מכתב פתוח לחופה של איתי..:
מזל טוב אנזו יקרה... סוף סוף קיבלת את הטייס שהזמנת... בצבעים שרצית..
משדר בטיחות אבל מדוייק מאד... ומעל הכל איזה ביצועים .. איזה ביצועים...
מה שבטוח את הולכת לראות עולם ומלואו, עננים ממעל ומתחת... נהרות אגמים ויערות של גשמים...
ומי יודע אולי בעזרתו תביאי גם איזה גביע לארון שלך.. 
ללא ספק טייס עם תקינה וכישרון מולד.
תהנו בברזיל.
נ.ב-אל תשכחו להמשיך לדווח.

יאללה אלדדי, לקרוא ולהתגעגע
תודה רבה!
היום כבר היו תנאים הרבה יותר שכיחים לאיזור, רוח דרום מיזרחית חלשה שהשתנתה למיזרחית ברגע שהבריזה הגיעה.
עד שהבריזה נכנסה התנאים היו חלשים מאוד עם טרמיקות של פחות מ - 0.5+ לאחר מכן הכל עלה ב- 3+ יציב והתפתח יופי של overdevelopment בכל העמק הראשי של עמדת ההמראה ועד קאסטלו. לצערי לא היו היום טייסים מנוסים ולכן כולם טסו מעמדת ההמראה עד לשדה הנחיתה הקרוב לעיר (כ - 10 ק"מ) בדיעבד היה אפשר להמשיך רחוק מאוד דרומה על גל הבריזה (שנע ממזרח למערב) אך כיוון שאני לא יודע עדיין איך להגיד: "אפשר טרמפ לקאסטלו ?" בפורטוגזית ויתרתי להיום על הרעיון (האמת שגם אם הייתי יודע, לא יהיה לי מושג מה משמעות התשובה שאקבל
). הנחיתות כאן הן לא הכי סימפטיות, כל השדות מגודרים עם תיל וחוטי טלפון וחשמל עוברים בהרבה מהם כך שזה משהו שממש שצריך לקחת בחשבון בזמן הטיסה - הרבה יותר טריקי מכל מקום אחר שהייתי בו עד היום (נראה לי שכאן נולדה נחיתת בדיקוב
)
היום כבר הרגשתי שאני והאנזו מדברים באותה שפה
הרשתי לעצמי לטוס קצת יותר מהר מאתמול. השליטה של הכנף בעזרת ה - B זה פשוט עולם אחר
אני ממש מקווה שבעתיד יצליחו להוריד את הטכנולוגיה הזו גם לחופות הבטוחות יותר.
ממש מקווה שמחר יגיעו כמה טייסים מנוסים שנוכל לטוס רחוק יחדיו, מחרתיים כבר אטוס עם אנדרי
לשבת על הבריזה חזית ים עם מצנח רחיפה כבוד כל הכבוד
אם השילוב שלך ומצנח ברמה הזו אז השמיים הם כבר לא הגבול .

בעניין ההסבר בכיף , האמת בתור מי שהוא בעלים של אתר מטיילים לא הבנתי בהתחלה
איזו תחרות רחיפה אפשר לעשות בקסטלו ריזו, איפה שם יערות הגשם ואפילו הסתבכתי עם סרט תורכי ....
אז יאללה בשביל אבי שאול ואדרי ....שזה הכי רחוק שהם יגיעו .... סתםם אוהב אותכם ...
[youtube=425,350]xNYP5fMnkMY[/youtube]
אחר כך הבנתי אלדד כתב ברסיל .... אז בשביל חוש הניווט של כמה אנשים באתר
שאינו מהמשובחים סליחה אם אני פוגע במישהו אבל ....
אז שמתי הסבר ...אולי ירצו לקפוץ לעודד ?
בעניין פורטוגזית :
הביטי הוא פוזו שאגר קום ווסה א סידאד'י קאסלו או מספיק א סידאדי אך בעיקרון שתדע
בברזיל מאז רצח הישראלית בשנת 84 לא לוקחים טרמפים .
זו ברזיל מדינה עם הרבה פנים , ורמת פשיעה גבוהה , אז תיזהר מטרמפים .
לצורך הזה בדיוק אני מחזיק אתר מטיילים , שידעו מה לעשות ומה לא .
מדינה אכן מדהימה וכפי שכבר הרגשת בנחיתות אנשים חוששים אחד מהשני
ועל כן יש גדרות בכל מקום .
הכי טוב תפוס קשרים עם ברזילאים ישמרו עליך , כך נוהגים המטיילים הותיקים
ואז רמת הביטחון עולה .
טוב עשית כשנזהרת , חשש טבעי הוא טוב בריא חשוב ושומר עליך .
רוחות כפי שכבר כתבת הרוחות השולטות שם הן רוחות הסחר בעונה צפון מזרחיות והבריזה .
על הרוחות הללו תפס טרמפ דני שפר שהרצה בקורס מטאורולוגיה האחרון סיפר על התחרות יאכטות בדד בה השתתף :
מספרד מפרץ ביסקייה דרך הקאנאריים עד ברזיל .
מאחר ונכחתי בחוף בזמן שדני עבד על הכנת הסירה שלו לתחרות אני זוכר באיזה מאמץ מדובר .
ככה זה אנשים צעירים ומוכשרים רוצים למתוח את הגבולות ולהגיע הכי רחוק שאפשר וכצופה הייתי חלק מזה
ואפילו הפלגתי נהגתי את הסירה שלו באלינור שמה .
.
הכי רחוק שאפשר להגיע הוא רק בעזרת הרוח הרוח האנושית והרוח הפיזית .
אז בואה וויינטו (רוח טובה פוטוגזית ) ובהצלחה בתחרות .