נתי
שלא תבין לא נכון אני מברך את היזומה הברוכה
אך מניסיון העבר הקורס לא תרם אפילו הרדים מספר רב של מרחפים עקב חוסר מיקוד למה שבאמת צריך
מרחף לטיסה מהתבור לצמח . 
תפרסם את התכנים מי מהעביר אותם ומי אוכלוסיה שמגיעה ומקום .
ובמידה ואני יוכל אני אשמח להשתתף למרות שאני באופן אישי לא מאמין בהדרכה הזאת היא מעט כבדה עבורי
אבל אני קשה הבנה ,דיסלקט,וסנילי 
ובטח לא דוגמא טובה למרחף סטנדרטי
אדרי
אדרי אתה הורג אותי מצחוק .....
האמת גם אני קשה הבנה דיסקלט וסנלי אבל בבקשה אל תספר לאף אחד
שלא יקחו מנני את שני התארים שירקתי דם כדי להשיג ....

בעניין מטאורולוגיה בא נעשה עסק תן הסבר לשאלה של טקסטרמן למה מחזור החיים של העננים במרץ בקסטלו אספיריטו סנטו בברסיל גדול משמעותית משל מחזור החיים של העננים בארץ ואתה מקבל ציון עובר בהצטיינות בלי לבוא לשיעוירים.
צחי פעם זרק לי רמז להבנת העניין ,לקח לי הרבה זמן להבין אותו אז :
למרות שחזרו על כך בשיעורים הרבה פעמים , אך מה לעשות לא הבנתי .
בכיף יוגי תודה על הפירגון.
בקשר לשאלות :
מי מעביר את הקורס רשמתי בתשובה לשאלתה של ענת , הנושאים זהים לקורס מטאורולוגיה 2008 וכן 2006
ראו סילבוס בפורום מטאורולוגיה צריך לדפדף קצת אחורה ותמצאו תוכנית מפורטת.
מספר המפגשים יהיה שמונה הפעם , כדי לרווח קצת את הנושאים הכבדים יותר
כגון טיפיגרמה גרף מפל טמפרטורות וכדי לתת הסבר מדויק איך מייצרים את הגרף ומה ניתן ללמוד ממנו:
ניתן ללמוד מה יהיה גובה בסיס ענן, פסגת ענן ,לחות , נקודת הטל ,
שכבות רוח , מהירות עליית הטרמיקות , האם יהיו עננים , גובה וחוזק שכבת האינוואסיה ,
אורך חיי הענן , גובה טרמיקות מקסימלי במקרה של טרמיקות שקופות , תנאי יציבות או אי יציבות
ועוד .
גם נושא העננים ירווח קצת יותר כדי לתת הסבר מעמיק יותר על סוגי ענננים מחזור חיי הענן
מהו קומולונימבוס ומהו סופר סל.
בנוסף יתוסף לכל שיעור שיעור תירגול של 45 דקות שבו נסביר את השפעת הכוחות הפיזיקליים
ונטורי קוריוליס בפועל על רוחות בעמדות ההמראה השונות , ונסביר מצבים בהם נתקלים בוונטורי לדוגמא
המגדל העגול בחוף נתניה הקרוב לרכס ומהם הם הלחצים והזרמים מנוצרים מצדדיו
בפועל ידוע כי הנוטורי יוצר שאיבה מטה בינו לבין הרכס בתירגול יוסבר מדוע .
יוסבר גם תרומת קוריוליס בעמדות הרחיפה השונות האם יש תרומה של קוריוליס במבוא חמה למשל ?
התשובה היא לא , האם יש השפעה של קוריוליס בתבור התשובה כן , מה ההבדל ?
ההבדל יוסבר בתירגולים .
המטרה ליצור תמונה אצל המרחפים של זרימות האויר כדי שיהיה ברור מה צריך לחפש כשנמצאים באויר .
יוסברו בתירגולים לעומק גם מושג שכבות הרוח , ומה יוצר אותן ?
תשובה מכשולים קרקעיים
דוגמא שכבות רוח שאפשר לפגוש לפעמים בתבור : צפונית מערבית בגובה כתוצאה מהבריזה
דרומית מערבית בגובה נמוך לפעמים עד גובה העמדה , והסיבה להיווצרות שכבות אלו .
הסיבה היא כי עקב מכשולים קרקעיים , וכן פיזיקה הרוחות נכנסות תמיד קודם בגובה ,
ורק לאחר מכן יורדות לפני הקרקע , ולכן ייווצרו שכבות רוח , אשר במצבים מסוימים עלולת להוות סכנה
לכלי טייס .
במסגרת שיעור מערכות מזג אויר בעולם יוסבר יותר לעומק מושג קו המשוה כאזור התכנסות
ולמה אין אינברסיה שם , רמז לשאלה של טקסטרמן בעניין מחזור החיים הארוך של העננים.
יוסבר שוב לעומק מושג האינברסיה , האויר החם בגובה מגיע מאיפה שהוא מאיפה הוא מגיע ולמה ?
התשובה מנגנון הבריזה יוצר את האינברסיה בארץ , איך למה איך משתמשים בבריזה כחזית ים
שוב יוסבר בתירגולים .
מה שיתוסף בקורס הזה וחסר בקורסים קודמים הוא הפניה לקריאה משלימה וחזרה על ההפניות הללו
בשיעורים כלומר ינתנו דוגמאות המבססות על הקריאה המשלימה .
ויתיבדק רמת הטמעת החומר דברים שלא היו בקורסים קודמים עקב מחסור בזמן או כוח אדם מתאים קרי מתרגל שבודק מה בעצם הובן מהחומר שהועבר .
כל הנושאים הללו שדנים בנושאי זרימות אויר הם דברים שהם לא טריביאליים למרחפים מתחילים .
בנוסף יהיו הרצאות אורח קלילות יותר כפי שהיו בקורסים הקודמים , ביניהן טיסות מרחק .
ייעוד הקורס הוא לאוכלוסית רוח הקודש : מרחפים גולשי אויר , דואים ותעופה קלה .