כתב נושא: אתמול בתבור  (נקרא 2166 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אתמול בתבור
« ב- : March 15, 2012, 01:00:53 am »
אתמול בתבור עברתי חוויה שבקלות היתה יכולה להחזיר אותי אל ההר ובהרבה מזל הסתיימה בשלום!!
אני טס תמיד עם מכשיר קשר ופיטיטי שמתחבר עם כבל לאצבע, אתמול הכבל הזה הוריד לי את הלב למחתונים!!

עשיתי בדיקת תלייה פעמים ועברתי על כל הבד"ח כדי לבדוק שהכל תקין להמראה, הרוח היתה דרום דרום מערבית 15 קמ"ש ונאלצתי להמתין בגלל הרכיב הדרומי כ 30 דקות עד שהמראתי.

בזמן ההמתנה אחרי כ- 10 דקות שלפתי את הפיטיטי מהאצבע כי הוא הציק לי(אני זוכר שהוצאתי והכנסתי אותו יותר מפעם אחת מהיד), המשכתי לחבק את הצלעות כמו שאנחנו עושים בזמן המתנה וחיכיתי למשב בכיוון, אחרי כמה דקות הגיע משב טוב והחלטתי שאני הולך להמריא ,שוב חיברתי את הפיטיטי לאצבע, הבעיה הייתה שחיברתי את הפיטיטי לאצבע כשהידיים שלי עוטפות את הצלעות, ובכך אני גורר את הכבל של האצבע בעקבות היד

יצאתי להמראה וכשהעברתי ידיים מהצלעות אל הספיד בר הכבל של הפיטיטי "נגרר" בעקבות היד ועשה סיבוב מהצד החיצוני של הצלע, הכבל "נגמר" לפני שהיד הגיע לספיד בר,נשארתי רק עם יד ימין כ- שניה שתיים עד שהצלחתי לאחוז בצד השמאלי של הספיד בר בשניה וחצי האלו הגלשן קיבל סבסוב חזק ימינה בגלל הרכיב בדרומי ובגלל שחרור אנרגיה מההמראה והרגשתי שאני הולך לחזור להר, עם הרבה מזל ובזכות זה שהכבל פיטיטי שלי יחסית ארוך, הצלחתי להגיע אל הספיד בר בזמן,נכון שיכולתי להחזיק בצלע כשזיהיתי את הבעיה, אבל ברגעים כאלה זמן התגובה קריטי, אתה לא חושב על כלום מלבד להביא את היד למקום שתכננת אליו וברגעים כאלה זה הספיד בר,אני מאתמול מנסה לשחזר "מה חשבתי באותם רגעים" ולמה לא החזרתי בשנייה הראשונה את היד לצלע ואני לא מצליח,אני משאר שהסיבה לכך היא הזמן תגובה ה"ארוך יחסית" והבעיה הסתדרה עוד לפני שהמוח הבין.

אני מספר את כל זה כדי למנוע מקרים כאלה בעתיד, נכון שלא כולם עושים את הטעות הדבילית שאני עשיתי ובדרך כלל הפיטיטי נשאר על היד גם כשממתינים הרבה לקראת המראה, אבל למען האמת אפילו לא חשבתי על הטעות שאני עושה ואם אתמול זה לא היה קורה  לי זה היה קורה לי בעתיד והסיבה לכך שמעולם לא העלתי בדעתי ש"תקלה" מסוג זה יכולה לקרות.

מהיום אני מכניס לעצמי עוד כלל בטיחות והוא לחבר את הפיטיטי לאצבע רק לאחר המראה,אולי רק אני הדביל ששולף את הפיטיטי מהאצבע ואולי לא, אבל בכל זאת כדי לא להכניס את עצמכם ל"פינה" כזאת ממליץ לכם גם לנהוג כך
כשסיפרתי היום על המקרה לחברים גולשים, כולם אמרו לי שהם לא מוציאים את הכבל מהאצבע מהרגע שהכניסו אותו ליד אז לפחות תדעו מה יכול לקרות אם כן תוציאו

טיסות בטוחות לכולם

הנה הסרטון, המקרה, והטיסה עצמה.
הפעם אמנע מלכתוב תהנו.

תבור מרץ 2012
« עריכה אחרונה: March 15, 2012, 01:13:48 am על ידי אודי טייב »

מנותק נדב ארידן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
בעניין: אתמול בתבור
« Reply #1 ב- : March 15, 2012, 11:14:54 am »
ואו.
דבר ראשון מזל שנגמר בטוב, רק בריאות

- לי קרה משהו דומה שזיהיתי וסידרתי לפני ההמראה, פתרון יכול להיות להעביר את הכבל דרך השרוול של החולצה.
ברור שבמקרה כזה הכל קורה כל כך מהר, אבל במקרה של מצוקה מיידית צריך לפעול אגרסיבית אם צריך,אפילו לקרוע את הכבל..

חייבים להכין קובץ וורד עם כל המסקנות מכל הזמנים ושהחניכים יקראו אותו, יש מלא דברים "קטנים" כאלה שקרו לנו שצריך שילמדו גם מעבר לשיתוף בפורום..

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #2 ב- : March 15, 2012, 11:42:20 am »
מלחיץ ביותר....

אני חושב שהעניין המרכזי פה הוא שאחרי בדיקת תליה אסור לשנות שום דבר... זה יכל היה להיות קסדה שהורדת, שקל בריתמה ששחררת לשנייה, VG מתוח או משוחרר......כל דבר אחר

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : March 15, 2012, 12:44:28 pm »
מסכים עם מתן , מרגע בדיקת התליה הכל צריך להיות מוכן , וללא שינויים

ואם מחכים הרבה זמן , תמיד מומלץ לעשות בדיקת תליה ,ובדח חוזר .

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
« Reply #4 ב- : March 15, 2012, 01:35:02 pm »
אני אישית מעביר את הכבל דרך השרוול
כדי למנוע הסתבכויות כאלה ואחרות
מקסימום אתה מוריד אותו מהאצבע והוא פשוט תלוי לך מהשרוול
מזל שיצאתה מזה חיי ובריא
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : March 15, 2012, 09:13:26 pm »
מקרה דומה שקרה לי בתחילת הדרך על אותו עיקרון בדיוק. אחרי בדיקת תלייה המשכתי להמתין ובנתיים הסתובבתי ימינה אחורה אחורה לבדוק את הנעילה של הכבל הראשי על הקיל. רגע לפני המראה כשהרמתי את הגלשן והצפתי אותו קלות הרגשתי שרצועת התלייה עוברת לי לפני הכתף הימנית בין היד לגוף ואחורה. כמובן שזה קרה כשהסתובבתי ימינה והיד הימנית התעסקה בנעילה על הקיל וכשהסתובבתי חזרה לא שמתי לב שרצועת התלייה ממש לא במקומה הטבעי.
בקיצור כמו שנאמר  - אחרי בדיקת תלייה רצוי להמנע מכל התעסקות עם כבלים חוטים ובמידת הצורך אחרי המתנה ממושכת לעשות שוב בדיקה.

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
« Reply #6 ב- : March 15, 2012, 11:09:00 pm »
שיואו!
מזכיר לי מה שירון אומר  "תהיו מוכנים להפתעות כי יהיו הפתעות"
טוב שלא איבדת את העשתונות.
 שאלה: האם יצאת לנחיתה בגלל המקרה?

רעיון טוב מה שנדב הציע, להכין ריכוז של כל המיקרים. אפשר אפילו לפתוח שרשור כזה.
ובכך נוכל כולנו להיות יותר מוכנים להפתעות כאלה.
אפי צוקרל

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : March 16, 2012, 06:12:00 pm »
תודה על השיתוף אודי,
אין סוף להפתעות בכל הקשור לטיסה...
יובל ענבר

אדריאן

• אורח
« Reply #8 ב- : March 16, 2012, 09:07:28 pm »
מהסרט זה לא נראה כל כך נורא.
רואים הטייה, אבל לא כזאת חריפה.

אם כבר מדברים על חוטים...
פעם פתחתי את הרתמה ואיכשהו החוט של הרתמה התלפף לי על הבייסבר וכל זה לקראת נחיתה כמובן.

מנותק nimi

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #9 ב- : March 17, 2012, 12:58:40 pm »
תודה שאתה משתף אותנו בכנות כזו, כן זה יכול לקרא לכל אחד. זמן ההמתנה אחרי בדיקת התליה הוא זמן מסוכן, אנשים בזמן זה שכחו כסדות, קשירות ומה לא.
יללה טיסות בטוחות!