כתב נושא: מעוניין לקנות גלשן אוויר  (נקרא 11829 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Guy Andelman

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
  • הנשר הכתום
    • דוא
מעוניין לקנות גלשן אוויר
« ב- : April 07, 2012, 12:08:50 pm »
שלום לכולם,

אני מתחיל בקרוב קורס גלישה אווירית ואני מעוניין לקנות גלשן אוויר (עם ציוד מלא) למתחילים אשר מתאים למשקל של 80 ק"ג.
אם אתם מוכרים או מכירים מישהו שמעוניין למכור, אשמח אם תצרו איתי קשר.
מייל: [email protected]
טלפון: 0544723415

גיא
גיא אנדלמן

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: מעוניין לקנות גלשן אוויר
« Reply #1 ב- : April 07, 2012, 11:16:02 pm »
מה הגובה שלך?

מנותק נולד לעוף

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : April 08, 2012, 12:25:50 am »
מיקי, למה אתה ממהר למכור? לא קראת מה הבחור כתב?
הוא אפילו לא התחיל את הקורס עדיין..

שלום גיא.
דבר ראשון, ברוך הבא לספורט, ובהצלחה בקורס.
זה טוב לחקור את השוק, אבל מוקדם מידי עבורך לקנות גלשן.
כשתהיה כבר בקורס ינחה אותך המדריך שלך לציוד המתאים עבורך.
על דאגה. יש עוד זמן..

חוצמייזה, לא ימכרו לך ציוד טיסה כל עוד אין לך רשיון או שאתה במסגרת קורס גלישה אווירית מהסיבה הפשוטה שמי שלא יודע מה הוא עושה עם גלשן אוויר, יהרוג את עצמו אם ינסה לטוס...

סבלנות.. זו ההמלצה הטובה ביותר שאפשר לתת לך בשלב הזה.

בהצלחה.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק Guy Andelman

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
  • הנשר הכתום
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 08, 2012, 12:50:30 am »
הגובה שלי 182, ואני מעוניין לקנות גלשן עם ציוד מלא.

ברצוני להבהיר שאני מודע לחוקים הקיימים ולכך שכל עוד אין לי רשיון אני לא יכול להשתמש בעצמי בגלשן ואין לי שום כוונה לעשות זאת לפני שאני עושה את הקורס ומקבל את הרשיון, אך מכיוון שכבר בשלב השני של הקורס עלי להצטייד בגלשן עם הציוד הנלווה אני מעדיף כבר עכשיו לרכוש ציוד על מנת שלא אצטרך לדאוג לכך במהלך הקורס.

אודה לכל מי שיוכל לעזור לי...
חג שמח

גיא אנדלמן

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 08, 2012, 05:46:46 am »
מה הלחץ ? כאשר תהיה כבר במהלך קורס ותבין קצת יותר את חוקי המשחק , מי נגד מי , מה נחשב "אלטע-זאכן " ומה שווה -תחסוך מעצמך טעויות ומפח נפש .
סבלנות .

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #5 ב- : April 08, 2012, 07:56:45 am »
הי אילן גיא וולקאם למקום הכי כייפי באוויר. אנחנו בסיום הקורס, ובאמת קצת מוקדם לך לקנות ציוד עדין. לא מוקדם אבל להתחיל לקרוא, להתעניין, לשאול שאלות, וזה תעשה חיפוש פה בפורום או בפורום הישן בתפוז בארכיונים (הפורום שם נסגר ועברנו לפה)ויש גם מלא סרטים ביו טיוב לראות גלשנים שונים.
כרגע אם אתה רוצה להתכונן לקורס, תתחיל לרוץ בעלייה :) :) :)
 lugh

קרנהשפע
« עריכה אחרונה: April 12, 2012, 12:18:43 pm על ידי אפרוח_של_ברזל »
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 08, 2012, 09:26:44 am »
אפרוח אילן כבר איזה 6 שנים באוויר זה גיא שמתעניין בקורס  ;)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Shay In The Sky

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #7 ב- : April 08, 2012, 12:46:32 pm »
היי גיא.

קודם כמו שאמרו פה לפני, ברוך הבא.

יקח זמן עד שתצטרך לקנות ציוד משלך. כמה חודשים +-.
בתחילת הקורס אתה לומד על גלשן אימונים (גדול יותר וסלחן יותר מגלשן רגיל).
ברגע שיגיע הזמן לעבור לגלשן רגיל (גלשן מתחילים) המדריך שלך יגיד לך וגם יעזור לך לבחור את הציוד המתאים ביותר עבורך, הן מבחינת גולדת שיתאים למשקל שלך והן מבחינת מחיר (חדש / משומש).

עד אז, סבלנות, וגם את זה אמרו :)
אם זה לא יכול להרוג אותך, זה לא ספורט, זה משחק.

מנותק Guy Andelman

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
  • הנשר הכתום
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 08, 2012, 01:16:36 pm »
תודה על העצות.

אך מכיוון שיש לי תקציב מוגבל לרכישת ציוד (שאינו מספיק לציוד חדש), אני מחפש כבר עכשיו ציוד שיכול להתאים לתקציב שלי על מנת שלא אגיע למצב שבאמצע הקורס אני נתקע ללא ציוד מכיוון שנשאר רק ציוד שלא בתקציב שלי. 
גיא אנדלמן

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 08, 2012, 05:05:27 pm »
לכל נותני העיצות למיניהם:
אני קניתי את הגלשן המתקדם שלי כשעדיין הייתי בקורס אצל ארנון. יום אחד הגיע לגבעה בבת ים תייר גרמני עם קרוואן וגלשן על הגג. זה היה גלשן בשם קומט (COMETׂ) הדאבל סרפס הראשון ובמקום קניתי ממנו את הגלשן. לא הבנתי כלום בנושא אבל אמרו לי שזה אחלה גלשן. הייתי קצת כבד עליו, אז מיד הורדתי 10 ק"ג שכרתי ממישהו גלשן מתחילים לעונה בה לא הפסקתי לטוס ואז עברתי לקומט והכל היה נפלא.
בל נשכח שעם כל הכבוד למדריכים, הם גם סוכנים של חברות גלישה והאינטרס שלהם הוא לא תמיד האינטרס של החניך כי הם בעלי עניין. (ואני ממש לא רומז שהם לא אנשים ישרים - נהפוך הוא, אך גם אנשים ישרים אוהבים את עצמם קצת יותר ממה שהם אוהבים את זולתם. "ואהבת לרעיך כמוך" זאת אוטופיה של רבי עקיבא).

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #10 ב- : April 08, 2012, 07:14:26 pm »
אני קניתי את הגלשן המתקדם שלי כשעדיין הייתי בקורס אצל ארנון.

ראה מה זה.. במשפט אחד תיארת שני דברים לא טובים שעשית..   :P  :P  lugh

וברצינות: זה שאתה עשית כך, לא עושה את זה נכון.

בנוסף, אתה כבר היית בקורס, ואני מניח שכשקנית את הגלשן כבר הרגשת שהספורט הזה בשבילך.
זכור שבשלבים הראשונים של הקורס יש אנשים המגלים שהספורט לא עבורם.. ואז מה?? הם תקועים עם ציוד סתם.
גיא, לעומתך, אפילו לא התחיל את הקורס.
מה גם שכיום יש יותר מודעות להיבט הבטיחותי מאשר כשאתה עשית את הקורס שלך.
ובכלל, האם לא קראת? גיא כותב בפירוש שהוא מחפש ציוד משומש וזול כי תקציבו מצומצם. לכן אין חשש שהמדריך(ים??) בעל האינטרס ינסה למכור לו חדש.

ולגיא.. נשמע כאילו הרגזנו אותך קצת.. אם כן, אז עזוב. מיותר.. זה לא הכיוון של הדברים פה.
הדברים נאמרים לטובתך וברוח טובה.
קח בחשבון שבשלב הזה אין לך דרך לדעת "האם הציוד שאתה בודק במצב טוב או לא?" (לא שאני רומז ,חס וחלילה, שהציוד של מיקי לא טוב).
נקודה נוספת למחשבה עבורך: חוץ ממקרה של גלשן חדש, נהוג (ומומלץ) לבדוק גלשן ו/או רתמה ע"י טיסה איתם לפני שקונים אותם. בזמן הקורס אתה תוכל ממש לטוס (בהמראה עם הקטנועים של ירון) ולבדוק את הציוד לפני שאתה מוציא שקל מהכיס. בשלב הזה של לפני הקורס, פשוט לא תוכל!

רוצה (שוב) לאחל לך הצלחה בקורס, ולהמליץ (שוב), סבלנות...
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : April 08, 2012, 08:04:17 pm »
שלום גיא
( שים תמונה קצת יותר אופטימית. אתה עוד צעיר לא?)

רציתי להמליץ לך על גלשן שאני שותף33% עליו והוא די סתם שוכב לו אי שם בת"א- השם של הגלשן FREEDOM , אבל הוא גלשן גדול יחסית שבול יושב על המשקל שלך ,סינגל סרפס ברובו (35% דאבל סרפס)עם ווינג טיפס וצלעות אווירודינמיות כולל גם שחיפים אווירודינמיים . הגלשן מעוצב עם אספקט רשיו גבוה יחסית שנותן לגלשן ביצועים טובים מאד ביחס לגלשני מתחילים ולכן רצוי שתהיה חניך ברמה טובה יחסית כדי להתחיל לטוס עליו .
הבעייה העיקרית שהוא ממש לא זול כיוון שהוא די חדש (כשנתיים בארץ אבל בלי שעות טיסה כמעט). המחיר בגדול 13000 אלף וזה גלשן שיכול לשמש אותך לפחות 2-4 שנים ואולי יותר. בנוסף זה גלשן שיהיה לו תמיד שוק טוב כיוון שהוא מתאים למתחילים עד אמצעיים(תרגום שלי ל INTREMIDATES)
פה תמצא לינק לגלשן
http://www.northwing.com/freedom-hang-glider.htm
בונוס נוסף לגלשן - מכשיר קשר YAESU
« עריכה אחרונה: April 08, 2012, 08:07:21 pm על ידי חגי »

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 08, 2012, 08:08:19 pm »
גיא, ברוך הבא לגלישה האווירית.
אני מברך אותך על כך שאתה כבר מעוניין לקנות גלשן, ומקווה שתמצא בקרוב.  
 גם אני קניתי את הגלשן שלי לפני תחילת הקורס, והשארתי אותו אצל המוכר עד לשלב ב'.
דרך אגב, אחד הדברים שעיכבו את הקורס הנוכחי, הוא העדר ציוד לחברים בשלב ב'.
אני ממליץ לך להעזר בירון המדריך, בכל הקשור לקניית גלשן, ועדיף שתקבל ממנו מידע על הגלשן אשר תמצא לנכון לקנות.
ברוך הבא
 hug

אפי צוקרל

מנותק Guy Andelman

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
  • הנשר הכתום
    • דוא
« Reply #13 ב- : April 11, 2012, 10:23:53 am »
חגי, תודה על ההצעה אך התקציב שלי כרגע לא עומד במחיר של הגלשן.

כרגע אני עדיין בהתלבטות האם לקנות גלשן עכשיו או לחכות עם זה קצת לתחילת הקורס (מכיוון שהמדריך המליץ לי לקנות ציוד לפני תחילת הקורס). בכל מקרה תודה לכולם על העצות.

רציתי לשאול האם בין גלשני אוויר ומצנחי רחיפה הזמן שנמצאים באוויר ותנאים מזג אוויר מתאימים זההים. 

גיא אנדלמן

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : April 11, 2012, 12:33:41 pm »
רציתי לשאול האם בין גלשני אוויר ומצנחי רחיפה הזמן שנמצאים באוויר ותנאים מזג אוויר מתאימים זההים. 

תלוי את מי שואלים  ;)

כעיקרון משך השהיה באוויר או הפותנציאל לשהות באוויר די זהה. התנאים כמעט זהים, גלשנים יכולים לטוס ברוחות חזקות יותר ומצנחים יכולים להחזיק באוויר בתנאים חלשים יותר. לדעתי לתנאים בארץ מתאים יותר מצנח אבל אני בטוח שגולשים יגידו לך ההפך, בסופו של דבר ההבדלים לא של יום ולילה וכל אחד טס על מה שיותר נראה לו.
מצנחים יספרו לך שמבחינה לוגיסטית קל להם הרבה יותר ולשבת כמו בכורסה זה הכי נוח שיש, גלשנים יספרו לך על טיסה מהירה יותר (לא הרבה יותר) ושכיבה כמו סופרמן.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #15 ב- : April 11, 2012, 02:54:37 pm »
רציתי לשאול: האם בין גלשני אוויר ומצנחי רחיפה, הזמן שנמצאים באוויר ותנאי מזג האוויר המתאימים, זהים? 

מה שצחי כתב..   up:

אגב, לקח לי קצת זמן לפענח את השאלה שלך. אז ברשותך, הוספתי כמה סימני פיסוק וניסוח תקין יותר עמ"נ שכולנו נבין.  lugh
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : April 11, 2012, 06:54:50 pm »
ההבדל מבחינתי האישית הוא שגלשן הרבה יותר בטוח באוויר. מצנח עלול לקרוס במזג אוויר סוער או במעבר טרמיקה צרה.
פוטנציאל טיסות המרחק גדול יותר ופוטנציאל הטיסה ברוח צד או מול הרוח גדול משמעותית.
מצב הטיסה שלנו אמנם פחות נח פיזית לצוואר אבל השכיבה דומה הרבה יותר למעוף ציפורים . יש רתמות לגלשנים שניתן לטוס בישיבה....אף אחד כמעט לא רוכש אותן.(יש כמה כאלו בחול)
אין ספק שתמורת היתרונות האלו משלמים בהרבה מאד מינהלות- העמסת גלשן על הרכב, הרכבה, פרוק וחזרה לגגון ובסוף גם בבית צריך למצא לו קום מיוחד מוגן משמש וגשם.
ברור שההחלטה מה מתאים יותר היא אישית אבל בכל מקרה ישראל מתאימה מאד לגלשנים לא פחות ממצנחי רחיפה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #17 ב- : April 11, 2012, 09:16:10 pm »
ציטוט
מצנח עלול לקרוס במזג אוויר סוער או במעבר טרמיקה צרה.

מצנחים גם מתוכננים להפתח לבד מקריסה כזו. מצנח מתחילים יפתח לבד בכל מצב כמעט תוך שניות בודדות וכמעט בלי שינוי בכיוון הטיסה. מצנחים עוברים תקינה מאוד מחמירה שקובעת לאיזה רמת טייס הם מתאימים, העניין הופך ממש לבעייה כמו שחגי מתאר את זה רק כשמנסים לקפוץ מעל הפופיק וטסים על כנף שלא מתאימה לרמת הטייס אבל עד כמה שידוע לי זה גם מסוכן על גלשנים.

אגב כשגלשן טס כשכנף אחת בתרמיקה חזקה והכנף השניה בסינק הלא פחות חזק של התרמיקה, איך זה משפיע עליו?  (שואל ברצינות)

ציטוט
מצב הטיסה שלנו אמנם פחות נח פיזית לצוואר אבל השכיבה דומה הרבה יותר למעוף ציפורים . יש רתמות לגלשנים שניתן לטוס בישיבה....אף אחד כמעט לא רוכש אותן.

היה נסיון בעבר לייצר רתמות למצנחים בשכיבה קדימה כמו גלשן, מחוסר עניין הציבור זה לא עבר לשלב היצור הסדרתי.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #18 ב- : April 11, 2012, 09:58:27 pm »
תשובה לצחי:
גורם לגלגול, תופעה מאד רצויה כי זה עוזר לדעת היכן מרכז הטרמיקה!
ברוב המוחלט של המקרים פקודת גלגול נגדי מתנגדת להרמת הכנף ללא כל בעיה, במקרים נדירים יותר כאשר היום פעיל מאד וטסים על גלשן מתקדם/vg משוך - תתכן נפילת/הרמת כנף שקשה לתקן אבל תוך כמה שניות העניין מסתדר.

לגיא,
גלשן או מצנח זה טעם וריח, בוא לראות ותראה מהמושך אותך אישית.

אני (כגולש) נוהג להשוות את זה לאנינות טעם: לאדם הממוצע מספיקה גבינה צהובה מהסופר (קלה להשגה, עושה את העבודה, ועבורי גם לא מרגשת - מצנח). לעומת זאת, ישנו מיעוט של אניני טעם שמוכנים להשקיע מאמץ כדי לאכול רק גבינת בוטיק מיושנת יחודית (קשה להשגה, לפעמים מסריחה (מנהלות), ממש לא מתאימה לכל אחד אבל למי שמחפש רק אותה היא הכל - גלשן).

לסיכום, גם מצנח וגם גלשן הם כיף אדיר עם דגשים שונים, המציאות מלמדת שכדי לשרוד קורס גלישה ולהמשיך לטוס אתה צריך להיות מאלה שאין להם ספק לגבי הבחירה.

תמתין עם רכישת הציוד כפי שאמרו לך,
מי המדריך שהמליץ לך לקנות כבר עכשיו? אנחנו מכירים רק מדריך פעיל אחד והוא בטח לא אמר לך דבר כזה! מי עוד מלמד גלישה חוץ מירון?
בהצלחה.
יובל ענבר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #19 ב- : April 11, 2012, 10:18:13 pm »
תשובה לצחי:
גורם לגלגול, תופעה מאד רצויה כי זה עוזר לדעת היכן מרכז הטרמיקה!
ברוב המוחלט של המקרים פקודת גלגול נגדי מתנגדת להרמת הכנף ללא כל בעיה, במקרים נדירים יותר כאשר היום פעיל מאד וטסים על גלשן מתקדם/vg משוך - תתכן נפילת/הרמת כנף שקשה לתקן אבל תוך כמה שניות העניין מסתדר.

תשובה לחגי בעזרת יובל:
גם אני מתיחס לקריסות אסימטריות כסימון להיכן מרכז התרמיקה או יותר נכון "הנה הסינק אל תטוס לשם".
ברוב הכמעט מוחלט אפשר למנוע את הקריסה ע"י היגוי נכון, גם אחרי הקריסה אפשר להמשיך לטוס ישר ואפילו לפנות לצד הנגדי ע"י היגוי נגדי. גם אצלנו במקרים נדירים בעיקר כשיש עילוי חזק מאוד על הכנף הפתוחה המצנח יסבסב גם עם ברקס נגדי אך כנ"ל תוך מספר שניות העניין מסתדר.

כאמור במצנח מתחילים אם לא תעשה כלום הוא יפתח תוך מקסימום 4 שניות עם שינוי כיוון של לא יותר מ90°. כשבד"כ מספיק הטייה של משקל הגוף + טיפונת ברקס נגדי כדי לגרום לו לטוס ישר כמעט בכל מצב. בתנאים שיכולים לגרום לו ליותר גם ככה טייס מתחיל לא אמור להיות באוויר.

סה"כ אני לא רואה הבדל גדול בין נפילת כנף לקריסה אסימטרית מבחינה בטיחותית. כל עוד הטייס מתחת יודע מה הוא עושה.