כתב נושא: קורס בפוקרה  (נקרא 4875 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק HalfPita

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
    • דוא
קורס בפוקרה
« ב- : April 17, 2012, 07:29:38 pm »
אהלן, אני כרגע בפוקרה אחרי שבועיים בהם טיילתי סביב האנפורנה ובמהלכם דמיינתי קורס מצנחי רחיפה שעל פי מה שהבנתי פוקרה זה המקום הנכון לעניין.  ברגע שהגעתי הסתערתי על המועדונים השונים בשביל לקבל מענה לעניין, אבל לאכזבתי התשובה מכולם הייתה- ״זה לא העונה״ , בזמן שאני רואה עשרות מהם מרחפים מעליי...  כאמור אחרי דיבורים וגישושים רבים תפסתי את בעל הגסט האוס מארגן איזה תיק גדול והנחתי שהוא גם בעניינים, אז אחרי שהוא ששגעתי גם אותו הוא הבטיח שיבדוק לי..     בקיצור נכון לכרגע הוא טוען שחבר שלו (עוד לא מספיק בררתי אבל כנראה בחור עם מעל שלוש שנים של ותק בתחום...) יוכל ללמד אותי תמורת 1000 יורו בערך( זה גם העלות במועדונים)    נרשמתי במיוחד לפורום כדי לשמוע (בעברית לשם שינוי) חוות דעת על העניין לפני שאני סוגר עניינים.. אז אם תוכלו לעזור לי בעניין (רצוי בהקדם) אודה לכם מאוד...     אוהד

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: קורס בפוקרה
« Reply #1 ב- : April 17, 2012, 08:07:41 pm »
פוקהרה זה באמת אחלה מקום ללמוד בו, ומספר ישראלים למדו שם.

א-ב-ל
כל המועדונים ענו לך את אותה התשובה, אל תשכח שהאינטרס שלהם הוא ללמד כמה שיותר חניכים, ככה שלמרות ש"כדאי" להם לקחת אותך הם ויתרו, כולם.
כנראה שיש להם סיבה טובה לא? הסיבה היא שתנאי מזג האוויר חזקים מאוד ולא מתאימים ללמידה ולטייסים מתחילים.
הספורט הזה הוא מדהים אבל הוא גם מסוכן ולכן כדאי מאוד (מאוד מאוד) ללמוד אותו בצורה מסודרת.
אני לא יודע מי הבחור שהציע ללמד אותך אבל שלוש שנים של ותק הם כלום בשביל מדריך... וזה שהוא הסכים ללמד אותך בזמן שכל שאר המעודנים סירבו מעלה את רמת החשד פי כמה וכמה.
העמדה של התלמידים נמצאת מעט רחוק יותר מהעיר ויותר קשה לראות אותה מהלייקסייד ככה שהמצנחים שאתה רואה הם של אנשים בעלי ניסיון מסויים ורמה מתאימה (אני מקווה), אז אל תתבאס יותר מידי.

בכל מקרה אל תשכח ביטוח מתאים (פעילות אקסטרים) לחו"ל.

אני לא יודע מה התוכניות שלך אבל בארץ עכשיו בדיוק מתחילה העונה הטובה ויש גם אפשרות ללמוד בארץ ברמה גבוה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #2 ב- : April 17, 2012, 08:17:01 pm »
שותף לצוק, לך למועדון בלו סקי, עברו שם לא מעט ישראלים שלמדו שם, כולל צוק, יונתן, רולי, ואנוכי ועוד.
בפוקרה כרגע ישנו בחור ישראלי בשם מתן, ״הילד״ בחור מקסים שהתאכזב כמוך שזה לא העונה. הוא מכיר את כול האינפורמציה שאתה רוצה ועוד בשפת האם שלנו.
בהצלחה

מנותק HalfPita

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 17, 2012, 08:18:08 pm »
תודה,  אם אתה יכול להגיד לי מה דעתך בשורה התחתונה זה יעזור לי לקבל החלטות.. למירב הבנתי הבחור/מדריך המדובר צונח כל יום ככה שזה לא שהוא טס פעם בסופש כמו מרבית העוסקים בארץ( לא מזלזל)... אשמח לדעת מה העלות של קורס בארץ בגדול ובכמה ימים מדובר...

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #4 ב- : April 17, 2012, 08:22:14 pm »
זה די ברור מה הדעה..ספורט אקסטרים כדאי שיילמד בצורה מסודרת ולא על ידי מישהו שמרחף שלוש שנים גם אם מרחף כל יום.
המועדונים בהם למדו החברה פה רציניים...אם הם אומרים לך שזאת לא העונה אז זאת לא העונה.

מנותק HalfPita

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 17, 2012, 08:34:58 pm »
הסיבה שבגללה קיבלתי את הרושם שניתן ללמוד גם בעונה הזאת היא שבהתחלה נאמר לי( במועדון בלו סקיי) שאם יהיו מספיק אנשים יפתחו קורס... ונכון לעונה הנוכחית של השנה שאפשר לקרוא לה גם ״עונת התיירים״ בפוקרה, עושה לי רושם שיותר משתלם להם לעשות טאנדם לתיירים מאשר קורס..   

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 17, 2012, 09:05:00 pm »
הבחור טס כל יום ואולי אפילו הוא טייס ממש טוב ואפילו יותר מהטייסים הותיקים פה בארץ.

א-ב-ל זה לא עושה אותו למדריך טוב !!!
לך על מועדון מסודר עם מדריכים מנוסים עם מוניטין טוב. נתנו לך פה שם של אחד.
אם המדריכים המנוסים שם (לא הטייסים המנוסים) אומרים לך שזה לא תנאים להדרכה, המלצה שלי (כמישהו ש18 שנה בספורט) תקשיב להם טוב הם יודעים למה הם לא מוכנים להדריך בעונה הזו. יש שם מדריכים שמדריכים 15 שנה ויותר אז בחור שטס 3 שנים זה לא ממש נסיון מרשים גם אם הוא טס כל יום.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 17, 2012, 10:13:58 pm »
בכלל כדאי להתחיל בתנאים יחסית נוחים ונעימים. אם תקבל פיצוצים לחופה בהתחלה וזה מה שיש שם כרגע, החוויה תהפוך ללא נעימה. תבנה אמון לאט עם החופה ותראה שתרצה לחזור לפוקרה בעונה הזאת.

מנותק HalfPita

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 18, 2012, 05:40:03 am »
סגור, תודה על התגובות הנחרצות למיניהם( מפה קשה להבין דברים באופן ברור, במיוחד כשאתה לא מתעסק בתחום) אני ירד מהעניין לפחות עד החזרה לארץ..   

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 19, 2012, 06:45:37 am »
מה ההיתי עושה בשביל חצי פיתה בפוקרה :-)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : April 19, 2012, 12:21:47 pm »
בכל מקרה ממליץ לך להוסיף את מתן "הילד" בפייס , אולי עוד תיפגשו בדרך ..ויש לו הרבה נסיון בתחום (גולש אוויר) והוא עדיין מחפש -
Matan Tzelgov

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : April 19, 2012, 12:37:41 pm »
הוא כבר לא בנפאל.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 22, 2012, 01:58:53 pm »
סגור, תודה על התגובות הנחרצות למיניהם( מפה קשה להבין דברים באופן ברור, במיוחד כשאתה לא מתעסק בתחום) אני ירד מהעניין לפחות עד החזרה לארץ..   

החלטה  נכונה  ביותר .

קיבלת כאן  עצות מצוינות ,  כשהעונה  חזקה  שם ,  אז  היא  באמת  חזקה , בשל  תנאים גיאוגרפיים  מסוימים .
באתר  שלי  העליתי  סירטון  בפורום  הישרדות  וספורט  עתגרי  על  טרק אוירי  באזור  בטנדם
וטרק  אוירי  בקוראקוראם במדינה  שכנה .

תנאים חזקים  הם  לא  למתחילים , ואין שום  קשר בין  מרחף  טוב  ואפילו  טוב  מאד  למדריך  טוב
בעונה  חזקה  לא ניתן  ללמד מתחילים ,  לגוף  ולראש יש  עקומת  למידה  איטית  מאד
איטית  הרבה  ממה  שנראה  לך , בתנאים חזקים  צריך את  כל   הידע  והיכולת  זמינים  ומהר .