כתב נושא: חוקי דרך  (נקרא 170 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נולד לעוף

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
חוקי דרך
« ב- : January 19, 2012, 06:42:30 pm »
שלום לכולם.
נכנסתי לעיין בחוקי הדרך שמופיעים בפאראויקי ונתקלתי ב"חוקים" לא תקינים המתייחסים ליחסי גומלין עם גלשנים.
לפני שאתייחס לכתוב, עליכם להבין שכולנו טסים באותו תווך ובאותה צורה (המראה,תרמול,ריכוס,נחיתה...).

ציטוט מיתוך חוקי הדרך:
"יחסי גומלין מצנח-גלשון באוויר
. בגלל היותו כלי מהיר יותר, גלשון ייתן דרך למצנח רחיפה וימנע קווי טיסה מתכנסים.
. בדאיית רכס יפעלו בהתאם לאמור לעיל.
. יש להימנע מטיסה לפני אף הגלשון מחשש למהירות סגירה לא מזוהה."

דבר ראשון דעו כי הסעיף הראשון הוא אינו חוק! (לפחות לא חוק המוכר לנו).
נכון שישנה הבנה שמכיוון שאני מהיר יותר, מן הסתם קל לי יותר לפנות את הדרך. אבל זו הבנה בלבד, ולא חוק כפי שהוא מוצג.
בעקרון החוקים הם אותם חוקים כמו לכם. דהינו: מפנים ימינה, ראשון בתרמיקה קובע כיוון סיבוב וכו'.. לתשומת ליבכם.
שלא יהיה מצב בו תבנו על כך שגלשן ייפנה תמיד, ויהי מה... 
הפינוי הוא הדדי לפי אותם חוקי דרך.
באופן אישי, אני די פחדן ולכן מפנה מרצוני עם מרחב ביטחון גדול. אבל איך תדעו שזה אני מולכם?  :P

סעיף שני מסוכן! מסוכן! מסוכן!! טעות! טעות! טעות!!
מפנה ימינה (תמיד!!! גם גלשן וגם מצנח) זה שהרכס משמאלו.
עקיפה ע"י המהיר יותר (תמיד!! גם גלשן וגם מצנח) בין הרכס לבין הנעקף (אם אפשרי).
וכו'..

לא יכולים להיות חוקים שונים עבור משתמשים באותו תווך. אנו חייבים(!!) לטוס לפי אותם חוקים.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
בעניין: חוקי דרך
« Reply #1 ב- : January 19, 2012, 07:24:01 pm »
לדעתי אתה טועה .
כל כלי טיס מפנה לכלי נחות ממנו !
מצנח נחות מגלשן.
וגם: טייס מנוסה יפנה לטייס חסר נסיון.
ההתלבטות בין שני הסעיפים האלה עלולה לגרום אי הבנה.מה עושה טייס טרי בגלשן מול טייס מנוסה במצנח תחרותי? ???

ולגבי הסעיף השני ,לא ממש הבנתי מה רצית. איפה כתוב שצריך לפנות שמאלה??
ומצד שני גם אני מעדיף לא להגיע למצב שמישהו צריך לפנות לי ואני משתדל לפנות לאחרים.

אבל יש נקודות שמש בגשם :
 חיבור הפורומים יתן המון בנושא הבטיחות והנושא שהעלת הוא דוגמא לליבון נושאים מציקים...
יובל

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : January 19, 2012, 08:58:15 pm »
אבהיר:
בסעיף השני כתוב "בדאיית רכס יפעלו בהתאם לאמור לעיל". כלומר, כמו מה שהיה כתוב בסעיף הראשון..דהינו, הגלשן מפנה.. וזו הטעות!
יש להדגיש שגם מול גלשן, יש להקפיד על חוקי הדרך גם ברכס וגם לא ברכס.
אחרי הכל, אני כגולש מציית לאותם חוקים.. וכשאני טס ברכס, והרכס מימיני, אם אפנה שמאלה (כי הרי אני על גלשן שאמור לפנות מעבר למצנח..) אני עלול למצוא את עצמי מול אותו מרחף שכן ציית לחוקים ופינה לי לימין שלו...

ואתה קצת מפתיע אותי עם הקביעה שמנוסה יפנה לפחות מנוסה.. איך בדיוק יודעים באוויר מי הוא מי???
אם נקפיד שנינו על אותם חוקים, לא משנה מהירות הכלי (או ניסיון הטייס לצורך העניין), שנינו נהיה בטוחים יותר באוויר.
גישה של "הוא יפנה" עלולה להביא להפתעות לא נעימות באוויר.

כמובן שדבר מהאמור פה לא מבטל את זה שבכל מקרה אפשר ורצוי לנהוג בדרך ארץ באוויר.
רק שהחוקים ברורים יותר, ונותנים מענה לאותם מצבי קיצון בהם כבר מאוחר מדי להיות מנומסים.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : January 19, 2012, 09:03:02 pm »
גם אני מכיר את החוק שקובע כי כלי טיס מהיר אמור לתת זכות קדימה לכלי טיס איטי (בין יתר החוקי זכות הקדימה), חייב לומר שאני מעולם לא חשבתי על גלשן מול מצנח בהקשר הזה כי כמו שאמרת אנחנו טסים באותו התווך, על פניו ההשלכה מתבקשת אבל בפועל אני חושב שאנחנו צריכים לשמור את העניין לפינות הבטיחותיות בהן אין ברירה אחרת.
למען הסר ספק חוק זה אינו תחליף לחוקי הדרך שנועדו ליצר תשתית בטוחה ונוחה לטיסה כגון: פינוי ימינה של מי שהרכס בשמאלו/מעבר ב״חליפת כביש״/מתן זכות קדימה לכלי הנמוך בטרמיקה/כיוון סיבוב של מי שנמצא בטרמיקה/עדיפות לנחיתה לכלי הנמוך יותר וכ״ו וכ״ו... אלה רק תוספת שנועדה לתת כלי למתן פתרון במצבים מורכבים ולא צפויים.
בפועל הרי לא יתכן, לא קורה ולא מצופה שגלשן תמיד יפנה את מקומו למצנח. אם היה כך אז תמיד היינו עושים גליידים למטה, אנחנו באמת טסים יחד והדרך היחידה להסתדר היא לטוס לפי חוקי הדרך ולכבד אחד את השני.
הבעיה היא שיותר מידי פעמים אני רואה מרחפים וגולשים שלא מקפידים על חוקי הנימוס הללו וזה חבל, לפעמים באופן בוטה כדי להלחם על העילוי. פעם אחת אפילו נאלצתי לנחות למרגלות העמדה בארסוף (ממש לא בריא לגלשן) כי תייר מרחף נלחם איתי על הרכס כשהוא היה אמור לפנות ימינה, הבחור לא חשב אפילו להתנצל (ואין קשר לזה שהוא היה מרחף ולא גולש).

מסיבה זו אני באופן אישי אני תמיד ראשון לותר, דואג תמיד לברוח ראשון וקרה לי כבר שזה עלה לי בנחיתה, אם הגעתי למצב בו הייתי צריך לממש חוק דרך אז אני מתחקר עצמי לחומרה איך לא מנעתי את המצב מראש.

לא כולם כמוני או כמו דוד, יש כאלו שילחמו עד הסוף אז לא הייתי ממליץ לאף אחד לצפות שגלשן יפנה לו רק כי הוא מהיר יותר.
יובל ענבר

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #4 ב- : January 19, 2012, 10:06:47 pm »
דוד,

לא ברור לי איפה למדת חוקי דרך, זה חוק בינלאומי ולא המצאה ישראלית.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : January 20, 2012, 12:00:26 am »
רק לדוגמא, כך כותבים באתר של האגודה למצנחי רחיפה בהונג קונג:( אם אצליח אעתיק גם את התמונות להמחשה)
Anti-collision rules: These are the law
1. When approaching another aircraft (paraglider) head-on, break right.  If this is impractical or unsafe because you are too near the ridge, allow the other pilot only to break: if you should go left while he goes right, you are likely to collide.     
2. When approaching another aircraft (paraglider) on a converging course, the one on the right has the right of way (put another way, "on your right, is in the right.")    
3. Give way to pilots below you (they have less room to manoeuvre and may not be able to see you).     
4. When overtaking while ridge-soaring, always pass between the other pilot and the hill. The other pilot is most likely to decide to turn away from the hill, so this reduces the risk of collision.   The other pilot  will also not feel trapped.     
5. When in thermals always circle in the same direction as pilots who have entered the pilot before you.    It's also preferable if the other pilots in the thermal have had a chance before you enter of noticing your presence and the likelyhoood of your coming to dance with them.     
6. No flying in clouds.    
7. No matter what has been said above: it is the duty of every pilot to take any and every action necessary to avoid a collision.  In other words, even if it is your right of way, you are expected to tak action if the alternative is a collision.   

אני מברך כמו יובל על ההידברות הנוצרת בין משתמשי האויר זה יכול לתרום רבות להגברת הבטיחות.
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : January 20, 2012, 12:06:04 am »
לא הצלחתי אז הנה הקישור לדף:
http://www.hkpa.net/index.php/safety

אריה לשובר
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #7 ב- : January 20, 2012, 12:16:08 am »
אריה: הקישור לא עובד

הינה התיקון
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אלכס

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
  • ICARO MAVERICK²
    • ICARO Paragliders
« Reply #8 ב- : January 20, 2012, 01:59:21 am »
נולד לעוף בהחלט צודק: "לא יכולים להיות חוקים שונים עבור משתמשים באותו תווך. אנו חייבים(!!) לטוס לפי אותם חוקים."
 הינה הלינק לכל החוקיםת, הסברים ובאזו מדינה הם  חוק חובה או המלצה http://www.expandingknowledge.com/Jerome/PG/Rule/Right_of_Way/Main.htm

אז אם נולדתה לעוף, לשנן, לשנן ולשנן  ;D

דרך הגב, מה עם השמות שלכם? אנחנו פה כולנו נולדנו לעוף ;)
ICARO Paragliders

054-6138048

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : January 20, 2012, 11:00:20 am »
תודה אלכס  :)
ראה חתימתי בתחתית כל הודעה שלי.. שמי דוד מיקלס.
גם אני מעדיף לדעת מול מי אני מתכתב, ולכן תמיד גם מזדהה בשמי המלא בתחתית ההודעה.
 hug
דוד מיקלס
David Miqueles