נתי, אני בטוח שבוגרי קורס מטאורולוגיה אולי מבינים את הדברים מעט יותר ממני.
יש תרגום למי שמרחף בארץ ולא מדבר מטאורולוגית גבוהה?
לא מטאורולוגיה גבוהה אלא בסיסית , אך לא ניתן להסביר הכל בפורום .
לצורך הזה קיים קורס .
אפשר לשאול על תפעול מצבי חירום בפורום השאלה אם הסבר מצבי חירום בפורום אפשרי האם ניתן ללמוד בהתכתבות ?
אנחנו מנסים להרים קורס לצורך הזה שאנשים יבינו , קיימות בספורט המדהים הזה סכנות וכדאי ללמוד יותר .
לתרגם מאד קשה מצריך ממני משאבים שאין לי , נסה להתקשר טלפון ראה בשירשור קורס מטאורולוגיה אסביר
כמיטב יכולתי .
צחי לא בטוח שתהיהה מחר התקררות , המפות מדברות על יותר מסתם התקררות , מאחר וזו עונת המעבר
קשה לתת תחזית מדויקת , יש הרבה גורמים שמשפיעים ורב התחזיות שוגות , אתה צודק
כשמפל הטמפרטורות חזק יש גם סיכוי במקביל לסיכון, אך הסיכוי הוא לא למתחילים , מרחפים וגולשים
מנוסים שמכירים מטאורולוגיה מעשית טוב ידעו מתי להיזהר ומתי ניתן לנצל סיכוי , אני מכוון
למי שלא מנוסה מספיק .
ישראל אתה צודק אני פירסמתי הודעה המכילה מפות ביום הפירסום הכתובת אליה הפניתי היתה על ה תשיעי בהנחה שאנשים יקראו ביום זה .
כל יום התוכנה מזיזה את המפה קדימה מחר המפה תהיה של ה 12 לחודש .
אני מנסה להעלות כרגע את המפה לבוקר מחר נראה אם אצליח, הצלחתי אך המפה ששמרתי היתה בטעות של יום ג מחרתיים מפה דומה לזו של מחר , בצורה הזו אני מוגבל למפה אחת בהודעה , אך כלי הניתוח
אפשרי רק כשרואים מספר מפות בו זמנית , מפה אחת לא מספקת מספיק מידע ולכן העליתי ארבע מפות
של הגובה 500 מ"ב בסביבות 5500 מטרים ( הכלל 5760 בלחץ רגיל אם הגובה פחות מ 5760 שקע
אחרת רמה ) ומפה בגובה פני הים , כדי לנתח נכון צריך לפחות שמונה מפות :
גובה פני הים שתי מפות ל 1000 ו 1400 גובה 850 מ"ב בסביבות 1500 מטר שתי מפות מאד חשוב כי
בסיס ענן באזור הזה,700 מ"ב 3000 מטר שתי מפות ולמהדרים 500 מ"ב שתי מפות .
לסיכום צריך גם מפת מפל טמפרטורת שנותנת שכבות רוח ואז אפשר לתת ניתוח יעיל .
לא תמיד יש זמן לכך , ולכן התחזית היא מקורבת לא צריך להתיחס אליה כיותר מכזו , צריך רק לפתוח עיניים ולהיכנס לאתרי תחזית נוספים אם התסריט אכן יתממש אז צריך לותר .
טיסות זהירות ובטוחות לכולם .