כתב נושא: אם בשדות נחיתה עסקינן...  (נקרא 3659 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עודד גשוי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אם בשדות נחיתה עסקינן...
« ב- : April 16, 2012, 09:43:50 pm »
היום בדרך למשרד (ובמהלך היום, אפילו שהבוס שלי רואה את הפורום...) ראיתי שדה נחיתה פוטנציאלי לאתר כרמליה (דרגות 3 ומעלה).
השדה הוא מגרש חניה לא מסודר של אינטל שממוקם כ 100 מטר דר' מע' לשדה הקטנטן שהוגדר כשדה הנחיתה הרשמי.
הצעתי את השדה הזה בעבר, אך השינוי שנעשה שם בשבועות האחרונים עזר בעיקר לנו ופחות לאינטל. השטח יושר לכיוון מערב כמעט עד למחלף של כביש החוף, מה שנותן לנו שדה של 150 מטר לפחות לכיוון מערב +-30 מעלות. שדרוג של 50 מטר אורך לפחות (ופחות שתי עמודי תאורה).

בפעם הבאה שאמריא לטיסה מקומית בכרמליה, אני אביא תמונות.

בברכת "מזל שאלוהים המציא את מצנח העצירה"

;)

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: אם בשדות נחיתה עסקינן...
« Reply #1 ב- : April 17, 2012, 04:00:47 pm »
עודד יש לי כמה שאלות על כרמליה, אשמח אם תוכל לענות אפילו על חלק ואם בא לך להוסיף עוד קצת מידע או טיפים כי אני רוצה בהזדמנות לבדוק אופציה לטוס שם.

מה היחס גלישה בין נקודת ההמראה לשדה הנחיתה ה"רשמי"? להערכתך עלולה להיות בעיה להגיע אליו עם מצנח?
איך אתה מסתדר בכרמליה מבחינת שדה התעופה (טכני)?
האם אתה מכיר שדות נחיתה לחירום באזור המפרץ, או שזאת בכלל לא אופציה כשאתה יוצא לקרוס?
האם ניסית/ מכיר אתר המראה באזור סטלה מאריס?
נראה לך ראלי לטוס על הרכס לכיוון סטלה מאריס ולצאת משם לקרוס מבחינת תנאי טיסה?

מה משטר הרחות שם באופן כללי, דומה לזכרון/רכס או יותר חזק בד"כ?
תודה
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : April 17, 2012, 04:51:14 pm »
אני אשאיר לעודד לענות על כל השאלות ,

רק רוצה להגיד לך בינתיים ,בתור אחד שטס שם , שהבעיה למצנח לדעתי היא בהמראה .

השטח מאוד צר שם ומסתיים במצוק, וישנה גדר בינו לבין הכביש .. ונראה לי שלא יספיק לפריסת מצנח להנפה .

« עריכה אחרונה: April 17, 2012, 04:52:57 pm על ידי gider »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 17, 2012, 05:07:52 pm »
מה שאמרו לי שעושים זה פורסים את המצנח בעמדה ועומדים במדרון.

הטסתי שם דאונים מזמן אז אני מכיר את העמדה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 17, 2012, 05:18:51 pm »
טסו שם כבר עם מצנחים.

צוק אולי תתפוס עוד נסיון בעמדות הקונבנציונליות?!

נכון שהSIV מעלה מאוד את הביטחון העצמי אבל כאן צריך לבוא שיקול הדעת.

יציאה לקרוס משם עם מצנח היא על גבול הבלתי אפשרי מבחינת גלייד מזרחה, אולי ביום עם בסיס ענן מאוד גבוה עם R10. לגלשן של עודד יש יחס גלישה של 1:19 ב0 רוח, למצנח שלך אין חצי מזה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 17, 2012, 05:45:32 pm »
צחי בגלל זה אני שואל על יציאה דרך המפרץ כי אני כמעט בטוח שאפשר למצוא שם שדות נחיתה לחירום, וכומבן שאבדוק בעצמי לפני שאנסה.
מבחינת ההמראה, בתנאי רוח טובים זה באמת לא נראה לי כל כך בעייתי...

ויכול להיות שווה לבדוק גם את סטלה מאריס כי אני זוכר שם שיפוע מתון ויש מצב להמראה יותר סטנדרטית ואולי אפילו טופ לנדינג.

אגב אני לא לחוץ על זה במיוחד אבל יוצא לי מידי פעם להיות בחיפה אז למה לא לנצל את ההזדמנות?
אין קשר לSIV זה משהו שחשבתי עליו מזמן...

מנותק Nir Ben-Dor

• מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 17, 2012, 05:57:11 pm »
ביקרתי את העמדה לא מזמן, לא כדי לטוס אלא כיוון שאני עובר שם מידי פעם כתושב חיפה.
התרשמותי היא שאין מקום להמראה בטוחה.
משיחה עם תושבי הרחוב, הבנתי שבעבר לא היתה גדר ולכן הכנת הציוד ופריסת המצנח התבצעו ממש ברחוב.
לאחר מספר אירועים של הגררות מרחפים על הבתים ועבודות הכשרת חנייה לבניין המגורים הסמוך, צימצמו משמעותית את
שטח ההמראה וכיום יש לעבור מעל הגדר לשטח שאינו מאפשר פריסת ציוד והמראה (קונבנציונאלית) עם מצנח.
אם כבר לחשוב על עמדות נוספות מהר הכרמל, הייתי הולך על דרך נוף כרמל לרוחות צפוניות. (לא מכיר עמדה שכזו ללא עבודות פיתוח קרקע).

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : April 17, 2012, 10:33:56 pm »
בכרמלייה אין ממש מדרון זה די תלול בקצה. להערכתי מאד מאד בעייתי להניף שם. דווקא ליציאה לקרוס יש בהחלט פוטנציאל רק צריך להקפיד על תחילת חצייה במינימום גובה 950-1000 מטר שלהערכתי יספיק ברב המקרים להגיע לשדות שליד צומת יגור. האתר מספק תנאים חזקים יותר מזיכרון בדרכ.
אלטרנטיבה טובה לכרמליה היא דניה שם יש אתר המראה מאד נח רק שלנו הגלשנים יש קצת בעייה עם שדות נחיתה כשלהערכתי למצנח יש אפשרות לנחות למטה בפארק קטן שנמצא בפתח הואדי שמשמאל לרכס.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 17, 2012, 11:03:08 pm »
מכרמליה ליגור 6 ק"מ בלי אף מקום לנחות, סינק אחד לא גדול וכבר יש בעייה רצינית. עם מספר הפעמים שראיתי מצנחים נוחתים בכפר תבור מ1000 מטר מעל התבור לא הייתי מנסה לחצות את זה עם מצנח שאינו תחרותי (עם גלייד טוב במהירות מקסימלית).

ואגב 1000 מטר זה בסיס ענן מאוד גבוה לקו החוף, רוב הימים שאנחנו יוצאים מזיכרון בסיס ענן ב600-700 למרות שיש חריגים. וימים של מעל ה1000 ממש נדירים.

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 18, 2012, 11:52:02 am »
היי צוק,
לשאלותיך, העמדה הקיימת פעם התאימה למרחפים כפי שצחי אמר. אני ראיתי בעצמי בשנתיים שלוש האחרונות, מרחפים שממריאים מתחת לעמדה כ 50-70 מטר בעמדה הרבה יותר רחבה. לעמדה הזו מגיעים דרך הרחוב התחתון יותר שנקרא ויצ"ו.

אהבתי מאוד את ההמלצה של חגי, שהמליץ על העמדה בדניה (רחוב שופמן 52). ההעמדה מאוד רחבה (10 על 20 מטרים). לגלשנים זה על סף הבלתי אפשרי לנחות בפארק התחתון שבטירת הכרמל (מדרום לרחוב חרוב) בניגוד מוחלט למצנח. ניתן בקלות לנחות בעמדה עם מצנח (אני עושה את זה עם טיסן דאון).

לגבי קרוס מאזור כרמליה, בימים בהם הרוח בעוצמה של 30 קמ"ש +, אין ספק שיהיה קל יותר לחצות מזרחה. החיסרון הוא שהשדה הראשון שדי צמוד לחברת החשמל שבאזור הצ'ק פוסט, יהיה מאוד טורבולנטי ולא יציב בגלל הרוטורים שיגיעו מהכרמל. זה נכון לשאר השדות שצמודים לכביש 75 בגלל הקרה לכרמל.

ה CTR של הטכני גובל מדרום בכביש 75 ועד לכביש 70 שליד כפר חסידים שגובל ממזרח. משם אתה צריך לדאוג לטוס צפון מזרח כדי להימנע מרמת דויד.

צירפתי את מפת אזורי הטיסה שיהיה לך.

אפילו אם אתה עושה טיסה מקומית, אין כמו התחושה שאפשר להמריא, לטוס קיבינימאט ולהשאיר את האוטו מאחוריך לכל היום מבלי לחשוש שיפרצו לך אותו...

(-:

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : April 18, 2012, 06:21:22 pm »
תודה על המידע, אבדוק בהזדמנות את העמדה בדניה.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : April 18, 2012, 10:50:30 pm »
מכרמליה ליגור 6 ק"מ בלי אף מקום לנחות, סינק אחד לא גדול וכבר יש בעייה רצינית. עם מספר הפעמים שראיתי מצנחים נוחתים בכפר תבור מ1000 מטר מעל התבור לא הייתי מנסה לחצות את זה עם מצנח שאינו תחרותי (עם גלייד טוב במהירות מקסימלית).

ואגב 1000 מטר זה בסיס ענן מאוד גבוה לקו החוף, רוב הימים שאנחנו יוצאים מזיכרון בסיס ענן ב600-700 למרות שיש חריגים. וימים של מעל ה1000 ממש נדירים.
טסתי פעמיים בכרמליה
בשתי הפעמים עליתי ל 1000 מטר. זיכרון אינה ברת השוואה כיוון שהרכס נמוך ב 200 מטר מכרמלייה ולכן יציאה סטנדרטית של 600-700 בזיכרון שווה ל 900-1000 בכרמליה.
מגובה 1000 מטר ויציאה שנעשית באופן לא רשלני אני לא רואה שום בעייה גם למצנחים עם גלייד נחות של 1/8 שנעזרים ברוח הגב , להגיע לשדה נחיתה סביר. בפועל אפשר לנחות כבר ליד הצ'ק פוסט למרות שיציאה חכמה תעשה בכלל דרך אוניברסיטת חיפה ומשם גלייד קצר של 1 קמ לכיוון 040 וכבר יש שדות לנחיתה מול נשר.

הרוח בגובה היא בדרכ  באזור ה 15-22 קמש בימים הטובים לטיסה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 19, 2012, 06:00:04 am »
ציטוט
זיכרון אינה ברת השוואה כיוון שהרכס נמוך ב 200 מטר מכרמלייה ולכן יציאה סטנדרטית של 600-700 בזיכרון שווה ל 900-1000 בכרמליה.

עד כמה שידוע לי גובה בסיס ענן אינו מושפע מגובה הרכס מתחתיו.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : April 19, 2012, 10:24:40 am »

צחי , גם היציאה לקרוס מזרחה מזכרון היא 6 ק"מ עד לשדות לא ? ו/או החציה של היערות לכיוון מגידו ...

חשבתי שמצנחים כן עוברים לגים כאלו תוך הסחפות בטרמיקה או מגובה 600 700

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : April 19, 2012, 12:53:16 pm »
בזיכרון השדות הראשונים שמצנח יכול לנחות בהם הם בצומת שפיה, 1.5 ק"מ מהעמדה. לאורך כל הכביש יש שדות לנחות, לא גדולים אבל מצנח שברמה לטוס בזיכרון אמור להסתדר איתם.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #15 ב- : April 19, 2012, 09:04:26 pm »
ציטוט
זיכרון אינה ברת השוואה כיוון שהרכס נמוך ב 200 מטר מכרמלייה ולכן יציאה סטנדרטית של 600-700 בזיכרון שווה ל 900-1000 בכרמליה.

עד כמה שידוע לי גובה בסיס ענן אינו מושפע מגובה הרכס מתחתיו.

אז אתה מוזמן להצטרף לקורס מטאורולוגיה שמארגן נתי.
זה יכול לשנות לך את כל החשיבה בעניין תכנון קרוסים.