כתב נושא: פנייה עם סס  (נקרא 1073 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אוהד

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
בעניין: פנייה עם סס
« Reply #20 ב- : February 15, 2012, 03:04:28 pm »
החלום שלי הינו ספיד בר ידני.
אגב אולי זה הזמן לפנות לאדם שיתכנן מצנח כשהספיד בר מחובר לידיים. זה ישפר בהמון את
טכניקת התירגול ואם ניקח בחשבון כי הפרשי המהירות בין מהירות טרים לסס דרוך עד הסוף יכולות לנוע אפילו עד 20 קמ"ש נקבל אפקט שינוי מאד חיוני. לבעית הבטיחות הנובעת מיכך נאלץ להתמודד בהמשך בתירגול.

מנותק שיקה

• מפעיל בובקט מתקדם
  • 054-6775536
    • דוא
« Reply #21 ב- : February 15, 2012, 03:13:43 pm »
צחי,
ראה המלצה של יצרני נובה במצנח חדש:
http://www.nova-wings.com/download/files/ION_2_HANDBUCH_eng_1.2.pdf
עמוד 19 למעלה:
To turn, simply shift weight, or push the speed bar asymmetrically. (If you push
the right side further, the wing will perform a left turn.)
אם הבנתי נכון, היצרן מציע ניהוג עם סס גם בשיגרה דבר שכנראה לא נפוץ אצלנו.
יום טוב

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #22 ב- : February 15, 2012, 03:18:11 pm »
זה עובד מצויין בעפיפון ששם מנהגים רק באמצעות הA כי אין לו בכלל ברקסים אבל איך זה ישפיע על הבטיחות????????
אריה לשובר
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #23 ב- : February 15, 2012, 04:20:06 pm »
סחלבון אין דבר כזה פניה במצנח בלי הטייה וזה לא משנה איך אתה פונה כי הכוח הצנטרפוגלי "זורק" את משקל הטייס החוצה אותו הדבר בין עם הפניה היא עם ברקס או עם היגוי גוף זה תלוי במהירות. בפניה ע"י האצה של צד אחד (ספיד סיסטם) הכוח הצנטרפוגלי יהיה גדול יותר כי המהירות תהיה גדולה יותר ולכן ההטייה תהיה גדולה יותר לאותו רדיוס סיבוב. תוסיף לזה את הורדת זווית ההתקפה בצד החיצוני ותקבל מהירות שקיעה גבוהה יותר.

שיקה יתכן וזה משהו ספציפי למצנח הזה, אני לא מכיר. רוב היצרנים לא ממליצים כך.
ובכל מקרה הם לא כותבים שם שזו פניה יעילה יותר אלא "אם אתה רוצה לפנות".

זה לא שלא ניסיתי אף פעם לפנות ככה, זה פשוט פניה עצלה (רחבה) ובשקיעה שאין לה שום יתרון אלא אם אתה בעילוי רכס טוב (שגם אז אין לה יתרון אבל היא גם לא ממש פוגעת בטיסה).

אבל אם אתם נורא רוצים להכנס למבנה המצנח אז הברקסים של ימינו מתוכננים ליעילות הפניה. בנוסף לכך שהם מאיטים צד אחד של המצנח כמו שכולכם מכירים הם עושים עוד שני דברים: א) מאיטים את הטיפ יותר מאת המרכז ב) מכווצים את שפת הזרימה שגורמת לטיפ להמשך אחורה ועוזר לחידוד הפניה.
ספיד סיסטם מאיץ בעיקר את מרכז הכנף ופחות את הטיפ (בגלל הקשת של המצנח).

בקיצור הברקסים מתוכננים בעיקר לביצוע פניות, הספיד סיסטם מתוכנן להאיץ את המצנח בטיסה ישרה.
אני בעד לתקוע מסמרים עם פטיש ולהוציא אותם עם צבת במקום לשבור את הראש איך לעשות את זה הפוך  ;)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #24 ב- : February 15, 2012, 07:01:52 pm »
צוק אני לפעמים משתמש ב סס בשביל לשמר אנרגיה או למנוע ריצה אחורה של המצנח:

נניח ביציאה מווינג אובר כשאני לא רוצה לטפס אלא לנצל את המומנטום להתקדם מהר יותר קדימה.

אתה צריך לשים את הרגל על הספיד וללחוץ ולשחרר בכמות ובתזמון הנכון - זה עוזר להמיר אנרגיה למהירות במקום לגובה.

ניתן ליישם את הטכניקה, לא ממש חייבים...

בשימוש בספיד בכניסה לטרמיקה יש סכנה שהיא קטנה ואתה תצא מהצד השני שלה משוך לגמרי מה שעלול לגרום לפרונטל די אלים.
בשימוש בספיד בכל מצב, אתה מקטין את זוית ההתקפה ובעקבות כך אתה מתקרב לזוית ההתקפה שבה תקבל פרונט.
צריך לעבוד בחכמה איתו ולהבין מה הסכנות.

בסופו של דבר לספיד סיסטם יש שימוש מוגדר.
את הנסיונות תאמינו שכבר עשו ואולי יום אחד יתאימו חופה לעבודה עם הסס אם יעלה צורך..
בינתיים כולנו טסים על כנפיים שפונות עם הברקסים והגוף ומאיצות עם ה סס. אין סיבה אמיתית להמציא את הגלגל (המשפט עם המסמר וכלי העבודה מצא חן בעיניי).

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #25 ב- : February 15, 2012, 08:14:32 pm »
עומרי זאת התשובה ש"רציתי" לשמוע:)

מבטיח לבדוק את זה מחר (אם ישאר לי גובה אחרי הסאט :P)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #26 ב- : February 15, 2012, 08:31:08 pm »
זה עובד מצויין בעפיפון ששם מנהגים רק באמצעות הA כי אין לו בכלל ברקסים אבל איך זה ישפיע על הבטיחות????????
אריה לשובר

אריה בעפיפון זה מקביל לניהוג גוף ולא ל A. כל המיתרים (V LINES) בסופו של דבר מתחברים אלייך ליד והיד הזאת היא "משקל הגוף". אין לך שליטה בזוית ההתקפה או בברקסים בעפיפון.

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #27 ב- : February 15, 2012, 09:41:53 pm »
נאה דורש נאה מקיים. היום עם פרוץ הדרום מערביות לקחתי את הסיירה הישן שלי וקשרתי לי לו מקלות (ידיות ) למיתרי הספיד סיסטם והתחלתי לתרגל. האמת זה פונה מצויין מאידך בגלל שהאינסטינקט שלי בנוי למשיכה למקום שאליו רוצים לפנות ולא להיפך נידרש תירגול רב להתגבר על ההרגל. משיכה בספיד ימין גורר פניה שמאלה וכן הלאה. המלצתי לאחר הרבה ניסיונות הינה לקשור לספיד סיסטם ידיות ועדיין לחבר לספיד בר של הרגל, כך תוכלו לנהג גם עם היד וגם עם הרגל יותר מדויק. וזה מה שעשיתי. מעתה ניראה לי שאחבר לכל המצנחים שלי ידיות ספיד סיסטם מאקרו. באשר לפניה שרינה שטוחה אזכיר לך צחי שכדי לבצע פניה שכזו מומלץ על היגוי גוף הפוך ודחיפה של עצמך עם הוי ליין. פתחתם אחלה נושא. שמח שהשכלתי ממנו. עכשיו נותר לתרגל והרבה. טיסות בטוחות.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #28 ב- : February 15, 2012, 10:24:25 pm »
סחלבון כשאתה נותן היגוי גוף הפוך אתה אתה לא רק גורם למצנח להיות יותר שטוח אלא גם גורם לו לעשות סיבוב גדול יותר. את אותו הדבר ניתן לעשות עם ברקס נגדי אבל זה לא עונה להגדרה של סובוב יעיל יותר באותו רדיוס סיבוב, זה עדיין פשוט רק סיבוב עם רדיוס גדול יותר.

היה לפני כמה שנים אחד החברה הרוסים שהיו לו ידיות על החיבורים של הספיד סיסטם. בסופו של דבר זנח את הרעיון, נראה לי כי אחרי ההתלהבות של הפעמיים הראשונות הוא לא ממש השתמש בזה.

אחת הבעייות שאני צופה לסידור של הידיות היא שאתה לא יכול להשען קדימה חזק כשאתה מתפעל את הידיות. כזכור לכולנו ההשענות קדימה עוזרת להעמיס את המצנח מה שנותן לו מהירות אווירית גבוהה יותר. לא להשען קדימה כדי לתפעל את הידיות משמעו להאט את המצנח כדי להאיץ אותו עם הידיים. זה גם אומר שאין לך ידיים על הברקסים למקרה של קריסה או תקלה אחרת.

נשבע לך שאפשר לתקוע מסמר עם דופקים עליו עם צבת, פטיש פשוט עושה את זה הרבה יותר קל.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #29 ב- : February 16, 2012, 12:11:11 am »
סחלבון כשאתה נותן היגוי גוף הפוך אתה אתה לא רק גורם למצנח להיות יותר שטוח אלא גם גורם לו לעשות סיבוב גדול יותר. את אותו הדבר ניתן לעשות עם ברקס נגדי אבל זה לא עונה להגדרה של סובוב יעיל יותר באותו רדיוס סיבוב, זה עדיין פשוט רק סיבוב עם רדיוס גדול יותר.

היה לפני כמה שנים אחד החברה הרוסים שהיו לו ידיות על החיבורים של הספיד סיסטם. בסופו של דבר זנח את הרעיון, נראה לי כי אחרי ההתלהבות של הפעמיים הראשונות הוא לא ממש השתמש בזה.

אחת הבעייות שאני צופה לסידור של הידיות היא שאתה לא יכול להשען קדימה חזק כשאתה מתפעל את הידיות. כזכור לכולנו ההשענות קדימה עוזרת להעמיס את המצנח מה שנותן לו מהירות אווירית גבוהה יותר. לא להשען קדימה כדי לתפעל את הידיות משמעו להאט את המצנח כדי להאיץ אותו עם הידיים. זה גם אומר שאין לך ידיים על הברקסים למקרה של קריסה או תקלה אחרת.

נשבע לך שאפשר לתקוע מסמר עם דופקים עליו עם צבת, פטיש פשוט עושה את זה הרבה יותר קל.

אוהו צחי אתה צודק אבל באויר השענות קדימה או אחורה לא מזיזה למצנח כלום בנושא מהירות.
זה תקף רק על הקרקע.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #30 ב- : February 16, 2012, 12:37:49 am »
למיטב הבנתי הסחלבון דיבר על השימוש בזה בשליטה קרקעית, שלמיטב ידיעתי מתבצעת על הקרקע.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #31 ב- : February 16, 2012, 12:48:12 am »
למיטב הבנתי הסחלבון דיבר על השימוש בזה בשליטה קרקעית, שלמיטב ידיעתי מתבצעת על הקרקע.

למיטב הבנתי, לא הבנתי מה הבנת שאני לא הבנתי, אבל בסוף הבנתי.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #32 ב- : February 16, 2012, 01:12:45 am »
מהדיון המפגר הזה אני רואה את האירוע הבא
 צעיר בעל מוטיבציה שמנסה לבצע פניה עם מערכת האצה
ואופס נעלם המצנח בפרונט
תפסיקו עם השרשור המסוכן הזה רק נזק זה מביא
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #33 ב- : February 16, 2012, 01:45:16 am »
ואופס נעלם המצנח בפרונט
אדרי

והידיים לא על הברקסים

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #34 ב- : February 16, 2012, 02:10:45 am »
א- אדרי אל תהיה כבד אתה מתאים יותר לדאחקות וספינים.
ב-עומרי צודק עפיפון רק היגוי גוף כאילו.
ג. למה ידיות ולא לחבר לכל רגל כמו בפרחים של אופני מרוץ לכל צד מהסס
אם אתה רק חצי פסיכי אתה דוחף עם שני רגליים
ואם בא לך להשתטות אתה דוחף עם הרגל הנגדית לסבוב
במקום עם הברקת בצד הנכון....
למה? כי חורף!!!!!
אריה לשובר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #35 ב- : February 16, 2012, 02:51:50 am »
ואופס נעלם המצנח בפרונט
אדרי

והידיים לא על הברקסים

אין כיף גדול יותר מלקבל איזה 70% על ספיד שהידיים לא על הברקסים.   smileblue

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #36 ב- : February 16, 2012, 11:53:54 am »
אדרי יקירי, תמיד יש סכנות ועבדך הנאמן הלך לתרגל כדי לדעת בוודאות מה הן. מאידך תחשוב עלייך עם הטאנדם מעל הכביש בנתניה לא חודר. הזוכר אתה? תחשוב שידיות הספיד בר היו בידייך? זה לא עדיף מאשר לנסות נואשות לדחוף את ה A ובכל זאת לנחות על הכביש הסואן?
עכשיו כל דבר במצנח רחיפה דורש תירגול. ובאמת אתמול מתירגולי גיליתי שקשה פסיכולוגולית לנהג את המצנח במשיכות הפוכות על הספיד לעומת הברקסים.
התירגול שביצעתי היה מורכב משהיה באויר בגובה של חצי מטר בממוצע מישחק עם הספיד ברגל ימין והברקסים בידייים כשאני עושה תיקוני ספיד עם ידיות הידיים. הדבר מאד קשה לתירגול גם כי צריך לפעמים לעזוב ברקסים וגם כי הפניות הינן הפוכות במשיכה בכל יד. מדובר על אנשים בעלי קואורדינציה מאד טובה אני מניח שישי מעטים כאלה בתחום ולכן איני ממליץ וכל העושה זאת על אחריותו בילבד. מאידך אני חוזר אלייך אדרי ומזכיר את הארוע שבו הסכנה של לנחות על כביש סואן היתה הרבה יותר מוחשית ואקטואלית מסכנת הפרונטל. וכאן יש לנהל סיכונים כפי שעושים בכל מקום בחיים. אני במקומך היתי אומר שישי סיכויו של 30 אחוז לפרונטל (מול רוח חזקה) לעומת 100% נחיתה לא טובה על כביש והולך עם ניהול הסיכונים לקבלת ההחלטה שנותנת לך את תוחלת התועלת הטובה ביותר (ביטוי מלימודי הכלכלה שמיצר במיקרה הזה ממוצע של הסכנות כפול הסתברות הופעתן בכל רגע נתון). אנחנו כטייסים צריכים לשאוף להיות בעלי כמות האופציות המקסימלית בבואנו לקבל החלטה. ידיות ספיד שכאלה מאיצות את המצנח ובטרייד אוף המקובל מגדילות את קצב השקיעה ואת הסיכוי לפרונטל. הן נותנות האצה של עד 20 קמש ממהירות הטרים (תלוי מצנח)  ומייצרות סיבוב אופקי יותר* מאשר סיבוב הנובע מהטיית גוף (*צחי צודק הסיבוב הינ טיפה יותר רחב אבל במהירות סיבוב גדולה יותר). איני מדבר על הטיית גוף שכן הדבר יכניס עוד ווקטור של קצב שקיעה ואי אופקיות המצנח אפילו יותר ממשיכת הספיד בר בצורה לא סימטרית. שייקה הדבר מלמד שלפעמים אדם שמגיע חדש לתחום רואה דברים שוותיקים כבר פסלו מזמן וגורם להם להתרענן. והמשפט " אני לא יודע מי גילה את המים , אבל זה בטח לא היה דג. ;) תופס.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #37 ב- : February 16, 2012, 02:26:16 pm »

אימון שליטה קרקעית אני מבין שלזה אתה מתכוון  lugh

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ka_SMLKYG9M#!
« עריכה אחרונה: February 16, 2012, 03:02:56 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #38 ב- : February 16, 2012, 03:19:12 pm »
אדריאנוס את הפרונטל שחווית אני זוכר היטב זה היה לידי ואגב אתה איבדת את הזיכרון לטווח קצר אחריו כי נחבטת בראשך. אתה נעמדת מול דרום מערבית לקראת נחיתה עם טרים פתוח בלי אוזניים מנסה לרדת נואשות. רוטור שניזרק
ויצר תת לחץ גרם לפרונט שניפתח מיד אבל גרם לנפילה הקשה. לדעתי זה היה המקום בו הבנתי שנעילת אוזניים לטאנדם הינה כלי חשוב ובטיחותי וחבל שרק איתי מיבא טאנדמים עם אוזניים ננעלות. הגיע הזמן שכולם יביאו.
אגב עם אוזניים לא היה נוצר תת לחץ שכן שטח הכנף הקטן יותר פר אותו משקל יוצר עודף לחץ וימנע את הפרונטל (אם כי יאט את המהירות הקרקעית) אבל אז שוב אנו חוזרים למדיניות ניהול הסיכונים.
תמיד ניתן להפחיד בשיטת אם תקבל קריסה של 70 אחוז כשאתה עם הידיים לא על הברקסים, אבל זה שיטחי ומאד לא מלמד. ולכן מומלץ לעבוד בשיטת הבעיה הבוערת וטיפולה ראשון.
אגב חשבתי על ניסיון לחבר את הברקסים למרפק ואת הספיד לידיים לניהוג כנף יותר מדוייק וכך שליטה בו זמנית ממש כפי שציפורים עושות. כמו כן ניתן לעשות פניה משולבתץ לדומא ימינה בה אתה מושך את ברקס ימין וספיד שמאל דבר שניתן לעשות בשני הידיים. לגביי משל הפטיש והצבת. הוא מאד נחמד מאידך אני מוציא מסמרים עם הפטיש ולפעמים דופק איתם בעזרת הצבת. צריך לדעת להסתדר עם מה שישי ולהפיק את מירב היעילות והבטיחות של מה שיש. הספורט הזה עדיין מתפתח ומשתדרג ויש עוד הרבה הפתעות שיבואו. יש להימנע מקיבעון מחשבתי.

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #39 ב- : February 16, 2012, 04:08:04 pm »
אוהד למה אתה לא מתייחס לאפשרות של חיבור הסס  לצורך תרגול לכל רגל בנפרד כמו בפדלים של אופני כושר או מרוץ ?
אריה לשובר

---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=32.318476,34.852267