רגיל (לא כולל לופים ואוירובטיקה שמוגדרים כמסוכנים לכלי) אשמח מאוד לראות !
ובכלל "כשל מבני" מה אתה רציני ? מצנחים : חזיה זה לא כשל מבני ?! חול /אבנים שנתקעו במצנח (התאונה הפטאלית לפני שנתיים)?! נפילה לתוך המצנח לאחר קריסה?! ... וכו ..
ולגבי הנחיתה ,רוב הטנדמים נוחתים עם גלגלים ואז מלבד הצורך בשדה יחסית ארוך אין שום סיכון בכל התנאים.
אז נכון , מצנח הוא הרבה יותר פרקטי , אבל בטוח ?!
אתה מכיר את עמותת אתגרים ? חברה מגניבים שעושים ספורט למרות שחלקם כבר לא יצעדו ברגל לעולם .
אני מכיר שם 3 אנשים שהתחילו את דרכם במצנחי רחיפה .
צריך לזכור שסוג הפציעות במצנח רחיפה , למרות ההגנות והטכנולוגיה ,הם קשות ומסוכנות בהרבה וזאת עובדה !!
ולסיום אני שוב מזכיר את שלדעתי הסיבה היחידה שגורמת לספורט שלכם להיות יותר מסוכן פה בארצנו הקטנה,זאת רמת הטייס ושיקוליו (לדוגמא מתי להמריא או לא) .
ביום שקורס מצנחים יקח לפחות חצי שנה כמו אצלנו, ובתי ספר יהיו מבוקרים ורציניים  ,אז להבדל בין הכלים תפסיק להיות משמעות .
אפרופו מה אחוז המרחפים שעשה קורס SIV ? ויש מקומות בעולם שזה חובה ?

טיסות בטוחות לכולם

שי
« עריכה אחרונה: April 27, 2012, 12:05:08 pm על ידי gider »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
שי אתה רציני?

חזייה כשל מבני? (לא בונים חופה עם מיתר מעליה)
נפילה למצנח מקריסה? (אין דבר כזה)
אבנים בתוך החופה? (הם לא נכנסו לשם בזמן טיסה)
מקרה המוות שתה מדבר עליו נבע מהתנאים המדריך ,רמת החניך ביחס לתנאים, וגם הציוד.

אף אחד מהנ"ל לא קשור לכשל מבני!!!

אצלנו נהרגו טייס ונוסע בטאנדם עקב שבירת המשולש (לא הבסיס אלא  אחת מהזרועות)!

נחיתה על גלגלים בטוחה רק על שדה דשא קצור דק או חול מהודק!

"רק צריך שדה ארוך"  ונקי ממכשולים בו ומסביבו.........כלו מר מצנח הרבה יותר בטוח להנחית.

אצלי בחברה עושים ביום טאנדם בקיץ 32 טיסות זה יותר ממה עושים בארץ בשנה (גלשנים) ועדיין זה מסוכן יותר ממצנח בהרבה ע"פ דעת הטייסים!

אצלנן ב99% מהפעמים ממריאים  בהנפה הראשונה. גלשן ממריא בניסיון ראשון אחרי שהוא סותם את ההעמדה בשביל התנאים המתאימים.

תשאל את אבא שלך הטסנו אותו לפניי שנתיים אם אני לא טועה.

חשוב לציין שאנחנו מטיסים טאנדם מסחרי למחייתנו ומרוויחים משניהם ולכן אין לנו העדפות אלא רק עובדות .

יאללה ביי
שי
« עריכה אחרונה: April 27, 2012, 12:27:39 pm על ידי shaison »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
זה בדיוק העניין , המבניות של מצנח היא מאוד עדינה, וקל מאוד "לשנות" אותה ..מה לעשות כולה סוג של שקית :)

חזיה גורמת לשינוי במבנה , קריסה פנימה מכונה בשפתכם סוכריה לא ?! , חול והפתעות , לא משנה מתי זה נכנס ..זה משפיע .

(ולא התכוונתי שזאת הסיבה היחידה ובטוח לא היחידה והעיקרית  לתאונה , אבל בתחקיר זה צויין כאחד הגורמים .)

משולש שנשבר זה באמת חמור , ובגלל שמדובר באלומניום תעופתי יש סבירות גדולה שמדובר ברשלנות של ציוד (צלעות שיושרו , גלשן מאוד זקן) , בכל מקרה תשלח קישור לתחקיר האירוע שנוכל ללמוד !

ספר על עוד דוגמאות של כשל מבני של גלשן , וכמה תאונות עשה הבחור שהטיס את אבא שלי ,שדרך אגב המריא ברוח מאוד חלשה .

דשא ??? ירון נוחת במבוא חמה למטה עם גלגלים , אל מה אתה מדבר ?!

פרקטי כן , בטוח לא 

חג שמח בהרים הלבנים

שי

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
היום מיליוני מצנחים צובעים את העמדה ואת השמיים בתבור במשך שעות, ורק גלשן אחד גירזן למטה.
לא יודע,נראה שהיה לו חם בקיפול:-)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
ואפרופו תאונת הגלשן , קראתי את דוח החקירה -
מדובר בגולש מנוסה שעשה אוירובטיקה (ווינג אוברים) מעבר למגבלות הגלשן NorthWing T2 עליו הוא טס .
החריגה גרמה לקריסת הצלעות בגלל כוחות הG הגבוהים .
לאחר מכן הספיק לפתוח את המצנח , אבל הוא נקרע בלולאת החיבור , עקב היותו מתאים ל45.5 קילו פחות .
בנוסף המצנח לא עבר רענון , והיה רעוע בנקודת החיבור שנקרע .
בקיצור כשחורגים ממגבלות הציוד , כל כלי הוא מסוכן באותה המידה .

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
היום מיליוני מצנחים צובעים את העמדה ואת השמיים בתבור במשך שעות, ורק גלשן אחד גירזן למטה.
לא יודע,נראה שהיה לו חם בקיפול:-)

חמוד :)

עכשיו השתכנעתי .. lugh

דרך אגב מישהו הגיע לעין גב ???????

מי זה הגולש ? אחד החניכים שסיים שבוע שעבר קורס ?

לאן הגעת ארואסטה ? רגע תן לי לנחש ... ::)

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אחרי חמישים דקות בגבהים שבין חמש מאות לשבע מאות, אויר תענוג. היו מצנחים שעלו לאלף מאה ונחתו באון.
קיפול שלוש דקות, ואחרי עשר דקות נותן ביס ראשון באו גאמל.
הגלשן הרכיב חצי שעה, טס שלוש דקות ונכנס לאוטו אחרי שכבר תקעתי גרפס באבו גאמל. 
ענננננננננק!
שייקה עזוב אותך, יש לך את הגישה למצנחים, נכון?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה

שייקה עזוב אותך, יש לך את הגישה למצנחים, נכון?

מצאת את מי לנסות להמיר ולעבור את הגדר.
גם אם תארגן לו ציוד קומפלט חינם וגם אם הדלק יהיה על חשבון הברון וגם אם תארגן לו נהג קבוע וגם אם הנהג יהיה נהגת- שבדית רווקה וטובת לב...(שניה , מחק את האחרון) ..אין לי ספק שמי שחווה קרוס אחד כבר בחייו על גלשן עד ג'נין מהתבור(ואת זה עשיתם?) לא ישקול ולו לרגע קט ירידה ברמה.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חגי מה שאתה עוד לא יודע שהצעד הראשון כבר נעשה. שאל אותו, הוא עדיין בשלב ההכחשה אבל זה יגיע.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
חגי מה שאתה עוד לא יודע שהצעד הראשון כבר נעשה. שאל אותו, הוא עדיין בשלב ההכחשה אבל זה יגיע.

lugh  גדול , חגי כל כך צודק !!!!

זה כמו שתשכנע אותי לעבור מהרולרס לסקטים עם הברקס העגול הזה מקדימה  ;D בהצלחה

זה שהנפתי בקלות זה סתם "אגרסיביות" כמו שאמרת , וחוץ מזה אני אשמח לדעת לטוס גם על שקית , למה לא ?!

כמו שגם עשיתי קורס צניחה חופשית והטסתי פייפר וטסתי על דאון ...

לעבור ?! בשביל מה , נדנדות יש גם בגן השעשועים מתחת לבית  lugh lugh lugh

אבל ארואסטה , אני מבטיח לעשות לך יום אחד טנדם  8) ואז נתחיל מחדש את הדיון העמוק הזה .

דא"ג למה האון ? הוא לא הגיע לעין גב ? ואם כבר פריצת דרך לא כדאי לפרסם את זה בביטאון חיל אוויר דבקה או משהו ?

יאללה בואו לטוס מחר  :)

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שייקה, ממך ואיתך תמיד! עכשיו תזיז תתחת אנחנו עוד כמה דקות למטה.