כתב נושא: עוזר למישטרה בחיפוש אחר נעדר שלומי אריאל  (נקרא 281 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק איפקיס

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
היום בשעה 1 מגיע לשדה ליד ראש העין ופוגש שם את יורם קדם ואוהד אחריי טיסה. הם חיפשו אחר הנעדר שלומי אריאל שנעדר מיום שישי. הם חרשו איזור נירחב ביותר. הטיסה שלי מתוחננת לצהריים ביער בן שמן .שנימצא ממש קרוב מאוד על הפיינל של בן גוריון. מעביר איתם זמן מה ויוצר קשר עם קצין המבצעים של מישטרת מסובים מר שי שמחכה לי. אני מגיע לשטח מלא ניידות ,סוסים, אופנועים צוות  חיפוש גדול .סוגרים לי כביש שמימנו אני מבקש להמריא .מתארגן וממריא לחיפוש בגובה נמוך מעל היער .יוצא אל אוויר תרבולנתי ופעיל ביותר .מקבל פצצות למיצנח לא מוותר .מסרק את היער הלוך ושוב וגם מיסביב. רואה מטוסים ניכנסים לפיינל .רואה את המסלול ממש קרוב .חוויה חבל על הזמן .לצערי לא מצאתי אותו ולא ראיתי שום דבר מיוחד ביער .רק מישפחות עושות פקניק .מקווה שימצאו אותו בריא ושלם אמן אמן.http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-6a4accfb52b2631018.htm
« עריכה אחרונה: March 25, 2012, 12:37:23 am על ידי איפקיס »

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
כל הכבוד על היוזמה המבורכת. אני מאמין שאנחנו אחד הכלים היעילים ביותר לסריקות שטחים נירחבים.
כבר זמן רב אני מדבר עם השיטור הימי להקים ציוותי איתור מעל הים בחופי הרחצה. טענו שיש בעיה ביטוחית.
אבל הינה זה מתרחש ממש בתוך הארץ ליד שדה תעופה באישורים ובפיקוח.
אני הגעתי לתחנת דור אלון על כביש 444 שם ניפגשתי עם קדם ומוטי. יצאתי לסריקת שבלול מרחיבה כמו שלימדו אותי באיתור בים ואחרי זה עברתי על כל התעלות שקשה לראות מהקרקע. בסוף כיסיתי את כל השטח בין כביש 444 ל 6. מסביב לעינת. קדם המריא וסרק אף הוא. ועכשיו בבוקר שאחרי היתי רוצה שאם באמת נקים יחידה של מתנדבי סריקות שכזו שנוכל לעבוד בנהלי סריקת מסרק או כל ממ"ר יכסה שטח ריבועי. אורי שמיר לטיפולך. ;)
בינתיים גבול הים באיתור טובעים או אנשים שניסחפו הינו המקום החשוב שבו גם נוכל להשפיע לטובת החיים.
בשיטור הימי למשל יש ציוד ניפלא של קסדות עם קשר ומצלמות לתיקשור עם הסירות המהירות של היחידות ומומלץ לכל ממריסט לעבוד עם התחנה הימית הקרובה אליו. יש משהו מאד ממלא בתחושת ההצלה. עופר תודה על ההזדמנות יצאת גדול ופתחת דלת שתהפוך אותנו מטייסי פנאי שורפי דלק לא אהובים במיוחד בגלל הרעש, לטייסים עם שליחות והגשמה עצמית.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
איש יקר ירבו כמוך  hug..

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק avivh

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מגיע לכם כול הכבוד ענק !!!!!!!!!
אביב

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
סחטיין על היוזמה, אבל זה שווה סיכון חיים שלכם? איפיקס רשם על אויר טורבילנטי אלים ועד כמה שידוע לי טיסה בגובה נמוך+מנוע על הגב+אויר טורבילנטי+קיפול כנף. יכול להוציא מבצע חילוץ נוסף. למה לא לטוס שהתנאים מתאימים לכם?
איפיקס אתה אמרת לי שעברת לממונעים כי זה יותר בטוח, שעלית לאויר שקלת לעומק את התנאים והסיכונים?
והכול באהבה

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
לטוס מעל היער???
שכחת שחטפת קאט מנוע לפני שבוע?
ומה אם היית חוטף תקלה מעל היער?
לגבי היוזמה-כבוד.
ניסיתי להקים יחידת מתנדבים עם ממ"ר בשנת 95,אפילו עשיתי הצגת תכלית ב6 בבוקר למפקד מחוז מרכז,מפקד מרחב שרון ומפקדי תחנות פ"ת וכ"ס.
שעה ורבע באוויר יחידת, טרקטורונים על הקרקע ושלל נאה: רכב גנוב וחבורה של שב"חים שניסו לברוח ממני.
המון התלהבות ומחמאות והתוצאה?...
יחידת המסוקים הטילה וטו!
חבורת האגו מניאקים פחדו שנקח להם את העבודה...
אין גבול לטמטום.
בשנת 2003היה נסיון נוסף להקים יחידת מתנדבים עם ממ"ר וממ"ג.
נחשו למה היוזמה נפלה...

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
כל הכבוד לכם עופר ואוהד
יש חדש?
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
בינינו, מלבד המחיר - מסוק לא רואה אותנו ממטר מבחינת יכולות חיפוש, שהייה, מז"א, אופציה לחילוץ או אפילו נחיתה ליד המחולץ.

איך יניב אמר - טיסן מגודל עם מצלמה יעשה עבודה טובה יותר, בזול יותר ובסיכון נמוך יותר.
אוהד לצערי הספורט שלנו יעיל ומתאים במקרים נדירים יחסית, להחזיק יחידה כזאת ולתקצב אותה זה לא הגיוני מבחינת גוף המשטרה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ליחידות החילוץ הקיימות יש ים בעיות אישורים מרת"א להפעיל מזל"טים בחיפושים. לנו יש רוכב שמיים שיושב במחסן כבר חצי שנה ומחכה שרת"א יסכימו לנו להטיס אותו. אגב ח"א אישרו תוך שבועיים כולל הבנות על טיסה בתוך הCTR של כנף 1.

הסיכוי להשיג מהם אישור ליחידה כזו הוא כמו הסיכויים שהאגודה תחזור לעבוד השנה. הלוואי והכל היה כזה פשוט במדינה שלנו שמחליטים להקים יחידה ואוספים כמה מתנדבים, אבל לצערנו הכל תלוי בבירוקרטיה של בירוקרטים שלא מעוניינים לאשר כלום שהם לא ממש חייבים לאשר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
טוב ,כניראה מה שנכון נכון ושווה ללמוד מהעבר. אתם צודקים אין מה להתעקש.
קישרתי בין יניב למפקד השיטור הימי תל אביב מישם הדרך לחיפוש ימי של מזלטים
תסלול את השמים לחיפוש פנימי וקרוב לCTR ים . ומישם אולי נכבוש חלק מהשמים חזרה למצנחים.
סתם, זה הרי לא יקרה.