היי ליעד
בלי קשר לכן או לא אלומיניום.. אם לא הבנת את זה מתוך הדיון שפתחת, אז באבי שחר הוא מסגר שמבין עניין.

והכי טוב, הוא גם הציע את עצמו.. מה אתה מחכה? דבר איתו..
ולגבי ממה לעשות את המתקן. אני אומר, תתייעץ איתו (באבי) שמע מה יש לו להציע. לא יכול להזיק.
לגבי המלצה שלי..
אני בכלל בגישה אחרת מהמתקן הקונבנציונלי (סלח לי שלומקאס

)
לא אוהב את המנוף הגדול התלוי בקדמת הרכב. בצורה בה ממקמים את המתקן על הגגונים, הגגון הקדמי יוצר סוג של "ציר" עליו מתנדנד המתקן, ונוצר עומס לא אחיד על הגגונים. הקדמי מקבל את רוב המשקל (ויותר), ואילו האחורי חווה עומס הפוך ממה שהוא מתוכנן אליו (משיכה).
לא משנה שהמתקן לא כבד, העומס גדול בגלל המנוף הארוך שמעבר לנקודת התמיכה הקדמית ביותר.
שאלו את עופרי דגן איך נתלש לו (בנסיעה) הגגון האחורי וקרע לו את המסגרת של הדלת האחורית בגלל מהמורה בכביש..
אם הרכב ארוך (וואן, סטיישן, טנדר וכו') אין בעיה במתקן הזה, אבל רוב הרכבים שלנו משפחתיים או קטנים מזה.
אני יותר בגישה של ליצור שלוש נקודות משען לגלשן- שני הגגונים + משענת מקדימה באותו רוחב ובאותו גובה של הגגונים.
אצלי יש מתקן (שבניתי אצל מסגר) המתחבר לנקודות הגרירה של הרכב צמוד לפגוש ומלפניו.
מכיוון שהוא עשוי פלדה (ברזל בלשון העם), היה ניתן לעשותו דק מאוד, כך, הוא לא מפריע לשדה הראייה.
הוא לא כבד כי הוא מינימליסטי, והוא מהיר מאד להרכבה.
מקדימה יש לי "ח" המקביל לגגונים.
מעמיס שישה גלשנים בלי בעיה

מקווה שלא בלבלתי אותך עכשיו אם ההמלצה שלי

ד"א שלומקאס, למה עצבים? לכל אחד מאיתנו דעה משלו. לא לעניין לפתוח את ההודעה בזה שדעותיהן של אחרים הן "שטויות"..