כתב נושא: תחקור המראה של אודי בהר הארי  (נקרא 2144 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תחקור המראה של אודי בהר הארי
« ב- : January 22, 2012, 11:06:18 am »
אתמול היה יום ממש נחמד בהר הארי , עם תנאים לא רעים כשהעננים החליטו לזוז .(טיסה מגניבה בלי ואריו :)  )

כמו שעודד כתב רוב ההמראות לא היו טובות .

גם לי עלה האף , שגרם לנפילת כנף ויציאה גבולית .

אודי המריא שני אחרי אנדרו , כשאני עומד מאחוריו בתור, לי היה נראה שהאף עלה והוא רץ כל הדרך עם אף גבוה .

מצרף את הסרטון של ההמראה ותמונה מהצעד ה3 ו5 .

המטרה (שלי ושל אודי) היא לתחקר ולהבין מה גרם להמראה להיראות ככה .

וותיקים , מה אומרים ??

המראה של אודי בהר הארי 21-12-2012

« עריכה אחרונה: January 22, 2012, 11:17:14 am על ידי gider »

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: תחקור המראה של אודי בהר הארי
« Reply #1 ב- : January 22, 2012, 11:35:21 am »
רואים שהוא מפסיק את המשיכה בסוף, אבל לפי דעתי בהמראה מהסוג הזה זה בלתי נמנע.

אני לא מחשיב את עצמי לוותיק אבל ובכל זאת אני נותן את דעתי :P

ריצת המראה באתר הזה צריכה להיות כל כך מהירה בגלל אופי השטח ומה שקורה הוא שבסוף הגלשן מתחיל לעקוף אותך, ואז אין לך ברירה אלה לשחרר קצת אף.  אחרת אתה מביא שתילה מגעילה על האספלט. boxed

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : January 22, 2012, 01:37:49 pm »
מהצד שלי..

קודם כל חשב לציין שהיה לי מאוד קשה לייצב את הגלשן ולא לצד אחד אלא לשני הצדדים (שנייה אחת סבסוב שמאלה ושיניה אחרי ימינה..)
חיכיתי למשב טוב ולהתייצבות-(עד כמה שהיה אפשר) וכשהמשב הגיע(5-10 קמ"ש )התחלתי לרוץ..

עד הצעד האחרון הרגשתי שהגלשן לא לוקח אותי לכן שחררתי קצת את האף ולדעתי זה מה שמנע ממני להתרסק על השיחים - בדרך כלל אני אוהב למשוך את הגלשן כמעט עד למכשול הראשון כדי לצבור מהירות ושליטה טובה יותר ואז לשחרר, בהר הארי המכשול קרוב מאוד ולכן כנראה אינסטינקטיבית שחררתי קצת את האף בצעד האחרון.

בנוסף רואים שכנף שמאל מתחילה ליפול ואני מתקן ימינה(יכול להיות שתיקנתי מאוחר מידי אבל בסרטון (לי) זה לא נראה כך.)

שייקה טוען שהמראתי והאף קפץ במהלך הריצה מאוד גבוה וזה מש שיצר את כל הבלגן, לאחר התבוננות בסרטון הוא הוסיף שיכול להיות שהתחלתי עם אף גבוה מההתחלה,וזה מה שהנחתי שקרה עד שראיתי את הסרטון,
בסרטון אפשר לראות את הזווית האף ביחס לקרקע והיא נראית לי במצב טוב, במיוחד במדרון כמו הר הארי.. כמו כן נראה שהאף לא עולה במהלך הריצה אלא שהגלשן מתחיל להציף ולכן המרחק בין האספלט לכנף גדל.

אני צריך לשפר את ההמראות ולדעת על מה לשים דגש על מנת לשפר..
העלנו את הסרטון כדי להבין באמת מה הייתה הטעות,יכול להיות ששייקה צודק אבל לי זה נראה מהסרטון שלא זאת הסיבה.
מה דעתכם בעניין(ותיקים יקרים)?
תודה מראש

« עריכה אחרונה: January 22, 2012, 02:03:27 pm על ידי אודי טייב »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : January 22, 2012, 07:56:22 pm »
בגדול ההמראה לא נראית כל כך גרוע למעט הקטע של ההטייה שמאלה שהיתה עלולה להחריף יותר ואז זה היה מסתיים פחות טוב .
קשה לתחקר טוב את מצב האף מהסרטון למרות שכפי שזה מוצג אני לא רואה שום בעייה עם מצב האף בתחילה.
אבל  יש פה מצב לטעות מסויימת.
אני ממליץ תמיד לא להאריך את ריצת ההמראה הרבה  מעבר למינימום הנדרש להגעה למהירות ניתוק.
לכן גם בתבור אני תמיד מתפלא על אנשים שמנצלים לעיתים את מלוא המדרון- זה מיותר ובמקרה של הר הארי בו השיפוע מאד מתון ולא אידאלי להמראת גלשנים זה גם מתכון קלאסי לסבסובים ונפילות כנפיים.
ההחלטה להמראה צריכה להיות דווקא כשאין משב ובמיוחד אם המשבים משנים את כיוון הרוח - המראה במשב משמעותה קושי גדול יותר בייצוב הגלשן וסכנה גדולה יותר לנפילת כנף. הייתי בוחר רגע בו הרוח חלשה יחסית- מתחיל ב 2-3 צעדי היסוס שאם התחושה בהם של שליטה בגלגול וכנפיים מאוזנות- מיד עוברים למבער מלא (דוושת גז בריצפה) תוך כדי משיכה ששומרת על האף מפני התרוממות.
במצב כזה אפשר להגיע עם הרבה אנרגיה ולשחרר מעט את הגלשן בסוף המסלול.
בעיות בהמראה יקרו אם הגלשן תופס עילוי מוקדם מדי ורחוק מספיק מסוף המסלול- שם הזרימה צפוייה להיות לא אחידה וכתוצאה מכך נחווה נטיות של הגלשן לגלגל.
צריכים להיות כמובן גם מודעים לרכיב של רוח ששואף תמיד לסבסב אותנו לתוך הרוח. אם היה לכם רכיב משמאל זה אומר שהגלגול שמאלה היה די צפוי.

« עריכה אחרונה: January 22, 2012, 07:58:01 pm על ידי hgyzv »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : January 22, 2012, 10:08:11 pm »
לי קשה מאד לתחקר מהסרט מה קרה,
כמו שחגי כתב זה נראה בסדר למעט הגלגול ימינה בסוף אבל אי אפשר לדעת.

באופן כללי לדעתי העמדה בהר הארי בעייתית מאד ללא רוח בגלל השיפוע המתון ומסוכנת הרבה יותר במשבים קלים.
לצערי שכחנו להזכיר לעצמנו את הבעיתיות השנה כי כבר נוהל דיון על הבעייתיות עוד בפורום הישן מיד אחרי שנסללה העמדה החדשה, גם אז רוב ההמראות היו לא טובות ולהלן התיאוריה:
מבנה הקצה הקדמי של העמדה (מסתיימת בחדות עם קיר אנכי ניצב של כמטר) גורם למערבולות מספר מטרים לפני סוף העמדה. ברוח קלה אנחנו תמיד עומדים יחסית בעומק העמדה ולכן כמעט תמיד לא נרגיש את ההתנהגות האמיתית של הרוח עד שנכנס למערבולת באמצע הריצה.
התוצאה היא תמיד שינוי במצב האף (למעלה או למטה - גלשן לא לוקח) ו/או גלגול לא רצוני.
מה עושים? אין תשובה קלה, צריך קודם כל להיות מודע לבעיה כדי לא להיות מופתע ובמידת האפשר להמריא במרחק הריצה הקצר ביותר (כפי שאמר חגי).
עמדה בעייתית, נסו להזכר אחורה ותיווכחו שתמיד בנתוני רוח כאלו יש שם את הבעיה הזו.

מת כבר לדאות (עוד חודש יבש...).
יובל ענבר

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : January 23, 2012, 07:10:30 pm »
איפה כולם ?? מה עם גיא ירון שוויצר ?? רק להסתכל אתם יודעים ??
גם קצת דגשים על עמדה מהסוג הזה לא היו מזיקים
כמו שראינו בשבת האחרונה..יש סוףסוף דם צעיר :)
אפרופו ההערה של חגי , אני דווקא חושב שברוח חלשה צריך להמריא רחוק מהקצה -
ולהגיע לאזור הרוטור עם מהירות ואף נמוך .
המראה קרוב לקצה ברוח חלשה לא תספק את המהירות הנדרשת , ואין שם יותר מדי מרווח לצלילה והתאוששות .
ברוח של מעל 15 אני מסכים !

אדריאן

• אורח
« Reply #6 ב- : January 23, 2012, 08:39:51 pm »
איפה הסרט שלך מאותו יום?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : January 23, 2012, 08:46:00 pm »
לא הבנת את מה שהערתי.
כתבתי שצריך להתחיל את הריצה במינימום המרחק שבטוח להאצה .
אם הגלשן כבר הציף באמצע הדרך זה אומר שהמרחק  שנלקח גדול מדי.
בפועל כל מי שכוחו במותניו ויכול לפתוח מבערים בריצה , לא צריך יותר מ 6-10 מטר כדי להאיץ למהירות ניתוק גם ברוח אפס.
6 מטר יספיקו במדרון כמו של התבור, 9-10  מטר יספיקו במשטח כמו של הר הארי.

מנותק SENTINEL

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • www.Y-Fly.co.il
    • הדרכה/טיסות היכרות/ציוד
    • דוא
« Reply #8 ב- : January 24, 2012, 09:40:03 am »
הנה הנה....גם אני... ;)
אז ראשית באמת קשה להבין מזווית הצילום מה קורה בהמראה...והיא גם לא ניראת כזו גרועה...(אם כי יש מקום לשיפור)
שנית, ניראה שאתה אוחז קצת בחוזקה את הצלעות של הגלשן גם כשהוא מתחיל להציף (ולא שואף להגיע למתח מרצועת התליה לקראת היציאה), ומכאן אין לך משוב מספק מתנודות הגלשן, כמו גם שלגלשן אין את היכולת להגיע למתח מרצועת התליה בזמן
ולך, ליצור ולשמר את המתח והמהירות הנדרשים לקראת הניתוק.
בקצה המצוק: ניראה ששינוי זווית הידיים לקראת הניתוק, גרם לאף  לעלות טיפה, אך הוא זה שגרם לך למתח ברצועה שניה לפני..., וגם גרם להטיה הקלה שנוצרה.
מה גם שציינת שהיה קשה לך לתקן ולנהג אותו אומר שהיית במהירות מאד נמוכה...
(הגלשן כבר היה במהירות הנדרשת ע"מ לסחוב את עצמו- אך כדי לסחוב גם אותך (עוד משקל) הוא צריך עוד קצת)

כמו כן מסכים עם חגי באשר לריצות המראה ארוכות מידיי...
ויכול להיות (מה שלא מובן בגלל זווית הצילום) שאתה מתחיל עם אף גבוה מידי, או ניכנס קצת מוקדם לגלשן (למשולש) ואז האף נוטה לעלות, ולך לפתח מהירות גבוה יותר- מה שהיה נדרש כאן ליציאה אנרגטית ויציבה.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : January 24, 2012, 02:32:30 pm »
עכשיו הבנתי חגי, בכל מקרה במקרה הנ"ל אודי לא היה רחוק , וממבט מאחור הגלשן היה בזווית אף גבוה .
חבל שאין צילום מבחוץ , אולי מישהו מהמרחפים צילם בטעות את הגלשן הכחול אדום ממריא?
ירון תודה על הניתוח..אחזיה חזקה מונעת את הכניסה פנימה למשולש , בגלל זה גם חשוב לנסות להישאר בחביקה מבחוץ ולא לעבור לכוס מים וכאלו.
« עריכה אחרונה: January 24, 2012, 02:38:00 pm על ידי gider »